Posted 02 March 2010 - 06:20 PM
Malce sem si dovolila prestaviti objave, saj nekak ne sodijo v temo o jazbečarjih.
Joj Dilema, meni je tako hudo ko berem to psičkino zgodbo in se počutim grozno, ker ti ne morm zagotovit, da bo ta psička našla dom pri nas. Karakterno mislim, da bi se res ujela s starima staršema, vendar smo imeli v mislih mlajšega psa, mladička. Psi imajo krajšo življenjsko dobo kot ljudje in če bi posvojili mladička, bi najverjetneje bilo slovo bolj oddaljeno kot če bi posvojili starejšega psa. Vem, da vedno obstaja možnost, da starejši pes preživi mladička, saj nikoli ne veš kaj prinese usoda. Mladega psa bi želeli tudi zato, ker ga lažje navadiš na življenjski stil, navade, okolje, druga živa bitja kot kakšnega starejšega. Zavedam pa se, da je vsak pes edinstven karakter in te stvari vedno ne držijo.
Zato te prosim, Dilema, da poveš še kaj več o Lajki. Kako se kaj razume z drugimi živimi bitji. Zanima me predvsem kako se razume z mucami. Ali je navajena na čistočo? Kako se ti zdi, da bi prenašala vožnjo z avtomobilom? Na to bi se morala navadit, ker sta Laro stara starša povsod jemala s seboj.
Jaz bom to damico pokazala mojim in bom lobirala zanjo, vendar ne obljubim ničesar.
Torej, drage moje, v iskanju družabnika za moja stara starša vas, ki ste redni gostje zavetišč naprošam, če veste za psička/psičko (spol ni pomemben), ki ustreza naslednjim pogojem, mi prosim javite:
- je zmerno aktiven (zadostujejo mu vsakodnevni kratki sprehodi),
- ga ne bi motilo življenje v bloku in vožnja z avtomobilom,
- je manjše rasti,
- navajen čistoče oz. dovolj mlad, da bi se ga nanjo dalo navadit,
- se razume z drugimi predstavniki svoje vrste,
- se razume z mucami.
Videz načeloma ni važen, priznam pa, da bi imeli prednost kosmatinci, ki bi po videzu spominjali na jazbečarje oziroma bi imeli frizurco s katero ne bi bilo veliko dela.
Imeli smo nagledanega enega srčka, ki ga je en fant rešil iz vreče v kateri ga je želel nek tip utopiti v Savi. Vizualno je bil res taki mali srček, viseči uhlji, črne očke, da se takoj zaljubiš v njih, majhen, da bi ga v žep pospravil, nežen karakter, ki ima rad vse okoli sebe... no, tak srček je bil, da ga ta fant, ki ga je oddajal na koncu ni mogel oddati, ker se je v parih dneh preveč navezal nanj.