Jump to content

Photo

Zakon o malem delu

• Please log in to reply
290 replies to this topic

#221 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 April 2011 - 02:24 PM

Poglejte si tisti link od AP, nekaj postov višje, kjer je vse lepo razloženo. smile.gif

Se pa strinjam z Ano, to bo PROTI zmagalo. sad.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#222 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 April 2011 - 03:18 PM

Jaz sem tudi ZA obkrožila, normalno.
Meni je kolegica prej rekla, da je proti, ker če bo bolana, ne bo dobila bolniške. cry.gif Fakdi'fak. laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#223 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 April 2011 - 03:23 PM

Mislim, da je glaven problem pri tem referendumu, da ljudjem sploh ni jasno, kaj nov zakon obsega, za kaj se zavzema. In MALO DELO ni PRAVO DELO, res ne vem od kje ljudem takšne budalaštine?

Kdo je že prej dobil bolniško pri študentskem delu? LOL sad.gif

Da delodajalci ne podpirajo zakona še nekako razumem, ker bodo sedaj imeli več stroškov in odgovornosti, ampak da ga pa študenti nočejo, mi je pa tudi misterij. hmm.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#224 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 10 April 2011 - 05:41 PM

No jaz kot sem rekla, nisem šla na referendum. Sem pa zdaj malo brala spet, nek blog od Filomene al kaj že... Zdaj sem spet bolj za. biggrin.gif Ja, mene je tudi to zmotilo, da so povsod govorili o tem, da bodo delavci imeli manj pravic...če pa to ni delovno razmerje, ampak samo občasno, začasno delo. Glede porodniške in brezposelnih oseb ne vem, kako je zdaj.

Se strinjam, da verjetno veliko ljudi ne ve, da je razlika med malim delom in zaposlitvijo za nedoločen/določen čas.
Upokojenci so proti, ker bi šlo manj denarja v pokojninsko blagajno...na tistem blogu je bilo fajn omenjeno, da zdaj pa študentje itak nič ne prispevajo v pokojninsko blagajno.

Meni se zdi najpomembnejše to, da bi se delo študentov štelo v delovno dobo. Marsikateri študent dela že od 18. leta, pa se mu nič ne šteje. Karkoli bi se, bi bilo dobro.
Mislim pa, da bi bila mogoče zgornja meja za študente lahko malo višja, ker imaš v času počitnic več časa za delat.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#225 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 10 April 2011 - 06:08 PM

QUOTE(Marmelada @ 10. 4. 2011 - 18:41) View Post

Meni se zdi najpomembnejše to, da bi se delo študentov štelo v delovno dobo. Marsikateri študent dela že od 18. leta, pa se mu nič ne šteje. Karkoli bi se, bi bilo dobro.

Se strinjam s tem, šla pa nisem, ker ima zakon (kot sem rekla) tudi veliko pomankljivosti, je po mojem zgrešen.
Upam, da se izglasuje proti, in da da vlada (če ne drugače drugo leto, ko bo nova), kak boljši predlog, kako bi to rešili.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#226 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 April 2011 - 06:26 PM

Vlada bo zagotovo nova, se strinjam, in potrebna je menjava, ampak mene kar na wc stisne, ko pomislim, da bo spet desnica vladala. sick.gif pinch.gif ninja.gif

In mislim, da Slovenija krvavo potrebuje eno strogo levo usmerjeno stranko, nov duh, svežino.

Glede zakona pa . . . mogoče res ni najboljši, je pa BOLJŠI od obstoječega. Stojim za svojimi besedami.
  • 0

#227 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 April 2011 - 06:33 PM

Jaz sem bila sprva za, potem proti, zdaj pa nisem ne eno, ne drugo.

Meni se nobena možnost ne zdi prava - niti malo delo, niti to, kar imamo zdaj.
Vsaka stran ima nekaj slabosti in nekaj plusov, potrebno bi bilo najti drugačno, boljšo rešitev. ermm.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#228 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 April 2011 - 06:41 PM

Zato sem jaz glasovala proti. Ker če bi za, ne bi bilo več možnosti za dialog/spremembe.
  • 0

#229 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 April 2011 - 08:16 PM

ne morem verjet, heh. Kakšen velik procent proti.

Potem pa danes poslušam neke upokojence "Kaj si dau" "ja proti, sej na televiziji sm vidu, da je proti najboljš"....

pokozlala bi tak folk.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#230 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 10 April 2011 - 11:25 PM

Jaz sem obkrožila proti, ker se mi zdi ZMD nasploh napačno formuliran.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#231 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 April 2011 - 12:50 AM

Mah, jaz niti ne spremljam politike več toliko, pa tudi na naslednje parlamentarne volitve ne vem, če bom šla (nisem bila še na nobenih od zadnjih dveh, odkar imam volilno pravico ph34r.gif ). Pa nasploh se mi res ne da poslušat nekega kreganja glede tega. Prej niti nisem toliko opazila, odkar pa sem šla študirat na drug konec Slo. in odkar imam fanta od tam, sem šele dala pažnjo na te lokalne razlike. Ko sem v domačih koncih, večina pljuva čez Janšo, kako ga ne morejo videt, da so vsi domobranci, cerkvene miši,... Na drugem koncu pa so izjave: prekleti Pahor, Kresalka, vsi so na koki, komunajzarji, ta vlada je katastrofa...pa potem pade tudi kakšna izjava direkt name, da nimam pojma o politiki, ker se pač ve, da so Primorci bolj za levico, pa čeprav ne dajem nikoli nobenih izjav glede aktualne politike.

Ok, to ni več imelo veze z ZMD. biggrin.gif

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#232 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 April 2011 - 05:07 AM

smile.gif

Me pa zanima, kaj je tako zelo napačnega pri zakonu, zanimajo me konkretni predlogi za sprememebo sistema, kaj bi se dalo zamenjati, spremeniti, da bi bilo boljše?

KONKRETNO, v čem je slab ta zakon. Tega nihče ne napiše.

Mogoče bi vam bilo bolj jasno, če bi bili stari kot jaz 32, in imeli 2 leti del. dobe, čeprav delam že skoraj od 20ega leta. V razmislek.
  • 0

#233 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 11 April 2011 - 06:04 AM

Mah to je tko.... sedaj se bo še vedno podpiralo delo na črno in izkoriščanje študentskega dela. dry.gif
  • 0

#234 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 11 April 2011 - 06:05 AM

QUOTE(Jinadaze @ 10. 4. 2011 - 19:08) View Post

Se strinjam s tem, šla pa nisem, ker ima zakon (kot sem rekla) tudi veliko pomankljivosti, je po mojem zgrešen.
Upam, da se izglasuje proti, in da da vlada (če ne drugače drugo leto, ko bo nova), kak boljši predlog, kako bi to rešili.

• 0

#235 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 April 2011 - 06:39 AM

QUOTE(Kinky @ 11. 4. 2011 - 6:07) View Post

smile.gif

Me pa zanima, kaj je tako zelo napačnega pri zakonu, zanimajo me konkretni predlogi za sprememebo sistema, kaj bi se dalo zamenjati, spremeniti, da bi bilo boljše?
.

Ora in Jina?
  • 0
Viens, reste ici!

#236 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 April 2011 - 06:58 AM

Ja, mene tud to zanima. Čisst NIHČE ne zna utemeljit, kaj je kao slabega.
Meni se zdi glupo edino omejevanje ur - naj pač to preverjajo kako drugače, je tudi dosti študentov, ki so tako pridni, da so sposobni furati recimo delo za polovični delovni čas non stop, ali pa tisti, ki študirajo izredno in si morajo študij plačevati. To je zame edina luknja tega zakona.

Bolj se mi zdi, da so šli vsi glasovati proti vladi ne pa proti zakonu, tudi ko berem razne komentarje in potem spodaj "kako smo pahorju pokazali da ga ne podpiramo..." mislim, brezveze, res. No saj, ta folk, ko bo star se bo pa po glavi tolkel, ko ne bodo imeli delovne dobe.
Razumem da so šli delodajalci glasovat proti, pa tisti, ki delajo na črno, vsi ostali mi pa resnično niso jasni. Ampak, vsakemu svoje....Jaz se od študentskih let tako poslavljam, tako da mi je vseeno kdo si je zdaj v lastno skledo pljunil ampak kot sem rekla, banana republika.

Pezdirju pa predlagam, da naj neha že gobec otresat. Namesto da samo komentira naj sestavi eno novo stranko, če že ne bo vključen vanjo pa naj koga na njeno čelo postavi. Skratka, naj nekaj naredi, ne pa da samo komentira in tečnari. + tega, seveda je trenutna vlada v riti ampak JJ-ja si pa tudi ne predstavljam spet na oblasti, tako da če ne bo en svež veter z nebes padel smo opleli tako ali pa drugače.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#237 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 11 April 2011 - 07:19 AM

Sally, se strinjam z vsem, kar si napisala.

Ma tudi kampanja proti je bila tako grozno populistična, da me kar glava boli. Čisti primer radijskega oglasa, ki sem ga slišala: upokojenka jamra, kako ima 450€ pokojnine in res ne bi šla rada nazaj delat. Ja kdo hudiča pa jo sili? Nihče! Ona bi lahko kvečjemu kakšen € še zaslužila in ji zaradi tega ne bi nižali pokojnine (kot to počnejo sedaj).

Folk pa je samo slišal, da bojo upokojenci morali it nazaj delat? Aw come on rolleyes.gif

Jaz še vedno mislim, da je bila to akcija proti vladi, da folk še naprej podpira delo na črno in izkoriščanje študentov. Nihče več ne razmišlja z lastno glavo ampak so vsi samo ovce

IPB ImageIPB Image

• 0

#238 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 11 April 2011 - 08:52 AM

Včeraj sem čisto pozabila, da sploh je referendum. Je bil tak lep sonček, da smo uživali raje tako. Pa še žal mi ni oops.gif

Drugače pa kar se tiče komentarjev, da zaradi tega zakona eni ne bodo mogli študirat, ker ne bodo zaslužili dovolj denarja.
Jaz lahko samo povem, da sem redno zaposlena od 21. leta. Pač doma si nismo mogli privoščit dveh študentov in ker nisem hotela živeti "študentsko" življenje in si zraven nič privoščit (in seveda še gledat, kako našadva krpata mesece, da bi nama lahko sploh kaj privoščila), sem se enostavno zaposlila in študirala izredno. Jaz ne vidim problema. Kdor si bo želel študirat, ne vidim ovir.
Je pa res, da je zaradi moje lenobe bila diploma spacana šele lani ... ampak to je že druga zgodba!

In letos dobim oddatni dan dopusta, ker bom napolnila 10 let delovne dobe ... z nečem se pa moramo tolažit smile.gif))
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#239 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 April 2011 - 10:30 AM

QUOTE(Kinky @ 10. 4. 2011 - 19:26) View Post

Vlada bo zagotovo nova, se strinjam, in potrebna je menjava, ampak mene kar na wc stisne, ko pomislim, da bo spet desnica vladala. sick.gif pinch.gif ninja.gif

Podpis.

Meni bi bilo najboljše, če bi se študentsko delo pač skenslalo v celoti, lahko bi pa študentje delali prek avtorskih pogodb. Saj že zdaj bi teoretično lahko, samo kaj ko delodajalci raje jemljejo prek napotnic. Prek pogodbe bi tudi država dobila svoj delež, pa mislim, da bi prihajalo do manj goljufij kot zdaj.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#240 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 April 2011 - 10:31 AM

Pozabljate, da ta zakon ni bil le za študente, ampak tudi za upokojence, brezposelne . . . in mi vsi se lahko znajdemo v takšnem ali drugačnem položaju, prej ali slej!!

Glede ovc se pa na žalost moram tudi sama strinjati; sama vedno preučim referendum, preden grem glasovat, oziroma se vsaj malo izobrazim v tej smeri, ker vedno odidem na volišče (v vseh letih sem izpustila samo en referendum - mislim, da tistega o trgovinah), vedno volim. smile.gif

Tukaj pa je bila bolj v igri nastrojenost proti vladi, vladi se je na ta način pokazal stegnjen sredinec, ljudje pač ne razmišljajo vnaprej, kaj bi ta zakon dolgoročno dobrega doprinesel. V bistvu nisem niti razočarana, bolj apatična kot kaj drugega. Smo vsega hudega že vajeni.

QUOTE(Braunkopf @ 11. 4. 2011 - 11:30) View Post

Podpis.
Meni bi bilo najboljše, če bi se študentsko delo pač skenslalo v celoti, lahko bi pa študentje delali prek avtorskih pogodb. Saj že zdaj bi teoretično lahko, samo kaj ko delodajalci raje jemljejo prek napotnic. Prek pogodbe bi tudi država dobila svoj delež, pa mislim, da bi prihajalo do manj goljufij kot zdaj.

Preko avtorske je precej dražje za delodajalca, mislim, da je davek 10 % za študentsko delo, in kar 25 za avtorsko. Naj me kdo popravi, če se motim.

Še aktualen del komada Praslovan:

Usmerjeno izobraženi, zjutraj v službo skozi dni,
spredaj so grobovi in sirote,
za njimi mrtve ribe in crknjeni psi.
Brez pigmenta smo spočeti,
sodobna brozga iz betona
se množimo križani, kastrirani, korakajoči,
da bomo vsi po vseh predpisih
zajebali vse, kar se bo zajebati dalo.
cool.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users