Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#221 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 August 2006 - 09:14 PM

Ja, naj se pozdravi, enako pa tudi ti Jinadaze wink.gif .
Sej, ko se enkrat "začne premikat v glavi" je prvi kamen že postavljen.
Kamen na kamen palača.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#222 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 August 2006 - 06:32 PM

Ja, mene samo skrbi, da bi me kaj (karkoli) odvrnilo od napredka. ermm.gif

Sicer pa hvala! tongue.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#223 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 14 August 2006 - 09:04 PM

Jah pri 43,8 kg in 179 cm je bilo po moje samo vprašanje časa kdaj se bo kaj takega zgodilo. Pa ni problem samo premalo kil oz. premajhen vnos kalorij.

Namreč če poješ praktično nič, potem je tudi vnos mineralov in vitaminov tudi skoraj nič. Razmislite malo o tem!

Drugače pa tudi jaz upam, da bo z Linny vse vredu in da jo bo mogoče tale dogodek malo predramil.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#224 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 15 August 2006 - 07:50 PM

QUOTE(Hsul)

Drugače pa tudi jaz upam, da bo z Linny vse vredu in da jo bo mogoče tale dogodek malo predramil.

Tudi iz moje strani želim enako, pa tud tebi Jinadaze, da čimprej rešiš svoj problem. wink.gif
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#225 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 16 August 2006 - 04:01 PM

QUOTE(Lacrima)
Meni je pa všeč, da si nekdo sploh upa usta odpret o tem. Da prizna da ima problem. In to je to. Nekateri se, recimo, bojijo da si bodo zbili forumski ugled s tem ko priznajo nek svoj problem... ermm.gif

Tko da---> Go Jinadaze tongue.gif

and Linny
Mi smo z vami!! cry.gif cry.gif
Jst se strinjam!!
In mislm da usak k ve, al pa se mu vsaj zdi(glede na postavo, in ne glede na višino in težo), da nj si čim prej poskuša najdt pomoč in pustit use povezano z manekenstvom(skratka usm k je povezan s postavo)vsaj dokler se ne pozdravijo, in se mi zdi tut fajn da pač pove to tut na forumu...

To je moje mnenje rolleyes.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#226 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 August 2006 - 04:17 PM

.
  • 0

#227 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 18 August 2006 - 04:27 PM

Ti trdiš da opaziš razliko dveh kil in zaradi tega delaš paniko? Pa to veš da za dve kili lahko niha stanje samo zradi količine vode v telesu in hrane v prebavnem traktu? biggrin.gif
Sicer pa - ukvarjaj se s športom kolikor ti paše in normalno jej in kar nastane bo tvoje normalno stanje biggrin.gif Upoštevaj samo to da se zvečer ne prenažiraš in je biggrin.gif
  • 0

#228 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 18 August 2006 - 04:29 PM

Usak dan velik pojej. Ješ ubistvu lohk use razn sladkarij in preveč maščobe in soli. Ampak še vedno vse to lohk ješ, ampak poredko. Pojej velik zelenjave in sadja ker majo velik vitaminov in mineralov....
Dnevno nared 5 manjših obrokov. Izogibi se hitri hrani....
Se pa kup tut semizdi da v lekarni brez recepta nek tak prah v vrečkah in ga zmešaš z vodo in ti da vse dnevne minerale(ampak mislm da ni tist za pit za vsak dan) pa to pol useen ne pomen da ne ješ sadja, zelenjave...

Upam da ti bo uspel laugh.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#229 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 02 September 2006 - 06:23 PM

No, jaz sem se zdaj malo spravila v red, sem pa še vedno zlo razdvojena glede vsega.

Iz celih petih dni počitnikovanja rolleyes.gif sem se domov vrnila še bolj konkavna, kot sem bla prej. biggrin.gif Počutila sem se fizično slabo (like always), psihično niti ne, ker sem bla veliko časa na zraku in dokaj dobre volje.
Zdaj se je pač začela šola, govora je o maturi in vseh ostalih naporih letošnjega leta, in prva stvar, ki mi pade na misel, je ta, da bo treba jest. Pa ne (samo) enormnih količin zelene solate, zelja in jabolk, ki jim do zrelosti fali še dober mesec biggrin.gif , ampak bolj konkretno. In kadar bom čutila potrebo po hrani (teka še vedno ni ermm.gif ). Ker drugače v šoli in doma pred knjigami niti mislit ne bom mogla. Mi je pa prav všeč misel, da se moram zredit, pa pošteno jest (no, to še sledi), spet drugič me pa zmrazi ob tem, se mi SPLOH ne zdi potrebno. In še neznansko mi je všeč taka pretirano shujšana postava. In bentim, da ne bom nikoli suha in zdrava hkrati. :cwm10: In zaradi tega še vedno podzavestno odklanjam hrano, ki bi mi dala kako kilco gor, pa šparam s kalorijami. No, vsaj večine hrane ne tehtam več, niti kalorij ne pišem več.

Pa saj- zakaj bi rabla špehnato zalogo, saj lahko jem, ko bom rabila. evil.gif cry.gif Ma saj vem, da bom sploh lahko normalno hitro mislila v šoli. ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#230 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 02 September 2006 - 06:48 PM

jst močno držim pesti zate!in to da veš da moraš zaradi svojega zdravja začet jest se mi zdi en korak naprej wink.gif .
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#231 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 September 2006 - 06:49 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#232 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 September 2006 - 12:32 AM

Minnie, še vedno mi ni jasno, zakaj tko mal ješ?:dontknow:
  • 0

― V. Van Gogh

#233 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 September 2006 - 08:25 AM

ZS.
  • 0

#234 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 September 2006 - 06:07 PM

Ja, motnje hranjenja so huda stvar... Ne smemo se jim pustit. Čeprov je pa res, da ko začneš hujšat, te hitr potegne v začaran krog.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#235 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 September 2006 - 09:55 PM

Ne se vsak dan tehtat biggrin.gif zelo pomaga kr se pol ne sekiraš zaradi mini sprememb smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#236 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 September 2006 - 10:19 PM

.
  • 0

#237 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 September 2006 - 10:33 PM

Nehaj se tehtat. Itak je vse skupaj blesavo za umret.

Se ne zdiš sama sebi kot neverjetna kokoš?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#238 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 September 2006 - 10:35 PM

Tole zadnje vprašanje je blo slabo zastavljeno, kar sm hotla vedet je, če se počutiš neumno, kar sm ugotovila da verjento se res, tak da ignoriraj me, bom tiho. oops.gif
  • 0

#239 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 September 2006 - 07:34 AM

.
  • 0

#240 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 08 September 2006 - 09:37 PM

Jaz sem poznala enga fanta v bolnici, ko sem bila tam en mesec in ko sem se prišla vpisat-podpisat papirje sem se ustrašila in hotla iti domov,čist zares sem se ustrašila in vem kaj vse je delal da bi videl če se je zredil, meril vse kaj sje spil in tudi koliko je polulal. Meni se je takko smilil, res, ker karkoli si rekel je rekel da ve ampak da si ne more pomagati-pa ni bil neumen ampak je dosegel drugo mesto na svetovnem prvenstvu v kemiji in to je pekel. Vsak ma svojo mejo kaj je normalno in kaj več ni in pri anoreksičnih ljudeh se to manjša, povezano je pa z uravnavanjem življenja-ponavadi ti ljudje ne vejo urejat in se soočit z problemi ker so jih ali zatirali v mladosti ali pa jih je kdo trpinčil in to pride potem v najhujših trenutkih,v krizah ven.. kjer se potem raje človek ubada z težo-ker je to edina stvar ki jo zmore in je zadovoljen z rezultati kot pa da bi se ubadal z problemi.
Predvsem pa so ti ljudje zelo depresivni..izgubijo voljo do vsega razen do hrane in če z tem živiš nekaj let ti postane normalno in to je največji problem-to je težko potem preurediti v glavi..
Minnie in jinadaze jaz vama toplo priporočam da sprejmeta sebe v notranjosti, brez gledanja na težo ampak sebe in predvsem upam da se zavedata kam to vodi-če mislita da sedaj preživljata pekel se motita ker pravi šele pride.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users