Jump to content

Photo

Umivanje las

• Please log in to reply
368 replies to this topic

#221 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 12 February 2006 - 05:23 PM

Odkar sm skenslala Fructisove šampone mam ful mastnejše lase. Zdej nucam Tigi - Self Absorbed (ki ga malce težje spenim twisted.gif ), prej v januarju sm pa nucala še Receptov šampon za mastne lase in je blo mal boljš.
Ne vem, tko že kšn drugi dan po pranju mam kr mastnejše korenine, tretji dan se že opazi, četrti dan so pa mastni že skoraj do konic (lase mam pa do pomarančk biggrin.gif ), tak da jih nosim spete v čopu/kiti. Regeneratorja ne dajem zelo velik in še to samo po dolžini las nikoli na lasišče. Prej sm mela potrgane lase zaradi spletanja v kito (za večji volumen rolleyes.gif ), tko da mi jih je zdej ful smotan met spete, sam drgač pa spet ne morm... Ne vem no, verjetn je to reakcija na milejši šampon in se bo stanje umiril, sam mi je pa mičkn smotan. ermm.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#222 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 February 2006 - 07:23 PM

Če imaš mastne šele 4. dan, potem ni panike. Jaz si jih perem vsak drugi dan.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#223 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 February 2006 - 07:24 PM

Če imaš lase mastne 4. dan, se to sploh ne šteje pod mastne lase, ampak pod normalne.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#224 pearl*bath

pearl*bath

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 221 posts

Posted 12 February 2006 - 07:55 PM

Jaz sem imela težave z električnimi lasmi v osnovni šoli, ko sem imela izredno dolge lase. Ojoj, tisto je bila muka. rolleyes.gif

In to se mi je po toliko letih ponovilo danes. Ko sem se zbudila, je bila polovica las razpršena, polovica pa dobesedno prilepljena na moj obraz (ojoj kak grozen občutek). rolleyes.gif In ker se mi je mudilo ven, sem jih nasprejala z glossom in jih polikala, pa so še vseeno bezljali naokoli. Mami se mi je samo smejala. Potem pa mi je padlo na pamet, da bi jih poskušala ukrotiti z voskom. Malo je pomagalo ampak si ga nisem upala nanesti še več, ker bi potem zgledalo, da imam mastne lase.

Joj danes imam res bad hair day. biggrin.gif
  • 0

#225 Suse

Suse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 13 February 2006 - 01:08 PM

Frizerka mi je pred leti rekla, da je najbolj zdravo za lase če se perejo 1 tedensko. Jaz si jih perem vsaki drugi dan. Zanimivo pa mi je ko grem k frizerki in ko mi ona fajn zmasira lasišče in mi opere glavo si jih moram prat na vsake 3 dni. Vendar to ni dolgotrajno, tak da bi morala k njej hodit vsake 3 tedne...

Zdej uporabljam od L'orealla balzam in šampon (rumeni) za poškodovane lase, ker mi full diši, pa isto peno sem full tud včasih uporabljala... Ali pa od Gliss kura rjava embalaža za barvane lase-s tem da se mi zdi da se ta balzam full ne nanaša lepo, medtem ko mi je od L'orealla full všeč...

Sem pa uporabljala neke vrste balzam za lase od Gliss kur-a, ki ga naneseš na mokre lase in t naredi full mehke, sijoče, voljne, v glavnem ko sem še imela bolj močne kodre sem si nanesla samo to na lase-pene sploh nisem potrebovala za oblikovanje.

Se je pa zgodilo tudi to, da ko sem bila na morju, so se mi lasje zaradi tega Gliss kura posvetlili na svetlo rjave oz. samo kodri...ampak je blo šikano ;)

Uporabljala sem 1.-ega:

IPB Image
  • 0

#226 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 13 February 2006 - 01:17 PM

Meni je balzam v peni od Gliz kurja zmastil lase, sprej mi jih pa ne zmasti.
  • 0

#227 Suse

Suse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 13 February 2006 - 02:04 PM

No, jst s tem balzamom res nisem imela težav, full sem bila zadovoljna pa za kar dolgo sem ga imela in niti se mi ne zdi drag okoli 1200 sit.
  • 0

#228 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 13 February 2006 - 02:12 PM

A to mislite tega, ki je na pumpico (na prejšnji strani on velik valjast)? Jaz sem ga tud mela in je nardil kr fajn laske, ampak taaakooo dolgo traja, da sem se ga prej naveličala in mi še zdej leži v omari, ga je še za ene dva prsta notr ... ful dolgo sem ga uporabljala.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#229 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 13 February 2006 - 03:04 PM

Meni so bili do zdaj najbolj všeč izmed šamponov: Fructis in Gliss Kur šamponi ter Johson&Johnson (kamilica) - slednji mi je izmed vseh najboljši. biggrin.gif

Totalno mim pa so mi Headn'Shoulders šamponi. wink.gif
  • 0

#230 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 13 February 2006 - 06:54 PM

Jaz imam trenutno Fitoval in mi je všeč. Drugače mi tudi Johnsons kamilični ni slab.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#231 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 February 2006 - 06:56 PM

medklic: mojemu fotru je johnson's otroški šampon s kamilico 'pozdravil' prhljaj.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#232 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 13 February 2006 - 07:05 PM

Jst mam tud od j&j sam da je od sivke in je po dolgem cajtu en šampon k mi ni zmastil las
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#233 Suse

Suse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 14 February 2006 - 08:56 AM

QUOTE(DiLeMa)
A to mislite tega, ki je na pumpico (na prejšnji strani on velik valjast)? Jaz sem ga tud mela in je nardil kr fajn laske, ampak taaakooo dolgo traja, da sem se ga prej naveličala in mi še zdej leži v omari, ga je še za ene dva prsta notr ... ful dolgo sem ga uporabljala.

8) Men je pa glih dobr in sploh če dlje traje in je kvalitetno je 2v1 ;)
  • 0

#234 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 17 February 2006 - 10:37 AM

Jaz sem sedaj pogruntala svoje lase in kombiniram šampone. Enkrat uporabljam od Loreala - rdečega za barvane lase, drugič pa Lorealovega - s citrono - za mastne lase. In moram rečt, da se kar obnese. Vsakič si namesto balzama, da gor kar masko od Garnierja - za barvane lase, po njejo so lase super mehki in sijoči.
  • 0

#235 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 February 2006 - 01:52 PM

Kombiniranje je pomoje najboljša varianta da prideš do "optimalnih rezultatov", mislm kr dost linij za nego las ma npr. res dobr šampon pa slabši balzam, in obratno, sej pomojem razumete kaj hočm reč. wink.gif
Zdej sm pogruntala še eno finto:
Npr. če čez teden ne hodim dosti ven si lase operem samo v nedeljo (oz. pač en dan) in da potem ne zmastim blazine (povštra) si dam čez eno staro majco, al pa brisačo, tok da mi ni treba po parih dneh že zamenjat prevleke.
Pa za naravno posvetlitev las sm si pred nekaj leti po kopanju v lase vtrla limonin sok in si lase sušila na soncu, pa sm dobila take prov simpatične pramene. Zdej ne vem kok to uničuje lase, itak mam pa zdej raje naravno temne biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#236 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts
  • Interests:skoraj vse

Posted 19 February 2006 - 01:33 AM

QUOTE(crna)
:
in da potem ne zmastim blazine (povštra) si dam čez eno staro majco, al pa brisačo, tok da mi ni treba po parih dneh že zamenjat prevleke.

Ok, samo kaj ni vseeno, če daš to gor al pa ne? Saj brisačo (majco) boš isto mogla dat prat, tk kot prevleko. Kaj je poli finta biggrin.gif
  • 0

#237 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 19 February 2006 - 01:22 PM

Ne da se mi preoblačt povštra (resno, tlačenje blazine v uno prevleko mi je neki najbl zoprnega, pa še zmeri kašn gumb strgam/zgubim ermm.gif ), pa une majce/oz. brisače k jih dam gor so pa itak stare in mi je vsen kaj se zgodi z nimi. Drgač sm pa mislila da je bl uporabno, če si ne vem nekje na morju al pa kej, pa maš sam kšne 2 prevleke naštimane, lase pa vsak večer polne soli (ok, se greš stuširat, sam jst mam pol še zmeri feeling da mam soline po glavi).Mal mam hecno logiko, vem oops.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#238 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 19 February 2006 - 02:01 PM

Jaz imam trenutno nek obicn Shampoo For Oily Hair with Fruit Extracts. Pogosto menjavam, to naj ne bi blo sicer dobro, ampak...

Marmelada je napisal/a:
Jaz imam trenutno Fitoval in mi je všeč.

Sem ga mela svoj cas in se strinjam s tabo. Mi ga je frizerka priporocala, nasplosno je dober za hitrejso rast last, gostejse lase, obnavljanje,...
  • 0

#239 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 19 February 2006 - 02:29 PM

Hm,hitrejso rast lasov?Resno?
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
user posted image

#240 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 February 2006 - 02:52 PM

Ne boš opazla nobene razlike glede hitrosti rasti las. Gre samo za to, da dober šampon krepi lase in lasne korenine, vendar pa pospeševal rasti las ne bo ... lasje rastejo z neko svojo hitrostjo, ki je ne morš bistveno pospešit. Lahko pa preprečiš cepljenje, izpadanje in lomljenje z uporabo kvalitetnih preparatov. In Fitoval je eden izmed njih.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users