Italija
Posted 02 July 2012 - 03:04 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 July 2012 - 03:09 PM

Posted 02 July 2012 - 03:18 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 July 2012 - 03:24 PM
Posted 02 July 2012 - 06:14 PM
Posted 02 July 2012 - 10:27 PM

Posted 20 August 2012 - 09:15 AM

10. 7. Dom-.Firence, prisepla sva okoli enih popoldne, izkoristila sva, da je ob torkih Uffizi odprt do desetih zvečer, karte sem kupila online, pa seveda obvezen postanek na Sladoledu Caribe, blizu Gallerie del academia
11. 7. San Lorenzo, stojnice okoli cerkve

12. 7. Palazzo pitti in Boboli gardens, kosilo pri Mariu
13.7. Prato, tekstilni muzej, vasi južno od Firenc( ko sva iskala etruščansko grobnico sem zrabutala lovor in rožmarin

14.7. San Gimignano-obvezno na sladoled!, Monte raggioni
15.7. Val d arbia, krasno! Vožnja po pokrajini, ustavljanje v vaseh
16.7. Siena; krasen dan, prekrasno mesto! Siena ima res dušo, cel dan sva se sprehajala.
17.7.Pisa(najmanj navdušujoča, trume turistov okoli katedrale in stolpa)
18.7.Lucca
19.7. Bolšjak v viareggiu(vsak četrtek), kopanje
20.7. Lucca-kolesarjenje po obzidju, kosili v Pescii, pot domov
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 August 2012 - 09:26 PM

Je TO ta restavracija Mario?
In glede San Gimignano - a imajo tam kao najboljši sladoled na svetu? Enkrat sem na enem blogu zasledila kao da so jedli v Toskani en sladoled, ki slovi kot "best gelato in the world", pa ne najdem tega bloga.

Posted 20 August 2012 - 09:47 PM
Posted 21 August 2012 - 06:42 AM
meni je všeč, ker je zelo po domače. Dolge mize, kjer sediš z neznanci, prijazno osebje, nič fancy, ugodne cene in odlična hrana. Odprta pa je le v času kosila!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 August 2012 - 09:14 PM
Posted 22 August 2012 - 06:33 AM
In zadnje 3 noči tukaj: https://www.airbnb.com/rooms/517175žTale dva sem rezervirala: http://www.airbnb.com/rooms/344138
Ta je v bližini Siene, tudi sicer prekrasno mestece znano po izdelavi stekla oz. kristala.
http://www.airbnb.com/rooms/475997
Ta pa je nekaj km oddaljen od centra Firenc.
Sem pa v teh krajih že bila, tako, da če te kaj posebej zanima kar vprašaj
Meni je cela Toskana prekrasna, me zanima kakšna je poleti. Potem mi ostane še spomladanska
Naslednjič ko/če grem bom šla še južneje kot sm bila letos.
Posted 22 August 2012 - 08:06 AM
Lani sva obiskala Firence, San Giminiano, Volterro in Sieno. Za letos pa še nisem naredila plana.
Posted 22 August 2012 - 09:48 AM
Posted 22 August 2012 - 11:58 AM
Posted 22 August 2012 - 12:03 PM
Pisa meni osebno ni nič posebnega, razen pač stolpa. Mogoče vseeno pojdi, greš le septembra, ko ni več toliko turistov. So pa izjemno visoke vstopnine.
Jaz ti zelo priporočam Lucco, eno od mest, kjer si predstavljam da bi lahko živela.
Posted 23 August 2012 - 12:25 PM
[Napoleon]
Posted 26 August 2012 - 12:38 PM
Posted 26 August 2012 - 04:02 PM
V val d elsa nama je gostitelj pokazal kje se parkira zastonj, isto v Viareggiu. Od tam sva delala izlete z avtom in ob prihodu nikoli nisva imela težav z iskanjem zastonj parkirišča.
Skrbela sva le da v avtu nisva nič puščala na vidnem mestu, ampak na to skrbiva tudi doma.
Barbarina, midva nisva nič plačala v Sieni. Parkirala sva v bližini cerkve sv. dominika(200 m stran).
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users