Jump to content

Photo

Praznična peka

• Please log in to reply
335 replies to this topic

#221 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 16 December 2016 - 09:07 AM

A tirolski so isto kot linski?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#222 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 16 December 2016 - 09:09 AM

Nimam pojma. Sem pa oboževala linške oči, pa še nikjer nisem zasledila veganskih...  :cry:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#223 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 16 December 2016 - 09:40 AM

Matilda, saj je par postov više recept. : ) Ali bi ti že pečene? :D

http://veganskakuhar...iskoti.html?m=1

Čemu služi melasa v tem receptu, jo lahko izpustim/nadomestim?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#224 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 16 December 2016 - 09:56 AM

Barvi, okusu, malo tudi teksturi (kot neke vrste karamela, izpadejo precej hrustljavi piskoti). Temni muscovado sladkor je fajn priblizek (vsebuje namrec vec melase kot ravi). Za ingverjeve (gingerbread) piskote imas sicer na spletu se ful razlicnih receptov, lahko tudi z enim od tistih poskusis :)

51%2B9rbISCrL._AC_SL230_.jpg

Ta recept mi tudi obetavno deluje, samo moras potem najti "zlati sirup" (mogoce zamenjas z agavinim, ce drugega ne najdes?). Jaz sem ga sicer ravno vceraj zapazila v trgovini in je znatno cenejsi od javorjevega & co., tako da jih bom verjetno ob naslednji priliki naredila.

Vegan+Gingerbread+Men+Cookies+Recipe.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#225 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 16 December 2016 - 10:30 AM

Ja, če bi bili že pečeni kje na voljo, bi bilo lepo. Mogoče mi jih pa uspe za praznike napečt. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#226 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 16 December 2016 - 02:16 PM

Anouk, hvala! Poznam sicer melaso, samo ponavadi mi tovrstne sestavine po dveh žličkah obležijo v omari. Muscovado sladkor se mi zdi boljša rešitev, ja. : )
  • 0

#227 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 16 December 2016 - 02:31 PM

Meni melasa komot zdrzi par let odprta, jo uporabim ponavadi se za kako pecivo. Pa dejansko lahko potem iz belega sladkorja vedno rjavega naredis, ce rabis. 

• 0

#228 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 17 December 2016 - 03:23 PM

To je pa tudi res. : )
  • 0

#229 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 17 December 2016 - 06:59 PM

Včeraj sem se lotila linških oči po receptu Veganske iniciative in so prišli precej trdi pa okus nič kaj podoben original linškim.

Od razočaranja sem polovico mase zavrgla. 

• 0

Bill Bullard

#230 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 17 December 2016 - 07:55 PM

Joj, a res? Ravno teh linskih nisem poskusila, je ena prijateljica prispevala recept, ampak so izgledali ful licni in sem mislila, da bodo temu primerno tudi okusni :/
  • 0

#231 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 18 December 2016 - 07:49 AM

Hja, saj upam, da ni težava v receptu, ampak moji tehniki. Piše, da se ne sme preveč gnesti, ker potem ne bojo tako krhki. Jaz sem precej gnetla, saj drugače bi mi vse razpadalo. Ne vem. 

• 0

Bill Bullard

#232 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 18 December 2016 - 09:42 AM

Jaz imam iskreno povedano včasih težavo povedat, ali je nekaj podobno neceganskemu keksu, ki sem ga pojedla 10+ let nazaj (pa se to je bilo obcasno, ker sem bila vedno bolj za čokolado kot piškote). Tako da ponavadi piškote locim samo po tem, ali se s testom da lepo delati in ali je rezultat dober. Mogoče poskusi še tiste čajne kekse z lanenimi semeni, tiste sem naredila kar nekajkrat do zdaj in so se Dali se vedno lepo oblikovan.
  • 0

#233 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 18 December 2016 - 02:31 PM

Jaz se bom pa najbrž za začetek lotila teh čajnih: http://veganskakuhar...pecivo.html?m=1

Potem pa še onih z lanenimi semeni. Nisem še pripravljena na izkušnjo z lanenimi semeni kot vezivom. : D
  • 0

#234 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 18 December 2016 - 04:18 PM

Drzim pesti :) Sem dodala zraven ne-avtorski disclaimer zdaj za vsak slucaj :D Midva pa danes peceva kruh (prvic!) in disavne piskote z rozinami in cokolado. 

• 0

#235 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 18 December 2016 - 09:39 PM

:D
Saj drugače ne bi bila prva novost, ki mi ne bi uspela, je pa ponavadi vsakič naslednjič bolje. : )
  • 0

#236 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 21 December 2016 - 10:26 AM

Na koncu sem naredila kar tiste z lanenimi semeni, malo sem bila površna, ker sem hitela (merila cela lanena zrna namesto zmletih, kokosovo maslo sem čisto stopila, namesto samo zmehčala, posledično se je testo pustilo lepo oblikovati šele po noči, prebiti v hladilniku : )), ampak testna runda piškotov je lepo uspela, sem jih razdelila med domače in so šli v promet. Krašenje pa naslednjič. :D
  • 0

#237 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 21 December 2016 - 11:18 AM

:) Jaz imam v hladilniku kar en kozarcek z navojem, v katerem hranim mleta lanena semena, tako da jih ne rabim vsakic sproti mlet ;) Super, da so ti uspeli!

Midve s kolegico sva vceraj tudi naredili eno rundo teh, potem pa se cokoladne razpokancke (pri prvem pekacu se je sladkor kar stopil v piskot, tako da sva pri naslednjem kroglice najprej povaljali v kristalnem, nato pa se mletem sladkorju, in je bilo potem ok), pa se spekulas piskote (po enem x receptu z interneta, ampak so prisli ven ful presladki, ceprav disijo pa lepo). Za krasenje sem pa kolegici in fantu pripravila vsakemu eno dresirno vrecko in neke sladke mrvice in srcke, in sta se imela prav lustno, medtem ko sem jaz pospravljala kuhinjo :D

Sem pa dobila za rojstni dan eno manjso zlico za delanje kepic sladoleda in pride ful prav pri odmerjanju testa za piskote (z vecjo pa ponavadi polnim modelcke za mafine, da so vsi enako veliki). Tako da odpade zamudno tehtanje/primerjanje velikosti kroglic in si en, dva, tri fertik. Priporocam!

• 0

#238 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 21 December 2016 - 11:22 AM

Pri nas jih ponavadi otrok pomaga izrezovati in potem krasiti, ampak je zaseden te dni. : )) Se je pa seveda zagledal v piškotne hiške, ko sva izbirala, kaj bova pekla. : )

Se strinjam glede žlic za kepice, jaz z njimi odmerjam tudi kremo za torto, da je je v vseh plasteh približno enako.
  • 0

#239 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 21 December 2016 - 11:32 AM

Hehe :) Za hiske bo letos najbrz zmanjkalo casa. Se en kolac specem za bozic, potem bo pa pocasi konec sezone. (Razen, ce me kaksna slika fajn premami.)

• 0

#240 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 21 December 2016 - 01:37 PM

Meni je tudi letos zmanjkalo casa za hisko. Pa drugo leto...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users