Jaz sem prebrala čez vikend knjigo Kako naj ravnam z denarjem in sem dobila par zelo dobrih nasvetov in malo drugačen vpogled. Kljub temu, da že toliko let skrbim sama zase, jo je bilo vredno prebrat.
Ko sem se lotila svojih financ in upoštevala nasvete, sem ugotovila, da dejansko vsak mesec tonem. Šokirana sem. Res, da sem zdaj dodala še obvezen šparovček za varčevanje (kar do sedaj nisem počela), ampak če predvidim vse letne stroške in jih razdelim na mesec, dobim ven:
Avto - 60 eur (registracija, servis, vinjeta, zavarovanje)
Darila - 30 eur
Dopusti - 70 eur (je upoštevano, da dobim regres, drugače bi bil znesek še višji)
Šport - 30 eur
varčevanje - 100 eur
Redni stroški stanovanje - 160 eur
bencin - 150 eur
žepnina + mobitel otroka - 15 eur
Moji trajniki (zavarovanje + mobitel) - 120 eur
Šola - 70 eur
tako mi za mesec ostane 300 za vse ostalo (hrana, oblačila, …) noro res!
Pa res bi bilo dobro, da bi enkrat že začela varčevat za otroka, saj je vozniški izpit ali kaj podobnega takoj za vogalom
Kar sem pa takoj upoštevala je pa:
Sešteješ vse mesečne stroške in si npr iz varčevalnega računa prvega v mesecu ta znesek nakažeš na TRR in s tem denarjem moraš priti čez mesec. Ko dobiš plačo (kadarkoli je že to), celotno nakažeš na varčevalni račun. In to delaš vsak mesec. Da imaš dejanski pregled nad 1 mesecem in ne 20 dni tam in 10 dni tu … te menda disciplinira. Upam!