Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#221 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 21 March 2020 - 10:49 AM

Ok, Matilda, imas prav. Ne bom vec taksnih pisala. Se opravicujem. Sama sicer nisem nic panicna, skrbi me edino dobava zdravil in hrane v prihodnosti....to je pa vse.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#222 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 21 March 2020 - 10:51 AM

Meanwhile v spaniji v dolocenih bolnicah ze triazirajo :/
Se mi zdi da bi za zajezitev virusa morala cela evropa stopit skupaj in uvest enake ukrepe za enako dolgo casa.v nasprotnem primeru bodo drzave, ki so si opomogle dobile primere nazaj.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#223 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17263 posts

Posted 21 March 2020 - 11:13 AM

https://www.bmj.com/...t/356/bmj.i6583
  • 0

#224 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 21 March 2020 - 11:36 AM

Prijatelj v UK pravi, da so ukrepi bolj v stilu zascite gospodarstva, da se s pon sicer nekaj sol zapira ampak se jim zdi 2000 potrjenih primerov ful malo in ne bodo sprejemal se kaksnih ukrepov zaenkrat. Ucitelji teh sol bodo brez sluzb itd...
  • 0

#225 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4320 posts

Posted 21 March 2020 - 12:03 PM

Podjetje, kjer dela moja mama ima zdaj pravi bum kar se naročil tiče in si recimo ne morejo privoščiti zaprtja. Je rekla, da česa takega še ne pomnijo, da so njihovi kupci tako tako panični. Izdelujejo pa alu folijo za zdravila ali drugo embalazo npr jogurtove loncke, paštete itd.
  • 0

#226 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 21 March 2020 - 12:16 PM

Sem ravno vceraj brala en fajn prispevek, da zna bit, da se po tem odpre par cisto novih panog odprla, ce bodo ljudje le znali ustrezno in pravocasno reagirat, ker virus ne bo kar izginil iz oblicja zemlje. Mi je bilo vsec, ker vecinoma same negativne stvari najdem ze med novicami.
  • 0

#227 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 21 March 2020 - 01:06 PM

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#228 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11538 posts

Posted 21 March 2020 - 01:12 PM

Tudi jaz delam v podjetju kjer narocila trenutno dezujejo. Vse ostale firme so se zaprle pri nam pa so poslali zdaj prosnjo drzavi, ce bi lahko v teh razmerah par mesecev se ob sobotah delali (sicer nismo nikoli delali vikendov). Je precej noro, delamo pa medicinske proudukte za operacije, intrumente itd. So pa nas razdelili v razlicne skupine tako, da smo skoz z enakimi ljudmi skupaj, ce bo pa kdo iz skupine zbolel se potem cela skupina umakne s plana. Kakor berem sem prav vesela, da sluzbo sploh imam, veliko ljudi ze dobiva odpovedi. :/
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#229 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 21 March 2020 - 01:21 PM

Dragica, si sla preverit kar pravi, da lahko preveris?
  • 0

#230 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 21 March 2020 - 01:25 PM

Ora, veliko sem prebrala o tem, ja. Pa ne vem kaj bi imel ta gospod od tega, da bi lagal? Veliko bolj verjamem njemu, svet je pokvarjen do obisti, sem prepričana, da se umetno ustvarja panika. Ustrahuj in vladaj, preverjena formula.
Pa prav zanimivo je, da sedaj očitno po svetu ljudje umirajo še samo zaradi korone, sploh zaradi ničesar več.

Pa pri nas je umrl 1 človek, pa 40 ali koliko jih je hospitaliziranih pa taka panika. Zdej še med občinami ne bomo smeli, sej niso normalni.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#231 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 21 March 2020 - 01:29 PM

Ustrahovanje je eno, podatki o bolezni, ki jih podaja so pa verjetno zastareli. Sem sla samo nekaj osnovnih stvari na who preverit, recimo v zadnjih 24urah preko 9000 umrlih, on govori, da jih je pa skupno 8000, to marsikaj spremeni. Zakaj bi se nek zdravnik iz UK sploh oglasil, zgoraj sem napisala, da pravi kolega, ki tam zivi in je samozaposlen, da se vedno trdijo in prepricujejo javnost v nasprostno, kot se kaze povsod drugod po svetu, torej ima cisto lahko tudi ta gospod svoje interese :D skrajnosti sta 2, anksioznost izhaja pa iz nas samih :)

Ja zal je tako, da nase kapacitete prenesejo zelooo malo! Saj se da preverit tudi koliko je razpolozljivih postelj in s tem predvidet, kdaj bo v tem tempu prislo do triaziranja.
  • 0

#232 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 21 March 2020 - 01:40 PM

Ne, to ni res, ora. On je mogoce to govoril vceraj ali predvcerajsnjim. Ni v zadnjih 24 umrlo 9000. To nas se caka (mogoce). Vsega skupaj je do danes umrlo 11800 ljudi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#233 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 21 March 2020 - 01:46 PM

O sh*t se opravicujem, narobe sem gledala, nekaj cez 1000 jih je.

Pri nas v zdravstvu ni niti postelj niti osebja, ki bi lahko v prihodnjih mesecih poskrbelo za tako maso ljudi, ki bodo potrebovali pomoc :/ meni je to nepredstavljivo, ker vem kaksen napor je skrbet samo za enega takega, ne predstavljam si, kako poskrbijo nasi za 10+takih.

Za paniko v veliki meri krivim medije in politike, se mi pa zdi, da se tudi kot narod res kmetavzarsko vedemo.
  • 0

#234 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 21 March 2020 - 01:50 PM

Ma meni gresta obe skrajnosti na živce, tako pretirana panika, kot tudi razne teorije zarot. Jaz sem kar optimistična in mislim, da ko bo tega konec, bo počasi vse spet po starem. Mislim glede druženja itd. Kaj bo z gospodarstvom je pa drugo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#235 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17554 posts

Posted 21 March 2020 - 01:50 PM

Vceraj je tudi recimo neko ministrstvo v Ita. dalo ven, da je 15000 novih primerov. Sem se ful ustrasila.
Ja, neverjetno, res. Pa ne samo narod, ampak kar clovestvo. Ce bi VSI lepo cicali doma ene 3 tedne...
Sem pa videla posnetek intenzivne v Bergamu. Kaos. Si ne zelimo tega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#236 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4320 posts

Posted 21 March 2020 - 02:14 PM

Ali pa konvoj vojaških vozil s trugami. Se mi pa zdi, da starejši sploh ne razumejo tveganj in se še gnetejo pred trgovinami. A je tako težko prosit sorodnike ali civilno zaščito za pomoč pri nakupih...
  • 0

#237 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27517 posts

Posted 21 March 2020 - 02:14 PM

Ja pa ce se spomnim smo imeli to bolnisnico enkrat kot primer dobre prakse, glede organizacije, delovnih pogojev, opreme.
  • 0

#238 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 21 March 2020 - 02:28 PM

A je tako težko prosit sorodnike ali civilno zaščito za pomoč pri nakupih...

Prosit, ja ... Moj fotr se je moral skregat s dedijem, da mu je pustil it v trgovino in nabavil še zanj. Ta stari so itak trmasti v božjo mater, se jih zlepa ne prepriča v kaj. Ne rečem, da so vsi taki, nekateri tudi nimajo pomoči ali pa ne vejo, kje bi jo dobili, se pa ogromno penzionistov še naprej obnaša, kot da se jim nič ne more zgoditi.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#239 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17722 posts

Posted 21 March 2020 - 02:50 PM

A vse razumete to krivuljo, ali katera ne? ZATO potrebujemo te ukrepe in niso prenapihnjeni!

content-1584723768-flatten-the-curve1.gi

Dragica, zakaj ta tip nima prav? Če bi bilo to res, da se države hočjo 'znebit starostnikov', bi se jih lažje, če bi šli po prvi krivulji. Preventivni ukrepi karantene pa so zato, da se gre po drugi krivulji.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#240 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15803 posts

Posted 21 March 2020 - 03:13 PM

Pa si ziher, da karantena pomaga, v Italiji ni glih videt.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users