Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5156 replies to this topic

#221 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 January 2012 - 04:23 PM

Lahko prideš na degustacijo, fuuuul je dobra (jaz sem pojedla že 3 krožnike, pa jo je ostalo še več kot pol, mi vsaj jutri ne bo treba kuhat laugh.gif ).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#222 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 17 January 2012 - 07:58 PM

Ziher je dobra juhica. Which reminds me, da bi lahko spet naredil mišenštro. Coco, a kdaj narediš mineštro. ermm.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#223 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32266 posts

Posted 17 January 2012 - 08:48 PM

Jaz delam po podobnem / enakem postopku kot Coco, samo da ne dam korenčka, ker ga ne maram, ampak bučko in cvetačo, včsih še malo krompirja, zdaj bom pa še brokoli dala zraven. In pol tud zmiksam s paličnim vendar ne vse zelenjave, nekaj morm pustit za A.-ja, da pohrusta še nekaj kosov, hehehe biggrin.gif
  • 0

#224 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 January 2012 - 08:59 PM

Jaz bi tut to, ampak nimam v LJ paličnega.
  • 0
Viens, reste ici!

#225 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 17 January 2012 - 09:48 PM

QUOTE(Errol @ 17. 1. 2012 - 19:58) View Post

Ziher je dobra juhica. Which reminds me, da bi lahko spet naredil mišenštro. Coco, a kdaj narediš mineštro. ermm.gif

Ma ja, kje, dlje od kremnih in bistrih juh nisem prilezla. Pa za mineštre nimam časa. Jota, npr. je znanstvena fantastika. laugh.gif

Ana, poglej malo po trgovinah, se dajo dobiti Boschevi palični za smešnih 10€. Meni je decebra oče kupil še navaden mikser z milijon nastavki za nek smešen denar, zdaj ko si ga prinesem v Lj in začnem s palačinka partyji, mooo. cool.gif
  • 0
Pablo Picasso

#226 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 January 2012 - 10:08 PM

Jaz tud obožujem joto, pa ričet (ampak to samo od babi biggrin.gif) pa se sploh ne upam lotit. Pa tisto namakanje fižola pa spiranje zelja, pa kuhanje vsega posebi, a-a.
  • 0

#227 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 January 2012 - 10:22 PM

Jaz sem pa delala že joto, sem pomagala doma, smo kuhali za celo vas (dobesedno - je bil en praznik).

Jota pride boljša, če se je večja količina skuha; ni pa neke panike glede postopka. Potem pustiš, da se sama kuha. thumbup.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#228 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 January 2012 - 10:27 PM

Ja, sej to so vse te jedi na žlico, razne enolončnice in golaži. Jota mi je ful dobra na Šmarni, če me že spraviš tja gor mam samo tisto joto pred sabo. cry.gif laugh.gif
  • 0

#229 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 18 January 2012 - 01:42 PM

picoooo. my precious. biggrin.gif
  • 0

#230 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 January 2012 - 04:00 PM

Omleto s šunko, sirom in olivami in zeleno solato.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#231 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 January 2012 - 04:08 PM

Nisem sicer kuhala jaz, je mami.

Ajmoht pa žganci (ajdovi) eat.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#232 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 January 2012 - 03:58 PM

s fantom delava pad thai rezance, oujeeee
  • 0

#233 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 January 2012 - 04:31 PM

edit: vzamem nazaj tale navdušeni oujeeee, ker so bli tok zanič, ne vem kaj sva narobe naredila, ker znava dobro kuhat. na koncu sva jedla sendvič in smoothie, LOL.
  • 0

• Guests

Posted 19 January 2012 - 04:42 PM

Coco, tale tvoja juha se sliši fajn eat.gif Jaz imam zelo rada zelenjavne juhe smile.gif Sama ponavadi spraznim hladilnik, torej dam kuhati vso možno zelenjavo, ki jo imam na zalogi, dodam 1 zelenjavno kocko (ali pa zalijem z govejo juho), dodam še kakšen kozarec vina ali pa žlico kisle smetane, zmiksam in to je to. Simpl smile.gif Na ta način mi je zelo dobra grahova juha in pa česnova (popražiš čebulo (1)+česen (4-6 strokov), dodaš na kocke narezan krompir, zaliješ z juho, dodaš še kozarec vina (res izboljša okus biggrin.gif ), začiniš s curryem, soljo, poprom in ostale začimbe po želji. Ko je kuhano zmiksaš. In to je to, na koncu pride super okus, česna se ne čuti ne preveč, ne premalo).

Midva sva danes za kosilo jedla kar jajca na oko - ni blo časa kaj bolj konkretnega pripravljat.
  • 0

#235 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32266 posts

Posted 19 January 2012 - 06:25 PM

Jaz pa v svojo zelenjavno juho ne dam skoraj nobene začimbe (mogoče malo soli in popra, pa še to ne nujno), ker nama je nekak najbolj všeč čist naraven okus... edino žličko kisle smetane na koncu, ko je juha že na krožniku smile.gif
  • 0

#236 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 19 January 2012 - 07:12 PM

Joj, kocka, NE! Mi nismo doma nikoli kuhali s tem, imam ful odpor do tega, kdor ne zna naredit dobre juhe brez kocke, zame ni dober kuhar. oops.gif laugh.gif Pa ni mi še jasno, zakaj nekateri zlivajo decilitre maščobe v juhe, pfuj. blink.gif Začimbe pa so a must, malo soli in popra vedno, potem pa dalje odvisno od juhe.

• 0
Pablo Picasso

#237 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 January 2012 - 07:16 PM

Jaaa, se strinjam. Meni je to tudi kar nekaj. Moja mama nikoli v življenju ni uporabljala kock, jaz niti. Isto raznih Veget, itd. Nikoli nismo imeli tega doma. Čeprav priznam, da bi enkrat rada probala vegeto, LOL, nisem še nikoli, nimam pojma kaka je.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#238 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 19 January 2012 - 07:18 PM

Mi pa damo ščepec vegete v kako govejo al kaj, ampak res pikico. Mi je bila pa FUL dobra, ko sem bila majhna, sem pomakala vanjo vilico in jo lizala in tako postopek ponovila še 3X. cry.gif laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#239 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 19 January 2012 - 09:34 PM

Mogoče si zato tako zrasla. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#240 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 January 2012 - 04:41 PM

narkočok mafine smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users