Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#221 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 July 2012 - 03:04 PM

ti pride v poštev Alitalia iz Trsta ozr. Benetk?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#222 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 July 2012 - 03:09 PM

Ja ja, sem našla fajn pocen karte iz Trsta in Benetk. Še Easyjet vozi od tam hvalabogu. :)
  • 0

#223 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 July 2012 - 03:18 PM

:woot: Rim je zakon!
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#224 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 July 2012 - 03:24 PM

Je ane? Komaj čakam.
  • 0

#225 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 July 2012 - 06:14 PM

Jaz si tudi noro želim v Rim. Upam da kmalu. :=)
  • 0
Viens, reste ici!

#226 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 July 2012 - 10:27 PM

Jaz sem povabljena vRim na obisk konec julija, pa ne morm it, ker delam. :cry: Je pa Rim super mesto. Malce zanemarjeno, ampak ga spremlja duh preteklih stoletij, ki ga dela zanimivega.
  • 0

#227 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 20 August 2012 - 09:15 AM

Kratko poročilo za Toskano, Če je kakšno vprašanje bom pa dopisala :)

10. 7. Dom-.Firence, prisepla sva okoli enih popoldne, izkoristila sva, da je ob torkih Uffizi odprt do desetih zvečer, karte sem kupila online, pa seveda obvezen postanek na Sladoledu Caribe, blizu Gallerie del academia
11. 7. San Lorenzo, stojnice okoli cerkve :D, kosilo pri Mariu(obvezno!), vandranje po mestu(dantejeva hiša, katedralaa, Santa Croce, Ferragamo,...)
12. 7. Palazzo pitti in Boboli gardens, kosilo pri Mariu
13.7. Prato, tekstilni muzej, vasi južno od Firenc( ko sva iskala etruščansko grobnico sem zrabutala lovor in rožmarin :D) na poti v Colle val delsa(krasno mestece, stari del z mlajšim povezan z dvigalom)
14.7. San Gimignano-obvezno na sladoled!, Monte raggioni
15.7. Val d arbia, krasno! Vožnja po pokrajini, ustavljanje v vaseh
16.7. Siena; krasen dan, prekrasno mesto! Siena ima res dušo, cel dan sva se sprehajala.
17.7.Pisa(najmanj navdušujoča, trume turistov okoli katedrale in stolpa)
18.7.Lucca
19.7. Bolšjak v viareggiu(vsak četrtek), kopanje
20.7. Lucca-kolesarjenje po obzidju, kosili v Pescii, pot domov
  • 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#228 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 August 2012 - 09:26 PM

Oooo, ful hvala, mi je všeč, ker je kratko in sistematično. :D Moram pregledat vse te kraje, ko dobim vodič.
Je TO ta restavracija Mario?
In glede San Gimignano - a imajo tam kao najboljši sladoled na svetu? Enkrat sem na enem blogu zasledila kao da so jedli v Toskani en sladoled, ki slovi kot "best gelato in the world", pa ne najdem tega bloga. :(
  • 0

#229 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 August 2012 - 09:30 PM

Ja, v San Giminiano naj bi bil najboljši sladoled na svetu. TA.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#230 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 August 2012 - 09:47 PM

Jaaa, to, hvala ti!
  • 0

#231 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 August 2012 - 06:42 AM

Freya, to je ta gostilna ja.
meni je všeč, ker je zelo po domače. Dolge mize, kjer sediš z neznanci, prijazno osebje, nič fancy, ugodne cene in odlična hrana. Odprta pa je le v času kosila!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#232 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 21 August 2012 - 09:14 PM

Frčica, kje si spala?
  • 0

#233 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 August 2012 - 06:33 AM

Tale dva sem rezervirala: http://www.airbnb.com/rooms/344138
Ta je v bližini Siene, tudi sicer prekrasno mestece znano po izdelavi stekla oz. kristala.
http://www.airbnb.com/rooms/475997
Ta pa je nekaj km oddaljen od centra Firenc.

Sem pa v teh krajih že bila, tako, da če te kaj posebej zanima kar vprašaj :)
Meni je cela Toskana prekrasna, me zanima kakšna je poleti. Potem mi ostane še spomladanska :D

In zadnje 3 noči tukaj: https://www.airbnb.com/rooms/517175ž

Naslednjič ko/če grem bom šla še južneje kot sm bila letos.
  • 0

#234 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 22 August 2012 - 08:06 AM

Jaz sem bila lani tukaj http://www.borgocasa.../en-tuscany-bb/, je 20 min stran od Siene, ful lepo, nor razgled pa kar poceni, 120€ za 4 nočitve z zajtrkom za enega. Za letos sem spet rezervirala, konec septembra. Komaj čakam, ker Toskana pa je res čudovita.
Lani sva obiskala Firence, San Giminiano, Volterro in Sieno. Za letos pa še nisem naredila plana.
  • 0

#235 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 August 2012 - 09:48 AM

Jaz ti predlagam, da greš južno od Siene, Val d elsa je recimo krasna z malimi mesti npr. montepulciano, pienza(pecorino sir je od tam, če se ne motim), mogoče do term saturnie, kjer je baje krasno(mislim, da je Zlatolaska bila tam). Je pa to od tam kjer si rezervirala dnevno kar dosti vožnje.
  • 0

#236 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 22 August 2012 - 11:58 AM

Montepulciano in Montalcino imam v načrtu ja, pokrajni Val d'orcia, saj ni tolik vožnje, 1h je nekje. Lani sva se do Firenc peljala, nekje 2 uri je bilo menda. O Pisi sem tudi razmišljala, samo jo vsi odsvetujejo.
  • 0

#237 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 August 2012 - 12:03 PM

Val dorcia je ja, točno!
Pisa meni osebno ni nič posebnega, razen pač stolpa. Mogoče vseeno pojdi, greš le septembra, ko ni več toliko turistov. So pa izjemno visoke vstopnine.
Jaz ti zelo priporočam Lucco, eno od mest, kjer si predstavljam da bi lahko živela.
  • 0

#238 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 23 August 2012 - 12:25 PM

To sta šla z avtom? Kako je pa glede parkiranja? Sta imela v prenočiščih zraven tudi parkirišče?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#239 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 26 August 2012 - 12:38 PM

Jaz nisem imela nobenih težav s parkiranjem. V Firencah je zastojn nad mestom, v Sieni in ostalih mestih sva pa plačala parking.
  • 0

#240 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 August 2012 - 04:02 PM

V Firencah sva spala v eni četrti, kjer ni bilo potrebno več plačevati parkirnine. Od tam je bilo z busom(again, povezave hitre in pogoste, ne vem, a samo v Sloveniji nimamo tega) 10-15 minut. V Firence center z avtom niti nima smisla rinit.
V val d elsa nama je gostitelj pokazal kje se parkira zastonj, isto v Viareggiu. Od tam sva delala izlete z avtom in ob prihodu nikoli nisva imela težav z iskanjem zastonj parkirišča.
Skrbela sva le da v avtu nisva nič puščala na vidnem mestu, ampak na to skrbiva tudi doma.

Barbarina, midva nisva nič plačala v Sieni. Parkirala sva v bližini cerkve sv. dominika(200 m stran).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users