Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 12 January 2007 - 12:28 PM
http://www.zazdravje.net/kuhamo.asp
Posted 23 January 2007 - 12:03 AM
http://www.petatv.co....asp?video=chew
In nekaj zanimivih dejstev zakaj ljudje stradajo medtem ko na dan pobijejo 100 tisoč krav na dan?Prepričljiva dejstva,katera bi si moral vsak prebrati da realno oceni kaj daje vase in kako s tem hočeš nočeš ,vpliva tudi na druge,naravo.
http://lkm.fri.uni-l...o/vegetarij.htm
WINK (fake one)

Posted 25 February 2007 - 03:14 PM
Tole je z zgornjega naslova. Oves je sicer super reč.
Res super ... jem ovsene kosmiče redno.

Posted 25 February 2007 - 03:20 PM
Ker slika pove več kot milijon besed vam ni potrebno poslušat te aktiviste ampak samo glejte..če si seveda upate.
http://www.petatv.co....asp?video=chew
Enkat sem že probala pogledat kaki posnetek. Poskus se je končal po parih sekundah. Bruhnila sem v jok...
Sploh ne vem, zakaj sem spet gledala. Konec koncev bi si ga prej moral kdo drug, ne jaz.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 08 July 2007 - 08:54 PM
Posted 09 July 2007 - 01:04 PM
Posted 09 July 2007 - 01:55 PM
Moj fotr je lovec in me ne razume prav dobr, sprejema že, ampak ne razume, pravi, da ni zdravo, da ne jem mesa. Mami je pomoje še boljš, da jest ne jem mesa (da ga več zanjo ostane, ker ona bi pa sam meso jedla - če ga en dan ne dobi, ji že neki manjka, pravi). Kljub temu, da ve, da ne jem tega, me že 13 let vsaj 1x na teden vpraša, če bom en šnicl, ko med kosilom nadeva krožnike... Jaz nobenmu ne težim, če npr. je ali pa ne je mesa. Mi je vseeno. Mal mi pa grejo na živce ljudje, ki mi pravjo, da nisem normalna zarad tega, da bom zbolela itd.
Posted 09 July 2007 - 01:58 PM
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 09 July 2007 - 02:08 PM
Posted 09 July 2007 - 02:08 PM
Posted 09 July 2007 - 07:33 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 July 2007 - 07:49 PM
mi je pa 'zanimiv', da me babica še vedno, kadar pridem, pri vsakem obroku sprašuje, a bom meso/salamo/hrenovko/zabeljeno z ocvirki/.../. kr misli, da je to trenutna muha pa da si bom prec premislila, očitno.
pa kukr je Luciferka rekla:
Js sam tok vem, da nikol ne bom vsiljevala svojega mnenja drugim in da sprejemem vsakega, pa nej je meso al pa ne. Vsak sam zase ve zakaj neki je ali pa ne je. In res ne vem zakaj bi mogli en drugemu nekaj vsiljevati.
Posted 09 July 2007 - 07:52 PM
luciferka, zakaj pa ničesar ne nardiš glede slabokrvnosti?

Zato ker sploh ne vem kaj nej bi jedla, delala, da bi se kej izboljšalo. Trenutno jem ene kurčeve tablete že skor leto in pol, da je stanje nekako isto in se ne slabša, kej več pa ne vem, če se sploh da popravt. Če maš kak predlog ti kr na dan z besedo:)
Posted 09 July 2007 - 07:59 PM

Moral sem.

Posted 09 July 2007 - 08:02 PM
no 1
mlečni izdelki pa kofein pa preprečujeta oz. zavirata absorbcijo Fe.
Posted 09 July 2007 - 08:07 PM
Posted 09 July 2007 - 09:00 PM
Jaz imam Retafer, 100mg, so za pogoltniti.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 July 2007 - 09:35 PM
Drugače sem bila pa jaz danes pri zdravniku zaradi nenadnega pojava hude alergijske reakcije in mi je rekel, naj za nekaj časa preneham jest meso, ker naj bi bile razne salamce in podobne zadeve pogosti alergeni.
Sem mu rekla, da že 15 let ne jem mesa

Posted 09 July 2007 - 09:51 PM
Ja, tudi meni je rekla... pest suhih sliv vsak dan. =)
Pa ogromno železa imata tudi por in špinača.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 09 July 2007 - 10:34 PM
pri nas doma so se že sprijaznili, da ne jem mesa, in mi tud ni problema si tko začrtat jedilnika, da je vmes tud soja itd. pa na splošno je blo v zadnjem letu kr dost sprememb, kar se tiče kuhanja.
mi je pa 'zanimiv', da me babica še vedno, kadar pridem, pri vsakem obroku sprašuje, a bom meso/salamo/hrenovko/zabeljeno z ocvirki/.../. kr misli, da je to trenutna muha pa da si bom prec premislila, očitno.
Čist isto! Babi me skoz sprašuje če mi nrdi steak pa čevape pa to, lol-pol jo pa sram rata pa se full opravičuje, na vsake 2 mesca mi pa pove da je gledala po tv kako je meso zdravo

Odkar je mami zbolela in ji ne paše več meso, je še atiju ratal všeč in zlo sprejemljiv v večini nemesni jedilnik, in vsem je prav tako, vesela sem a hkrati žalostna da spremembe pridejo šele ko drugače ne gre in se zavrača zaradi nuje-sicer jim kasneje tako popolnoma lahko odgovarja a ta zakaj tako začeti me zmot.
Jz sm tud jedla te hemopatan tablete zarad slabokrvnosti zarad notranjega krvavenja k sm kri zgubla. Sicr se ni 2x za prašat zakaj me zadnje čase tko telo je*be (ne vem a je krivo obdobje v katerem trenutno sem&stres al res zarad tega ker ne jem mesa, zato bom šla dat kri )
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users