Jump to content

Photo

Ustna higiena

• Please log in to reply
560 replies to this topic

#221 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 14 January 2013 - 01:06 PM

Odpiram eno sramotilno temo... Vglavnem, je že imela katera težave z zadahom? Kaj je bil vzrok zanj?

Ne govorim o slabi higieni itd., ampak o zadahu, ki ne poneha tudi po umivanju zob in razkuževanju in vsem možnim zadevam? Nimam kariesa ali ostalih ustnih bolezni.

Tok mi je neprijetno, ker vidim, da sama več ne morem naredii nič :(. Bom jutri klicala zdravnico.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#222 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 14 January 2013 - 01:12 PM

Pri meni je bil kriv želodcec. Ko sem poštimala zadeve z želodcem, mi je (čudežno) izginil tudi zadah. Sem pa leta jemala zdravila proti povišani kislini v želodcu. Sedaj vem, da je bil vzrok predvsem stres.

Zadnjič se mi je vnela dlesen, izgleda da je bilo malo gnojno vnetje in je bil to razlog za zadah....ko sem to sanirala, se je stanje normaliziralo.

• 0

#223 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 January 2013 - 01:13 PM

če ni kakšnih posebnih zdravstvenih vzrokov, poskrbi, da dovolj piješ in strgalo za jezik uporabljaj.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#224 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 14 January 2013 - 01:26 PM

Še en glas za strgalo. Mene vedno preseneti koliko dol poberem. Pa že od rojstva imam bolj razbrazdan jezik in potem se bakterije še bolj nabirajo.

Lahko pa seveda problem sploh ni v ustni votlini.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#225 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 14 January 2013 - 01:26 PM

Špela; strgalo je bilo čudežno odkritje že leeta nazaj in ga vsaj enkrat dnevno uporabljam ;). Pijem pa tudi dovolj. Pač vem, da ni v ničemer takem problem, ker imam dobro higieno, dosti pijem, pa pač ostalo je isto kot prej, ko nisem imela problemov s tem.

Ančka, sem brala, da je lahko vzrok rana na želodcu. Kako pa povišana kislina deluje na zadah?

Jst čutim, da zadaha nimam iz ust, ker ga čutim, ko recimo pogoltnem. Pa tudi ni vzrok žrelo pomojem; nisem bila prehlajena že doolgo, pa grlo me tudi ni bolelo.

• 0

#226 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 January 2013 - 01:30 PM

Mogoče imaš postnazalni izcedek (izcedek iz nosu po zadnji strani žrela)?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#227 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 14 January 2013 - 01:30 PM

V kombinaciji s povišano kislino je velikokrat tudi refluks, oziroma "okvarjena" zapiralka želodca. Tako potem vonjave iz želodca uhajajo v ustno votlino.

• 0

#228 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 14 January 2013 - 01:42 PM

Sarah; kako pa veš, če ga imaš? Pa a to bi se lahko šele zdaj pojavilo? Ker včasih nisem imela probleme s tem (sem ekstremno alergična na zadah).

Ančka, kakšen pa je vonj pri tem? Po kislem? Si imela tudi zgago? Ker jaz ne bi rekla, da imam po kislem.

• 0

#229 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 14 January 2013 - 01:48 PM

Ne ni vonj po kislem... :D Zgage jaz nisem nikoli imela...samo glava me je bolela. Ampak vonj je tak...po gnilem? Obupen skratka.

• 0

#230 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 14 January 2013 - 02:03 PM

Najlepša hvala, Ančka. Pomojem mam jst v tej smeri probleme. Upam, da mi jutri pove kaj več. Je pa res grozen filing imet tak problem.

• 0

#231 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 19 January 2013 - 12:59 PM

Neytiri, jaz zadnje čase opažam, da mi mandlji povzročajo neprijeten občutek v ustih. Kar naprej se mi na mandljih nabirajo gnojne kroglice. :mellow: Nisem prehlajena, nič me ne boli. Ingver nekoliko pomaga, se pa menda tega ne da čisto pozdraviti razen, če se odločim za odstranitev mandljev (ne bi).
Čakam še, da se mi telo v celoti vrne v stanje pred nosečnostjo (2 leti), ker sem imela pred zanositvijo dolga leta mir.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#232 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 January 2013 - 01:10 PM

Do torka ima DM akcijo -30% za 30 tock na vse izdelke za ustno higieno. Kul!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#233 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 19 January 2013 - 07:51 PM

Neytiri, jaz zadnje čase opažam, da mi mandlji povzročajo neprijeten občutek v ustih. Kar naprej se mi na mandljih nabirajo gnojne kroglice. :mellow: Nisem prehlajena, nič me ne boli. Ingver nekoliko pomaga, se pa menda tega ne da čisto pozdraviti razen, če se odločim za odstranitev mandljev (ne bi).
Čakam še, da se mi telo v celoti vrne v stanje pred nosečnostjo (2 leti), ker sem imela pred zanositvijo dolga leta mir.

Kako pa veš, da so te gnojne kroglice od mandljev?

• 0

#234 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 19 January 2013 - 11:52 PM

Pred leti mi je kolegica razlagala o tem, potem sem na netu brala, pred kratkim mi je pa še ena otolaringologinja razložila kako in kaj. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#235 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 01 February 2013 - 09:18 PM

Pri meni je bil kriv želodcec. Ko sem poštimala zadeve z želodcem, mi je (čudežno) izginil tudi zadah. Sem pa leta jemala zdravila proti povišani kislini v želodcu. Sedaj vem, da je bil vzrok predvsem stres.

Zadnjič se mi je vnela dlesen, izgleda da je bilo malo gnojno vnetje in je bil to razlog za zadah....ko sem to sanirala, se je stanje normaliziralo.

Sem bila danes pri zdravnici in sem jaz tudi tablete dobila. Pa zjutraj naj bi pila donat in jedla proseno kašo. Upam, da bo boljše. Ker pri meni je bila prisotna še vsakodnevna slabost že kakšen mesec. Zaenkrat je ni danes, po vzeti prvi tableti :).

• 0

#236 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 02 March 2013 - 03:19 PM

Zadnje mesece imam zelo občutljive dlesni, zelo hitro zakrvavijo, pri skoraj vsakem pranju in nitkanju. Velikokrat imam občutek vnetih oz. razdraženih dlesni tik ob zobeh ko se zbudim, oteklina pa po parih urah mine. Gnoja ali česarkoli čudnega pa ni. Zobno ščetko imam najmehkejšo Curaprox, izmenjujem pa zobni pasti Sensodyne in Parodontax.

A poznate kakšno preverjeno stvar za nego dlesni, Gengigel mi nič ne pomaga pri tem??

• 0

#237 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 March 2013 - 03:44 PM

Fant je šel enkrat s tem problemom kar k zobozdravnici in je rekla, da mu krvavijo dlesni zaradi zobnega kamna tik ob dlesni. Mu je očistila in je zdaj bolje, čeprav mu še vedno vsake toliko časa krvavijo.

Sensodyne ali Paradontax mu nista nič pomagala. Paradontax pa mi ima še tako varljivo roza barvo, da se krvavenje lahko še zakamuflira v tej barvi in sploh ne opaziš, če je kaj bolje (malo večja krvavitev se itak vidi...). 

• 0

#238 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 02 March 2013 - 03:55 PM

Hvala.

Ja, pri Parodontaxu se ne vidi krvi...

• 0

#239 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 02 March 2013 - 05:45 PM

Meni je pa glih Parodontax ful pomagal. Včasih so mi res pri vsakem ščetkanju krvavele (toliko, da se je tudi v Parodontaxu videlo, pa okus krvi tudi prepoznam), zdaj mi pa res nikoli več ne. Uporabljam pa že par let pretežno njega.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#240 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 March 2013 - 06:34 PM

Frida, kdaj si bila pa zadnjič na negi? Meni je rekel zobozdravnik, da so dlesni bolj občutljive, če so obloge (pač ne tiste vsakdanje, ampak kar se nalaga na zob sčasoma). 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users