Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 24 November 2008 - 09:34 PM
Jaz pa brez zajtrka ne morem, ker bi mi pol tri ure do malice v šoli krulilo v želodcu.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 November 2008 - 12:40 AM
mam nekje en pildek z recepti in vsem, bom poiskala

2 juhi: ena bučna, ena s stročnicami
zelenjavni polpeti z ovsenimi kosmiči
puriji (ocvrti kruhki)
solata iz črne leče
ena ful pikantna indijska zadeva - solata varjanta, z jogurtom (edino, kar mi nekak ni blo najboljš

ful dobra pica z velik zelenjave in tofujem
polnjeni zeljni zvitki
grahova omaka
ocvrt home-made sejtan
pecivo (polžki z lešniki in rožiči)
sliši se slastno in tudi verjamem da je bilo, ampak žal ni nič zame

Limona hvala, saj tudi so okusne

Posted 25 November 2008 - 03:07 PM

saj potem, ko enkrat začnešmal več kuhat pa sam svojekombinacije skupaj sestavljaš, sploh ni problem, ampak prehod je tak ... ne veš ravno, kaj bi. ker je slovenska kuhinja precej vezana na mleko/jajca/meso itd.
Posted 29 November 2008 - 08:39 PM
To imajo tut v DM-u, pa bio fake haribo medvedke.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 November 2008 - 09:19 PM
O, to pa fajn. Kr v Žalcu ni Sanolaborja. Bom se drugič v DM am vzela.

Posted 07 December 2008 - 10:20 AM
Chandra včeraj sem naredila presno torto. Božanska je!!!

Posted 07 December 2008 - 02:04 PM

Posted 07 December 2008 - 02:45 PM
Al pa pokliči nekaj izbranih restavracij pa vprašaj če bo na voljo vegi meni.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 07 December 2008 - 04:18 PM

Posted 04 January 2009 - 12:46 PM

Drugače pa sem malce prečekirala temo in morm rečt, da sem tudi sama spadala med otroke, ki niso bili neki veliki fani mesa. Vampov, jetrc in podobnih gravžarij še zdej videt ne morem. Je bilo pa fajn, ker smo v osnovni šoli imeli tudi opcijo vegi kosila, in v kolikor me spomin ne vara, je bilo vse skupaj dobro poskrbljeno in narejeno.
Na splošno rečeno: glede mesa sem zelo picajzlasta, ampak ga jem, vendar malo. Jem ribe in kalamare, od klavnega mesa pa le pršut in kakšen lep piščančji zrezk(ni šans da je kšna kost gor, potem se ne pipnem) oz. pišč. hrenovko. Aja, pa govejo juho, vendar mesa notri ne jem. Vendar kot sem že rekla, mesa ne konzumiram ravno pogosto.
Se mi zdi, da je v splošnem konzumiranje mesa preseglo že vse meje: salama za zajtrk, šnicl za kosilo, bogsigavedikaj za večerjo... Sem sicer mnenja, da nekaj mesa človek potrebuje, vendar v majhnih količinah in niti slučajno vsak dan 5x. Vendar to je pač moje mnenje, nikomur ne solim pameti in nikogar ne obsojam.
Imam pa zelo rada jogurte, skuto...mlečne stvari.
Sicer pa bi glede na svoje preferiranje hrane komot živela na presni hrani. Obožujem solato, paradižnik, korenje in od sadja svašta. Nektarine, mandarine, limone, pomaranče, grenivke, lubenica, belo grozdje, jagode, češnje, pasijonka, granatna jabolka, liči, kokos in še ni še. To je zame življenje

Sploh pa ugotavljam, da mi zadnje čase taka hrana paše še bolj kot običajno (čeprav sem bila že prej veliki jedec sadja in zelenjave). Se mi zdi, da se od vsega ostalega počutim kot sod, težka, napihnjena, in da mi dejansko sadje in zelenjava daleč najbolj odgovarjata.
Sem se pa tudi precej organizirala glede na to, kar jem v šoli; vsako jutro si vzamem ene 3 minutke, da si s seboj v šolo odnesem sadje, po možnosti vsaj 2 vrsti, pa kakšen korenček... Potem pa vsi frlijo okol mene in firbcajo, kaj za vraga od sadja mam spet s sabo (dostikrat prinesem kakšno bolj nepoznano stvar in je potem iz tega cela atrakcija), al se mi pa smejijo ko glodam korenček. (da ne omenjam da se dostikrat tut potem štuli kdo zraven

Posted 17 March 2009 - 01:03 PM
Posted 17 March 2009 - 02:44 PM
Otroci se bodo sami odločili kaj bodo jedli, ko bodo odrasli in bodo vedeli več o hrani. Dokler so pa otroci, takrat pa naj jedo vse.
Posted 17 March 2009 - 02:56 PM

Posted 17 March 2009 - 03:09 PM
Če bi imela takrat opcijo - obrok brez mesa - bi vsaj kaj pojedla, tako pa nisem nič.
Če otrok ne je mesa v vrtcu, to še ne pomeni, da ga ne je doma, a ne? Spomnim se, da so nam dajali res najslabše možno meso, žilavo, mastno ... fuj. Če otrok potem doma poje meso, ki ga starši pripravijo - v čem je problem?
Sicer pa - tudi jaz sem zato, da se otrok SAM odloči, kaj bo jedel. Če ga starši silijo jesti samo vegetarijasko in niti nima na izbiro mesa, se mi ne zdi v redu. In če se naj otrok sam odloči, zakaj se ne sme odločiti, da v vrtcu ne bo jedel (nagravžnega - pardon!) mesa? Zgolj v razmislek. ;-)
Posted 17 March 2009 - 03:18 PM
Posted 17 March 2009 - 06:39 PM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 17 March 2009 - 07:34 PM

Posted 17 March 2009 - 07:41 PM

Posted 17 March 2009 - 07:56 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users