Živalski vrt v Zürichu je fenomenalen. Veliko živali, ki živijo v ogromnih ogradah in se imajo možnost umakniti pred radovednimi očmi obiskovalcev. Informacije o živalih in nevarnostih, ki jim pretijo. Super igrišča za otroke, vlakec. Če niste že apriori naperjene proti živalskim vrtovom, toplo priporočam obisk. Naš pobič je bil zdaj že drugič tam in je ful užival. Je pa za obisk potreben skoraj ves dan. Mi smo bili tam 5 ur in nismo videli vsega kar živalski vrt ponuja.

Švica
Posted 23 June 2021 - 11:28 AM
Posted 08 July 2021 - 08:20 AM
Tole je pa en mojih najljubših pohodov v Švicarskih Alpah: "4-Seen Wanderung" od Melchsee Frutta do Engelberga.
Pokrajna vzdolž poti je čudovita. Jezera, gore, gorski pašniki. Sama pot ni zahtevna. Je razgibana - gre malce gor, malce dol, kar je tudi bolj prijazno nogam. Jaz sem to pot prehodila že dvakrat in mi je bila ful všeč. Če bo letos prava priložnost, gremo z našim mulcem še enkrat. Tudi zato, ker se na začetni točki (Melchsee Frutt) in na končni (Engelberg) nahajata dve super igrišči za otroke.
Posted 15 July 2021 - 09:13 AM
Malce Švicarske zgodovine oz legend:
Posted 22 July 2021 - 02:16 PM
Fotke iz tega pohoda ste mogoče že vidle na mojem Instagramu, tukaj je še video:
Zyberliland je luškana tematska pohodniška pot za otroke. Takšna, malce "off the beaten path", locirana v majhni vasici sredi zelenih hribčkov in gozdov kjer krave srečaš na vsakem koraku, tu in tam ti pot prekriža kak domačin ali pohodnik, sicer pa si na poti sam. Sicer nima dah jemajočih pogledov na Švicarske Alpe, ima nekaj ful luštnih atrakcij, naš dečko je ful užival.
Posted 22 July 2021 - 02:51 PM
Ful ful lepo! <3
Vaju nikoli ne prime, da bi zapustila mesto in živela kje tako na deželi? Mene bi pobralo od hrepenenja po tem, da kar ostanem v takem zelenem raju in si najdem nekaj za delat tam.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 July 2021 - 03:32 PM
Olivija, ja in ne. Včasih ko zagledam kakšno luštno hiško kje v gorah ali v kakšni od teh mičkenih vasi, si mislim, da mora bit ful lepo in idilično živet tam. Potem pa se spomnim na zime in sneg in na dejstvo, da smo Slovenska družina, te vasi so pa po večini poseljene s Švicarji, pa me hitro mine. Pa tukaj kjer zdaj živimo imamo tud naravo pred pragom. Konkretno tale gozdiček in park sta čez cesto od našega bloka:
Posted 22 July 2021 - 04:17 PM
Sem si predstavljala, ja, ta romantika malo odpade potem pri praktičnih vidikih bivanja tam.
Gozd čez cesto je pa tudi pomemben atribut, ja. Saj se navadiš živet nekje, ampak jaz pri sebi vidim, da se počasi odmikam od mestnega bivanja in v meni raste vedno večja želja, da bi živela nekje z več narave okoli sebe.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 July 2021 - 09:04 AM
Posted 25 July 2021 - 09:11 AM
Si te/vas čisto predstavljam.
Posted 25 July 2021 - 12:38 PM
Posted 01 September 2021 - 08:11 AM

https://www.juckerfa...bisausstellung/
Posted 01 September 2021 - 08:53 AM
Posted 14 September 2021 - 11:53 AM
Fruit Torzo? Tell me more!
Smo si uspeli ogledat tole razstavo buč in mulc je ful užival. Tokrat smo šli na Römerhof v Klotnu (le streljaj od letališča), ki je ena od štirih kmetij v okviru Jucker Farm, kjer postavijo buče na razstavo. Tema te razstave je "Rimljani" in res je razstavljenih precej likov iz tega obdobja:
Römerhof je sicer samo kmetija, nima ne živalc, ne restavracije, ima pa ful luštno trgovino, kjer lahko kupiš pridelke pridelane na eni od kmetij. Cene so podobne kot v trgovini, kvaliteta pa je neprimerno boljša. Mi smo kupili jabolka, hruške, zucchini in hokkaido bučo in vse, kar smo že uspeli pojest, je bilo zelo okusno. Je pa tukaj neprimerno manjša gneča kot je na glavni kmetiji Bächlihof, ki smo jo obiskali lani.
Posted 20 September 2021 - 03:21 PM
V soboto smo spet bili na Melchsee Fruttu. Meni je tam tako lepo, da sploh ne morm povedat. Pa so mogoče kakšni kraji, ki imajo še bolj spektakularno naravo in gore, ampak ta ima zame nekaj, zaradi česa se vedno rada vračam tja.
Posted 20 September 2021 - 06:21 PM
O moj bog.
Vau. <3
Posted 28 September 2021 - 09:04 AM
Še vlog/video:
Posted 28 September 2021 - 09:10 AM
Najs!!
A ta cesta navzdol - to je enosmerni promet? :-))
Posted 28 September 2021 - 11:30 AM
Posted 28 September 2021 - 01:15 PM
Hah, posrečena rešitev.
Posted 30 September 2021 - 07:55 AM
Res je.
Mi je ful zanimivo, da se lahko pelješ gor in dol, ker je res ozka cesta. Ponavadi so takšne zaprte za promet.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users