Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#221 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 February 2010 - 09:27 AM

moje želje ....
Libanon, Iran, Sirija in Jordanija
Kuba
Portugalska
Florida

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#222 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 February 2010 - 09:56 AM

Moje top želje:
Jug Italije s Sicilijo
Francija
Mehika, še vedno sad.gif
Argentina
Tajska
Armenija
JZ obala Velike Britanije
Nekam kjer je zelo mrzlo biggrin.gif
SZ Španije

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 22 February 2010 - 10:18 AM

Seznam obiskanega:
-Hrvaška (pač, obmorsko)
-Bolgarija (maturantski šit)
-Avstrija (Graz, Dunaj, Celovec)
-Italija (Benetke)
-Madžarska (Budimpešta)
-Češka (Praga, Brno)
-Poljska (Krakow)
-Slovaška (Bratislava)
-Anglija (London)
-Škotska (Edinbourgh, Inverness, Aberdeen, Ullapool, Fort William, Skye, Glasgow)
-Španija (Barcelona, Madrid, Bilbao, Salamanca, Burgos, Pamplona)
-Francija (Pariz)
-Nizozemska (Amsterdam, Delft, Rotterdam, Utrecht, Gouda, Zandvoort)

Trenutni plani:
-Francija: Pariz (again, za nekaj dni)
-Švedska, Norveška, Finska (letos poleti)

Želje za naprej:
-Islandija <3
-še več Škotske
-Irska
-Portugalska
-bolj podrobno osrednja Španija
-Francija bolj podrobno

Kaj dlje:
-Kuba
-Japonska

Hm, bo treba Evropo dodobra prebrskat najprej, potem pa naprej smile.gif.
  • 0

#224 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 February 2010 - 10:24 AM

jaa, Islandijo sem pozabila

Moje obiskane:
Hrvaška(obmorsko, predvsem otoki)
Italija(Benetke, Firence, Siena, Pisa)
Avstrija(graz, Dunaj, Celovec, Salzburg)
Romunija(od Orade do moldavske meje, torej severni del)
Francija(Pariz, dolina reke Loare, Nica, Monaco)
Anglija(London-naslednji teden)
Malta
Španija(Barcelona, Sevilla, Cadiz, GRanada, Jerez)
Portugalska(Lizbona)
Dominikanska republika

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#225 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 22 February 2010 - 11:03 AM

Do zdej:
- Hrvaška (Istra, Dalmacija, brez zaledja)
- Italija (San Marino, Rimini, Benetke, Sicilija (all over), Kalabrija, Sardinija (all over), Firence, Udine, Andalo, Forni di Sopra, Amalfi)
- Francija ( Korzika (all over), del provanse in Monako, ni Francija ampak ok, Pariz, Tolus, Bordeaux, Saint- Malo, Mont St. Michelle, Carcassonne, sigurno sem jih spustila vsaj 5 )
- Avstrija ( Dunaj, Salzburg, pomoje še kaj oops.gif )
- Nemčija (Minhn, Stutgard, Leipzig, Nurnberg, Berlin, en kraj v nemčiji, kjer živijo srbi, če se kdo spomni iz zgodovine ali slovenščine biggrin.gif , Keln, Hamburg, verjetno še kaj)
- Danska (Kebnhavn, Fredriksverk, ostalega si nisem zapomnila imen oops.gif )
- Bolgarija (Sofia, Plovdiv, Burgas, Varna, Nessebar, Veliko Tarnovo, Kazanlak, ... )
- Grčija (klasična grčija- maturanc)
- Tunizija (Hammamet)
- Bosna ( Cazin in okolica)
- Srbija (Niš, ostalo se ne spomnim)

Želim si v kratkem:
- Zakintos... itak laugh.gif
- London
- Irska... mogoče kar road trip fura, ki bi vključevala še Škotsko.
  • 0

#226 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 February 2010 - 11:15 AM

Obiskala:
- Hrvaška (Zagreb takorekoč moj drugi dom)
- Italija (celinski del)
- Avstrija (Dunaj poznam kot lastni žep)
- Srbija
- Madžarska - Balaton
- Poljska - Krakow, Auschwitz
- Nemčija - muenchen
- Nizozemska - Amsterdam
- Grčija - Krf
- Irska
- Maroko
- Malta

Planiram:
- Egipt
- Tajska
- Sicilija
- Sirija
- Grčija (predvsem otoke bi rada videla)

- Berlin in London
- Malezija
- Indija
- Turčija
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 22 February 2010 - 11:59 AM

ORA: Kje je to Minhn, Keln pa Stutgard? hmm.gif
  • 0

• Guests

Posted 22 February 2010 - 12:08 PM

Moje zelje, ki ne vem kdaj bojo realizirane, pomanjkanje denarja in ce dobim v doglednem casu sluzbo tudi casa:

transmongolska zeleznica
mongolija
argentina
srilanka se enkrat

To je kratkorocno. Dolgorocno pa Indija - ne vem kdaj, kako... ker bi rada sla za vec mesecev, Kitajska - tudi rabim veliko casa, ce je hocem predelat vecji del, Galapagos (yeah, right), Avstralija in Francoska Polinezija. Pa se kaj bi se naslo... smile.gif
  • 0

#229 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 22 February 2010 - 12:10 PM

Sem pač po svoje napisala, ker se mi ne da preglasov delat. Mišljeno je blo München, Köln in Stuttgart (za katerega pa nisem šla iskat kako se prav napiše), mater smo občutljivi! Če še vedno ne veš kje so, poglej na zamljevid.
  • 0

• Guests

Posted 22 February 2010 - 12:18 PM

laugh.gif
  • 0

#231 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 22 February 2010 - 12:21 PM

Kaj je nenadoma tako smešno, sej nisem nobenih joškov al pa riti nalepila, niti se nisem nikoli učila nemčki laugh.gif
  • 0

#232 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 February 2010 - 12:42 PM

QUOTE(ora @ 22. 2. 2010 - 12:21) View Post
Kaj je nenadoma tako smešno, sej nisem nobenih joškov al pa riti nalepila, niti se nisem nikoli učila nemčki laugh.gif

Haha OR, vidiš, za kakšnega te imajo lol1.gif
  • 0

#233 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 February 2010 - 12:59 PM

QUOTE(Špela @ 22. 2. 2010 - 9:27) View Post

moje želje ....
Libanon, Iran, Sirija in Jordanija
Kuba
Portugalska

Prikimavam. Pa celo Latinsko Ameriko bi vidla. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#234 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 22 February 2010 - 01:21 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 22. 2. 2010 - 12:42) View Post

Haha OR, vidiš, za kakšnega te imajo lol1.gif

laugh.gif
  • 0

#235 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 February 2010 - 03:12 PM

kako pa se odločate za potovanja? striktno glede na budget ali čas, ki je na razpolago, s kompromisi (vkolikor ne greste same/sami) ali pač samo pičite, kamor vas vleče? smile.gif

mene v Azijo sploh ni vleklo, dolker se nisva zedinila za Vietnam, bi pa zdej full rada vidla še Mongolijo, Mjanmar, me pa recimo v Indijo, Avstralijo, na Japonsko sploh ne vleče, prej Maroko, Libija in prej omenjeni ti. Bližnji Vzhod.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#236 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 February 2010 - 03:21 PM

Mene tisto nekaj vleče in pol začnem gledat kdaj imam čas in grem. Šparam pa samo za potovanja, na drugi banki mam račun, ki ga uporabljam samo za dvig denarja, ko moram plačat karto, drugače je pa nedotakljiv.

V Mongolijo tud mene ful vleče. Upam, da mi v nekaj letih znese it na potovanje, ki bo daljše od 6 mesecev, po J. Ameriki. Zdej v kratkem mam pa v planu Kanado, konec leta Avstralijo. Me pa matra Libanon, z največjim veseljem bi šla spet v Sirijo in Jordanijo, matra me Armenija, Gruzija, srednjeazijski del... Indija, Galapagos, Indonezija, velikonočni otok... sej lahko naštevam vse po spisku, brezveze ermm.gif smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 22 February 2010 - 03:31 PM

smile.gif

Js mam neke zelje, ki pac mogoce niso uresnicljive zdaj trenutno in potem se odlocim za destinacijo glede na cas in denar, ki ga trenutno mam. Recimo, konc aprila grem za en teden na Finsko, ne bi smelo bit predrago, ker bom spala pr enem prijatelju, potem paaa, ce bom diplomirala do poletja, bom sla najbrz na transmongolsko zeleznico (si zelim ze od osnovne sole, ceprav sem prej razmisljala o transsibirski - od moskve do vladivostoka, ampak zdaj me nekako bolj mika druga varianta), rada bi sla brez postankov, da dozivim to potovanje v 6. dveh neprekinjeno, ampak po drugi strani, ce bom ze tam... zna bit, da se vseeno ustavim na Bajkalskem jezeru in mogoce se kje. Vse skup bi to zneslo recimo kake 14 dni, ce sem se par dni v Pekingu, vsaj tolk, da grem do kitajskega zidu in pa malo v shopping. smile.gif Za tole racunam, da bo nekaj denarja kapnilo, ce nardim diplomo, ce ne.. bom pa financno prekratka. Odkar ne zivim vec tk, da vse, kar mam nasparano, dam za potovanje in pridem domov z 0 v zepu in z kolkor gre v minus na racunu, je malo tezje it na daljse potovanje in morm svoje odlocitve glede destinacij pac omejevat. sad.gif
  • 0

#238 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 February 2010 - 03:36 PM

Jaz imam na spisku ene države že od pamtiveka: npr. Iran, Sirijo, Tajsko, Egipt, pa Irak. Samo so ene od njih tok nedostopne, da ne računam baš resno nanje, vsaj zaenkrat - sploh Irak, no, pa Iran tudi, do nedavnega sem celo špijala za Libijo, pa so lih kak teden nazaj ukinili vstopne vize državam Šengenskega območja.

Kam grem je pa najbolj odvisno od budgeta, ki ga premorem... To pol v večji meri odloča tudi na časovno razporeditev potovanj... Trenutno si npr. ne morem privoščit potovanja za vsake praznike, oz. za vsak teden, ko nimam predavanj, lih računam če bom sploh lahko kam šla poleti cry.gif , zdaj spomladi pa gotovo nikamor.
Drugo so pač izpitna obdobja in predavanja, tako da krojim potovanja predvsem v času zimskih počitnic (NL), poletnih počitnic in v septembru/oktobru. Vse odvisno tudi od tega, če kje delam ali ne.

Tako da , ja, trenutno bolj ciljam na cenejše države, pa minimalno dva tedna, za manj se mi zdi bv kamorkoli it, ker so stroški (sploh leta) previsoki, pa samo žuriš se levo, desno. ermm.gif

Če imam pa čas in denar se me pa lahko zvleče kamorkoli. Na tak način sem tudi "pristala" v Maroku, sem mela takrat plane za Sirijo, pa nihče ni imel časa, pol je pa kolegica omenila, da gre v Maroko in sem šla zraven. Simpl k pimpl, pa mi ni žal.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#239 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 22 February 2010 - 03:45 PM

Sama se odpravim nekam, kamor si želim it. Itak si ne postavljav želja, ki niso v okviru mojega denarnega stanja. Željo mam evropo predelat z avtomobilom. Od veliki mest sem si možno želela videt Pariz, pa nekoč si želim še London. Ta Irska, VB, to je trenutno nekje na vrhu seznama, po evropi. Kasneje mi manjka Španija Portugalska. Na vzhod me ne vleče, ne vem kako to. Aja in poročila bi se zato, ker želim za poročno darilo potovanje nekam v eksotiko laugh.gif
  • 0

#240 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 February 2010 - 04:06 PM

Jaz pa bi šla tudi nekam kamor si baš izrecno ne želim (s tem hočem povedat da sem indiferentna do neke države, ne da si fuuul ne želim it tja), ker mi je čisto ok spoznavat ene države, ki jih npr ne poznam toliko da bi o njih imela ful neko mnenje. Mislim nič ne more škodit, niti to ne, da grem v eno državo, ki mi lih ni na spisku.
Sej sem tko šla že marsikam, pa mi je bilo pol vedno ok, nikdar žal.

Nekak vidim to, kot razširjanje obzorij, da se ne vrtim samo znotraj enega svojega kalupa. Npr. - jaz bi ful rada dala čez vse te države, ki so ful znane po svoji bogati zgodovinski pa sploh arheološki tradiciji, medtem ko me, kaj jst vem, v nek Miami ne vleče. Sam če bi dobila pa ugodno šanso it v Miami z nekom, bi šla pa takoj.

No, sama pa ne bi šla potovat, vsaj ne za dlje, pa ne daleč. Ene par dni bi že preživela sama, nekje v Evropi, al pa nekje kjer sem že bla, sam da bi pa šla na npr. enomesečno potovanje po Maleziji pa ni šans. Svaka čast ljudem, ki to počnejo, mene bi blo strah.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users