Ima pa tudi Zonzani svojo stran na FB in so tam prav tako slike in opisi njihovih psov.
Katera pasma je zame?!

Posted 01 March 2010 - 11:06 PM
Ima pa tudi Zonzani svojo stran na FB in so tam prav tako slike in opisi njihovih psov.

Posted 01 March 2010 - 11:11 PM
Sicer ne vem, koliko članov ima Zonzani, verjetno jih ima Pes-moj prijatelj več. Se moram zdaj še v Zonzani skupino včlanit.

Posted 02 March 2010 - 06:20 PM
Joj Dilema, meni je tako hudo ko berem to psičkino zgodbo in se počutim grozno, ker ti ne morm zagotovit, da bo ta psička našla dom pri nas. Karakterno mislim, da bi se res ujela s starima staršema, vendar smo imeli v mislih mlajšega psa, mladička. Psi imajo krajšo življenjsko dobo kot ljudje in če bi posvojili mladička, bi najverjetneje bilo slovo bolj oddaljeno kot če bi posvojili starejšega psa. Vem, da vedno obstaja možnost, da starejši pes preživi mladička, saj nikoli ne veš kaj prinese usoda. Mladega psa bi želeli tudi zato, ker ga lažje navadiš na življenjski stil, navade, okolje, druga živa bitja kot kakšnega starejšega. Zavedam pa se, da je vsak pes edinstven karakter in te stvari vedno ne držijo.
Zato te prosim, Dilema, da poveš še kaj več o Lajki. Kako se kaj razume z drugimi živimi bitji. Zanima me predvsem kako se razume z mucami. Ali je navajena na čistočo? Kako se ti zdi, da bi prenašala vožnjo z avtomobilom? Na to bi se morala navadit, ker sta Laro stara starša povsod jemala s seboj.
Jaz bom to damico pokazala mojim in bom lobirala zanjo, vendar ne obljubim ničesar.
Torej, drage moje, v iskanju družabnika za moja stara starša vas, ki ste redni gostje zavetišč naprošam, če veste za psička/psičko (spol ni pomemben), ki ustreza naslednjim pogojem, mi prosim javite:
- je zmerno aktiven (zadostujejo mu vsakodnevni kratki sprehodi),
- ga ne bi motilo življenje v bloku in vožnja z avtomobilom,
- je manjše rasti,
- navajen čistoče oz. dovolj mlad, da bi se ga nanjo dalo navadit,
- se razume z drugimi predstavniki svoje vrste,
- se razume z mucami.
Videz načeloma ni važen, priznam pa, da bi imeli prednost kosmatinci, ki bi po videzu spominjali na jazbečarje oziroma bi imeli frizurco s katero ne bi bilo veliko dela.
Imeli smo nagledanega enega srčka, ki ga je en fant rešil iz vreče v kateri ga je želel nek tip utopiti v Savi. Vizualno je bil res taki mali srček, viseči uhlji, črne očke, da se takoj zaljubiš v njih, majhen, da bi ga v žep pospravil, nežen karakter, ki ima rad vse okoli sebe... no, tak srček je bil, da ga ta fant, ki ga je oddajal na koncu ni mogel oddati, ker se je v parih dneh preveč navezal nanj.

Posted 02 March 2010 - 08:08 PM
Kar se ostalih stvari tiče nimam pojma, ker je nisem nikoli vozila v avtu, ampak glede na to, da je tak mirna, ne verjamem, da bi bile težave, z zagotovostjo pa ne morem trdit. Glede čistoče tudi ne vem, ker je nisem imela nikoli v stanovanju. Lahko pa povem, da nikoli ne opravi potrebe v zavetišču, ampak vedno počaka, da pride ven v naravo.
Ne vem kaj druga ti čem napisat kot to, da je res zelo milega karakterja. Itak je zdej brezveze, da ti pišem nevem kake spise, verjetno je že itak jasno, da sem čist očarana nad njo in se mi zdi čudovita psička, ki bi znala lastnike zelo osrečit. Tega, kako jo boste vi dojemali, pa jaz ne vem. Bi jo morali it v živo pogledat, ane. Morda še pomaga podatek, da je med sprehajalci daleč najbolj priljubljena psička od vseh psov v Zonzaniju.

Posted 02 March 2010 - 08:41 PM
Iz Obalnega (Dvori pri Sv. Antonu).
Se spomnim kužike Kere,
Uuu, v obalno pa jaz hodim sprejahat psičke in sem Kero poznala. Sem jo tudi že peljala na sprehod.
Katerega pa imaš ti, morda tudi njega poznam.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me. 

Posted 03 March 2010 - 02:41 PM

Posted 03 March 2010 - 11:33 PM
Uuu, v obalno pa jaz hodim sprejahat psičke in sem Kero poznala. Sem jo tudi že peljala na sprehod.
Katerega pa imaš ti, morda tudi njega poznam.
Tudi jaz sem sprehajala Kero, dvakrat (čeprav nisem z Obale).
Kalypso, tule stalno objavljajo fotke kužkov iz Obalnega zavetišča - klik.
So pa objavljeni tudi drugi psi (malo pobrskaj po tem forumu).
Ko grem kaj na Obalo in sprehodim kakšnega kužka, ti sporočim, če bo kakšen tak, kakršnega iščete.

Posted 04 March 2010 - 01:01 AM
Nila, ta tvoj pasji dečko je res lepotec. Hvala za link. Sicer pa tako dnevno čekiram spletne strani vseh zavetišč od Murske Sobote do obale.

Posted 04 March 2010 - 12:35 PM
http://www.meli-center.si/?p=23
Drugače ti pa svetujem, da se odpravite skupaj v kakšno zavetišče, ker jaz sem tudi prej čekirala zavetišča in fotke prek neta, ampak to ni to. Kužka moraš spoznati v živo. Moj je bil recimo 8 mesecev v zavetišču in zdaj se mi zdi to prav neverjetno, ker je tak cuker in res super pes. Če ga ne bi tisti dan peljala na sprehod in ga bolje spoznala, se pogovorila z osebjem v zavetišču, ga sigurno ne bi naslednji dan odpeljala domov. Tudi midva sva najprej želela mladička in ko sem videla fotke, da imajo nove in full lušne kepice, sva se odpravila tja že naslednji dan. Naneslo je, da sva odšla domov s starejšim črno-belčkom.

Posted 04 March 2010 - 12:51 PM

Posted 04 March 2010 - 12:59 PM
Tale je tud meni padla v oči. Srčika.
Saj vem.. treba je it tja. Ko bomo tam sem prepričana, da bo tam en kosmatinec v katerega se bomo zaljubili na prvi pogled. Zdaj je treba samo spravit babico in dedka na en izlet do tega zavetišča.

Posted 04 March 2010 - 03:36 PM

Posted 04 March 2010 - 03:43 PM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE

Posted 30 March 2010 - 12:10 PM
Dolgo si ze zelim met ali macko ali psa, ampak fant ni najbolj navdusen nad mackami, psa pa tudi ne morem/nocem imeti velikega, ker stanujem v stanovanju. In zdaj sem po dolgem iskanju nekako nasla pasmo mali italijansko hrt - je kao za v stanovanje, pase mu tako lenarjenje kot aktivnost, pa prijazen druzinski pes je. Karakter je zame pomemben, ker nisem nikoli prej imela psa. A ma kdo od vas izkusnje s to pasmo?

Posted 30 March 2010 - 01:29 PM
A kdo ve, kje pri nas vzrejajo male italijanske hrte?
Dolgo si ze zelim met ali macko ali psa, ampak fant ni najbolj navdusen nad mackami, psa pa tudi ne morem/nocem imeti velikega, ker stanujem v stanovanju. In zdaj sem po dolgem iskanju nekako nasla pasmo mali italijansko hrt - je kao za v stanovanje, pase mu tako lenarjenje kot aktivnost, pa prijazen druzinski pes je. Karakter je zame pomemben, ker nisem nikoli prej imela psa. A ma kdo od vas izkusnje s to pasmo?
V SLO so zelo redki. Imamo samo ene vzreditelje Desert Queen in trenutno nimajo legla. V Italiji jih lažje najdeš. Mogoče bi ti naša "vrla" KZS celo znala pomagat. Sicer pa pokukaj na kako razstavo ali na hrtji forum, vsaj en lastnik italjančkov je tam.
Ali pa se obrni na Slovenski klub za hrte (KLIK)

Posted 30 March 2010 - 02:40 PM
Hvala!

Posted 30 March 2010 - 04:55 PM
Mislim, da so jo dobili v Italiji, pa tud precej plačali.

Posted 30 March 2010 - 05:26 PM

Posted 01 May 2010 - 11:09 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users