Jump to content

Photo

Družinski zakonik

zakonik referendum

• Please log in to reply
327 replies to this topic

Poll: ZA ali PROTI? (49 member(s) have cast votes)

Na referendumu bom glasovala:

1. ZA (44 votes [89.80%])

Percentage of vote: 89.80%

2. PROTI (5 votes [10.20%])

Percentage of vote: 10.20%

Vote Guests cannot vote

#221 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 March 2012 - 06:30 AM

Pri nas par ne more posvojit, če nista poročena. :lol: Lahko v tujini. Ali gre pa ženska na umetno oploditev, tudi to je zelo pogosto.
  • 0

#222 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 29 March 2012 - 07:59 AM

Po sedanjem ZZZDR lahko posvojita zakonca ali pa samska oseba. Zunajzakonska partnerja pa ne.
To, da gre ženska na umetno oploditev- za tujino praviš? Ker v SLO ne more iti (diskriminacija spolov- ker moški ne more na umetno oploditev :D )
  • 0

#223 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 29 March 2012 - 09:57 AM

Anouk, ne mislim da je problematično, samo povem pač, da ubistvu bi lahko po novem zakonu, če si v istospolni zvezi, lahko prišel do otroka, ki ni biološko ne tvoj ne partnerjev, kar ubistvu lahko narediš tudi sedaj, samo da ni zakonsko podkrepljeno. Koliko bi bilo takih primerov, je že druga debata, glede na to, da je v Sloveniji zelo malo otrok za posvojitev...
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#224 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 March 2012 - 03:05 PM

Poleg tega ima vsak pravico voliti (kakor želi) in ima pravico tudi ne voliti in sedaj se nima smisla pritoževati, ker večina ne razmišlja tako kot mi.

Se ne morem niti pod razno strinjati, to so tematike o katerih je potrebno govoriti, razbijati je potrebno stereotipe (večina
ljudi pojma nima o homoseksualnosti, zato predsodki). A zdaj ker referendum ni uspel, naj pač dvignem roke in si mislim: pfff,
ok, torej ta bitka je izgubljena, pojdimo v drugo temo razgljabljat ali ima Kim Kardashian umetno rit (true story). Ne, mi je
žal, ampak ne morem, da ne bi komentirala, ker me izjemno zanima področje sociale.

Glede debatiranja na forumu - če niste sposobne argumentirati svojega mnenja, in ste ob vsakem, ki je
drugače od vašega, užaljene, vam jaz ne morem pomagati. Kot sem rekla pa pričakujem, da se ohrani nivo
komunikacije, in da ne pride do žaljenja.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#225 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 30 March 2012 - 11:13 PM

Se ne morem niti pod razno strinjati, to so tematike o katerih je potrebno govoriti, razbijati je potrebno stereotipe (večina
ljudi pojma nima o homoseksualnosti, zato predsodki). A zdaj ker referendum ni uspel, naj pač dvignem roke in si mislim: pfff,
ok, torej ta bitka je izgubljena, pojdimo v drugo temo razgljabljat ali ima Kim Kardashian umetno rit (true story).

Ne, sploh ne. Ampak to je demokracija, sami smo tako volili in neumno se mi zdi zdaj ljudi označevati za kretene, ker ne razmišljajo tako kot mi. Meni se je ta referendum že iz štarta zdel blesav, 1. ker je v njem toliko stvari, kjer sem absolutno za in verjetno še več tistih, kjer sem proti in 2. ker se mi ne zdi to take vrste tematika, o kateri bi lahko sodila večina ljudi (sploh, ker smo odločali o tem, kako bodo drugi živeli).

Kar se nivoja komunikacije tiče - jaz upam, da nisem nobene užalila, imam pa to slabo lastnost, da z ljudmi ravnam nekako podobno, kot oni ravnajo z menoj. Sicer pa pazim. In par postov nazaj sem namerno citirala tebe, ker sem vedela, da ne boš skočila do plafona, ker mi je precej tečno potem vsako besedo posebej še 10x razlagat, kaj sem z njo mislila.
  • 0

#226 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 31 March 2012 - 11:02 AM

Itak, Michelle, te razumem, vse OK, pa hvala za mnenje. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#227 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 02 April 2012 - 12:33 PM

Sicer tema ni več aktualna, ker je itak vse propadlo. Res da se tudi jaz nisem mogla udeležiti referenduma (ampak sem imela dober razlog :P ), ampak me je pa zmotilo, da se je toliko o tem govorilo, potem pa tako nizka udeležba. Ja, tudi to je demokracija. Kao.

Amopak moram napisat prigodo iz porodnišnice: pride administratorka popisat mojega dojenčka in začne nabijat iz lepega miru, a si predstavljam, da bi poleg moje punčke in mene (moj popravek "fantek je" - ni registrirala, ime se konča na -a) stala še ena njena mamica. Češ kako je to nenaravno in bi takega otroka zafrkavali v šoli ...
Nisem mogla verjet temu absurdemu pogovoru, sploh ker je kar naenkrat začela govoriti, jaz sem se pa samo bedasto hahljala in kimala.

Kaj naj tam začnem z eno neznanko debato o tem, da istospolna posvojitev ni point zakonika itd.? Nima smisla.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#228 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 April 2012 - 10:54 PM

Zgodovina nekega kupa laži:

KLIK1

KLIK2

KLIK3

KLIK4
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#229 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 April 2012 - 09:24 AM

Aja, tole sem pozabila prilepit. Slovenščina moj doma :woot:
Posted Image
  • 0

#230 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 April 2012 - 09:26 AM

:mad2: In taki ljudje so, poleg kriminalcev, manipulatorjev in nasploh lojzetov, na čelu naše države.

I FEEL SLOVENIA.
  • 0

#231 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 April 2012 - 10:36 AM

:cry: :sick:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#232 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 December 2012 - 10:04 AM

Cukjati, Primc in Merše se vračajo....

http://www.dnevnik.s...erse-se-vracajo

Minister Andrej Vizjak naj bi se spreminjanja družinskega zakonika lotil z imenovanjem Franceta Cukjatija, Aleša Primca in Tomaža Meršeta v svet za družino in razrešitvijo generalne direktorice direktorata za družino Ane Vodičar.

KOMENTARJI???????
  • 0

#233 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 December 2012 - 05:14 PM

Če se je zdaj pri pokojninski reformi izkazal, se bo pa zdaj zajebal totalno.

Država se bo začela bistveno spreminjati ... na slabše, itak.

Ko slišim Cujkati in Primc, mi pade mrak čez oči.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#234 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 November 2013 - 01:02 PM

Mark Žitnik in partner Rok ponosna na sinčka Tristana

Komentarje ignorirajte, boljše za vaše počutje in zdravje. 

• 0

#235 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 07 November 2013 - 02:49 PM

Slovenceljni, na bruhanje mi gre, kako zelo so nekateri ljudje omejeni. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#236 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 November 2013 - 07:18 PM

Lol, Slovenceljni. Kaj misliš da imajo samo Slovenci takšno miselnost?

Bi morala biti v Parizu letos, ko so bili protesti proti uzakonjenju poroke istospolnih parnerjev. Oni poroko takoj povezujejo s posvojitvijo, ker se tudi to seveda uzakoni (se je). Protesti, nasilje... malo hujše kot ti komentarčiči ljudi, ki iz svojega naslonjača anonimno pišejo.

Tako da ja, mogoče vseeno nismo tako slabi.

• 2
Viens, reste ici!

#237 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 November 2013 - 10:21 PM

To res nima nobene veze z narodnostjo. Pač kreteni so povsod. 

• 0

#238 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 07 November 2013 - 10:30 PM

Komentarje raje spregledam, ker so res pod nivojem. Nestrinjanje se da izrazit tudi z manj grdimi besedami. Ampak tudi ta članek je bolj tako-tako. Piše, da sta se poročila v Piranu, poroka med istospolnimi pa pri nas sploh ni uzakonjena, posvojitev otrok pa tudi ne. Kolikor vem, pa tudi nadomestno materinstvo ne. Kako imajo potem urejena vsa ta razmerja?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#239 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 07 November 2013 - 11:23 PM

meni je cel članek precej čuden ... sploh ne vem kaj je njegovo bistvo oz. smisel ... tretjina govori o otroku, tretjina  kritizira njega iz finančnega vidika, tretjina pa še kot človeka (ali je vse to na mestu ali ne, ne vem), polno enih podatkov, ki nimajo ne repa, ne glave.

Ali pa jih jaz ne razumem.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#240 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 08 November 2013 - 07:58 PM

^^Ja, hvala enako. V bistvu je članek bolj uperjen proti njemu osebno...

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users