pa še malo....

Slovenija
Posted 18 August 2013 - 06:42 PM
Posted 18 August 2013 - 07:55 PM
Super, hvala za slikovni material, sem bila tudi sama tam, prečudovito je; je pa res sedaj bila velika gužva povsod zaradi podaljšanega vikenda.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 August 2013 - 01:31 PM
Malo slik iz mojega nedeljskega potepanja:
Predjamski grad
Sva šla tudi na notranji ogled, karta je 9 € za odrasle, za študente nekaj manj (7€ najbrž), v glavnem kar drago, ni pa nobenega vodenja, tako da se znajdeš sam. Na letaku, ki ga dobiš ob vstopu, je sicer opisana kratka zgodovina, ob samih znamenitostih, ki jih vidiš, ni pa nič kaj napisano ali podrobno razloženo, kar se mi zdi škoda sploh glede na ceno.
Grad Snežnik
Študentska karta za ogled je 3 €, naju ni nič vprašala po študentski : ), je pa na tem gradu voden ogled (pribl. 40 min), in sicer vsako polno uro, torej, če prideš prej, moraš počakat do polne ure, ko spustijo noter celo skupinico, ki se do tedaj nabere.
Okolica mi je prečudovita, tudi grad, ampak so slike iz notranjosti zelo slabo uspele.
Posted 20 August 2013 - 02:21 PM
Pretekli podaljšani vikend sva s fantom preživela v Kranjski Gori. Stanovala sva v Penzionu Lipa, imela sva polpenzion. Nad penzionom nimam pripomb, vse mi je bilo všeč, hrana super, zajtrk je bil samopostrežen, večerja pa postrežena, s tem, da si z menija izbereš predjed, glavno jed in sladico, solato pa si iz solatnega bifeja postrežeš sam.
Prvi dan sva šla po poti Triglavske Bistrice iz Mojstrane do Aljaževega doma. Vmes sva šla do slapa Peričnik.
Slap Peričnik
Aljažev dom
Drugi dan sva šla iz Kranjske Gore v Planico in od tam v Tamar, po poti nazaj sva se povzpela tudi na velikanko 870 stopnic.
Dom v Tamarju
Tu blizu izvira Nadiža.
Pogled s planiške velikanke
Tretji dan sva si sposodila kolesa in sva šla po kolesarski poti, ki teče po nekdanji železniški progi, do Trbiža. To progo zelo priporočam, res je super, po ravnem, prelepo okolje. Na poti nazaj sva šla še do Belopeških jezer, do tja je kratek vzpon.
Pri Belopeških jezerih
Zadnji dan pa sva po tem ko sva se spakirala šla še do Martuljških slapov.
Zgornji slap
Spodnji slap
Vsak dan sva popoldan šla še do jezera Jasna v KG, ob cesti, ki gre na Vršič. Tam se je fant kopal, jaz pa sem malo počivala, ker sem kopalke pozabila doma oz. jih namerno nisem vzela, da me fant ne bi silil v vodo. mi je blo malo žal, ker mi je blo ful vroče pa bi se mogoče vseeno malo namočla, čeprav je bla voda ledena.
Slike so ful slabe, ker mam zanič fotoaparat.
Posted 20 August 2013 - 02:58 PM
Pri Martuljških nisem bila že leta, sem čisto pozabila kako veliki so
Samo za info. Ta Nadiža je potok in nima veze z reko Nadižo (je pa prvi uradni izvir Save).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 August 2013 - 06:29 AM
Vprašanje: na Veliko Planino se da ti torej z vlečnico, ali pa peš? Ampak je dolga, ne?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 22 August 2013 - 06:38 AM
Odvisno kje pustiš avto. Lahko ga praktično tik pod vrhom.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 August 2013 - 06:52 AM
Aha, hvala za odgovor.
Posted 22 August 2013 - 08:21 AM
Vprašanje: na Veliko Planino se da ti torej z vlečnico, ali pa peš? Ampak je dolga, ne?
kot je Frčica rekla, veliko je poti gor, so pa vse nezahtevne in dobro označene (vsaj te ta-glavne)
Po moje je najdlje iz Stahovice, preko sv. Primoža (1h), Kisovca (1,5h) na Malo Planino (1h) in potem Veliko Planino (po moje še kakšna ura).
Potem greš lahko iz Kranjskega raka ali z avtom do Kisovca ali celo Planine Dol in potem samo gor. Včasih se je dalo z avtom tudi do Marjaninih njiv.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 August 2013 - 10:08 AM
Mi tudi vedno parkiramo na Kisovcu in je zelo lahka in kratka pot do Male planine. Potem je pa bolj kot ne po ravnem do Velike oz. do Zelenega roba (jaz bi rekla, da krepko manj kot ura).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 August 2013 - 12:42 PM
To glede Velike Planine je tudi mene zanimalo. Torej se lahko komot gre brez neke posebne pohodniške opreme? Nimam namreč pohodniških čevljev ali kakšnih boljših superg, samo navadne adidaske.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 August 2013 - 12:52 PM
To ti ne znam rečt, saj imam od 15 leta dalje vedno kakšne treking čevlje, da ima podplat dober oprijem (tudi za daljše sprehode po ravnem)
Ampak glede na to, da je lepo vreme, po moje ne bi smelo bit problem, sploh če si navajena v njih hodit.
Put A Kilt On It!
Posted 22 August 2013 - 12:58 PM
Po tisti poti iz Strahovice ti jaz ne bi svetovala v navadnih supergah it, ker je kar strma pot, ko greš navzdol se ti lahko hitro spelje.
Za druge poti pa ne vem.
Posted 22 August 2013 - 02:35 PM
Hvala. Bom izbrala torej eno bolj položno pot, ko bom šla. Saj si moram enkrat kupit ene v redu treking/pohodniške čevlje, ampak niso ravno poceni. :/
Posted 22 August 2013 - 05:53 PM
Jaz sem si jih že 2x kupila v Hoferju/Lidlu, ko imajo te akcije in so super. Pa poceni, pod 50€.
Posted 22 August 2013 - 05:58 PM
V supergah jaz ne svetujem. Pojdi v SportDirect in poglej pohodniške od firme Karrimor, dobiš tudi krepko pod 50 (glej take čez gleženj, ne tistih v stilu Merrell).
Posted 22 August 2013 - 06:39 PM
To bi pa res lahko ja. Od Karrimor že imam tiste kao Tewa sandale. Se mi zdi, da je to še dokaj solidna znamka. Kakih prav cheap pa tudi ne bi imela.
Posted 22 August 2013 - 09:49 PM
V supergah jaz ne svetujem. Pojdi v SportDirect in poglej pohodniške od firme Karrimor, dobiš tudi krepko pod 50 (glej take čez gleženj, ne tistih v stilu Merrell).
enako tudi jaz svetujem, čeprav jaz sem vse živo prehodila v nizkih Merrellkah (tudi več urno hojo na dan) in so se vedno obnesle super. Če ne hodiš toliko po hribih (glede na to, da nimaš nič primernega, predvidevam, da ne hodiš), so za občasne treking varijante tudi nizke dovolj - jih boš sigurno več uporabljala.
Jaz nisem mojih gojzarjev ven vzela že cca 8 let, te nizke pa skoz uporabljam (od krajših sprehodov, do celodnevnega potepanja)
Put A Kilt On It!
Posted 23 August 2013 - 12:50 AM
Ja, imaš prav, ne hodim v hribe, bi pa rada v prihodnosti kaj bolj začela. Ne ravno hardcore hribe, kjer moraš plezat po skalovju, ampak za hojo po makadamskih poteh in stezah na kakšne planine, po gozdu itd. Zato bi rada neke take bolj vsestranske čevlje, pa da so za vse letne čase. Glih gojzarjev ne bi, bi pa mogoče tiste bolj lahke čez gleženj.
Posted 13 September 2013 - 08:24 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users