Jump to content

Photo

Informativni dan

• Please log in to reply
329 replies to this topic

#221 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 February 2008 - 05:09 PM

Ja, smer se najprej zapolne s tistimi, ki ga imajo na 1. mestu. Če jih je preveč, se naredi omejitev (oz. mi jo delamo).
Če pa na eni smeri ostane še nekaj prostih mest, jih zapolnijo tisti, ki so to smer dali na 2. željo (seveda, da niso bili že kam drugam sprejeti), ko teh zmanjka gredo še na 3. željo.

Če sem kej narobe napisala, me popravte. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#222 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 February 2008 - 05:50 PM

Aha, samo a je tko, ker vedno piše omejitev za 2. in 3. željo je npr.80, nikoli pa omejitev za 2. željo je npr. 80...

To mi ni jasno. Logično bi bilo res tako, kot si rekla ti.

Jaz sem se odločila, da dam specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na 1. mesto, zato študiram, kaj je dobro za 2. Sem hotla dat potem na 2. razredni pouk in na 3. slovenščino, a to ne bo mogoče, ker ima razredni pouk vedno že v prvo omejitev. Tako da bom pomoje na 2. željo dala slovenščino.

Sedaj me pa zanima še nekaj. Ali moraš imeti nujno zapolnjena vsa 3 mesta? Kot namreč vem lahko maturo popravljaš jeseni, če nisi nikamor sprejet in ravno zato jaz ne bi na 3. mesto dajala ničesar. Ker če si pa sprejet na katerokoli željo, pa mature ne moreš popravljati.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#223 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 18 February 2008 - 06:09 PM

Ni ti treba zapolniti vseh 3 želja. Nujna je samo 1. želja. Če nikamor nisi sprejet po prvem vpisnem roku imaš še vedno drugi vpisni rok. Vendar se lahko vpišeš samo na programe, kjer so še ostala prosta mesta.

Jaz bom na prvo mesto dala ang-zgo, na drugo pa pedagogiko in zgo/ang, nisem se še odločla. Me pa malenkost skrbi, saj je na pedagogiki ponavadi omejitev. Tako da avtomatsko izpadem. ermm.gif Tretjo željo bom pa vrjetno pustila kar prazno.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#224 moonshine

moonshine

sramežljivec

• Člani
  • 85 posts

Posted 18 February 2008 - 06:13 PM

tašika, mislim da če boš na prvo dala ang+zgo, potem ne moraš dat nič od tega dvojga na drugo željo, saj če pod prvo ne boš sprejeta tudi pod drugo ne boš ..sistem pri dvopredmetnem je tak, da recimo če pri angleščini odletiš, boš sprejeta na zgodovino in pač na enega od predmetov, ki imaš napisanega pod drugo željo (na primer pedagogika)....
  • 0
če hočeš videti mavrico, se moraš sprijazniti z dežjem

#225 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 18 February 2008 - 08:37 PM

Vem ja. Problem je samo da mene dobena druga smer na FF ne zanima da bi jo lahko vpisala zraven pedagogike. Enopredmetno se je pa tudi ne da študirat. Ne vem.
Morem še malo preštudirat pa se posvetovat.

Rehabilitacijska pedagogika in defektologija je eno in isto?

• 0

[Napoleon]

#226 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 February 2008 - 08:42 PM

QUOTE(tašika @ 18. 2. 2008 - 18:09) View Post

Tretjo željo bom pa vrjetno pustila kar prazno.

Jst tudi ermm.gif

QUOTE(tašika @ 18. 2. 2008 - 20:37) View Post

Rehabilitacijska pedagogika in defektologija je eno in isto?

Ja, po novem je defektologija specialna in rehabilitacijska pedagogika.
  • 0

• Guests

Posted 18 February 2008 - 08:53 PM

Eno vprašanje. Razmišljam da bi se vpisala na FF smer psihologija. Ampak , ker je to nov program niso znane točke. Sem pa pogledala točke, ki so potrebne v LJ in piše, da je minimum 94 sad.gif sad.gif

A mislite da bo tukaj v Mb kaj manj?? Jaz 94 točk sigurno ne bom zbrala sad.gif

p.s.: tašika kaj bi lahko ti na tistem tvojem DVD-ju še za psihologijo pogledala malo, ker moj žal ne deluje. Hvala
  • 0

#228 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 18 February 2008 - 09:03 PM

Bom jutri, kr morem it na drug računalnik. Moj je izredno izbirčen glede tega katere DVD-je bo odprl in katere ne. In tega od FF ne odpre. How surprising. rolleyes.gif
  • 0

[Napoleon]

#229 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 February 2008 - 09:10 PM

Huda Nina, nočm te strašit, ampak je čisto mogoče, da bo točk veliko. Priporočam ti, da daš na 2. mesto izredni študij ali pa nekaj drugega brez omejtive, če ti ne uspe.
Poznam namreč par punc iz naše gimnazije, ki gredo kar v MB in so zelo pridne, a kljub temu ne upajo stavit na 94 točk, kot jih je v LJ.
In glede na to, da je smer v MB koncu nova, pričakujejo kar velik naval.
  • 0

#230 saska

saska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 388 posts

Posted 18 February 2008 - 09:48 PM

js pa morm povedat, da sm bla s fantom na informativcu na fe. omg....še mene ko nimam pojma o naravoslovju in mi je čist antipatično, so navdušli....če bi mi to bol šlo, bi se kr prepisala:). res so me full presenetli, hehe...sam ko js to nč ne razumem pa ne zdi se mi logično pa nč....bom raj kr na našmu faksu ostala, tja bom hodla pa jest smile.gif
  • 0
Popijem štirideset kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote.
Voltaire

#231 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 19 February 2008 - 12:29 AM

QUOTE(Princeska @ 18. 2. 2008 - 16:52) View Post

A mi lahko nekdo odgovori na vprašanje, prosiiim smile.gif

Kmalu bo vpis in me zanima, kako je to z 2. in 3. željo!
A si lahko sprejet pod 2. in 3. željo le na tiste programe, ki so brez omejitve? Npr. če ima razredni pouk omejitev, minimum je 66 točk, to pomeni, da so sprejeli le folk, ki ga je vpisal na 1. mesto?

če je še aktualno... če v prvem krogu ni omejitve, pomeni da se je vpisalo manj ljudi, kot je bilo razpisanih mest in se potem na preostala mesta lahko vpišeš v 2. ali 3. krogu, od tod potem omejitev. ne vem, če sem tole ravno razumljivo napisala... hmm.gif

QUOTE(tašika @ 18. 2. 2008 - 18:09) View Post

Ni ti treba zapolniti vseh 3 želja. Nujna je samo 1. želja. Če nikamor nisi sprejet po prvem vpisnem roku imaš še vedno drugi vpisni rok. Vendar se lahko vpišeš samo na programe, kjer so še ostala prosta mesta.

Jaz bom na prvo mesto dala ang-zgo, na drugo pa pedagogiko in zgo/ang, nisem se še odločla. Me pa malenkost skrbi, saj je na pedagogiki ponavadi omejitev. Tako da avtomatsko izpadem. ermm.gif Tretjo željo bom pa vrjetno pustila kar prazno.

tašika, tudi ta možnost je: pod prvo vpišeš, kar si želiš (ang-zgo), pod drugo pa npr. pedagogiko in lahko tud kar en predmet, kaj jz vem, npr. slovenščino. Ker fora pri vpisovanju dvopredmetnih študijev je v tem, da, če imaš npr. v prvi želji dovolj točk za zgodovino in ne za angleščino, se potem pogleda kaj imaš pod drugo željo. če imaš pod drugo željo predmeta na katera bi bila lahko oba sprejeta, te računalnik naključno izbere z enim od predmetov (npr. slovenščino), ker pa bi ti rajši študirala zgodovino s pedagogiko (in imaš tud za to dost točk), lahko zaprosiš, da ti spremenijo študijsko smer. in brez problema ti morajo spremenit. če pa bi imela dovolj točk samo za zgodovino in pedagogiko, si potem pod to dvoje sprejeta, brez problema. sploh ne gre zato, da pri pedagogiki avtomatsko izpadeš, tudi če jo imaš na drugem mestu, ampak lahko vse izpodrineš. aja, da bi pa napisala samo pedagogiko na drugo mesto pa ne smeš, ker se to smatra kot enopredmetni študij. wink.gif ah...v živo je to vse tako lažje razložit huh.gif

QUOTE(Princeska @ 18. 2. 2008 - 17:50) View Post

Jaz sem se odločila, da dam specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na 1. mesto, zato študiram, kaj je dobro za 2. Sem hotla dat potem na 2. razredni pouk in na 3. slovenščino, a to ne bo mogoče, ker ima razredni pouk vedno že v prvo omejitev. Tako da bom pomoje na 2. željo dala slovenščino.

...samo še tole...upam, da ne morim s tem, sam hočem pomagat, ker vem, da včasih na šolah sploh ne razložijo dobr wink.gif

princeska, nič se ozirat na to, kaj je dobro, dat na 2. in 3. mesto, če imajo programi, ki jih izbiraš vsi omejitev vpisa (glede na prejšnja leta), ker če ne boš sprejeta na prvo mesto zarad premal točk, si brezproblema sprejeta na 2. mesto, če imaš tam dovolj točk in lahko celo izpodrineš vse tiste, ki so imeli to isto smer vpisano pod prvo možnost (na 1. mestu)...sistem izpodrivanja. če pa imaš res na 2. ali 3. mestu nekaj, kar nima omejitev vpisa, potem ti to res odpade. če je ful nerazumljivo, lahko še enkrat razložim tongue.gif
  • 0

#232 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 February 2008 - 11:39 AM

Majap, ti se pa res na to spoznaš huh.gif
Pri nas v šoli nam niso niti besede črhnili, vse, kar smo dobili, je razpis in konec. Pika. verymad.gif

Čaki, zdaj mi nekaj ni jasno; sem šla že 10x čez prebrat, sorry, ker tok težim sad.gif

Kaj je zdej to - 1. mesto, 2. mesto, 3. mesto? A to je isto kot 1. želja, 2. želja in 3. želja ali nekaj popolnoma svojega?
  • 0

#233 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 19 February 2008 - 12:11 PM

V Prvi prijavi lahko navedeš največ tri študijske programe. (torej lahko izpolniš tudi samo prvo željo)

Če boš na prvem mestu napisala študijski program, za katerega ne bo sprejet sklep o omejitvi vpisa, boš v ta program sprejeta, če boš izpolnjevala splošne pogoje za vpis.

Če bo kandidatov s prvo študijsko željo manj kot je razpisanih mest na študijskem programu, ta program ne bo imel omejitve le za kandidate, ki bodo ta program navedli kot svojo 1. študijsko željo. Če boš ta program navedla na 2. ali 3. mesto in ne boš sprejeta na svojo prvo oziroma drugo študijsko željo, boš na ta program sprejeta le v primeru, če boš zbrala zadostno število točk.

Če pa bodo vsa razpisana mesta v programu, za katerega ni bil sprejet sklep o omejitvi vpisa zasedli kandidati, ki so ta program navedli na prvem mestu (zaprt vpis, izpolnjen s prvo željo), se ti, če boš imela ta program napisan na 2. ali 3. mestu in ne boš sprejeta na svojo 1. oziroma 2. študijsko željo, vanj ne boš mogla uvrstiti.

Če boš na 1. mesto napisala program z omejitvijo vpisa, boš v ta program sprejeta, če boš imel dovolj točk. Če točk za 1. študijsko željo ne boš imela dovolj, se upošteva tvoja 2. študijska želja. Če boš imela tudi na 2. mestu študijski programa z omejitvijo vpisa, boš na ta program sprejeta, če boš imela dovolj točk za 2. željo. Če tudi za 2. željo ne boš zbrala dovolj točk, se po enakem ključu upošteva tvoja 3. želja, zapisana v Prvi prijavi.

Sprejeta boš v tisti program po vrstnem redu zapisanih želja, za katerega boš imela dovolj točk. Tako boš lahko npr. s svojo 3. študijsko željo izpodrinila nekoga, ki bo imel ta študijski program, za katerega bo sprejet sklep o omejitvi vpisa, zapisan na 1. mestu, imel pa bo manj točk kot ti.

Če ne boš imela dovolj točk za nobeno od treh, v Prvi prijavi navedenih želja, ne boš sprejeta nikamor.
Z Drugo prijavo (septembra) boš kandidirala na mesta, ki bodo ostala prosta po prvem prijavnem roku.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#234 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 19 February 2008 - 12:19 PM

Mislim da je to isto. 1. mesto ali 1. želja, kar pač prvo napišeš na vpisnici.

QUOTE(_vrtnca_ @ 19. 2. 2008 - 12:11) View Post

Sprejeta boš v tisti program po vrstnem redu zapisanih želja, za katerega boš imela dovolj točk. Tako boš lahko npr. s svojo 3. študijsko željo izpodrinila nekoga, ki bo imel ta študijski program, za katerega bo sprejet sklep o omejitvi vpisa, zapisan na 1. mestu, imel pa bo manj točk kot ti.

Za tale sistem izpodrivanje pa prvič slišim. ermm.gif Nam so razložili nekako tako, da če na 1. željo nisi sprejet, na drugi želji pa je bila omejitev, avtomatsko gledajo 3. željo. Nič pa niso rekli, da si lahko vseeno sprejet na 2. željo, če imaš več točk kot nekdo, ki je ta program napisal kot 1. željo.
  • 0

[Napoleon]

#235 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 February 2008 - 12:29 PM

Hmm...
A mi lahko nekdo na konkretnem primeru razloži?
Npr. imam 78 točk
in dam:
1. želja SPR
2. želja razredni pouk
3. želja slovenščina+pedagogika

In ima SPR 80 točk omejitve, razredni npr. 66 in rečmo slovenščina+pedagogika 65. Kam sem potem sprejeta?

Jaz sem pa vedno mislila, da je to tko, citiram iz drugega foruma:
"Men se zdi, da ksor ziher nimaš šans za sln dvopredmetno na drugem mestu. To je že na prvem vpisu omejetiv, kar pomeni, da je vpisanih preveč, posledično to pomeni, da so vsa mesta zapolnjena in nobenega več ne bodo sprejeli na drugo željo razen, če si res kdo izrecno premisli o vpisu in se potem ne vpiše. To deluje tko, da ma faks razpisanih 60 mest. Prvič gledajo samo vpise na prvo željo. Recimo, da je prijavljenih 80. Omejitev bo tolikšna, kolikor ima točk 60. najboljši, ki bo zapolnil zadnje mesto. Ostalih 20 tako odpade plus ostali, ki so se vpisali na drugo željo, ne glede na točke. Drugo pa je, če se jih vpiše na 60 razpisanih mest 40. Ni omejitve, vsi so sprejeti, omejitev na drugo željo se pa pojavi samo v primeru, če vas je več kot 20. Takrat je nova omejitev... lalala, si sprjeta komot, če bodo točke dale. Tko da res dobro razmisli kako boš dala po vrsti želje. "

Tako so mi tam razložili in se mi zdi najbolj logično.
  • 0

#236 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 19 February 2008 - 12:36 PM

Evo je dala vrtnca eno lepo razlago.

Tašika mogoče so pa na šoli omenil, da ti 2. želja izpade v primeru, če je ta študijska smer brez omejitve, kar pomeni, da so se zapolnila mesta in so na to smer prišli vsi tisti, ki so to smer vpisali pod prvo željo.

Princeska, če imajo vsi napisani programi omejitev vpisa potem si v tem primeru sprejeta na razredni pouk.

Ta primer, ki si ga citirala pa je popolnoma zgrešen. oops.gif
  • 0

#237 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 February 2008 - 12:40 PM

A je zihr tako? Ker mi je tole res ful pomembno! Ker če bi blo to tako, kot sem zgoraj citirala, potem bi jst mogla na 2. mesto dat slovenščino enopredmetni, ker nikoli nima omejitve, ampak mi ta smer ne diši preveč kot samostojna ermm.gif

Če je razpisanih 60 mest in se jih 80 prijavi na 1. željo, bo potem omejitev tok kokr ima 60. najboljši točk
in ni več placa za une, ki imajo na 2. in 3. želji to smer, to pa je tako?

Torej, a mi lahko svetujete. Razredni pouk ima 120 razpisanih mest in se jih ponavadi vpiše 240 in je omejitev okoli 66. Jaz bom skoraj zihr imela kar nekaj več točk. Torej se mi ga splača napisati pod 2. mesto, če slučajno nisem sprejeta na SPR?

• 0

#238 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 19 February 2008 - 12:49 PM

Princeska zagotovo to drži, če zaradi premalega števila točk ne boš sprejeta na defektologijo, boš potem zagotovo na razredni pouk, ker si ziher, da boš imela za to smer dovolj točk.

• 0

#239 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 February 2008 - 12:52 PM

Aja, okej, hvala, to mi je pa sedaj ful pomagalo, zlate ste punce smile.gif

Bom dala pa slovenščino enopredmetni potem na 3. željo, ker nima omejitve, če se slučajno kej zgodi tudi na razrednem. HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• 0

#240 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 19 February 2008 - 12:52 PM

Če bi bilo tako, kot si citirala zgoraj (torej, da se v primeru, da ima program omejitev, gledajo najprej tisti, ki imajo ta program pod 1. željo in drugi avtomatsko odpadejo), na omenjeno SRP, ki ima vsako leto omejitev okoli 80, ne bi sprejemali dijakov, ki so napisali SRP na 2. ali 3. željo. In enako pri razrednem. Torej to ne more držati.

(razen v primeru zaprtega vpisa, zapolnjenega s 1. željo) - ta opcija se večkrat pojavi npr. na FKKT, program biokemija.

še analiza sprejetih glede na želje:

SRP:
IPB Image

Razredni pouk:
IPB Image
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users