Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#221 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 May 2008 - 08:16 PM

Mami velikokrat naredi te zelenjavne kanelone, samo da z brokolijem. Po vrhu da pa še pinjole. Božansko, men je to ful dobr! Ko bom mela čas bom prepisala, še prej pa tale recept sprobala ker izgleda nebeško. worthy1.gif
  • 0

#222 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 12 May 2008 - 09:58 AM

Zadnjič sme jih delala s feto in skuto.
Dobri so bli!

Boljše je, če se jih ne napolni celih, ker se mi zdi, da pride preveč mase na kanelon. Tak na pol oz 3/4 je optimalno.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#223 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 27 May 2008 - 01:26 PM

Bejbe, mene pa zanima kaj kuhate v teh vročih dneh? Ker je obupno, prideš domov in je ful vroče, hočeš nekaj na hitro naredit, brez da bi zasmradil kuhinjo, ker ne moreš prezračit.. ne vem, any ideas?
  • 0

#224 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 May 2008 - 01:33 PM

Solato? huh.gif biggrin.gif
  • 0

#225 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 27 May 2008 - 01:38 PM

that's the problem, jem ful malo solate, oz. je skoraj ne. oops.gif mogoče bi se morala počasi navadit. biggrin.gif
  • 0

#226 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 27 May 2008 - 01:53 PM

Freya_...vroče? Počakej, da pride poletje tongue.gif

Drgač pa nekaj, kar je čim hitreje skuhano (recimo un moj recept zgoraj - fertik v manj kot pol ure).
  • 0

#227 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 May 2008 - 02:31 PM

Daš v globjo ponev sesekljan česen, prepražiš, dodaš navadno tuno (olje odcediš stran), pražiš kake dve minutki. Zatem dodaš noter pol litra paradižnikove mezge (najboljše je, če je domača) in kuhaš (ne poklopit s pokrovko, ampak pusti odprto, da lahko voda izhlapi in se naredi taka gosta, paradižnikova omaka). Na koncu dodaš začimbe po okusu - jaz vedno dodam rožmarin, poper, baziliko in malenkost soli.

Tačas skuhaš pašto, jaz predlagam peresnike, ker najbolj pašejo zraven.
Ko je kuhana (kuhaj kako minuto manj kot piše na škatli), jo odcediš in vržeš v ponev z omako, da se vse lepo premeša.

Ful je hitro naredi, vsega skupaj kakih 15, 20 minut dela. In je ful, ful dobro, jaz seveda naredim najboljšo. cool.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#228 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 04 June 2008 - 12:31 PM

Včeraj sem naredila namaz:

- skuta (una ful speštana, ne groba)
- ful česna
- sol
- bučno olje

Vse fajn zmešaš in mmmmmm, kako je dobro.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#229 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 31 July 2008 - 09:30 AM

QUOTE(Jenna @ 28. 2. 2008 - 16:59) View Post

Testeninski kaneloni z goveje/zelenjavnim nadevom

(zdaj količinsko zadev ne bom pisala, ker ni toliko pomembno, odvisno za koliko ljudi oz. kakšno količino se to dela, da bi kaj zajebali je skoraj nemogoče... sestavine pa se lahko dozira tudi po okusu - lahko več gobic, manj mesa, itd.)

Grobo naribamo korenje in zeleno (te ne damo ravno veliko, ker ima kar močan okus). To oboje popražimo na Becelu. Dodamo narezane sveže (!) šampinjone. Dušimo. Medtem v deci vode raztopimo nekaj Fant mešunge za sesekljane zrezke in to prelijemo po zmletem govejem (!) mesu. To dobro premešamo in dodamo v ponev k zelenjavi. Spečemo. Na koncu dodamo še sveže narezan peteršilj. Med vsem tem skuhamo testeninske kanelone v osoljeni vodi... hardcore al dente, zgolj toliko, da se malo omehčajo (pa ne preveč, ker potem ni mogoče jih nafilat!). Nafilane položimo v pekač, malo prelijemo s sladko smetano in podevamo po kanelonih čist male koščke Becela (ali pač margarine) in damo pečt za ene pol ure na 180 stopinj v, po možnosti ventilacijsko, pečico.

"bivša Jenna" (žal si ne morem zapomnit zaporednje črk oops.gif

jaz sem zadnjič preizkušala tvoj recep in masa se mi je zdela odlična. Problem pa so bili sami kanaloni - kupila sem jih od Barile in jih nisem nič prekuhala, saj se mi že tako zdelo, da jih je full težko nafilat. In kaj sem na koncu dobila - kanalone trde kot kamen iz katerih sva ven praskala omako in jo jedla zraven solate oops.gif oops.gif oops.gif

Zdaj me pa zanima ali je bilo to nekuhanje kanalonov krivo ali je potrebno še kaj naredit (s smetano sem jih polila, pa se je na dnu samo skoraj zasmodila. Becel je pa enostavno izginil). Ali je pečica na 180 preveč (pekla sem pol ure - po receptu).

Prosila bi za nasvet, saj je drugače res dobro!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#230 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 31 July 2008 - 09:41 AM

Jaz tud delam kanelone, ampak imam drug recept, zelenjavni. Temperatura je bila okej, ampak pomoje premalo tekočine. Vsake testenine rabijo vlago, da se skuhajo. Poskusi naslednjič dat spodaj kakšno omako iz pelatov, po vrhu pa sir. Bi znal bit tud ful okusno.
Drugač je pa tud mene zanimal, kako je Fluffy the stud eater ratal tko lepo mehko in zlato zapečt, brez kakšnih omak.
  • 0

#231 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 August 2008 - 01:06 PM

QUOTE(DiLeMa @ 9. 9. 2007 - 17:21) View Post

Delim z vami recept za daleč najboljše kruhke na svetu, recept je moderiran by me, zadovoljstvo zagotovljeno.

RAHLE POGAČICE S SEMENI

- 1 kg bele moke (gladka, tip 500)
- 3 vrečice instant kvasa v prahu
- 1 velika žlica soli
- 1 velika žlica sladkorja (boljši je tisti v prahu)
- 250 g margarine
- 7 dcl mleka
- približno 350 g lahke skute
- približno 300 g oluščenih bučnic, sezama, sončničnih in lanenih semen
Zmešamo kilogram bele moke, žlico soli, žlico sladkorja, tri vrečice instant kvasa v prahu in semena po želji. Stopimo margarino in nekoliko segrejemo mleko, zmešamo oboje skupaj in vlijemo k suhim sestavinam. Dobro premešamo in dodamo še skuto. Potem vse skupaj kakšno minuto mešamo z mešalnikom, da dobimo enotno, zelo lepljivo maso. Mase ne vzhajamo. Na pult si pripravimo kupček moke, potem pa trgamo kose mase in jih povaljamo v moki, da jih lažje oblikujemo v nekoliko sploščene, okrogle kupčke. Pečemo jih na 180 stopinjah. Kruhki so zunaj hrustljavi, znotraj pa zelo mehki in rahli, da se kar topijo v ustih.

Ponavadi delam male pogačice, zadnjič sem pa hlebec naredila in je bil tudi božanski. Še slikovno gradivo:

IPB Image

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#232 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 August 2008 - 01:09 PM

A je to možno narediti tudi v avtomatu za kruh?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#233 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 August 2008 - 01:11 PM

Sem ti lih hotla poslat link na ZS. =) Drugače pa nimam pojma, kako je s tem v primeru uporabe avtomata za kruh.

Jaz vedno naredim 'na roke' ker je ultra enostavno in hitro gotovo. Poleg tega niti nimam doma avtomata za kruh, tako da res ne vem ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#234 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 August 2008 - 01:16 PM

QUOTE(Kami @ 31. 7. 2008 - 10:30) View Post

Zdaj me pa zanima ali je bilo to nekuhanje kanalonov krivo ali je potrebno še kaj naredit (s smetano sem jih polila, pa se je na dnu samo skoraj zasmodila. Becel je pa enostavno izginil). Ali je pečica na 180 preveč (pekla sem pol ure - po receptu).

Kanelone treba prej skuhat... a ne do konca... čist malo, da se zmehčajo! Je napisano v receptu, draga moja. closedeyes.gif Treba pa biti oprezna, da jih ne skuhaš preveč, ker potem jih nikakor ne moreš nafilati - paziti treba, da se ne zlepijo! Pa me veseli, da so ti bili vseeno všeč!

DiLeMa,
sem vedla, da je to namenjeno meni, hvala! wink.gif
Hja, te pa bomo na roke zamesili. closedeyes.gif
edit: ma to sem jaz že delala!!! Se ne spomniš mojih orjaških pogačic? laugh.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#235 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 August 2008 - 05:04 PM

Ja, mislim da se res neki spomnim, sam ne vem več natančno. oops.gif
  • 0

#236 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 August 2008 - 07:07 PM

Rogljički s sirom:
Testo:
1 kg moke
6 dcl mleka
2 dcl olja
4 žlice sladkorja
1/2 žlice soli
6 dag kvasa

*
sir
sezam, "ptičja hrana", mak ipd.

Najprej naredimo kvasni nastavek (žlica sladkorja, žlica moke, kvas, malo toplega mleka). Ko je kvasni nastavek vzhajan, zmešamo vse zgoraj navedene sestavine (mleko pogrejemo, da je toplo, vendar ne vroče) in pognetemo gladko testo. Pustimo ga vzhajati, da naraste na dvakratno količino, to je približno eno uro. Vzhajano testo zvrnemo na pomokan prt, ga razdelimo na štiri hlebčke. Vsak hlebček posebej razvaljamo na približno 1/2 cm debel krog in vsak krog razrežemo na osem delov, tako da dobimo trikotnike.
V trikotnike damo sir in zvijemo od širokega dela proti ozkemu. Rogljičke položimo na pekač obložen s peki papirjem, pokrijemo in pustimo še 20-25 minut.
Premažemo z mešanico jajca in mleka (stepemo jajce, dodamo malo mleka), posujemo s semeni in zopet namažemo z jajcem in mlekom.
Čas in temperatura peke sta odvisna od pečice, jaz vedno delam po občutku.

Še dokazni material:
IPB Image

*namesto sira lahko uporabimo tudi Nutello, marmelado, pač po želji.

Recept je iz Kulinarike.
  • 0

#237 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 August 2008 - 10:29 PM

Haha, to jaz SKOS jem, fenomenalni sooooo.
  • 0

#238 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 16 August 2008 - 10:30 PM

To sem pred dvema dnevoma, ko nisem mogla zaspati, ob dveh zjutraj čekirala po kulinariki in se odločila da jih naredim. Samo se mi ne da. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#239 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 August 2008 - 11:05 PM

^^Hahaha, a veš da jaz tud, danes! laugh.gif laugh.gif Takoj so šli, samo jih pa res veliko pride. Eno kepo sem dala zamrznit, jih bom jutr naredila še z Nutello. teehee.gif
  • 0

#240 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 16 August 2008 - 11:54 PM

Jaz sem danes delala neke češke hlebčke in so slabo izpadli.
Pa še preveč dela je z njimi. Bom jutri kar rižev narastek naredila. Boljše in bolj preprosto.
  • 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users