Jump to content

Photo

Katera pasma je zame?!

• Please log in to reply
352 replies to this topic

#221 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 March 2010 - 11:06 PM

Ja, sem včlanjena v to skupino na FB, pa tudi na svojem profilu imam ''oglas'' za Lajko, upam da se bo kaj prijelo. smile.gif

Ima pa tudi Zonzani svojo stran na FB in so tam prav tako slike in opisi njihovih psov.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 01 March 2010 - 11:11 PM

No, super. smile.gif
Sicer ne vem, koliko članov ima Zonzani, verjetno jih ima Pes-moj prijatelj več. Se moram zdaj še v Zonzani skupino včlanit. smile.gif

• 0

#223 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 02 March 2010 - 06:20 PM

Malce sem si dovolila prestaviti objave, saj nekak ne sodijo v temo o jazbečarjih.

Joj Dilema, meni je tako hudo ko berem to psičkino zgodbo in se počutim grozno, ker ti ne morm zagotovit, da bo ta psička našla dom pri nas. Karakterno mislim, da bi se res ujela s starima staršema, vendar smo imeli v mislih mlajšega psa, mladička. Psi imajo krajšo življenjsko dobo kot ljudje in če bi posvojili mladička, bi najverjetneje bilo slovo bolj oddaljeno kot če bi posvojili starejšega psa. Vem, da vedno obstaja možnost, da starejši pes preživi mladička, saj nikoli ne veš kaj prinese usoda. Mladega psa bi želeli tudi zato, ker ga lažje navadiš na življenjski stil, navade, okolje, druga živa bitja kot kakšnega starejšega. Zavedam pa se, da je vsak pes edinstven karakter in te stvari vedno ne držijo.

Zato te prosim, Dilema, da poveš še kaj več o Lajki. Kako se kaj razume z drugimi živimi bitji. Zanima me predvsem kako se razume z mucami. Ali je navajena na čistočo? Kako se ti zdi, da bi prenašala vožnjo z avtomobilom? Na to bi se morala navadit, ker sta Laro stara starša povsod jemala s seboj.

Jaz bom to damico pokazala mojim in bom lobirala zanjo, vendar ne obljubim ničesar.

Torej, drage moje, v iskanju družabnika za moja stara starša vas, ki ste redni gostje zavetišč naprošam, če veste za psička/psičko (spol ni pomemben), ki ustreza naslednjim pogojem, mi prosim javite:
- je zmerno aktiven (zadostujejo mu vsakodnevni kratki sprehodi),
- ga ne bi motilo življenje v bloku in vožnja z avtomobilom,
- je manjše rasti,
- navajen čistoče oz. dovolj mlad, da bi se ga nanjo dalo navadit,
- se razume z drugimi predstavniki svoje vrste,
- se razume z mucami.

Videz načeloma ni važen, priznam pa, da bi imeli prednost kosmatinci, ki bi po videzu spominjali na jazbečarje oziroma bi imeli frizurco s katero ne bi bilo veliko dela.

Imeli smo nagledanega enega srčka, ki ga je en fant rešil iz vreče v kateri ga je želel nek tip utopiti v Savi. Vizualno je bil res taki mali srček, viseči uhlji, črne očke, da se takoj zaljubiš v njih, majhen, da bi ga v žep pospravil, nežen karakter, ki ima rad vse okoli sebe... no, tak srček je bil, da ga ta fant, ki ga je oddajal na koncu ni mogel oddati, ker se je v parih dneh preveč navezal nanj.
  • 0

#224 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 02 March 2010 - 08:08 PM

S psi se razume zelo dobro, mi vedno vzamemo po 4 random pse naenkrat na sprehod in zna bit kakšen od njih konflikten, Lajka pa nikoli. Kot sem že rekla, je izjemno mirna psička, ne laja, ne cvili, nikoli, ampak res nikoli ne vleče za povodec, lepo hodi ob nogi, je zelo pozorna do človeka in željna pozornosti. Niti ni pretirano fokusirana na druge pse, ampak bolj na ljudi, ko jo človek pelje na sprehod, tak milo gleda in skos išče stik. Za mačke nimam pojma kako je, ker si ni bila z nobeno še nikoli prav ''iz oči v oči'', jih je pa veliko naokoli ko se sprehajamo in zanje sploh ne kaže absolutno nobenega zanimanja.

Kar se ostalih stvari tiče nimam pojma, ker je nisem nikoli vozila v avtu, ampak glede na to, da je tak mirna, ne verjamem, da bi bile težave, z zagotovostjo pa ne morem trdit. Glede čistoče tudi ne vem, ker je nisem imela nikoli v stanovanju. Lahko pa povem, da nikoli ne opravi potrebe v zavetišču, ampak vedno počaka, da pride ven v naravo.

Ne vem kaj druga ti čem napisat kot to, da je res zelo milega karakterja. Itak je zdej brezveze, da ti pišem nevem kake spise, verjetno je že itak jasno, da sem čist očarana nad njo in se mi zdi čudovita psička, ki bi znala lastnike zelo osrečit. Tega, kako jo boste vi dojemali, pa jaz ne vem. Bi jo morali it v živo pogledat, ane. Morda še pomaga podatek, da je med sprehajalci daleč najbolj priljubljena psička od vseh psov v Zonzaniju.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#225 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 March 2010 - 08:41 PM

QUOTE(Nila @ 1. 3. 2010 - 23:04) View Post

Iz Obalnega (Dvori pri Sv. Antonu).

Se spomnim kužike Kere,

Uuu, v obalno pa jaz hodim sprejahat psičke in sem Kero poznala. Sem jo tudi že peljala na sprehod. woot.gif
Katerega pa imaš ti, morda tudi njega poznam.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#226 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 March 2010 - 02:41 PM

Dilema hvala za podrobnejši opis. smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 03 March 2010 - 11:33 PM

QUOTE(Sarah @ 2. 3. 2010 - 20:41) View Post

Uuu, v obalno pa jaz hodim sprejahat psičke in sem Kero poznala. Sem jo tudi že peljala na sprehod. woot.gif
Katerega pa imaš ti, morda tudi njega poznam.

Tudi jaz sem sprehajala Kero, dvakrat (čeprav nisem z Obale). smile.gif

Kalypso, tule stalno objavljajo fotke kužkov iz Obalnega zavetišča - klik.
So pa objavljeni tudi drugi psi (malo pobrskaj po tem forumu).

Ko grem kaj na Obalo in sprehodim kakšnega kužka, ti sporočim, če bo kakšen tak, kakršnega iščete. wink.gif

• 0

#228 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 04 March 2010 - 01:01 AM

Nila, ta tvoj pasji dečko je res lepotec. Hvala za link. Sicer pa tako dnevno čekiram spletne strani vseh zavetišč od Murske Sobote do obale. smile.gif Kar me ob tem žalosti je, da je preveč psov z žalostnimi usodami.... sad.gif

• 0

• Guests

Posted 04 March 2010 - 12:35 PM

Kalypso, tule je tudi precej lušnih kužkov manjše rasti, tudi mladičkov:

http://www.meli-center.si/?p=23

Drugače ti pa svetujem, da se odpravite skupaj v kakšno zavetišče, ker jaz sem tudi prej čekirala zavetišča in fotke prek neta, ampak to ni to. Kužka moraš spoznati v živo. Moj je bil recimo 8 mesecev v zavetišču in zdaj se mi zdi to prav neverjetno, ker je tak cuker in res super pes. Če ga ne bi tisti dan peljala na sprehod in ga bolje spoznala, se pogovorila z osebjem v zavetišču, ga sigurno ne bi naslednji dan odpeljala domov. Tudi midva sva najprej želela mladička in ko sem videla fotke, da imajo nove in full lušne kepice, sva se odpravila tja že naslednji dan. Naneslo je, da sva odšla domov s starejšim črno-belčkom. smile.gif Osebni stik je zelo pomemben, tako da če ti je kakšen všeč že na fotki, potem kar hitro v zavetišče! wink.gif

• 0

• Guests

Posted 04 March 2010 - 12:51 PM

Evo, tale je z zgornjega linka, jazbečarka, stara 4 mesece (če sem prav prebrala):

IPB Image
  • 0

#231 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 04 March 2010 - 12:59 PM

Nila hvala ti za ves trud. smile.gif

Tale je tud meni padla v oči. Srčika. wub.gif
Saj vem.. treba je it tja. Ko bomo tam sem prepričana, da bo tam en kosmatinec v katerega se bomo zaljubili na prvi pogled. Zdaj je treba samo spravit babico in dedka na en izlet do tega zavetišča.
  • 0

#232 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 March 2010 - 03:36 PM

OMFG, tale dva!! wub.gif

IPB Image IPB Image
  • 0

#233 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 04 March 2010 - 03:43 PM

Oh my dog, kakšna medvedka.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

• Guests

Posted 30 March 2010 - 12:10 PM

A kdo ve, kje pri nas vzrejajo male italijanske hrte?

Dolgo si ze zelim met ali macko ali psa, ampak fant ni najbolj navdusen nad mackami, psa pa tudi ne morem/nocem imeti velikega, ker stanujem v stanovanju. In zdaj sem po dolgem iskanju nekako nasla pasmo mali italijansko hrt - je kao za v stanovanje, pase mu tako lenarjenje kot aktivnost, pa prijazen druzinski pes je. Karakter je zame pomemben, ker nisem nikoli prej imela psa. A ma kdo od vas izkusnje s to pasmo?
  • 0

#235 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 30 March 2010 - 12:22 PM

VZREDITELJI.

kaj več pa ti o pasmi ne vem povedat.
  • 0

#236 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 March 2010 - 01:29 PM

QUOTE(izabela @ 30. 3. 2010 - 13:10) View Post

A kdo ve, kje pri nas vzrejajo male italijanske hrte?

Dolgo si ze zelim met ali macko ali psa, ampak fant ni najbolj navdusen nad mackami, psa pa tudi ne morem/nocem imeti velikega, ker stanujem v stanovanju. In zdaj sem po dolgem iskanju nekako nasla pasmo mali italijansko hrt - je kao za v stanovanje, pase mu tako lenarjenje kot aktivnost, pa prijazen druzinski pes je. Karakter je zame pomemben, ker nisem nikoli prej imela psa. A ma kdo od vas izkusnje s to pasmo?

V SLO so zelo redki. Imamo samo ene vzreditelje Desert Queen in trenutno nimajo legla. V Italiji jih lažje najdeš. Mogoče bi ti naša "vrla" KZS celo znala pomagat. Sicer pa pokukaj na kako razstavo ali na hrtji forum, vsaj en lastnik italjančkov je tam.
Ali pa se obrni na Slovenski klub za hrte (KLIK)
  • 0
IPB Image

• Guests

Posted 30 March 2010 - 02:40 PM

Dessert Queen sm nasla ja, ampak me je zanimalo, ce je se kdo drug, ker trenutno nimajo.

Hvala!
  • 0

#238 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 March 2010 - 04:55 PM

Naši prijatelji imajo italijansko hrtko. Jaz tako prijaznega psa še nisem srečala, ful je pridna, mirna. Si je pa nekaj časa nazaj tačko zlomila, to se jim kar hitro zgodi. Na pasme se res ne spoznam, no, ampak ta mi je res k srcu prirasla.
Mislim, da so jo dobili v Italiji, pa tud precej plačali.
  • 0

#239 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 March 2010 - 05:26 PM

Redke pasme so navadno drage. Kolkor sem slišala ga pod 1500e skorajda ni italjana. Ampak če veš kaj hočeš, potem iščeš in iščeš, na koncu se splača čakat in iskat. Razen če hočeš samo družinskega psa, brez kakih športnih, vzrejnih ciljev.
  • 0
IPB Image

#240 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 May 2010 - 11:09 AM

Joooj, mene je pa čis očaral Bostonski terier. Sem se navdušila do te mere, da bi ga takoj mela. woot.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users