Ampak živet pol življenja potem s polovico plače... mater.

Stroški
Posted 17 January 2016 - 04:05 PM
Posted 17 January 2016 - 04:08 PM
Jp. Dajo toliko, da ti potem na računu ostane min. plača. Polovica plače ti ostane, če dobiš ok. 1300 € na mesec.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 January 2016 - 04:16 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 17 January 2016 - 06:43 PM
Ja, saj to. Čeprav imava službi za nedoločen čas, je vprašanje, koliko kredita bi sploh lahko dobila. Sploh jaz, ker nimam visoke osnovne plače.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 17 January 2016 - 08:36 PM
1300€ neto plače se mi zdi za nekoga na začetku delovne dobe zelo visok znesek. A vam ne?
Posted 17 January 2016 - 08:38 PM
― V. Van Gogh
Posted 17 January 2016 - 09:02 PM
Posted 17 January 2016 - 11:16 PM
Jaz v moji službi še kar precej let ne bom imela tako visoke. Tudi fant, ki dela v čisto drugi stroki, ima že kar nekaj let delovne dobe, še nima tako visoke osnovne plače. Zato se tudi meni 1300 zdi ful visoka plača.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 January 2016 - 08:35 AM
In se potem po možnosti sprijaznit s tem, da v zameno niti ne dobiš nečesa, kar ti je res ok, ampak en "good enough" kompromis. Not fun.
jap! občutek, da "jim daješ" pol plače, pa še nisi tam, kjer bi rad bil, je res neprecenljiv
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 18 January 2016 - 09:23 AM
Ja, midva se tudi ravno ozirava, v katero razočaranje bi vložila vse svoje dosedanje prihranke in dobršen del odsedanjih prihodkov
Včasih se moram prav malo postavit na tla, s kakšnimi first world problemi se ubadam, sanjsko stanovanje itd.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 18 January 2016 - 09:53 AM
Posted 18 January 2016 - 10:04 AM
Hevea - na kateri lokaciji pa iščeta? Bosta ostala v LJ ali gledata tudi kje v okolici?
Put A Kilt On It!
Posted 18 January 2016 - 10:18 AM
Tudi okolica, ampak iščeva neko ravnovesje med A.jevim cijazenjem v službo in norimi cenami stanovanj v LJ. Čim se išče izven LJ, potegne to še marsikaj za sabo, dobrega in slabega.
Posted 18 January 2016 - 10:46 AM
No, vsekakor ob otroku in še kakšnem dodatnem, to dolgoročno ne bi šlo.
je pa kredit na 10 let, pa vmes je zamenjal službo in napredoval....Drugače bi kar stiskala, ja. Junija še 5 let, pa bo odplačan.
seveda to nič ne pomaga nekomu, ki se mora za nepremičnino v celoti zakreditirati.....Tam na manj kot 20-30 let skorajda ne gre...
Posted 18 January 2016 - 10:57 AM
Midva sva ravno računala, da se nama čez dobrih 5 let izteče ta kredit in bi potem ponovno morala vzet cca 30.000 € za skok v 3-sobnega (mogoče z veliko sreče v 3,5 sobnega). Ampak se bojim, da ne bomo ostali na tej lokaciji, saj je predraga.
Meni so Nove Jarše en tak kompromis med lokacijo in ceno. Sva tam živela kar nekaj let in mi je bilo OK.
Put A Kilt On It!
Posted 18 January 2016 - 11:58 AM
Mi2 se tudi pogovarjava, da več kot 3 leta ne bova v najemu, ker je praktično metanje denarja stran, sploh če imaš kakšno drugo možnost. Jaz sem sicer vedno želela svojo hišo, ampak ob takih plačah, ki jih imava trenutno, to itak ne bo možno, sploh pa ne čez 3 leta. Njegova nameravata kupiti hišo in čeprav mi je bila to še pred kratkim ful slaba ideja, se mi zdi vedno bolj racionalno, da bi pač vzela z njima eno nadstropje, pod pogojem, da imava svoj vhod. Ker drugače bova verjetno za vedno v najemu. Druga možnost pa je nakup stanovanja, kar pa mi tudi ne diši najbolj. Pa v bistvu mi je misel, da bi se spet morala seliti, precej mučna trenutno. Še niti tukaj nisva prav vseljena.
Posted 18 January 2016 - 12:39 PM
Jaz pa bi sigurno raje kupila stanovanje, kot živela v isti hiši s starši. Sicer ne ravno v bloku ...
― V. Van Gogh
Posted 18 January 2016 - 01:03 PM
Meni se zdi to vedno bolj mikavna opcija, sploh glede na mamino zdravje in glede na to, da si je uredila svoj vhod v hiši.
Posted 18 January 2016 - 04:09 PM
Tudi okolica, ampak iščeva neko ravnovesje med A.jevim cijazenjem v službo in norimi cenami stanovanj v LJ. Čim se išče izven LJ, potegne to še marsikaj za sabo, dobrega in slabega.
ja je kar problem vse uskadit....
meni je bil grozen občutek, ko sem začela premišljevat, da se bom za nadaljnih npr. 15 let odpovedala vsakemu "luksuzu", pod črto pa ni ne idealna lokacija, ne stanovanje ... potem pa še kompromisi pri opremi in obnovi.
Ampak, če zdaj pogledam za nazaj, neverjetno hitro minejo leta; če ne bi vmes prekinila kredit in vzela na novo, bi imela drugo leto že poplačanega.... lokacije in stanovanja se enostavno navadiš in ti postane topel dom, tudi če ni idealen in "iz revij"; odrekanje se mi pa tudi ne zdi tako veliko ... konec koncev, bi pa za kaj drugega zapravila.... edino kakšno potovanje več bi si želela privoščit. Za enkrat pa računam, da ni še nič zamujeno ... bomo pa kasneje potovali (upam).
Meni je pri lokaciji zelo pomemben dober javni prevoz. Pa itak, če bi že šla ven iz LJ, bi šla v smeri Kamnika. Ne vem zakaj, ampak meni so bile Jarše vedno full všeč, medtem ko Mengeš sploh ne. Mogoče so me Jarše še najbolj spominjale na Kamnik oz. moj del Kamnika. Domžale mi sploh niso, pa tudi ne vem zakaj, medtem ko Trzin mi je pa bil vedno THE lokacija .. samo kaj, ko imajo čisti ljubljanske cene in redka stanovanja.
Put A Kilt On It!
Posted 18 January 2016 - 05:27 PM
Grosuplje
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users