Jump to content

Photo

Kuhinje & kuhinjska oprema

• Please log in to reply
654 replies to this topic

#221 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 29 July 2011 - 08:49 PM

_M_ A tko bo zgledala tvoja? wink.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#222 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 30 July 2011 - 03:11 PM

Ne, to je kr ena, ko sem iskala slike potavitev v dveh vrstah, sem jo našla...

Najina bo nekak taka, samo bo zrcalna izvedba:
IPB Image
  • 0

#223 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 30 July 2011 - 06:45 PM

Jaz pa zaradi pomanjkanja financ ne bom kupila marles kuhinje, ki sem jo prilepila. Sem danes šla gledat svea kuhinje in imajo na modelu Lina 50% znižanje tako da bom zdaj tole vzela. Za 5,5 metrov spodnjih elementov in 2 metra visečih elementov bom odštela cca 1400€. Vsi elementi imajo tudi tiho zapiranje. To pa je trenutno tudi vse kar si lahko privoščim, če še upoštevam, da je potrebno strop in tla kuhinje menjat plus kupit vse aparate razen hladilnika. Bo pa druga kuhinja čisto po mojem okusu, ko bo seveda več denarja.

IPB Image
  • 0

#224 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 31 July 2011 - 12:41 PM

Meni je pa ta čisto OK. Aparati pa ful nanesejo ja, skoraj toliko kot kuhinja sama. Nočeš vedet kakšno "začasno" imamo mi cry.gif laugh.gif

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#225 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 31 July 2011 - 03:25 PM

Nama so za Marlesovo naračunali 2.600 € s popusti, taka postavitev kot je na skici v priponki:

za skoraj identično postavitev (ker smo ugotovili, da je najboljša) pri Dan Küchen pa je prišlo 10.000 €!!! blink.gif ohmy.gif

Attached Files

• 0

#226 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 31 July 2011 - 04:14 PM

Za katero marlesovo pa si se odločila? Meni je za identično postavitev, kot pri svei, marlesovo tudi s popusti zračunala 2.800€. Razlika tako ni velika, sam bo ostalih stroškov toliko, da ne bom komplicirala. Prav tako ne vem kako dolgo bom v tem stanovanju, tako da se raje ne prenaglim.
  • 0

#227 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 31 July 2011 - 04:36 PM

Odločena v bistvu nisva še za nobeno, ker se nama je šlo v prvi vrsti za to, da oblikujemo dokončno postavitev kuhinje. Ko imaš enkrat postavitev, lahko itak izbiraš katerokoli kuhinjo oz. vse barve in izvedbe barve...(mat, sijaj)
Risali smo pa model Rea (mislim, da je bila tudi tvoja Rea) smile.gif ,
barve so mi pa nekak najbolj všeč bela ali magnolija v kombinaciji z lešnikom:
IPB Image

tu na sliki je sicer vanilija, ampak meni je lepša kombinacija svetlejšim odtenkom, torej ali bela ali magnolija.
  • 0

#228 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 31 July 2011 - 08:31 PM

So se mi zdeli znani ročaji smile.gif Meni je res izredno lepa, prav ne morem povedat, upam, da mi bo hitro šla iz glave.

Me pa zanima glede izrisa. Ker vidim, da imaš dva kota, a si si izbrala kotni element z izvlečnim sistemom? Jaz sem se odločila za navadnega s policami. Se mi zdi, da ne bom potrebovala toliko prostora, bo pa ta element bolj za velike posode, ki jih rabiš parkrat na leto. Upam, da mi ne bo žal laugh.gif
  • 0

#229 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 21 September 2011 - 07:53 PM

IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#230 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 09 October 2011 - 12:25 PM

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#231 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 29 October 2011 - 04:03 PM

Kupujeva indukcijsko ploščo... katero imate ve (če imate) in kaj priporočate? Eni prisegajo na firme, drugi pravijo da se firme kvarijo kot tiste ki niso znane firme (npr. Matrix).. pa se ne vem za kaj bi se odločila? Cena tudi igra vlogo. hvala
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#232 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 29 October 2011 - 06:20 PM

Midva sva jo kupila v Ikee, kakor vem jim dela whirlpool. stala je 300€, ampak jo imajo le v avstriji. Imava jo skoraj eno leto in nimam pripomb, pa kuham skoraj vsak dan.
Drugod jo pod 500€ nisem videla.
Upam, da posode še nisi kupovala, ker mora biti posebna. Najbolje da posodo kupuješ z magnetom v roki biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#233 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 29 October 2011 - 07:27 PM

QUOTE(monni @ 9. 10. 2011 - 13:25) View Post

IPB Image
IPB Image

Kok mi je tole všeč, sploh druga. wub.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#234 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 October 2011 - 07:51 PM

QUOTE(žabica @ 29. 10. 2011 - 17:03) View Post

Kupujeva indukcijsko ploščo... katero imate ve (če imate) in kaj priporočate? Eni prisegajo na firme, drugi pravijo da se firme kvarijo kot tiste ki niso znane firme (npr. Matrix).. pa se ne vem za kaj bi se odločila? Cena tudi igra vlogo. hvala

Mi imamo indukcijsko ploščo Gorenje, samo ne tako dolgo, da bi imeli kakšne težave z njo. Imamo jo malo manj kot leto in nimamo nobenih težav. Moti me edino, da so piski pri pritiskanju na "gumbe" precej glasni. Drugače pa je indukcijska plošča res odlična stvar in jaz vem, da ne bom kupovala nič drugega kot indukcijsko. Kuha se popolnoma drugače kot na klasično električno ploščo (z ostalimi nimam izkušenj, ker smo imeli električno že od kar pomnim). Voda zavre neverjetno hitro, veliko bolj se lahko regulira temperatura gretja, ki je veliko bolj enakomerna. V glavnem... Indukcijska je zakon!
  • 0

#235 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 October 2011 - 12:20 AM

Jaz bi imela pa kombinacijo plina in indikcijske, ker je kuhanje na plinu še vedno 1a.
  • 0
Viens, reste ici!

#236 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 October 2011 - 12:30 AM

Tudi meni ni čez plin, meni se pravzaprav kuhanje na teh 'modernih'
ploščah kar malo upira, se mi vedno bolj zdijo za gledat kot pa da kaj ornk
gor na njih skuhaš.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#237 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 October 2011 - 12:40 AM

Jaz zdaj ravno delam za eno podjetje, ki prodaja belo tehniko, pa ogromno teh plošč imajo in ne morem vrjet kakšna tehnologija je tu zadaj. Dejansko so že taki sistemi, da lahko ornk skuhaš vse.
  • 0
Viens, reste ici!

#238 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 30 October 2011 - 09:30 AM

Ja, tud jst sem začela malo razmišljat, zakaj točno bi morala imet indukcijsko kuhališče ermm.gif
od vedno sem navajena na plin in mi je to čist OK, živce sem izgubljala edino v študentskem domu, kjer smo imeli eektrično ploščo, katastrofa pri samem kuhanju rolleyes.gif
prijateljica, ki si je ravno opremila stanovanje, je tud dala v kuhinjo plinski štedilnik.
  • 0

#239 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 October 2011 - 05:52 PM

Jaz pa sploh ne znam (več) na plin kuhat! ohmy.gif Sploh nimam občutka, doma pa samo knofe prtiskam. laugh.gif V novogradnjah največkrat sploh nimaš izbire, tako da moraš dat indukcijo oz. električno. Naša indukcija je Brandt (tako kot vsi ostali kuhinjski aparati, razen hladilnika), gumbi so tiho. Jaz bi najraje mela tisto indukcijo, kjer je cela plošča indukcija. woot.gif Najpri sem itak mislila, da je to samoumevno. laugh.gif
Fajn je če lahko gor tudi odlagaš-jaz recimo vse iz pečice odložim na indukcijsko, pri sošolki pa bog ne daj da daš kaj gor, ker začne tulit. Na naši lahko tud piškote izrezujem. biggrin.gif
  • 0

#240 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 02 November 2011 - 09:39 AM

Jaz se bom pa ravno na indukcijo morala navaditi, ker sem sedaj skoz kuhala na plin. Še sedaj se nisva odločla katero bova kupla. sad.gif Posodo pa mislim kupiti v Merkurju, tisto njihovo firmo Biva, ker mi je rekla prjatlca da prime in ni draga. Ta posoda pa zgleda tako kot so jih naše mame uporabljale - old school biggrin.gif
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users