QUOTE(Princeska @ 18. 2. 2008 - 16:52)

A mi lahko nekdo odgovori na vprašanje, prosiiim
Kmalu bo vpis in me zanima, kako je to z 2. in 3. željo!
A si lahko sprejet pod 2. in 3. željo le na tiste programe, ki so brez omejitve? Npr. če ima razredni pouk omejitev, minimum je 66 točk, to pomeni, da so sprejeli le folk, ki ga je vpisal na 1. mesto?
če je še aktualno... če v prvem krogu ni omejitve, pomeni da se je vpisalo manj ljudi, kot je bilo razpisanih mest in se potem na preostala mesta lahko vpišeš v 2. ali 3. krogu, od tod potem omejitev. ne vem, če sem tole ravno razumljivo napisala...
QUOTE(tašika @ 18. 2. 2008 - 18:09)

Ni ti treba zapolniti vseh 3 želja. Nujna je samo 1. želja. Če nikamor nisi sprejet po prvem vpisnem roku imaš še vedno drugi vpisni rok. Vendar se lahko vpišeš samo na programe, kjer so še ostala prosta mesta.
Jaz bom na prvo mesto dala ang-zgo, na drugo pa pedagogiko in zgo/ang, nisem se še odločla. Me pa malenkost skrbi, saj je na pedagogiki ponavadi omejitev. Tako da avtomatsko izpadem.

Tretjo željo bom pa vrjetno pustila kar prazno.
tašika, tudi ta možnost je: pod prvo vpišeš, kar si želiš (ang-zgo), pod drugo pa npr. pedagogiko in lahko tud kar en predmet, kaj jz vem, npr. slovenščino. Ker fora pri vpisovanju dvopredmetnih študijev je v tem, da, če imaš npr. v prvi želji dovolj točk za zgodovino in ne za angleščino, se potem pogleda kaj imaš pod drugo željo. če imaš pod drugo željo predmeta na katera bi bila lahko oba sprejeta, te računalnik naključno izbere z enim od predmetov (npr. slovenščino), ker pa bi ti rajši študirala zgodovino s pedagogiko (in imaš tud za to dost točk), lahko zaprosiš, da ti spremenijo študijsko smer. in brez problema ti morajo spremenit. če pa bi imela dovolj točk samo za zgodovino in pedagogiko, si potem pod to dvoje sprejeta, brez problema. sploh ne gre zato, da pri pedagogiki avtomatsko izpadeš, tudi če jo imaš na drugem mestu, ampak lahko vse izpodrineš. aja, da bi pa napisala samo pedagogiko na drugo mesto pa ne smeš, ker se to smatra kot enopredmetni študij.

ah...v živo je to vse tako lažje razložit

QUOTE(Princeska @ 18. 2. 2008 - 17:50)

Jaz sem se odločila, da dam specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na 1. mesto, zato študiram, kaj je dobro za 2. Sem hotla dat potem na 2. razredni pouk in na 3. slovenščino, a to ne bo mogoče, ker ima razredni pouk vedno že v prvo omejitev. Tako da bom pomoje na 2. željo dala slovenščino.
...samo še tole...upam, da ne morim s tem, sam hočem pomagat, ker vem, da včasih na šolah sploh ne razložijo dobr
princeska, nič se ozirat na to, kaj je dobro, dat na 2. in 3. mesto, če imajo programi, ki jih izbiraš vsi omejitev vpisa (glede na prejšnja leta), ker če ne boš sprejeta na prvo mesto zarad premal točk, si brezproblema sprejeta na 2. mesto, če imaš tam dovolj točk in lahko celo izpodrineš vse tiste, ki so imeli to isto smer vpisano pod prvo možnost (na 1. mestu)...sistem izpodrivanja. če pa imaš res na 2. ali 3. mestu nekaj, kar nima omejitev vpisa, potem ti to res odpade. če je ful nerazumljivo, lahko še enkrat razložim