Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#221 sarchy_ka

sarchy_ka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 161 posts

Posted 15 January 2006 - 10:53 PM

Kaj ti pa ni odgovarjal v knjigi, izabela? Sam tko prašam, iz radovednosti. smile.gif
  • 0
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/

#222 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 16 January 2006 - 06:41 PM

QUOTE(URŠKA)
QUOTE(Kalypso)
QUOTE(Špela)
QUOTE(sarchy_ka)
Najboljša knjiga eveeeeeeeer mi je Kalipso od Vesne Milek

Meni je tudi bila všeč. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

a zato imaš tak vzdevek? biggrin.gif
Delno tudi, ker sem takrat pač brala to knjigo. smile.gif Sicer pa je Kalypso tudi ninfa v Odiseji. In tudi Odisejo sem še pred Kalypso brala. Tako da mi je ime kar v glavi ostalo. Nimam pa takega nicka zato, ker bi se poistovetla z likom. Sem namreč čist drugačna, skoraj popolno nasprotje Vesnine junakinje.
  • 0

#223 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 January 2006 - 07:23 PM

QUOTE(izabela)
Men je pa Kalipso od Vesne Milek ena najslabsih knjig vseh casov. Katastrofa.

Enako. Pričakovala sem kaj bolj pikantnega, tako pa so same neke blodnje. Brez veze. Sem jo pa čisto pozabila in ne vem več, o čem govori.
Ziher ne bom prebrala še kakšne njene knjige.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#224 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 17 January 2006 - 12:31 AM

jz bom pa zdj prvič odkar sm s srednjo zaklučla spet neki obveznega šolskega gradiva prebrala biggrin.gif in sicr,-umetnost potovanja biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#225 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 17 January 2006 - 06:20 AM

QUOTE(rea)
umetnost potovanja biggrin.gif

kako izbrati primerno 'velik' kovček in nabasati vse stvari noter ... biggrin.gif

hecam se
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#226 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 17 January 2006 - 12:08 PM

QUOTE(URŠKA)
QUOTE(rea)
umetnost potovanja biggrin.gif

kako izbrati primerno 'velik' kovček in nabasati vse stvari noter ... biggrin.gif

hecam se

ja biggrin.gif bom vidla,zgleda fajn biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#227 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 17 January 2006 - 07:02 PM

men je blo kr neki fajn knjig k sm jih dozdej prebrala sam najnajnaj je pa še zmeri hp!! biggrin.gif biggrin.gif
pa tut devica, mi otroci s postaje zoo, zaporedje nesrečnih dogodkov,... biggrin.gif
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#228 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 January 2006 - 02:30 AM

.
Zanima me, če je že katera brala sledeče knjige in bi vedla povedat, zakaj se jih splača prebrat (jaz nisem ravno knjižni molj, pa mora biti knjiga res taka, da te potegne):

Andersen: Deklica z vžigalicami
Lette: Zlikane gube, štrleči balkoni
Ranke-Heinemann: Ne in amen
Huxley: Groteskni ples
Passilinna: Očarljivi skupinski samomor

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#229 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 January 2006 - 11:14 AM

[quote=Jenna].
Zanima me, če je že katera brala sledeče knjige in bi vedla povedat, zakaj se jih splača prebrat (jaz nisem ravno knjižni molj, pa mora biti knjiga res taka, da te potegne):

Andersen: Deklica z vžigalicami
Lette: Zlikane gube, štrleči balkoni

Ranke-Heinemann: Ne in amen
Huxley: Groteskni ples
Passilinna: Očarljivi skupinski samomor

.

Deklica Z Vžigalicami je krajša pripoved, zlo taka žalostna, nekak obdeluje socialno problematiko. Gre za krajšo pripoved o deklici, ki mora za preživetje prodajat vžigalice in pač opisuje njeno bedo ter na koncu tudi njeno smrt. Andersenova klasika.

Zlikane Gube, Štrleči Balkoni
je ena taka hecna bukva o tipičnih težavah, s katerimi se spopada ženska srednjih let, je pa napisana na izredno dober način in vseskozi začinjena z bistrim humorjem. Zelo štosna pripoved, polna hecnih zapletov. Jo boš pomoje prebrala na en mah.

Očarljivi Skupinski Samomor je pač še ena Paasilinnina mojstrovina, meni je ta tip krasen ... ubitačno dobro piše. Jaz poznam še dve njegovi knjigi, Gozd Obešenih Lisic in Zajčje Leto in sta obe 1A. Se pa zgodba začne, ko se srečata propadli podjetnik in razočarani oficir, ki nameravata po naključju na istem mestu narediti samomor. Pomoje ti bo všeč ker je ... ker je Paasilinna pač car in ima super zakon in hecne knjige! biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#230 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 January 2006 - 08:21 PM

.
Hvala Dilema za opis! Deklica z vžigalicami me torej ne zanima (zgodbe raznega nesrečnega frocovja me ne ganejo). Ostali dve si bom pa sposodla!

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 18 January 2006 - 10:00 PM

sarchy_ka: vesna milek mi je nasplosno precej anti, ni mi vsec kk se ma za neko femme fatale, pa ze clanki njeni...ehhh...ni mi vsec slog pisanja, niti vsebina, pa ze sploh njeno razmisljanje...ni to to.
je pa res, da mam malo poklicne deformacije, kr sm pac na takem faksu in sicer z veseljem preberem tudi kako trivialno knjigo kot je to, sam je pa ne morem visoko vrednotit, ker nima nobene od sestavin, ki bi jo naredla za dobro knjigo. sicer pa stvar okusa. mi je recimo vsec bridget jones, ki je tut cisti sund, ampak mi je vsaj malo blizje in malo bolj zabavno...
rea: deklica z vzigalicami je pravljica, js mislim da ti bo vsec, tut ce ne maras "socialnih dram", ker ni napisana na tak nacin. je pa res ganljivo. priporocam tudi huxleya in passolino, nisem sicer brala ravno teh njunih knjig, ampak karkoli od njiju dobis v roke, je vredno branja. ostala dva pa ne vem ce poznam.
  • 0

• Guests

Posted 18 January 2006 - 10:02 PM

aja, zlikane gube in strleci balkoni sm tut brala, se zdaj spomnim. ni mi bla ne vem kk fajn, mgoce sm se premlada smile.gif je pa brala tut moja mama, pa ji tut ni blo fajn. ampak ona je pa mogoce prestara smile.gif
  • 0

#233 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 January 2006 - 10:04 PM

Ne vem, no ... meni je knjiga izvrstno lahko čtivo, polno humorja in z zelo hecno štorijo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 18 January 2006 - 10:06 PM

pa se nekaj...pol bom pa tiho, obljubim smile.gif
ce ma kera rada kriminalne/triler romane, ampak res kvalitetne, ne tk ko kaka mary higgins clark (ceprav je tudi ona cisto berljiva za kak sobotni popoldan), priporocam Foucaultovo nihalo, od Umberta Eca. Pred kratkim prevedeno, krasna zadeva...sumim, da je dan brown, ki je napisal davinchijevo sifro kr veliko pobral od econa...tut iz ime roze. Je pa knjiga malo zakomplicirana, pa kr tezka za brat, pa strani je 694, rajs prej povem, da ne bo pol kera jezna smile.gif
  • 0

#235 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 January 2006 - 09:23 AM

zbirka kratkih zgodb z naslovom [b]dvosamljenost. krasna stvar.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#236 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 January 2006 - 05:26 PM

Najbrž ste že vsi prebrali, ampak meni zelo dobra knjiga je MI,OTROCI S POSTAJE ZOO...drugače pa rada berem knjige od Janje Vidmar,Nejke Omahen,itd. Pa tista zbirka Na robu mi je huda..torej predvsem take mladostniške pa to wink.gif
  • 0

#237 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 27 January 2006 - 10:34 PM

Poletni sestri (J.Blume) - Sicer lahkotno branje, ampak en čas mi je bila ful všeč; bi si jo mogla spet sposodit, da vidim če mi bo še vedno ok.
  • 0

#238 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 02 February 2006 - 12:09 PM

[b]pascal quignard: 'terasa v rimu'.

vzela sem jo, ker na zadnji strani piše: 'navajanje razloga uniči ljubezen.' :love7: najprej sem prebrala spremno besedo, da sem se 'pripravila' na branje knjige. vsebuje 47 kratkih poglavij, ki sama zase lahko delujejo kot samostojne enote. malce spominja na suskindov parfum, samo, da je tole veliko bolj fragmentarno (in meni osbno ljubše).
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#239 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 02 February 2006 - 10:23 PM

joooooj kok pogrešam knjige k ful nimm cajta brat sad.gif Da me kr skopine primejo ko to berem sam vem da bi pol raj brala knjigo kt pa se učila pa mam tok za narest da si tega nmorm prvošt...
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#240 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 06 February 2006 - 06:06 PM

[b]vedrana rudan: 'ljubezen na zadnji pogled'

krasna samoironična pripoved o vseh zdrahah, ki nam jih prijazno ponudi življenje. sočen jezik in zadovoljiv prevod sta samo še plusa, zaradi katerih se absolutno splača prebrat to knjigo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users