Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

• Guests

Posted 07 January 2007 - 11:03 AM

QUOTE(besweety_inside @ 2. 1. 2007 - 14:14) View Post

laugh.gif laugh.gif

Mam pomebno inf. glede sokov smile.gif Agrumi vsebujejo za zobno sklenino škodljive snovi.Zato po tem ko se napapmo mandarinc,pomaranč,hitro zobke prat B)kak je ta tema men fajna tongue.gif

Jaz sem pa slišala, da ko ješ kaj takšnega ali pa sladkarije, da je fajn, da nekaj časa počakaš in ne greš takoj drgnit sklenine s ščetko, jo lahko še bolj poškoduješ, ker je takrat še bolj občutljiva. hmm.gif
  • 0

#222 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 January 2007 - 11:23 AM

QUOTE(fabulous @ 7. 1. 2007 - 10:49) View Post

Po priporočilu zaposlenih v Hobby programu smo jo hranili z mačjim mlekom (katastrofalen nasvet!!!). Čez tri dni se je muca začela čudno obnašati... ni več mogla stati na nogah, cel čas je spala itd. peljali smo jo k veterinarju, ki je rekel, da je podhranjena in da ji več ni pomoči. Narobe je bilo, da smo jo hranili s kravjim mlekom, ker je mačje mleko bolj gosto in vsebuje več hranilnih snovi.

torej, s čim ste futrali malo muco, s kravjim ali mačjim mlekom? ermm.gif moja dva dajeta vsaki mali muci še mačje mleko, ki se dobi v flaškah in so še vse zrasle v velikanske obilne mačketine. smile.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#223 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 07 January 2007 - 11:59 AM

js spijem veliko mleka, najprej zjutri v mislijih, potem v kavi ali dveh in še zvečer pred spanjem kak lonček mleka. ponavadi 0,5, redko 1,6. ko sem pred leti mela hude težave z želodcem, so mi predpisali mlečno terapijo, vse je moralo biti na mlečni osnovi. tko da... ne vem, meni mleko paše. seveda jem tudi jogurte, razne mlečne namaze...
mačku mleka ne dajemo, ker je imel drisko po njem. obožuje pa jogurt smile.gif
kar se tiče česna, ga imam zelozelo rada, malo manj pa moj fant, predvsem ne mara vonja. čebula je kul, predvsem v kakih hamburgerjih in ob čevapih tongue.gif obvezna je v raznih golažih.

• 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#224 fabulous

fabulous

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 301 posts

Posted 07 January 2007 - 01:18 PM

QUOTE(Špela @ 7. 1. 2007 - 11:23) View Post

torej, s čim ste futrali malo muco, s kravjim ali mačjim mlekom? ermm.gif moja dva dajeta vsaki mali muci še mačje mleko, ki se dobi v flaškah in so še vse zrasle v velikanske obilne mačketine. smile.gif

Mislila sem napisati, da smo jo hranili s kravjim mlekom.
  • 0
We have a hunger of the mind which asks for knowledge of all around us, and the more we gain, the more is our desire; the more we see, the more we are capable of seeing. (Maria Mitchell)

#225 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 07 January 2007 - 08:33 PM

pravkar sem pojedla en jogurt iz trgovine Hofer. Kupujete hrano tam?kakšna se vam zdi?
  • 0

#226 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 January 2007 - 07:16 AM

Mene je včeraj stisnilo, ker sem kupila šunko za fanta. In v njej: 55% mesa (v šunki, razumete?!), neke beljakovine, potem pa sama kemija. Jao.
Sicer sem pa kar zadovoljna, ker ponavadi kupujem samo "surovine" - zelenjavo, sadje - zadeve pač iz katerih se šele potem kaj skuha.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#227 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 08 January 2007 - 08:04 AM

QUOTE(besweety_inside @ 7. 1. 2007 - 20:33) View Post

pravkar sem pojedla en jogurt iz trgovine Hofer. Kupujete hrano tam?kakšna se vam zdi?

Točno dve reči od tam, obdržala se bo pa verjetno samo ena. Cottage cheese 0.9% ... to je zakon. Bolje od vsake nepasirane skute, ima sicer kak gram beljakovin manj (cca. 11g), ampak je za jest neprimerno bolje kot nepasirana skuta.
Druga reč, bolj pod vprašajem, je pa en tekoči jogurt v 750g pakungah. Je fajn ker je bolj tekoč od kakih ego-tov ipd. Za müsli delat je fajn ... bi blo pa zanimivo vedeti, kaj notri dajo ...

Ostalih reči se niti dotaknem ne, 90% zgleda ko kopija česa znanega ...

• 0

#228 kokoška

kokoška

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 458 posts

Posted 08 January 2007 - 09:10 AM

zakaj pa je to slabo če je kopija česa znanega?

kelogs čips=500sit
hofer čips(ki ga naredi in napolni kelogs)=200 sit

???
razen če kdo rad plačuje znamke!?

ko voli nek izvoli

če veš zakaj so "kopije" česa znanega in posledično poceni, se ti ne zdi tak mimo
  • 0

#229 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 January 2007 - 10:39 AM

Od kje ti ta informacija? Da ga res oni polnijo? Saj ne da bi jedel čips, takemu sranju se jaz ognem v širokem loku, ne glede na znamko ...
Sicer pa - če to kar trdiš drži, ne vidim v tem nič slabega, jasno. Drugo je če to dela nek xy v kaki čudni državi in skuša posnemat izgled uveljavljenih znamk. V takem primeru bi pomislil da morda kaj ekstra privarčujejo s kako rečjo, ki je jaz ne bi hotel v sestavi ... (že tako ali tako je polno svinjarije v hrani).

Glede "sranja" ki se mu ognem v širokem loku ... A veš kako nastane čips? smile.gif Dehidrirajo krompir, ga zmeljejo vprah, nato zadevo sprešajo v neko čudno obliko (ok, morda je izjema ona sorta ki je v lističih, pa zna biti da je tam isto), potem zadevo veselo ocvrejo in na koncu dajo gor vrsto kemije in ojačevalcev okusa, pa na kile soli. Njami! biggrin.gif
In potem mene postrani gledajo ker si "praške" mešam in tablete goltam. Ono je slabše ko ocvrte tablete laugh.gif
  • 0

#230 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 08 January 2007 - 10:44 AM

Sajk..kaj pa tisto o šunki si pa prezrl blink.gif laugh.gif ?
skratka res opažam iz vseh strani, da se želim preseliti med opice in bom jedla samo zelenjavo tam laugh.gif
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#231 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 January 2007 - 10:47 AM

Mi zelo radi kupujemo v Hoferju, pa še zdaleč ne zato, ker si ne bi mogli privoščit kupovat kje drugje (s tem samo hočem povedat, da tle niso glavne nižje cene) ampak zato, ker imajo kvalitetne proizvode, kar je splošno znano (kokr vem, so enkrat delal neke primerjave, ne vem več sicer točno, ampak Hofer je bil izredno visoko glede kvalitete) in tudi trgovina se mi zdi taka simpatična. Imajo tudi stvari, ki jih drugje ni za dobit (js sm sploh nora na njihovo črno čokolado, ki se mi zdi daleč najboljša in neke ovsene piškote z vanilijevo aromo). Pa še hecen info, da je v Hoferju vedno sveža zelenjava in sadje A kategorije, medtem ko se v znanih marketih večinoma dobi B kategorija, zatorej slabše.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#232 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 08 January 2007 - 10:49 AM

Imajo tudi stvari, ki jih drugje ni za dobit

Se strinjam! Hofer pač ima neke stvari, ki jih drugje ni za dobit. Sploh nimam občutka, da bi izdelki v Hoferju bili slabi.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#233 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 January 2007 - 10:51 AM

Potem imate pa nekaj boljšega kot je ljubljanski Hofer. Zelenjava kolikor je je, zgleda žalostno. Milfina (njihova blagovna znamka za mlečne izdelke) se mi je pa prikupila. smile.gif
  • 0

#234 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 January 2007 - 10:52 AM

QUOTE(sajk @ 8. 1. 2007 - 10:51) View Post

Zelenjava kolikor je je, zgleda žalostno.

Zelo odvisno kdaj prideš, dopoldne imajo krasno. Sicer pa tudi če greš v Špar ali Mercator popoldne, ne dobiš vedno nevem kaj ... sem že naletela na kakšne pomečkane, nikakve paprike, paradajz in podobno.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#235 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 January 2007 - 10:54 AM

QUOTE(bluberry @ 8. 1. 2007 - 10:44) View Post

Sajk..kaj pa tisto o šunki si pa prezrl blink.gif laugh.gif ?
skratka res opažam iz vseh strani, da se želim preseliti med opice in bom jedla samo zelenjavo tam laugh.gif

Nisem, saj ne jem tega.

QUOTE(DiLeMa @ 8. 1. 2007 - 10:52) View Post

Zelo odvisno kdaj prideš, dopoldne imajo krasno. Sicer pa tudi če greš v Špar ali Mercator popoldne, ne dobiš vedno nevem kaj ... sem že naletela na kakšne pomečkane, nikakve paprike, paradajz in podobno.

True. Sadje-zelenjava-ananas za voglom. tongue.gif

Sicer pa ... ja, jaz grem to večinoma zvečer. biggrin.gif Ali pa sobota, tem slabše. biggrin.gif
  • 0

#236 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 08 January 2007 - 10:54 AM

Pač si naletel na slab zelenjavni dan v Hoferju smile.gif Itak pa da prodaja zelenjava ni njihov glavni cilj. Drugače pa sem veliko krat tudi v Sparu naletel na zelo bogo zelenjavo.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#237 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 January 2007 - 10:56 AM

Pa saj nisem nikjer napisal da v sparu je pa super sadje-zelenjava tongue.gif
  • 0

#238 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 08 January 2007 - 11:02 AM

Sajk vidm da meso zelo slabo deluje na tvoje možgane,nek hiperaktiven postajaš.. biggrin.gif
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!

#239 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 January 2007 - 11:06 AM

QUOTE(bluberry @ 8. 1. 2007 - 11:02) View Post

Sajk vidm da meso zelo slabo deluje na tvoje možgane,nek hiperaktiven postajaš.. biggrin.gif

To je vendar nekaj pozitivnega. Ne bom nek zaspan vegi burger, ha? tongue.gif
  • 0

#240 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 08 January 2007 - 11:19 AM

no to kar si in kar nisi v primerjavi z tem kaj ješ pa midva rajši ne načenjajva ker izvisiš kot sadam na vrvici.
Plus hvala ker skrbiš za mojo vitalnost skozi burgerje.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users