Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

• Guests

Posted 12 January 2007 - 12:28 PM

Tule lahko najdete nekaj vegetarijanskih/veganskih receptov. Vsake toliko dodajo kakšnega novega.

http://www.zazdravje.net/kuhamo.asp
  • 0

#222 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 23 January 2007 - 12:03 AM

Ker slika pove več kot milijon besed vam ni potrebno poslušat te aktiviste ampak samo glejte..če si seveda upate.
http://www.petatv.co....asp?video=chew

In nekaj zanimivih dejstev zakaj ljudje stradajo medtem ko na dan pobijejo 100 tisoč krav na dan?Prepričljiva dejstva,katera bi si moral vsak prebrati da realno oceni kaj daje vase in kako s tem hočeš nočeš ,vpliva tudi na druge,naravo.
http://lkm.fri.uni-l...o/vegetarij.htm
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#223 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 25 February 2007 - 03:14 PM

Zemlja, na kateri raste oves, da 8-krat več beljakovin in 25 krat več kalorij, če je oves namenjen za ljudi in ne za živino. Zemlja, ki jo uporabimo za brokoli, da 10-krat več beljakovin, kalorij in niacina, kot če zemljo uporabimo za proizvodnjo govedine.

Tole je z zgornjega naslova. Oves je sicer super reč.

Res super ... jem ovsene kosmiče redno. smile.gif Ampak če hočeš v telo vnesti določeno količino beljakovin ... moraš pojest nemarno veliko ovsa.
  • 0

#224 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 25 February 2007 - 03:20 PM

QUOTE(bluberry @ 23. 1. 2007 - 0:03) View Post

Ker slika pove več kot milijon besed vam ni potrebno poslušat te aktiviste ampak samo glejte..če si seveda upate.
http://www.petatv.co....asp?video=chew

Enkat sem že probala pogledat kaki posnetek. Poskus se je končal po parih sekundah. Bruhnila sem v jok...
Sploh ne vem, zakaj sem spet gledala. Konec koncev bi si ga prej moral kdo drug, ne jaz.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#225 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 08 July 2007 - 08:54 PM

Js že prej nisem marala mesa in ga tud niti nism jedla, edino na svete čase piščančje meso. Zdej pa že en mesec in pol tud tega ne jem več in sem se odločila, da postanem čista vegeterjanka. Nekak se mi zdi, da moje telo za preživetje ne potrebuje mesa, pa še zanič okusa mi je. Dober razlog, da ne jem mesa se mi pa zdi tudi ta, da se mi živalčki smilijo in sem pristaš naslednjega: Ne jesti mesa, pomeni živali pustiti živeti! Sicer ne nasprotujem ostalim naj ne jejo mesa in jim tudi ne težim, sama pa ga gotovo ne bom nikoli več in upam, da bodo to doma končno tudi sprejeli in mi nehali težit.
  • 0

#226 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 09 July 2007 - 01:04 PM

To gre tut men na živce ko nevegetarijanci težijo zakaj si vegetarijanc ali pa obratno vegetarijanci zakaj nisi (čeprav se mi zdi da je tega manj). Sama nisem ampak vsak ima pravico da se sam odloči ali bo ali ne.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#227 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 09 July 2007 - 01:55 PM

Jaz se ne morem opredelit za vegetarijanko, ker mi včasih zapaše pršut, kakšna suha salama, cca. dvakrat na leto pa pojem kakšen majhen košček piščanca na žaru, ker so naši doma mahnjeni na roštilj in poleti skoz pečemo in mi pač zadiši. Mesa nisem nikoli preveč marala, tam nekje na začetku srednje šole se mi je pa prav zagabil, zrezkov niti videt ne morem. Kar se tega tiče priznam, da sem mal zmedena (ker pač včasih jem kakšen mesni izdelek), ampak pri žvečenju mesa, skoz mislim na žival itd...ne gre.
Moj fotr je lovec in me ne razume prav dobr, sprejema že, ampak ne razume, pravi, da ni zdravo, da ne jem mesa. Mami je pomoje še boljš, da jest ne jem mesa (da ga več zanjo ostane, ker ona bi pa sam meso jedla - če ga en dan ne dobi, ji že neki manjka, pravi). Kljub temu, da ve, da ne jem tega, me že 13 let vsaj 1x na teden vpraša, če bom en šnicl, ko med kosilom nadeva krožnike... Jaz nobenmu ne težim, če npr. je ali pa ne je mesa. Mi je vseeno. Mal mi pa grejo na živce ljudje, ki mi pravjo, da nisem normalna zarad tega, da bom zbolela itd.
  • 0

#228 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 09 July 2007 - 01:58 PM

Ne obremenjuj se zaradi tega. Ignoriraj. Glede tvoje zmedenosti - saj ni važno kako se nazivaš, vegi, vegan, mesojedec, bla bla, glavno je da ti veš kaj ješ in zakaj. Za ostale se ne sekiraj!
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#229 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 July 2007 - 02:08 PM

Pr men se je pa ravno tako začelo, da sem včasih po malem še jedla meso, se mi je tud zaluštalo po njem, potem pa skoz manj in sem ga enostavno nehala jest. Salam pa tega ne jem že lep čas, edino piščančje meso sem na zadnje še kdaj pa kdaj jedla. Zdej sem se pa odločila, da tud tega ne bom. No pa pr men doma tud vsi vejo kako in kaj, pa me še vedno sprašujejo če bi en zrezek. Odgovor je pa itak vedno isti ne hvala. Pol pa poslušam, da bom zbolela in dobila kako levkemijo, itd..., ker mam že zdej ful slabo kri. Po njihovem je to samo zarad tega, ker ne jem mesa, kak drug razlog pa ne pride v poštev. Men to res najeda, sam čez en uh notr, čez drugega pa vn. Js sam tok vem, da nikol ne bom vsiljevala svojega mnenja drugim in da sprejemem vsakega, pa nej je meso al pa ne. Vsak sam zase ve zakaj neki je ali pa ne je. In res ne vem zakaj bi mogli en drugemu nekaj vsiljevati.
  • 0

#230 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 09 July 2007 - 02:08 PM

Ehh, sploh se ne sekiram glede teh komentarjev, samo takrat dobim občutek, kot da moram nekaj argumentirat nazaj, sam tud argumenti pri takih ljudeh ne dosežejo glih blaznega učinka.
  • 0

#231 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 July 2007 - 07:33 PM

luciferka, zakaj pa ničesar ne nardiš glede slabokrvnosti? huh.gif Ker s tem je pogojenih ogromno stvari glede zdravja.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#232 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 09 July 2007 - 07:49 PM

pri nas doma so se že sprijaznili, da ne jem mesa, in mi tud ni problema si tko začrtat jedilnika, da je vmes tud soja itd. pa na splošno je blo v zadnjem letu kr dost sprememb, kar se tiče kuhanja, uvedenih (povečana uporaba olivnega olja, manj soli, črtanje vegete, rjav sladkor namesto belega - če že, redno pregledovanje etiket - sestavin, E-jev, umetnih sladil ...).

mi je pa 'zanimiv', da me babica še vedno, kadar pridem, pri vsakem obroku sprašuje, a bom meso/salamo/hrenovko/zabeljeno z ocvirki/.../. kr misli, da je to trenutna muha pa da si bom prec premislila, očitno.

pa kukr je Luciferka rekla:
Js sam tok vem, da nikol ne bom vsiljevala svojega mnenja drugim in da sprejemem vsakega, pa nej je meso al pa ne. Vsak sam zase ve zakaj neki je ali pa ne je. In res ne vem zakaj bi mogli en drugemu nekaj vsiljevati.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#233 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 July 2007 - 07:52 PM

QUOTE(Jinadaze @ 9. 7. 2007 - 20:33) View Post

luciferka, zakaj pa ničesar ne nardiš glede slabokrvnosti? huh.gif Ker s tem je pogojenih ogromno stvari glede zdravja.

Zato ker sploh ne vem kaj nej bi jedla, delala, da bi se kej izboljšalo. Trenutno jem ene kurčeve tablete že skor leto in pol, da je stanje nekako isto in se ne slabša, kej več pa ne vem, če se sploh da popravt. Če maš kak predlog ti kr na dan z besedo:)
  • 0

#234 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 09 July 2007 - 07:59 PM

En orng, medium-done steak. smile.gif

Moral sem. twisted.gif
  • 0

#235 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 09 July 2007 - 08:02 PM

luciferka, js sm mela tablete Hemopatan (al nekej podobnega) od začetka, pol pa hrano s čim večjo vsebnostjo železa ... se je že pisalo enkrat na forumu o tem, bom probala poiskat, sm mal.

no 1

mlečni izdelki pa kofein pa preprečujeta oz. zavirata absorbcijo Fe.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#236 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 July 2007 - 08:07 PM

js morm te tablete za kri dvakrat na dan jest, eno zjutrej pa eno zvečer, pa nej bi se zvečle, sam men so preveč ogabne in jih raj kr z vodo popijem:)

• 0

#237 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 July 2007 - 09:00 PM

Jaz imam Retafer, 100mg, so za pogoltniti.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#238 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 09 July 2007 - 09:35 PM

Suhe slive so polne železa. Pa rdeča zelenjava.

Drugače sem bila pa jaz danes pri zdravniku zaradi nenadnega pojava hude alergijske reakcije in mi je rekel, naj za nekaj časa preneham jest meso, ker naj bi bile razne salamce in podobne zadeve pogosti alergeni.
Sem mu rekla, da že 15 let ne jem mesa smile.gif
  • 0

#239 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 July 2007 - 09:51 PM

Ja, tudi meni je rekla... pest suhih sliv vsak dan. =)
Pa ogromno železa imata tudi por in špinača.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#240 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 July 2007 - 10:34 PM

QUOTE(Zlobica @ 9. 7. 2007 - 20:49) View Post

pri nas doma so se že sprijaznili, da ne jem mesa, in mi tud ni problema si tko začrtat jedilnika, da je vmes tud soja itd. pa na splošno je blo v zadnjem letu kr dost sprememb, kar se tiče kuhanja.

mi je pa 'zanimiv', da me babica še vedno, kadar pridem, pri vsakem obroku sprašuje, a bom meso/salamo/hrenovko/zabeljeno z ocvirki/.../. kr misli, da je to trenutna muha pa da si bom prec premislila, očitno.

Čist isto! Babi me skoz sprašuje če mi nrdi steak pa čevape pa to, lol-pol jo pa sram rata pa se full opravičuje, na vsake 2 mesca mi pa pove da je gledala po tv kako je meso zdravo huh.gif laugh.gif
Odkar je mami zbolela in ji ne paše več meso, je še atiju ratal všeč in zlo sprejemljiv v večini nemesni jedilnik, in vsem je prav tako, vesela sem a hkrati žalostna da spremembe pridejo šele ko drugače ne gre in se zavrača zaradi nuje-sicer jim kasneje tako popolnoma lahko odgovarja a ta zakaj tako začeti me zmot.

Jz sm tud jedla te hemopatan tablete zarad slabokrvnosti zarad notranjega krvavenja k sm kri zgubla. Sicr se ni 2x za prašat zakaj me zadnje čase tko telo je*be (ne vem a je krivo obdobje v katerem trenutno sem&stres al res zarad tega ker ne jem mesa, zato bom šla dat kri )
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users