SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 15 January 2006 - 10:53 PM

Posted 16 January 2006 - 06:41 PM

a zato imaš tak vzdevek?

Posted 16 January 2006 - 07:23 PM
Enako. Pričakovala sem kaj bolj pikantnega, tako pa so same neke blodnje. Brez veze. Sem jo pa čisto pozabila in ne vem več, o čem govori.
Ziher ne bom prebrala še kakšne njene knjige.
Posted 17 January 2006 - 12:31 AM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 17 January 2006 - 06:20 AM

kako izbrati primerno 'velik' kovček in nabasati vse stvari noter ...

hecam se
Posted 17 January 2006 - 12:08 PM

kako izbrati primerno 'velik' kovček in nabasati vse stvari noter ...

hecam se
ja

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 17 January 2006 - 07:02 PM

pa tut devica, mi otroci s postaje zoo, zaporedje nesrečnih dogodkov,...

I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.
Posted 18 January 2006 - 02:30 AM
Zanima me, če je že katera brala sledeče knjige in bi vedla povedat, zakaj se jih splača prebrat (jaz nisem ravno knjižni molj, pa mora biti knjiga res taka, da te potegne):
Andersen: Deklica z vžigalicami
Lette: Zlikane gube, štrleči balkoni
Ranke-Heinemann: Ne in amen
Huxley: Groteskni ples
Passilinna: Očarljivi skupinski samomor
.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 18 January 2006 - 11:14 AM
Zanima me, če je že katera brala sledeče knjige in bi vedla povedat, zakaj se jih splača prebrat (jaz nisem ravno knjižni molj, pa mora biti knjiga res taka, da te potegne):
Andersen: Deklica z vžigalicami
Lette: Zlikane gube, štrleči balkoni
Ranke-Heinemann: Ne in amen
Huxley: Groteskni ples
Passilinna: Očarljivi skupinski samomor
.
Deklica Z Vžigalicami je krajša pripoved, zlo taka žalostna, nekak obdeluje socialno problematiko. Gre za krajšo pripoved o deklici, ki mora za preživetje prodajat vžigalice in pač opisuje njeno bedo ter na koncu tudi njeno smrt. Andersenova klasika.
Zlikane Gube, Štrleči Balkoni je ena taka hecna bukva o tipičnih težavah, s katerimi se spopada ženska srednjih let, je pa napisana na izredno dober način in vseskozi začinjena z bistrim humorjem. Zelo štosna pripoved, polna hecnih zapletov. Jo boš pomoje prebrala na en mah.
Očarljivi Skupinski Samomor je pač še ena Paasilinnina mojstrovina, meni je ta tip krasen ... ubitačno dobro piše. Jaz poznam še dve njegovi knjigi, Gozd Obešenih Lisic in Zajčje Leto in sta obe 1A. Se pa zgodba začne, ko se srečata propadli podjetnik in razočarani oficir, ki nameravata po naključju na istem mestu narediti samomor. Pomoje ti bo všeč ker je ... ker je Paasilinna pač car in ima super zakon in hecne knjige!

Posted 18 January 2006 - 08:21 PM
Hvala Dilema za opis! Deklica z vžigalicami me torej ne zanima (zgodbe raznega nesrečnega frocovja me ne ganejo). Ostali dve si bom pa sposodla!
.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 18 January 2006 - 10:00 PM
je pa res, da mam malo poklicne deformacije, kr sm pac na takem faksu in sicer z veseljem preberem tudi kako trivialno knjigo kot je to, sam je pa ne morem visoko vrednotit, ker nima nobene od sestavin, ki bi jo naredla za dobro knjigo. sicer pa stvar okusa. mi je recimo vsec bridget jones, ki je tut cisti sund, ampak mi je vsaj malo blizje in malo bolj zabavno...
rea: deklica z vzigalicami je pravljica, js mislim da ti bo vsec, tut ce ne maras "socialnih dram", ker ni napisana na tak nacin. je pa res ganljivo. priporocam tudi huxleya in passolino, nisem sicer brala ravno teh njunih knjig, ampak karkoli od njiju dobis v roke, je vredno branja. ostala dva pa ne vem ce poznam.
Posted 18 January 2006 - 10:02 PM

Posted 18 January 2006 - 10:04 PM
Posted 18 January 2006 - 10:06 PM

ce ma kera rada kriminalne/triler romane, ampak res kvalitetne, ne tk ko kaka mary higgins clark (ceprav je tudi ona cisto berljiva za kak sobotni popoldan), priporocam Foucaultovo nihalo, od Umberta Eca. Pred kratkim prevedeno, krasna zadeva...sumim, da je dan brown, ki je napisal davinchijevo sifro kr veliko pobral od econa...tut iz ime roze. Je pa knjiga malo zakomplicirana, pa kr tezka za brat, pa strani je 694, rajs prej povem, da ne bo pol kera jezna

Posted 27 January 2006 - 09:23 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 27 January 2006 - 05:26 PM

Posted 27 January 2006 - 10:34 PM
Posted 02 February 2006 - 12:09 PM
vzela sem jo, ker na zadnji strani piše: 'navajanje razloga uniči ljubezen.' :love7: najprej sem prebrala spremno besedo, da sem se 'pripravila' na branje knjige. vsebuje 47 kratkih poglavij, ki sama zase lahko delujejo kot samostojne enote. malce spominja na suskindov parfum, samo, da je tole veliko bolj fragmentarno (in meni osbno ljubše).
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 02 February 2006 - 10:23 PM

Posted 06 February 2006 - 06:06 PM
krasna samoironična pripoved o vseh zdrahah, ki nam jih prijazno ponudi življenje. sočen jezik in zadovoljiv prevod sta samo še plusa, zaradi katerih se absolutno splača prebrat to knjigo.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users