Jump to content

Photo

Presna hrana & detox

• Please log in to reply
282 replies to this topic

#221 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 May 2011 - 12:10 PM

Event:

ELEGANTNA PRESNA VEČERJA. KLIK.

Šla bi. cry.gif
  • 0

#222 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 27 May 2011 - 12:43 PM

Hudo, sam čist predrago ermm.gif vsaj zame.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#223 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 May 2011 - 12:45 PM

Wow, cena; me zanima, če si sit na koncu. tongue.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#224 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 May 2011 - 01:00 PM

Si. tongue.gif
  • 0

#225 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 27 May 2011 - 04:32 PM

Jaz bi rekla, da si po tem bolj sit in zadovoljen, v primerjavi s katero drugo večerjo. ;)
  • 0

#226 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 May 2011 - 04:34 PM

QUOTE(Kinky @ 27. 5. 2011 - 13:45) View Post
Wow, cena; me zanima, če si sit na koncu. tongue.gif

Si, če greš prej ali kasneje na pico. twisted.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#227 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 May 2011 - 04:36 PM

QUOTE(Baby @ 27. 5. 2011 - 17:32) View Post

Jaz bi rekla, da si po tem bolj sit in zadovoljen, v primerjavi s katero drugo večerjo. ;)

yes.gif

A bi slučajno katera šla? Mene namreč ful vleče, ampak sama pa tudi ne bi ravno hodila.
  • 0

#228 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 May 2011 - 04:43 PM

QUOTE(Baby @ 27. 5. 2011 - 17:32) View Post

Glede na ceno pričakujem, da si sit še 3 dni. Fluffy. twisted.gif

Malo heca, ampak res - cena je bizarna. Sinnaia - jaz nisem za, bi pogojno bila, če bi bila cena 3 krat nižja, bi šla preverit, iz firbca.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#229 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 May 2011 - 04:48 PM

Cena je res visoka, ampak moraš vzeti v obzir, da so vse sestavine tudi ekološke. Pa že tako so sadje, zelenjava in oreščki med dražjimi stvarmi, tu je pa vse iz tega, tudi to potem pritiče k ceni. Jaz poskusit bi šla, da bi pa recimo hodila na take stvari vsake 14 dni, je pa res prehuda.
  • 0

#230 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 May 2011 - 04:48 PM

Pravzaprav mi ni jasno, zakaj je tako drago, ker sploh ni nič eksotičnega, razen
nekoliko nenavadnih kombinacij.

Edino blazno zanimivo se mi sliši starani sir iz indijskih oreščkov. hmm.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#231 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 27 May 2011 - 04:56 PM

Meni pa cena sploh ni TAKO absurdna, glede na to, kar je že Sinnaia napisala, pa glede na cene navadnih slow food restaracij pri nas. Dala pa ne bi toliko, nasploh se mi zdi razmetavanja z denarjem pri hrani bv, ampak to je samo moja preferenca.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#232 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 May 2011 - 05:03 PM

Meni cena ni absurdna, je pa visoka za to, kar ponujajo.

• 0

#233 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 27 May 2011 - 05:08 PM

No, tudi meni za 100+ € v SF restavracijah ni vreden toliko, nikjer.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#234 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 June 2011 - 05:38 PM

Punce, jaz imam en problem.

Zjutraj mi je zadnje čase obupno slabo, danes se od 6h do 9h nisem mogla premaknit, konstantno sem morala biti v isti pozi, sicer bi kar umrla od slabosti. Jaz to pripisujem stresu, pod katerim sem bila zadnje mesece, in obupni prehrani (vedno sem jedla sadje in zelenjavo, a zaradi pomanjkanja časa za kuhanje tudi ogromno svinjarij), prav čutim, kot bi bila zapacana in zakisana od znotraj, pa ne vem, kako se očistit. Sem razmišljala, da bi postila, da se telo spuca, ne bi pa šla samo na vodo, ker ne bom mogla funkcionirat, naslednji teden pa imam že izpite, in vem, da se ne bom mogla učit, če ne bom imela v telesu nekaj konkretnega. Sem brala na netu neke članke o postu, ampak mi deluje bolj tako, 24ur-lepainzdrava-hujšajmoskupaj stlye, ne vem, koliko je temu sploh za verjet, pa me zanima, kaj ve, ki se bolj ukvarjate s prehrano, mislite.
A bi bilo kul, da bilo kul, da sem za začetek en teden samo na zelenjavnih sokovih in juhah, samo kako potem naprej? Pa o tisti glini sem razmišljala, si ful predstavljam kot da jo spijem in ona veže nase vso poackarijo iz telesa laugh.gif , a mislite, da je to kul? Ker če se ne motim, je Princeska pisala o nekih glavobolih. hmm.gif

What to do, jaz nekaj moram storiti glede tega, ker tako res ne gre več naprej. sad.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#235 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 June 2011 - 05:59 PM

Presno sadje in pa zelenjava, tudi sokovi so fajn, ja. Pa tudi v zelenjavnih juhah ne vidim popolnoma nič slabega. Pa veliko pij.
  • 0

#236 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 07 June 2011 - 06:02 PM

Meni je tudi par let nazaj vsako jutro delalo slabo, včasih celo tako zelo, da nisem mogla niti stat na nogah. Pa tudi ful sem bila dehidrirana, tudi če sem spila prejšnji dan 2 litra vode in še pred spanjem pol litra. Odkar zjutraj jem sadje in se držim sadja, če se le da, cel dopoldan, je dosti bolše. Moraš pa gledat tudi da ne ješ zvečer težko hrano.
Če se boš pa lotila posta je verjetno bolje, da se tega lotiš, ko nimaš nekih obveznosti. Ker se telo puca, je lahko na začetku bolj slabotno. Kakšnega posta se lotit, ti jaz ne bi svetovala, ker nimam dovolj znanja o tem.

Jaz sem nekaj časa nazaj jedla cel teden večinoma sadje in prve tri dni je bilo grozno, ker me je napihovalo, na wc sem mogla enih 6krat na dan in cel dan sem bila slabotna. Potem pa je blo super. cool.gif Sem začela jest še ostalo hrano, vendar brez svinjarij in sem se počutla dobro. Sem pa kasneje spet vse uničla s sladkarijami. verymad.gif Edino to, da jem samo sadje zjutraj, se je obdržalo. smile.gif
  • 0

#237 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 June 2011 - 06:05 PM

Glede na to da imaš izpite, ti jaz postenje močno odsvetujem. Telo je treba postiti, ko miruje fizično in psihično. Post je vbistvu čiščenje telesa in duha.

Jaz ti svetujem da narediš enodnevni post in uživaš tekočo lahno hrano - torej smoothie iz sadja in zelenjave. Tako se boš vsaj znebila občutka napihnjenosti in zapacanosti.
1. Kupi si glino za uživanje, vsak večer daj močit eno čajno žličko gline v 2 dl vode, zjutraj premešaj in spij na tešče pol ure pred zajtrkom.
2. Za pognat metabolizem in premagovanje jutranje slabosti pomaga limonada s kajenskim poprom (pri meni 100% deluje, redno prakticiram)
3. jej na 3 ure po malo, čimlažjo hrano, če ti ne paše kuhan obrok, se ne sili, ampak ga moraš zdravo nadomestiti!
4. 2x na teden delaj bazične kopeli - v kad stresi 100g sode bikarbone in se namakaj 20 minut. Po tem te zna boleti glava, ker se telo razkisa

par stvari iz moje prve pomoči, ki sem se jih spomnila biggrin.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#238 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 June 2011 - 06:13 PM

A kajenski poper, hm, kako to zgleda, kot navadni? oops.gif Pa a misliš da si delam bazične kopeli, ne soli? smile.gif
Glino se pa dobi v Sanolaborju? A ni Planetka rekla, da moraš dve uri pred zajtrkom to pit, ne pol ure?

Očitno zdaj res ni pravo obdobje za post, ampak fora je, da jaz potem ne bom imela časa do septembra, ker en teden po izpitih odpotujem in se, če odštejem petdnevni postanek doma sredi avgusta, vrnem šele sredi septembra. Joj.

Baby, jaz sem pred tremi tedni poskusila neko foro, da sem jedla en teden samo sadje in zelenjavo, pa sem še vedno počutila zapackano. Mogoče ne bi smela sadja, konec koncev je sladkor? hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#239 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 07 June 2011 - 06:40 PM

Ko se začne telo razstrupljat, se pogosto pojavijo (močni) glavoboli, šibkost, slabost ipd., zato tega ne počni med izpitnim obdobjem.
Lahko težko hrano nadomestiš z zelenjavo, sadjem, kosmiči, juhami,probiotiki, veliko tekočine ipd., strogega posta pa se loti ko ne boš pod takim stresom.

Ašičevo glino se dobi v Sanolaborju, ja.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#240 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 07 June 2011 - 06:46 PM

Ne vem v čem bi lahko bil tvoj problem. hmm.gif Sladkor v sadju je namreč ok in ne zastruplja telesa. smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users