Jump to content

Photo

Pralni praški, mehčalci & ostala čistila

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#221 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 July 2013 - 09:23 AM

Res je. Tudi recimo njihov 'Mr Muscolo' je zakon, podobna oranžna embalaža kot originalen. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#222 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 19 July 2013 - 10:12 AM

Jaz imam doma dejansko zelo malo takih in drugačnih čistil, sem tudi jaz začela vse bolj uporabljati kis, sploh za kopalnico in inox površine je super. Potem imam še eno čistilo za steklo in Frosch za wc školjko, pa neki za keramiko po tleh, ampak tega skoraj ne uporabljam.

• 0

#223 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 21 July 2013 - 06:27 PM

Uf, js pa da bi s kisom ali kakimi temi domačimi zvarki čistila, ni šanse. Sem dost za bio stvari, od hrane do kakih kozmetičnih zadevc, pri čistilih, praških pa ni šanse, sem mnenja, da tisto nikoli tolk dobro ne spuca kot to k je res agresivno!

• 0

#224 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 21 July 2013 - 07:04 PM

Jst pa komot rečem, da nobeno čistilo ne spuca tako lepo umivalnika, pip in kuhinjskega korita kot kis, pa tud sodelavke so se zadnjič strinjale.

A si sploh kdaj poskusila?

• 0

#225 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 July 2013 - 07:13 PM

Jaz sem in niti približno ni spucalo tako kot čistilo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#226 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 July 2013 - 08:16 PM

Pa še bajta ti potem tri dni smrdi.  :yucky: 

• 0
Viens, reste ici!

#227 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 21 July 2013 - 08:20 PM

Alkoholni kis ne smrdi, pa tudi izhlapi hitro.

Vodni kamen ne gre z nobenim čistilom lepše stran, kot s tem. Je pa treba malo počakat, ko se zlije gor, da se kamen raztopi.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#228 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 21 July 2013 - 08:29 PM

Vonj se res nekoliko čuti takoj, ko našpricam površino, potem pa hitro izgine. Jaz ga imam v šprici razredčenega z vodo in pustim nekaj časa delovati na površini, preden obrišem s krpo. Kakorkoli, jaz sem ful zadovoljna in res lepo očistim s kisom.

• 0

#229 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 July 2013 - 08:29 PM

Meni gre s tem kamen dol kot poezija, samo čez potegnem z gobico:

Cif-cream.jpg

Super pa so tudi te vrečkice iz DMa, uporabljam recimo za čajnik (prej sem kis, pa ni niti približno tako očistil):

bild-denkmit-schnellentk.png

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#230 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 21 July 2013 - 09:01 PM

Jaz pucam z alkoholnim kisom vse.

Pomivam po tleh (ga kar na pamet vlijem v vedro), ostalo pucam kar s 100%. Korito, kopalnico, pipe, tuš kabino....

Uporabljam še pronto multi superfiece za ostale površine in steklex za steklo. to je to.

Za perilo bom pa nabavila nekaj za odstranjevanje madežev, ker za določene reči tudi pranje na 60 ni dovolj...

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#231 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 09 October 2013 - 09:07 AM

@Fiona: jaz tudi okna pomivam z kisom in je še boljši od stelexa.  Za madeže pa je super Sgrassatore iz Eurospina. Sam mal našpricaš,podrgneš, pustiš in daš prat.

@Kami: mogoče probaš z raztopino sode bikarbone in mešanico kisa in vode.Moji mami je to pomagalo.

Tudi jaz čistim skoraj vse z alkoholnim kisom in sodo bikarbono. Za pranje oblačil imam Avo in Lenor, za wc pa wc net. Pa Pril za posodo.

• 0

#232 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 October 2013 - 08:50 AM

Sej vem, da nočte tega barati, amapak vseeno. kot veste imam doma brata s cerebralno paralizo. Ne bom o slabostih te bolezni, bom pa sam omenila, da pri njem je ful problem, ko gre na veliko potrebo, ker se ne očedi dovolj dobro in so njegove hlače velikokrat vse umazane. Tako, da za vse madeže, tudi te najbolj trdovratne svetujem tole zadevo od Ariela, s tem, da pustiš gor najmanj pol ure pred pranjem, če so madeži res trdovratni, lahko tud kak dan in bo šlo dol!

big_29613_6860.jpg

Tole je pa neki najboljšega za v pomivalni stroj. Mi smo imeli vse te zadeve k ste jih vi naštele pa noben prašek ne opere posode tok dober kot ta, ki sploh ni neki znan plus še ful poceni je. Sem pa čist slučajno ga 1 x vzela in ga ne zamenjam za nič več.

Dexal_praek_za_pomivalni_stroj_g.jpgDexal_sijaj_za_pomivalni_stojml.jpg

Jaz sem kupila tale levi prašek za pomivalni stroj in meni obupno slabo opere.

Ker mi je v napoto bi ga rada podarila naprej. Bi ga katera vzela? Po možnosti brez pošiljanja.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#233 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 27 January 2014 - 09:56 AM

Kot sem že parkrat omenila, imam zadnje čase večkrat probleme s potenjem (še bolj pa z vonjem). In ta vonj sploh ni šel ven iz majic, kljub večkratnem pranju (je pa res, da nosim skoraj samo temne stvari, tako da nikoli nisem oprala na več kot 40°C).

Prejšnji teden sem brala forume na to temo in na koncu sem naredila naslednje:

- v prazen pralni stroj sem zlila pol litra kisa in nekaj vode, dala na najdaljši program in tempraturo 95°C, da se je stroj prečistil.

- v kis in detergent sem namočila problematične majice in jih pustila čez noč. Predno sem jih dala v pralni stroj, sem jih še na roke malo zmencala

- majice sem vrgla v pralni stroj z vso vodo, v kateri so bile namočene in dodala če malo svežeg detergenta

- dala sem na najdaljši program bombaž, temperaturo 95°C, dvignjen nivo vode in prižgala stroj.

Pridem čez pol ure slučajno v kopalnico in najdem skoraj poplavo, saj je pena iz pralnega stroja lezla ven čez zgornji predalček, kjer se nalije prašek (tako sem si vedno predstavljala pravljico Lonček kuhaj, ko gledaš kako vse kipi ven, ti pa lahko samo pospravljaš).

Po čudežu, je pralni stroj po nekaj časa vso to peno nekako odplaknil (pojma nimam kako, če je bil boben tako poln pene, daje brizgala ven) in ven sem dobila majice, ki vsaj takrat niso nič smrdele. Kako bo, ko bom spet oblekla (in ali mi bodo sploh še prav) pa še ne vem.

Tako da zmernost pri količini detrgenta in vode :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 30 January 2014 - 03:47 PM

Kako skrčeno perilo vrniti v prvotno stanje:

http://www.dominvrt.si/clanek/dobro-je-vedeti/kaj-storiti-ko-se-oblacilo-po-pranju-skrci.html 

• 0

#235 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 30 January 2014 - 04:17 PM

Ne dela link. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 31 January 2014 - 06:36 PM

Čudno, nikakor ne morem usposobit linka. Če klikneš na link, strani sicer ne odpre, ampak če kopiraš potem celoten link in ga prilepiš v brskalniku, pa normalno odpre stran.

• 0

#237 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 31 January 2014 - 07:21 PM

KLIK 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#238 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 17 September 2014 - 11:53 AM

Kateri gel priporočate za pomivalni stroj? A se v DM dobi kakšen gel? 

Moram pa skritizirat DenkMit tablete za strojno pomivanje Revolution Nature, kao neka bolj ekološka varianta. Niso sicer običajne tablete, ampak je prašek doziran v majhnih vrečkah. Te tablete so čisto zanič, prašek ostaja na posodi in prav čuti se tisti masten filing od praška. Fuj.

neu_produkt_98-data.png?v=1371478564000

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#239 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 17 September 2014 - 11:58 AM

baje serviserji ne priporočajo gela za pomivalni stroj. Jaz zdaj uporablam od Lidla tablete, ki so tudi zmagale na testu učinkovitosti, in sem zelo zadovoljna.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#240 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 17 September 2014 - 12:03 PM

Zakaj ne? Nam je ravno zadnjič serviser predaval, da ne priporočajo tablet, ker se ne razgradijo dobro. Saj meni velikokrat ostane kakšen kos tablete kje v stroju pa ni važno katera znamka. 

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users