Kar se tiče veterinarske nege: dobit mora ampulo za
razglistit če je še ni, vsi mali mucki morajo to dobit, za cepljenje pa nimam pojma. Ne cepijo jih samo proti steklini, dobijo tudi proti mačjemu aidsu pa kugi, če je to prenosljivo ali celo genetsko je po moji logiki bolje, da se jo cepi. Mogoče boste šli kdaj na potovanje - jo boš vzela s sabo, ko se boš preselila, jaz bi jo dala cepiti.
Sterilizacija naj bi bila priporočljiva po prvem leglu. Če vaša ne bo imela malih naj bi bil optimalen čas nekje pri 6ih mesecih-1ga leta, pri 3h mesecih je pa to še definitivno premajhno bitje.
Praskalnik je pri nas a must, pa je mače napol zunaj napol noter. Imamo tak steber, okrog njega se ful rada špila.
Kakci.

Meni pade edino na pamet, da kupiš en mali koš za mačje kakce, ga imaš na balkonu pa ne nosiš lih vsak dan 3 kakce v pvc vrečki, ampak recimo 1x, 2x na teden, sej itak ne smrdi, tud nehigienično ni, če ga hraniš na balkonu, kjer je pa itak hladno. Alternativa - kupiš vrečke za pasje - se jih da dobit tako v rolah po 50 ali več, i think, pa so zihr cenej.
Krempljev ji ne strižemo, niti veterinar nikoli ne reče, da bi mogli. Smo jih pa prejšnji mački - perzijki, ki je pa bila čisto hišna muca.
Hrano in mleko je pri njeni starosti po moje fajn nudit ves čas, vsaj še en mesec; mladi muci do 4ga tedna sesajo tudi do 10krat na dan baje - piše na mačji hrani za mačje frocovje

, jaz sem našim dala food pa so jo po obrokih jedle, nikoli vse naenkrat.
Če je bilo kaj v pomoč. (: