Zanimivo mi je, kako je čedalje več ljudi proti poroki..
Čeprav je kar nekako logično: ponavadi so najbolj za poroke verni ali pa bolj podeželski ljudje. Jst sem iz podeželja in tle nas večina razmišlja o tem, kako se bomo enkrat poročili, na tist tradicionalen način (no ja, malenkost prirejen)... Fuul je res odvisno od okolja, vzgoje in vere. Prav zanimivo bi bilo delat raziskavo o porokah
In folk tut iz podeželja, postaja čedalje bolj meščanski (po obnašanju.. tko bolj širokogleden pa moderen pa tko..) in vsaka generacija manj verna... In s tem tudi v vsaki generaciji več folka, ki čedalje bolj razmišljajo s svojo glavo in ne "aha, moram se poročit tko pa tko in povabit tega pa tega, da ne bo zamer..." in tko je čedalje več tistih, ki se uprejo tej tradiciji porok.
Ampk dovolj o tem
Meni ni narobe to, da se nekateri pač ne želijo poročiti. Sama se pač želim. Ne zarad zamer, ne zaradi ostalih.. Ampk zaradi sebe, ker mi je to lepo, kot sem že napisala v prejšnjem postu.
Eni pravite, kako vam je zoprno to po cerkvah, pa cel dan, pa te kolone avtomobilov iz enega konca na drugega... Meni je pa ravno to lepo... Sem bila že najmanj na sedmih porokah v zadnjih parih letih in mi ni bilo problem bit tam ceu dan.
Vsaka stvar, od sprejema ženina pri nevesti doma, do cerkvene, uradne poroke, šrange, ohceta...mi je bila po svoje zanimiva in lepa. No ok, šranga malenkost manj, sam še vseen
Tudi brez tiste kolone avtomobilov, ni to to... Meni je zabavno, ko se pelješ mimo krajev, pa vsem mahaš, oni tebi veselo nazaj, če je kje kakšen otroček mu vržeš bombone... To rada počnem, ker smo do sedaj vsakega mimoidočega spravili v nasmeh. In tudi meni je lepo, ko vidim poročno kolono, jim pomaham pa tko..
Takrat je tvoj dan, takrat uživaš, takrat naj se ti ljudje posvetijo... Ponavadi si povabljen na poroko od kakšnega prijatelja, sorodnika in ne na kr neko x poroko.. Tko da, se mi zdi, da je fer od vsazga človeka, da spoštuje to, da je to njegov dan in se poroke udeleži in se skuša zabavati.. Ne pa da sredi cerkvenega obreda pobegne v gostilno: to je meni zlo grdo, tko kot je že omenila mladoletna. Tudi če ti cerkev ni preveč po godu, naredi to za prijatelja/sorodnika, za ta njegov dan, njemu v čast, ker mu gotovo velik pomeni. Če pa meniš, da ni vreden te pozornosti, ali pa če resnično ne maraš porok, ok, pač ostaneš doma, pa je mir.
Skratka, za, ali proti poroki, včasih je lepo v vsakem primeru mal pozornosti posvetit ženinu in nevesti, če ti kaj pomenita. Če ti ne, potem pa ne vidim razloga, zakaj sploh greš na poroko.