Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2381 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 September 2009 - 04:40 PM

Jaz sem skoraj znorela s temi tabletkami. Zakaj za hudiča sploh plačujemo zdravstveno zavarovanje ?
Najprej sem klicala vse ginekologe v Mariboru, vsepovsod so mi rekli, da pač je vse polno in, da naročajo za november. Do novembra jaz ne morem čakat halo !? rolleyes.gif Pa se nisem dala in gnjavla še naprej, sem šla ene parkrat tja, so me napotili v drugo enoto, kao da tam pa še sprejemajo pacientke, tam pa majo letni dopust in spet morem čakat. Res me je psihiralo, malo me je mikalo, da bi rekla da sem noseča, pol bi pa takoj prišla na vrsto. twisted.gif
Danes pa sem šla še enkrat tja, potrkala pri ginekologu, ki je star ene 70 let in gre decembra v pokoj. laugh.gif Sestra je bla ful prijazna, je rekla ni problema, vzela karton, napisala moje podatke, me stehtala, zmerla pritisk... Čez minutko sem bla že pri gospodu biggrin.gif , sma se malo pomenla, itak ga nisem nič razumela kaj mi je mumljal, hvala bogu, da kontracepcijo res obvladam in pač vem kak vse poteka. Me je vprašal če mam kaj mozoljev po obrazu, pa sem rekla da skoraj nič, pa je reko ja vredu. Dobila sem Logest tabletke in sem srečna, da je te muke konec. verymad.gif

@Nincha, kere tabletke maš pa ti?
  • 0
Viens, reste ici!

#2382 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 24 September 2009 - 05:14 PM

Jaz mam Yasminelle. So mi kul smile.gif Drugač pa pomojem se da, samo skregat se morš mal. tongue.gif Jz sem klicala takrat pa sem jim pol ful težila da pa pač res nebi čakala ker 4 mesce za en pof* recept ker je pa to tut mal velik ane, in mi je začela najprej da neee, da nemoorjoo, da nej uporablam kondome, potem ko sem pa še mal tečnarla je pa kr naenkrat našla čas že čez en mesec. In ko sem klicala namesto ene kolegice je bilo ISTo, prvo jo naroči čez pol leta, potem pa čez en mesec. Če jim zatežiš mal pomoje lahko komot najdejo 5 min luknje ane biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2383 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5835 posts

Posted 24 September 2009 - 05:26 PM

jaz sem se trenutno odločila za menjavo ginekologa. in sem prosila naj ena prijateljica pokliče tja in naj me naroči. naj bi imela pregled naslednji teden, ampk me bodo predtavili. tukaj je bila ključen stavek: razmišlja o otrocih. twisted.gif (no ja, saj v bistvu res) in sem imela datum v enem mesecu (se mi ne mudi tako, ker tabletke trenutno še imam, pregledana sem pa tudi bila).
  • 0

#2384 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 September 2009 - 10:04 PM

Aja NUJNO vprašanje:
Zdej bi naj nehala jemat Diane-torej 7 dnevni premor, da dobim M in potem Yaz. Ampak ker grem v toplice, moram prestavit za par dni. A to naredim tako, da še 'novo' tablico Diane jemljem in ne naredim nč premora pa pol k prideva iz term naredim premor?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2385 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 25 September 2009 - 08:01 AM

Ja.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2386 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 30 September 2009 - 05:10 PM

Heej, spet jaz, haha biggrin.gif

Včeraj sem bila pri dermatologinji in mi je predpisala Roaccutane, in je rekla da ji ni všeč da sem na Diane35 ker bom kao zdaj jemala 2 zelo močni zdravili hkrati in da mi je zato ona naprej Logest napisala.

Zdaj pa sem malo skeptična, da bi prešaltala nazaj na Yasminelle glede na to da sem Diane itak samo zarad kože začela jemat zdaj pa je nesmiselno če bom jemala Roaccutane .. po drugi strani pa tak no, sem že v manj ko 1 letu menjala 3 različne kontracepcijske .. - zdaj če ni to taki bavbav bom z veseljem prosla za Yasminelle kr so pač "manj močne" kot Diane...

kaj menite?
  • 0
Memento mori.

#2387 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 30 September 2009 - 06:30 PM

A se ti z Diane35 koža ni popravila? Roaccutane pa koker vem je res zelo zelo močen. ermm.gif Jst bi ga res verjetno samo v ekstremnem primeru jemala. Koliko časa pa že jemlješ Diane35? smile.gif

Če jih še ne jemlješ dolgo je možno, da še niso začele delovat v tej smeri. Baje traja nekaj časa, samo je pa pol super kar se kože tiče.
  • 0

#2388 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 30 September 2009 - 11:01 PM

Diane jemljem kake 4,5 mesecev.

Saj je v skrajnem primeru, mi je pred tem vse možne tablete predpisovala pa tud one ko kupiš sem jemala pa ni nič pomagalo..začele so se mi zadnje tedne delat prav ciste ki pa mi puščajo katastrofalne brazgotine pa fleke.. že imam zarad mozoljev tako grdo kožo, da je prvi korak da se rešim nečistoč pol pa se bom spravla nad samo teksturo kr mam že fajn brazgotine in celo neko kožo čudno mam kot da je cela zgubana, nevem ..

Prepričana sem v Roaccutane.

Tak da so mi kontracepcijske edina dilema zdaj. :S
  • 0
Memento mori.

#2389 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 01 October 2009 - 04:45 PM

Nekako če si prepričana v Roacutane, jst nebi zraven jedla še kontracepcijskih. Če ti pa to ni opcija, pa probaj res najbolj mile. smile.gif Jst vedno pravim, da je manj nenujne kemije boljše kot več. tongue.gif smile.gif
  • 0

#2390 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 02 October 2009 - 07:42 AM

Pa škoduje telesu če menjuješ tabletke tolk kot sem jih jas?
  • 0
Memento mori.

#2391 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 02 October 2009 - 04:01 PM

Mislim, da menjava tabletk ni tako velik problem, če tega ne počneš prepogosto. Veliko slabše bi bilo, če bi jih popolnoma nehala jest potem pa spet začela in spet nehala, itd. ker je v tem primeru za telo zelo velik šok, ker mu pač odvzameš/dodaš dozo hormonov na katero se je telo navadilo. Mogoče bo najbolje da še vprašaš ginekologinjo o vsem skupaj, da boš imela več nasvetov in mnenj, pa se boš lažje odločila. Jst ti lahko samo iz mojega zornega kota svetujem. smile.gif

• 0

#2392 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 02 October 2009 - 04:47 PM

mene bo kap. Zdaj jem 3 mesec Yasminelle, super so mi, kot da jih ne bi jedla, sem pa opazla te dni da sem dobla C E L U L I T malo po riti in spodaj...meni se bo ZMEŠALOO ( do zdaj nisem imela niti grama , niti ko sem stisnila ne) zdaj seveda krivim tabletke down.gif cry.gif
razmišljam da bi prenehala, ker je to nedopustno , pa bi zamenjala z KONTRACEPCIJSKIM OBROČKOM NUVARING se mu reče
je že katera slišala???? Daš ga not, imaš not 3 tedne , vzameš ven , nastopi krvavitev in čez teden vstaviš novega.
Baje ima najmanj hormonov,še manj kot Yasminelle....
  • 0

#2393 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15787 posts

Posted 02 October 2009 - 05:46 PM

Jst že skos pravim, da so KT bulšit. Ne bi jih jemala za nč na svetu!!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2394 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 02 October 2009 - 07:23 PM

QUOTE(Dragica @ 2. 10. 2009 - 18:46) View Post

Jst že skos pravim, da so KT bulšit. Ne bi jih jemala za nč na svetu!!

enako!
  • 0

#2395 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 02 October 2009 - 08:29 PM

Ta obroček sem enkrat zasledila v reviji, pa je zgledlo zanimivo. Kaj več pa en vem.

Kakšno zaščito pa imava ti dve? Kondome al varijanta pazi?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2396 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 02 October 2009 - 09:03 PM

Za zdaj kondomi ermm.gif wink.gif

• 0

#2397 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 October 2009 - 05:27 PM

Seksati s kondomom je enako kot lizati sladoled čez šipo. HAHA tongue.gif

Kako hitro po začetku jemanja tabletk si zaščiten ?
  • 0
Viens, reste ici!

#2398 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 07 October 2009 - 05:29 PM

V navodilih ti vse piše. tongue.gif

• 0

#2399 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 07 October 2009 - 05:38 PM

Msz da takoj, ampak itak začneš prvi dan M tko da morš ene 4 dni počakat smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2400 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 October 2009 - 06:04 PM

Jst kr neki ne vem, a bi al ne bi tabletke .... tok bl spontano pa vse, sam misel na to, da se s hormoni filam, mi pa tudi ni najbolj pri srcu hmm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users