Recepti - SLADICE
Posted 30 April 2012 - 03:24 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 April 2012 - 03:24 PM
Rada bi jo presenetila, in res naredila eno ultimate smashing torto ali pa kkašno drugo sladico, ker mislim da bo torto delala že ena druga udeleženka med povabljenci. Načeloma vse torte, ki se jih lotim uspejo in so odlične, zato nočem, da je ta izjema....
Imate kakšne predloge?
Posted 30 April 2012 - 03:30 PM
Citrus Cake with Lemon Curd Filling and Lemon & Orange Icing
Jogurt - Malina torta, ki ji j enakrat Cvetka objavila:
Biskvit:
3 jajca
90 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
90 g moke
maslo, moka za tortni model
malinova/pomarancna/breskvova marmelada
pol žličke pecilnega praška
Krema:
250 g polnomastnega jogurta
250 g vanilijevega jogurta
100 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
sok pol limone
6 lističev želatine
6 žlic ruma
250 g smetane
Preliv:
500 g malin
vrecka sadnega tortnega preliva
Dekoracija:
1/2 vrecke mandljevih listicev, preprazenih, dodamo cisto na koncu, ko se torta finishira in postreze. (mandlji se scasoma zmehcajo)
Jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor zmešamo zelo penasto. Vmešamo moko in vlijemo maso v pomaščen in pomokan model (26 cm premera). Pečemo v pekaču ogretem na 180 stopinj 12 - 15 minut.
Jogurt zmešamo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem ter limoninim sokom. Lističe želatine namočimo v hladni vodi, nato jih ožmemo in raztopimo v vročem rumu ter primešamo k jogurtovi masi. Želatina, jasno, ne sme zavreti. Smetano stepemo v trden sneg in jo primešamo k jogurtovi masi. Po mojem receptu je smetane manj, dam pa vec jogurta. Na kompaktnost kreme to nima nobenega vpliva, ker torta itak odsedi noc v hladilniku in je naslednji dan super strjena.
Biskvit, ki se je medtem spekel, razpolovimo, da dobimo 2 oblata. Namažem z malinovo/pomarancno marmelado in odcejenim sokom malin (ce uporabimo zmrznjene maline jih na zacetku peke vzamemo iz zmrzovalnika in damo odtalit. Potresemo s sladkorjem v prahu, da spustijo vodo, to porabimo na namocit biskvit.
Se pravi. Plast biskvita, kaksna malina tu pa tam-da je bolj socno in izgleda v prerezu bolj fino, krema, druga plast biskvita (glej sliko) obložimo z malinami (vse skupaj ostane v tortnem modelu) in prelijemo s tortnim prelivom/jagodnim zelejem, etwas, gornji del je iz malin in zeleja, da se ne izsusijo.
Torto cez noc pustim v hladilniku - priprave se lotim vecer preden jo potrebujem. Naslednji dan jo vzamem iz oboda, preprazim mandljeve listice, pocakam, da se ohladijo in jih oblozim na strani torte.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 April 2012 - 03:43 PM
Aja, sadnega daš, sem mislila, da navadnega. Bom naslednjič probala to različico.Fajn je, če je bolj gost. Sparovi 500 g sadni jogurti so dobri za to.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 April 2012 - 03:51 PM

kremo z vanilijevim pudingom sem sicer že delala, vendar neko zgoščeno različico, saj sem dala 2 pudinga v pol litra mleka, je bila res gosta...
Hmm, še zdej ne vem, kaj bi tokrat naredila, če bo vse po sreči, mi bo fant prinesel iz trgovine skuto in sladko smetano, jutri bom pa itak spet imela cel dan časa, da se odločim

Posted 30 April 2012 - 03:57 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 May 2012 - 01:00 PM
Cvetkine pa ne bi, ker od fnatovega brata punca dela točno to torto za čisto vse rojstne dneve in s(m)o je že vsi siti

Prosim, še za kakšen smashing recept

Kaj pa je grated zest v tem receptu? A je to "sok stisnjenih pomaranč in limon"?
Posted 01 May 2012 - 01:01 PM
Posted 01 May 2012 - 01:05 PM
A ima katera recept za kakšno hudo vegansko ali pa presno torto (anouk?)
Posted 01 May 2012 - 01:45 PM

Posted 01 May 2012 - 01:50 PM
― V. Van Gogh
Posted 01 May 2012 - 01:51 PM
sm dala eno plast savoiardi piškotov, namočila z višnjevim sokom, položila gor koščke ene narezane banane, polila z vanilijevo kremo in višnjami iz kompota,
nato spet piškoti in zdej pride še sladka smetana in še tuhtam, če naj jo zmešam s skuto ali ne...?
ma imam filing, da bo dobro in bodo jutri vsi navdušeni

Posted 01 May 2012 - 01:52 PM
Posted 01 May 2012 - 09:33 PM
eh to odpade. Bio limonam in pomarančam ne verjamem.
A ima katera recept za kakšno hudo vegansko ali pa presno torto (anouk?)
Meni je fajn ta kombinacija:
Čokoladni biskvit:
2/3 cup flour
1/4 tsp baking powder
1/6 cup sugar
3 tbsp cocoa powder
1/4 cup oil
85 g maple sugar (you can substitute it with a little less than 1/2 cup sugar)
vanilla extract (or 1 package of vanilla sugar)
salt
Mix the first block of ingredients (flour, baking powder, sugar and cocoa powder) in a bowl.
In a separate bowl mix the remaining ingredients. Mix the two together and bake in a round pan (2r=20 or 23) and bake it at 175 degrees for about 10 minutes. Check with toothpick if it's done and let it cool.
Presna čokoladna krema:
2 skodelici datljev
1 1/2 skodelice vode
1/2 skodelice kakava
1/2 skodelice kokosovega masla (zmehčanega)
Datlje meljemo, dokler ne nastane sprijeta krogla oz. da so sesekljani na res majhne koščke. Potem dodamo vodo in meljemo kar nekaj časa, dokler ne nastane gosta zmes (datljeva pasta, brez delčkov). Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to.
To čokoladno maso razdelimo po biskvitu, damo v hladilnik in počakamo, da se strdi (cca. 30 minut).
Med biskvit in kremo lahko daš še plast narezanih banan ali drugega sadja (breskve, mango, jagode?).
Če ti je do smetanastega frostinga, pa lahko poskusiš tole:
Frosting:
1 cup (145 g) cashews (indijski oreščki)
1/2 cup water
1/4 cup oil
85 g maple syrup
vanilla
salt
Mix everything but go easy on the water at first (it's best to gradually add it so the nuts blend properly). Place in the refrigerator for a couple of hours until it thickens, then frost the cake.
Oprosti za angleške odseke, sem imela v draftih za eno kolegico še od rojstnega dne na Nizozemskem, ampak itak ni rocket science

Posted 01 May 2012 - 09:47 PM
Pablo Picasso
Posted 02 May 2012 - 06:30 AM

Posted 02 May 2012 - 11:58 AM
Se spomnim, ko sem bila majhna in mi niso mogli odkrit vzroka ekcema, so mi rekli, da ne smem jesti oreščkov in čokolade

Posted 02 May 2012 - 12:21 PM

Pablo Picasso
Posted 02 May 2012 - 12:29 PM
Jaz sumim, da so se mi nazadnje afte po ustih naredile zaradi potice. :/
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users