Potovanja...
Posted 22 February 2010 - 09:27 AM
Libanon, Iran, Sirija in Jordanija
Kuba
Portugalska
Florida
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 22 February 2010 - 09:56 AM
Jug Italije s Sicilijo
Francija
Mehika, še vedno

Argentina
Tajska
Armenija
JZ obala Velike Britanije
Nekam kjer je zelo mrzlo

SZ Španije
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 February 2010 - 10:18 AM
-Hrvaška (pač, obmorsko)
-Bolgarija (maturantski šit)
-Avstrija (Graz, Dunaj, Celovec)
-Italija (Benetke)
-Madžarska (Budimpešta)
-Češka (Praga, Brno)
-Poljska (Krakow)
-Slovaška (Bratislava)
-Anglija (London)
-Škotska (Edinbourgh, Inverness, Aberdeen, Ullapool, Fort William, Skye, Glasgow)
-Španija (Barcelona, Madrid, Bilbao, Salamanca, Burgos, Pamplona)
-Francija (Pariz)
-Nizozemska (Amsterdam, Delft, Rotterdam, Utrecht, Gouda, Zandvoort)
Trenutni plani:
-Francija: Pariz (again, za nekaj dni)
-Švedska, Norveška, Finska (letos poleti)
Želje za naprej:
-Islandija <3
-še več Škotske
-Irska
-Portugalska
-bolj podrobno osrednja Španija
-Francija bolj podrobno
Kaj dlje:
-Kuba
-Japonska
Hm, bo treba Evropo dodobra prebrskat najprej, potem pa naprej

Posted 22 February 2010 - 10:24 AM
Moje obiskane:
Hrvaška(obmorsko, predvsem otoki)
Italija(Benetke, Firence, Siena, Pisa)
Avstrija(graz, Dunaj, Celovec, Salzburg)
Romunija(od Orade do moldavske meje, torej severni del)
Francija(Pariz, dolina reke Loare, Nica, Monaco)
Anglija(London-naslednji teden)
Malta
Španija(Barcelona, Sevilla, Cadiz, GRanada, Jerez)
Portugalska(Lizbona)
Dominikanska republika
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 February 2010 - 11:03 AM
- Hrvaška (Istra, Dalmacija, brez zaledja)
- Italija (San Marino, Rimini, Benetke, Sicilija (all over), Kalabrija, Sardinija (all over), Firence, Udine, Andalo, Forni di Sopra, Amalfi)
- Francija ( Korzika (all over), del provanse in Monako, ni Francija ampak ok, Pariz, Tolus, Bordeaux, Saint- Malo, Mont St. Michelle, Carcassonne, sigurno sem jih spustila vsaj 5 )
- Avstrija ( Dunaj, Salzburg, pomoje še kaj

- Nemčija (Minhn, Stutgard, Leipzig, Nurnberg, Berlin, en kraj v nemčiji, kjer živijo srbi, če se kdo spomni iz zgodovine ali slovenščine

- Danska (Kebnhavn, Fredriksverk, ostalega si nisem zapomnila imen

- Bolgarija (Sofia, Plovdiv, Burgas, Varna, Nessebar, Veliko Tarnovo, Kazanlak, ... )
- Grčija (klasična grčija- maturanc)
- Tunizija (Hammamet)
- Bosna ( Cazin in okolica)
- Srbija (Niš, ostalo se ne spomnim)
Želim si v kratkem:
- Zakintos... itak

- London
- Irska... mogoče kar road trip fura, ki bi vključevala še Škotsko.
Posted 22 February 2010 - 11:15 AM
- Hrvaška (Zagreb takorekoč moj drugi dom)
- Italija (celinski del)
- Avstrija (Dunaj poznam kot lastni žep)
- Srbija
- Madžarska - Balaton
- Poljska - Krakow, Auschwitz
- Nemčija - muenchen
- Nizozemska - Amsterdam
- Grčija - Krf
- Irska
- Maroko
- Malta
Planiram:
- Egipt
- Tajska
- Sicilija
- Sirija
- Grčija (predvsem otoke bi rada videla)
- Berlin in London
- Malezija
- Indija
- Turčija
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 22 February 2010 - 11:59 AM

Posted 22 February 2010 - 12:08 PM
transmongolska zeleznica
mongolija
argentina
srilanka se enkrat
To je kratkorocno. Dolgorocno pa Indija - ne vem kdaj, kako... ker bi rada sla za vec mesecev, Kitajska - tudi rabim veliko casa, ce je hocem predelat vecji del, Galapagos (yeah, right), Avstralija in Francoska Polinezija. Pa se kaj bi se naslo...

Posted 22 February 2010 - 12:10 PM
Posted 22 February 2010 - 12:18 PM

Posted 22 February 2010 - 12:21 PM

Posted 22 February 2010 - 03:12 PM

mene v Azijo sploh ni vleklo, dolker se nisva zedinila za Vietnam, bi pa zdej full rada vidla še Mongolijo, Mjanmar, me pa recimo v Indijo, Avstralijo, na Japonsko sploh ne vleče, prej Maroko, Libija in prej omenjeni ti. Bližnji Vzhod.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 22 February 2010 - 03:21 PM
V Mongolijo tud mene ful vleče. Upam, da mi v nekaj letih znese it na potovanje, ki bo daljše od 6 mesecev, po J. Ameriki. Zdej v kratkem mam pa v planu Kanado, konec leta Avstralijo. Me pa matra Libanon, z največjim veseljem bi šla spet v Sirijo in Jordanijo, matra me Armenija, Gruzija, srednjeazijski del... Indija, Galapagos, Indonezija, velikonočni otok... sej lahko naštevam vse po spisku, brezveze

Posted 22 February 2010 - 03:31 PM

Js mam neke zelje, ki pac mogoce niso uresnicljive zdaj trenutno in potem se odlocim za destinacijo glede na cas in denar, ki ga trenutno mam. Recimo, konc aprila grem za en teden na Finsko, ne bi smelo bit predrago, ker bom spala pr enem prijatelju, potem paaa, ce bom diplomirala do poletja, bom sla najbrz na transmongolsko zeleznico (si zelim ze od osnovne sole, ceprav sem prej razmisljala o transsibirski - od moskve do vladivostoka, ampak zdaj me nekako bolj mika druga varianta), rada bi sla brez postankov, da dozivim to potovanje v 6. dveh neprekinjeno, ampak po drugi strani, ce bom ze tam... zna bit, da se vseeno ustavim na Bajkalskem jezeru in mogoce se kje. Vse skup bi to zneslo recimo kake 14 dni, ce sem se par dni v Pekingu, vsaj tolk, da grem do kitajskega zidu in pa malo v shopping.

Posted 22 February 2010 - 03:36 PM
Kam grem je pa najbolj odvisno od budgeta, ki ga premorem... To pol v večji meri odloča tudi na časovno razporeditev potovanj... Trenutno si npr. ne morem privoščit potovanja za vsake praznike, oz. za vsak teden, ko nimam predavanj, lih računam če bom sploh lahko kam šla poleti

Drugo so pač izpitna obdobja in predavanja, tako da krojim potovanja predvsem v času zimskih počitnic (NL), poletnih počitnic in v septembru/oktobru. Vse odvisno tudi od tega, če kje delam ali ne.
Tako da , ja, trenutno bolj ciljam na cenejše države, pa minimalno dva tedna, za manj se mi zdi bv kamorkoli it, ker so stroški (sploh leta) previsoki, pa samo žuriš se levo, desno.

Če imam pa čas in denar se me pa lahko zvleče kamorkoli. Na tak način sem tudi "pristala" v Maroku, sem mela takrat plane za Sirijo, pa nihče ni imel časa, pol je pa kolegica omenila, da gre v Maroko in sem šla zraven. Simpl k pimpl, pa mi ni žal.
vuelvo a vos,
Posted 22 February 2010 - 03:45 PM

Posted 22 February 2010 - 04:06 PM
Sej sem tko šla že marsikam, pa mi je bilo pol vedno ok, nikdar žal.
Nekak vidim to, kot razširjanje obzorij, da se ne vrtim samo znotraj enega svojega kalupa. Npr. - jaz bi ful rada dala čez vse te države, ki so ful znane po svoji bogati zgodovinski pa sploh arheološki tradiciji, medtem ko me, kaj jst vem, v nek Miami ne vleče. Sam če bi dobila pa ugodno šanso it v Miami z nekom, bi šla pa takoj.
No, sama pa ne bi šla potovat, vsaj ne za dlje, pa ne daleč. Ene par dni bi že preživela sama, nekje v Evropi, al pa nekje kjer sem že bla, sam da bi pa šla na npr. enomesečno potovanje po Maleziji pa ni šans. Svaka čast ljudem, ki to počnejo, mene bi blo strah.
vuelvo a vos,
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users