Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#221 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 March 2011 - 11:05 AM

Zakaj Milano, saj imaš tudi iz Benetk lete.
  • 0

#222 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 26 March 2011 - 11:08 AM

hm, aja laugh.gif

Pa res!

Samo je karta dražja na isti dan kot iz Milana, je treba računico nrdit!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#223 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 26 March 2011 - 11:12 AM

V Španijo so najcenejši leti iz Benetk z Ryanairom. Edini problem je, da ne leti v Madrid. Tako, da ti to verjetno nič ne pomeni hmm.gif
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#224 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 26 March 2011 - 11:17 AM

Kaj pa Ryanair iz Trsta si pogledala če leti v Madrid?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#225 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 March 2011 - 11:33 AM

Ne, samo v Valencio.
  • 0

#226 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 March 2011 - 05:32 PM

Punce, hvala za nasvete, navijam za Barcelono za 1.5, sam zdej je še ena boljša opcija padla smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#227 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 28 March 2011 - 05:41 PM

jaz si tudi riktam Barcelono za letos biggrin.gif
  • 0

#228 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 April 2011 - 10:45 AM

A mi lahko katera priporoči kako dobro in poceni prenočišče v Madridu, 4 noči bova tam. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#229 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 April 2011 - 11:46 AM

Probaj Airbnb prečekirat in ziher najdeš fino stanovanje za ceneje/enako kot hostel in bosta sama! smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#230 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 April 2011 - 09:11 PM

QUOTE(Sinnaia @ 25. 3. 2011 - 19:17) View Post

KLIK . Sami plusi, res priporočam!

Sinnaia, a si bla kle?
  • 0

#231 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 April 2011 - 09:12 PM

Ja, s freak.
  • 0

#232 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 05 April 2011 - 09:17 PM

haha, sj res, vidve sta šle skp!

• 0

#233 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 April 2011 - 09:17 PM

Da;).
  • 0

#234 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 April 2011 - 03:21 PM

Tašika
Poročilo o Valencii prosim. Zbiram predloge za morje, pa mi je tudi Valencia všeč. smile.gif
Zanima me, od kje se najbolj ugodno leti, kakšne so plaže, ipd. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#235 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 April 2011 - 06:13 PM

Ej ti po sredi napišem, pripopam slikice in tako. zdaj se morm učit. smile.gif
  • 0

[Napoleon]

#236 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 April 2011 - 06:17 PM

Ok, ti si kr vzami čas, ni tak nujno. smile.gif

• 0
Viens, reste ici!

#237 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 17 April 2011 - 04:22 PM

Torej Valencia.
Meni je mesto preprosto čudovito. Zdaj če si en teden tam samo na počitnicah, mogoče ne dobiš tega vtisa, ampak ko nekaj časa tam živiš, te pa kar potegne vase. Center mesta je super, z dvema glavnima trgoma, v središču enega je katedrala, na sredi drugega pa vodomet, okoli pa cel kup kavrnic in tapas abrov. Cene so rukaj seveda razumljivo malenkost višje, kot pa če bi šel v kakšno majhno ulico. Center sam po sebi sploh ni tako velik, tako da se da vse lepo prepešači, saj ob tem še veliko vidiš, drugače pa so tudi dobre metro povezave ali pa busi. Še boljša zadeva pa so kolesa, saj imajo po celem mestu ogromno postaj, in na eni klo vzameš, in ga na drugi, kjer ti pač ustreza pustiš. Mislim, da za en teden pride nekje okoli 10€, super zadeva res.
Valencia je eno izmed najbolj osvetljeni mest v Evropi, ogromno denarja so vložili v razsvetljavo ulic, tako, da mene osebno ponoči nikoli ni bilo strah sami hodit. Res da nisem v neke najbolj zabačene ulice hodla, drugače pa ni sile. Še posebej pa mi je všeč, ker je ogromno zelenja, kljub temu da si v mestu. pač čez celo mesto teče t.i. El Rio, reka, in gre v bistvo za park, ki je dolg 9km, in se vije čez celo mesto. Včasih je bila to reka, potem pa so zaradi poplav preusmerili tok, in je zdaj res čudovit park, Zaradi tega ima mesto samo tudi ogromno mostov, ki pa je vsak zase nekaj posebnega. Sploh niso to neki obični mostovi, ki bi bili enki, ampak ima vsak neko posebnost: eden je z rožami, drugi ima gargolje, tretji je bolj modernističen, četrti spet z nekimi kipi vitezov itd. Drugače pa je na vsakem eku, kjer je bilo malo prostora tak mini park, pozna se tudi muslimanski vpliv, saj so vsepovsod takšne in drugačne fontane.
V mestu je ogromno tujce, še posebej študentov, tako, da včasih se že sprašuješ, če si res v Španiji. Zdaj glede angleščine je tak, načeloma je bolj bogo, seveda odvisno od človeka do človeka. V restavracijah, in teh manjših trgovinicah in hostlih načeloma znajo pač te osnove, drugače pa čisto kako imaš srečo.
Sam način življenja, njihov vsakdan se precej razlikuje. Tako opevana siesta je za njih sveta, takrat so marsikatere trgovine zaprte, tudi nekatere restavracije in bari, ulice so prazne in videti zapuščene, po šesti uri, pa se mesto razživi. Ljudje gredo po opravkih, nakupih, na kavo, zvečer ve bodege na večerjo. Za njih je večerja družaben dogodek, družina, sosedje, gredo na tapase, in seveda zraven obvezno flaša ali dve dobrega vina. Imajo res dobro vino, pa še poceni je v trgovini. Ful pozno hodijo spat, že med tednom nekje okoli polnoči, enih, tudi mali otroci, med vikendi pa še kasneje.
Glede nočnega življenja, pa je Valencia raj za tiste, ki radi žurajo. biggrin.gif Dobesdeno vsak dan je nekje fešta, mali milijon barov in pubov, ko se ti zaprejo pa se vse prestavi v nočne klube, diskoteke, tako da je skoraj nemogoče priti pred 7uro zjutraj domov. tongue.gif Kar je pa tukaj slabo, pa je da je pijača zelo draga zunaj. V barih še nakako gre, če veš pač kam it, v diskotekah, pa za 5e dobiš pir, kaj druga pa pod 7e sploh nimaš sanjat. Pa tudi hrana v restavracijah je dražja kot pri nas.
Najbolj znana plaža tukaj je Malva rosa, in je sanjska peščena plaža, ob plaži se vije avenija, drevored s palmami, zraven je ogromno restavracij, kjer pač lahko greš na kosilo, pijačo, posebaj priljubljena oz- tradicionalna je njihova paella. Na tej aveniji so na vsake tolko kake zanimivosti, kot naprimer fontana v obliki ladijce, ki je ponči ful lepo osvetljena, potem je en hipo, ki je priljubljena destinacija študetov, za slikat se in malo igrat biggrin.gif edino kar mene malo moti pri tej plaži je, da ni sence. Pač čez sezono, se seveda da najet marelo in ležalnike, ampak to za mene ni isto, kot pa če se lahko zlekneš v senco enega drevesa. Na koncu paleže so tudi ''mini benetke'', vsaj tako so mi povedli. Pozabla sem kako se imenuje, ampak gre za tak ful razvejan sistem kanalov. Prav tako je blizu plaže ogromno klubov, pa tudi na plaži mislim, da so kake čage občasno. Je pa zanimivo opazovat, kak se spremeni arhitektura ko se približaš obali, spet močnejši vpliv muslimanov. Kar se predvsem opazi po keramičnih dekoracijah stavb.

in še slikovno gradivo
Plaza de la Reina
IPB Image

park
IPB Image

Paella
IPB Image

Bombon (njihova ful znana kava, ki je zeloooo sladka smile.gif)
IPB Image

plaža smile.gif
IPB ImageIPB ImageIPB ImageIPB Image

• 1

[Napoleon]

#238 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 April 2011 - 12:20 PM

Torej, tašika, bi priporočala enotedenske poletne počitnice v Valencii ali bi raje priporočila katero izmed letovišč v okolici?
  • 0

#239 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 April 2011 - 02:44 PM

wub.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#240 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 19 April 2011 - 04:53 PM

Letovišč v okolici ne poznam, tako da to ne morem primerjat.
Čisto odvisno od posameznika. Meni osebno se ne da cel dan zležavat po plaži in se samo na vsake toliko malo obrnit, da si ravno prav hrustljavo zapečen. Dolgčas yawn.gif Se mi zdi Valencia super destinacija, če želiš združiti zležavanje na plaži s tem, da nekaj vidiš. Od plaže do centra mesta res ni daleč, in kot sem omenila, je daleč najboljša zadeva za prevažanje okoli kolo, tudi domov iz diskačev (pod pogojem, da nisi preveč tralala seveda biggrin.gif) saj imaš marsikaj za videt. Vstopnine v muzeje so smešno nizke, okoli 2€, če si študent, se da marsikje tudi zastojn vstopit, prav tako je ob nedeljah ponavadi prost vstop. Naj pa opozorim, da je veliko muzejev v ponedeljek ali torek, ali pa celo dva dneva zaprtih. Poleti je ogromno prireditev, vsako nedeljo naj bi bila na Plaza de la Virgen neka procesija okoli vodometa, oz. polaganje venca pred kip Marije on 12ih. Skrušeno priznavam, da se nisem nikoli uspela dovolj zgodaj zbudit za kaj takega. oops.gif
Potem imaš tu Las Ciudad de las Artes y Ciencias, maš za cel dan kaj za počet in videt. Odvisno koliko zadev se pač odločiš pogledat (science museo, oceanografic, hemisferic, palau de la musica, ...) Že sama arhitektura stavb je nekaj posebnega.

Glavna banka v mestu (stavba je iz marmorja)
IPB Image

Ciudad de las Artes y las Ciencias
IPB ImageIPB ImageIPB Image
tukaj je tudi L'Umbracle eden za moje pojme najbolj fancy klubov ever. Dejansko se vse dogaja pod milim nebom, samo ta konstrukcija nad tabo, palme, vrtni ognji, beli kavči, na koncu tega pa šank in plesišče. Priplešeš v sončni vzhod smile.gif
IPB ImageIPB Image

še malo plaže
IPB ImageIPB Image

laolao - frozen yogurt. zadeva, ki jo je treba nujno probat smile.gif gre za točen jogurt, preko pa imaš lahko razne prelive njam.gif
IPB Image

• 1

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users