Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#221 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 12 October 2007 - 04:12 PM

alergija, astma...kak cigaretni dimjo lahko moti, parfumi, eterična olja...1001 razlog. Začnite pa sistematično. najprej kake umetne materiale za ležišče umaknit, prezračit hišo, da ni vonja po kakih kemikalijah. Poštimat prehrano, če ta ni OK... Pri psih je kihanje(napadi kihanja) povezano s poslabšanjem srčne mišice za čaone pa ne vem, lahko, da je tudi.
  • 0
IPB Image

#222 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4159 posts

Posted 12 October 2007 - 06:39 PM

Jaz pa imam vprašanje. Naš muc je včeraj dobil četrtinko tablete proti notranjim zajedalcem (star je 2 meseca). Danes pa smo opazili neko peno na tleh, predvidevam da je to izpljunil ( žal nisem vidla tega) in v tej peni tak dolg 5 cm beli črv, kot nekakšna glista, ki pa je bila mrtva oz se ni gibala. Vidla pa sem da je šel normalno na wc in je imel trdo blato. Zdaj pa me zanima al je to reakcija pač na tableto, da se mucek čisti, al bi bil še kakšen vzrok glede na to, da bi po pravem gliste mogle čez drugo luknjo it.
  • 0

#223 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 12 October 2007 - 07:07 PM

Jaz mislim, da če je bila glista (ali pa tudi trakulja), je šla ven skozi ritko. Gliste so krajše, glede na to, da je pa muc mali, so njegova čreva še majhna in sem skor ziher, da je bila trakulja. Jaz svoje mačke še nisem videla pokakat trakulje, se pa spomnim, ko jo je izločil moj kuža in ni bilo dreka okrog, potem naslednji kakce so bili pa normalni.
  • 0

#224 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 12 October 2007 - 08:25 PM

vi jo zdej samo redno na 14 dni al pa vsaj 1 mesec razglistujte pa bo OK.
  • 0
IPB Image

#225 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4159 posts

Posted 13 October 2007 - 07:47 AM

No saj s tableto bom nadaljevala cca četrtinka na mesec do 6 mesecev starosti potem pa je rekel po enem letu pa 2x letno (spomladi, jeseni).
  • 0

#226 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 October 2007 - 11:01 AM

mja no, odvisno kje mače živi-zunanja mačka vsaj na 2-3 mesece, po 1 letu. Notranje pa lahko 2x letno.
  • 0
IPB Image

#227 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 October 2007 - 11:12 AM

Zakaj pa je treba notranje mačke tud razglistit dvakrat na leto? A je to potrebno? Kje naj pa dobijo gliste?
  • 0

#228 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 October 2007 - 02:21 PM

od hrane, al ap ano ja kaj vem. Pred cepljenjem 3-7 dni pa obvezno. taka je veterinarska praxa. Če imaš mačko 24,h na dan v stanovanju res bolj težko dobi notranje parazite-razen če jih dobi s hrano... Če ti pa mače lovi miši...pa tako in tako.
  • 0
IPB Image

#229 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 23 December 2007 - 04:58 PM

Zanima me, a se mlademu mačko lahko postriže kremplje, ker ma zlo dolge in je res zprn ker sem že vsa opraskana smile.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#230 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 December 2007 - 05:24 PM

Joj ej raje ne, ker mu hitro lahko odrežeš preveč, kar je za muco zelo boleče. Raje mu naštimaj nekam nek hlod/desko kjer si bo lahko brusil krempeljce, pa bo to imel za par let ziher, ko se enkrat navadi praskat gor. Če pa res hočeš postrič, pokliči veterinarja da to naredi on.
Sicer pa mlade muce hitro opraskajo, sploh med irgo, pa ker imajo krempeljce mejhne pa tanke kot iglice. Ko bo malo zrasel bo že lažje.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#231 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 23 December 2007 - 06:40 PM

Ja jst tud nebi, če nimaš izkušenj. Drugače pa , to je zdej ko še nima občutka, potem bo tudi muc dobil občutek in ne bo več tako hudo. Zdaj je mlad in igriv, brez občutka.
  • 0

#232 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts

Posted 24 December 2007 - 09:19 AM

hvala... bom še vidla kaj bom nardila, ampak vrjetno mu ne bom jst strigla smile.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#233 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 December 2007 - 02:02 PM

Dej pol magari enemu ki ima res izkušnje s triženjem krempeljcev, ker do neke bele črte na krempeljcu še lahko postrižeš, oziroma res čimmanj, najboljš če sam malo odščipneš špičko.
Pa posebne škarjice moraš imet za to, ne navadnih, če ne se ne postrižejo lepo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#234 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 24 December 2007 - 02:08 PM

Jaz ti svetujem, da mucu raje nabavi nekaj na čem si bo lahko sam brusil kremplje. Hitro se lahko zgodi, da preveč postrižeš (to se lahko zgodi tudi profesionalcu - sem že doživela) in to je za mucka ful boleče. Pa ne mislit, da če mu boš krempeljčke postrigla, da te potem ne bo več praskal. To ga morš sama navadit, da te ne bo praskal. Oziroma (če sklepam po svojih izkušnjah) moraš pustiti muci mir, ko ona to želi. S kremplji se samo brani pred neželenimi dotiki,...
  • 0

#235 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 24 December 2007 - 02:43 PM

Mucek najbolj praska, ko je še mladiček. Potem se umiri in praska, samo kadar se igra ali tepe.
Te igrače, ki so hkrati tud brusilniki za krempeljčke so krasne in ti jo tud jaz priporočam. Je tud taka didaktična hahaha. laugh.gif
  • 0

#236 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 24 December 2007 - 03:14 PM

QUOTE(*Slončica* @ 23. 12. 2007 - 16:58) View Post

Zanima me, a se mlademu mačko lahko postriže kremplje, ker ma zlo dolge in je res zprn ker sem že vsa opraskana smile.gif

Lahko ampak previdno. Tam kjer je roza ne smeš, pusti par mm.
Če pa še nisi nobeni živlci strigla nohte priporočam da greš prvič do veterinarja in plačaš (morda bo kdo zaradi praznikov kar zastonjnaredil) pa ti pokaže kako to pravilno narediš.
  • 0
IPB Image

#237 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts

Posted 02 January 2008 - 01:54 PM

Zanima me še, kaj ma maček neki črnega v ušesu, pa kako se to lahko odprav smile.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#238 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 02 January 2008 - 03:01 PM

To so verjetno ušesne garje, žal pa ne vem, kako se jih odpravi sad.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#239 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 02 January 2008 - 06:25 PM

ja slončica to so garje, pri veterinarju lahko kupiš ampulo za garje in vse ostale zajedalce (jaz kupim stronghold, ker je za bolhe in za garje), pa kapneš na kožo(umakneš dlake!) za vrat (ker se tam maček ne more polizati). Pol pa mu čez kak dan, dva očistiš ušesa, ker vse garje pocrkajo, pa tudi bolhe. To s to ampulo ene parkrat ponovi (ena ampula drži 3 mesece) in se bo muca/mucek znebil(a) te nadloge popolnoma. Moraš pa to pozdravit, lahko ima poškodbe ušes drugače, pa vnetje itd. Je pa ampula tam okol 9€.
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#240 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 January 2008 - 06:43 PM

Pri ušesnih garjah gre zadeva malce drugače. Garje imajo 3 stopnje razvoja (1 stopnja pa traja 14 dni) - jajčece, ličinka, odrasla žival. Zdravilo deluje samo proti odraslim živalim, zato je treba žival peljat 3x k veterinarju. Veterinar mu da injekcijo (proti garjam) in mu spere ušeska s čistilno raztopino. Moj mucek je bil ful bogi, takrat se mu je pa vse porihtalo. Smo probali sami s čiščenjem, mazanjem s canestenom, mazanjem z olivnim oljem (kar nam je pač folk predlagal). Pomagal mu je edino veterinar.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users