A tirolski so isto kot linski?

Praznična peka
Posted 16 December 2016 - 09:07 AM
Posted 16 December 2016 - 09:09 AM
Nimam pojma. Sem pa oboževala linške oči, pa še nikjer nisem zasledila veganskih...
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 December 2016 - 09:40 AM

http://veganskakuhar...iskoti.html?m=1
Čemu služi melasa v tem receptu, jo lahko izpustim/nadomestim?
Posted 16 December 2016 - 09:56 AM
Barvi, okusu, malo tudi teksturi (kot neke vrste karamela, izpadejo precej hrustljavi piskoti). Temni muscovado sladkor je fajn priblizek (vsebuje namrec vec melase kot ravi). Za ingverjeve (gingerbread) piskote imas sicer na spletu se ful razlicnih receptov, lahko tudi z enim od tistih poskusis
Ta recept mi tudi obetavno deluje, samo moras potem najti "zlati sirup" (mogoce zamenjas z agavinim, ce drugega ne najdes?). Jaz sem ga sicer ravno vceraj zapazila v trgovini in je znatno cenejsi od javorjevega & co., tako da jih bom verjetno ob naslednji priliki naredila.
Posted 16 December 2016 - 10:30 AM
Ja, če bi bili že pečeni kje na voljo, bi bilo lepo. Mogoče mi jih pa uspe za praznike napečt.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 December 2016 - 02:16 PM
Posted 16 December 2016 - 02:31 PM
Meni melasa komot zdrzi par let odprta, jo uporabim ponavadi se za kako pecivo. Pa dejansko lahko potem iz belega sladkorja vedno rjavega naredis, ce rabis.
Posted 17 December 2016 - 03:23 PM
Posted 17 December 2016 - 06:59 PM
Včeraj sem se lotila linških oči po receptu Veganske iniciative in so prišli precej trdi pa okus nič kaj podoben original linškim.
Od razočaranja sem polovico mase zavrgla.
Bill Bullard
Posted 17 December 2016 - 07:55 PM
Posted 18 December 2016 - 07:49 AM
Hja, saj upam, da ni težava v receptu, ampak moji tehniki. Piše, da se ne sme preveč gnesti, ker potem ne bojo tako krhki. Jaz sem precej gnetla, saj drugače bi mi vse razpadalo. Ne vem.
Bill Bullard
Posted 18 December 2016 - 09:42 AM
Posted 18 December 2016 - 02:31 PM
Potem pa še onih z lanenimi semeni. Nisem še pripravljena na izkušnjo z lanenimi semeni kot vezivom. : D
Posted 18 December 2016 - 04:18 PM
Drzim pesti Sem dodala zraven ne-avtorski disclaimer zdaj za vsak slucaj
Midva pa danes peceva kruh (prvic!) in disavne piskote z rozinami in cokolado.
Posted 18 December 2016 - 09:39 PM

Saj drugače ne bi bila prva novost, ki mi ne bi uspela, je pa ponavadi vsakič naslednjič bolje. : )
Posted 21 December 2016 - 10:26 AM

Posted 21 December 2016 - 11:18 AM
Jaz imam v hladilniku kar en kozarcek z navojem, v katerem hranim mleta lanena semena, tako da jih ne rabim vsakic sproti mlet
Super, da so ti uspeli!
Midve s kolegico sva vceraj tudi naredili eno rundo teh, potem pa se cokoladne razpokancke (pri prvem pekacu se je sladkor kar stopil v piskot, tako da sva pri naslednjem kroglice najprej povaljali v kristalnem, nato pa se mletem sladkorju, in je bilo potem ok), pa se spekulas piskote (po enem x receptu z interneta, ampak so prisli ven ful presladki, ceprav disijo pa lepo). Za krasenje sem pa kolegici in fantu pripravila vsakemu eno dresirno vrecko in neke sladke mrvice in srcke, in sta se imela prav lustno, medtem ko sem jaz pospravljala kuhinjo
Sem pa dobila za rojstni dan eno manjso zlico za delanje kepic sladoleda in pride ful prav pri odmerjanju testa za piskote (z vecjo pa ponavadi polnim modelcke za mafine, da so vsi enako veliki). Tako da odpade zamudno tehtanje/primerjanje velikosti kroglic in si en, dva, tri fertik. Priporocam!
Posted 21 December 2016 - 11:22 AM
Se strinjam glede žlic za kepice, jaz z njimi odmerjam tudi kremo za torto, da je je v vseh plasteh približno enako.
Posted 21 December 2016 - 11:32 AM
Hehe Za hiske bo letos najbrz zmanjkalo casa. Se en kolac specem za bozic, potem bo pa pocasi konec sezone. (Razen, ce me kaksna slika fajn premami.)
Posted 21 December 2016 - 01:37 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users