Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#221 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 April 2009 - 10:17 PM

Nisem bila v Namaste, sem pa slišala same slabe kritike. Glede cen pa: http://www.okarina.com/menu_slo.pdf
  • 0

#222 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 April 2009 - 10:24 PM

Ojej, kako drago.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#223 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 April 2009 - 10:39 PM

Kakšne pa so porcije, glede na gromozanske cene?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#224 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 April 2009 - 10:45 PM

Pa najbrž male, v malih indijskih posodicah, kot v namasteju in ostalih indijcih po svetu.
Čeprav naješ se, kar je pomembno
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#225 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 April 2009 - 11:10 PM

Sej ne gre za to, da bi se hotla nenormalno nažirat, samo pol pomislim - take navite cene, pa povrh vsega še mala količina hrane, morjo svine tolk v svoje žepe zdevat, da glava peče. Pa ne mislim kuharji in kelnarji, ampak lastniki (zaposleni ne verjamem, da imajo kaj nadpovprečne plače). Meni pa res ni za devat 8€ za predjed, ki sestoji iz kosa pečene paprike in kosa popečenega kruha, sej nisem prizadeta.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#226 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 07 April 2009 - 11:11 PM

Jaz sem nad porcijami indijske hrane zelo razocarana. Sama hrana kot taka mi je dobra, to moram priznat, a porcije so res majhne... to dobis eno mickeno kroglico z malo omake pa kos njihovega kruha.. Pa niti ne gre tolko za velikost obroka, ker je sitostno in vse. Nikakor ne ostanes lacnih ust. Samo dozivetje hrane je, da nic kaj velicastnega ne naredijo iz tega obroka, ne vem. Tako pusto in prazno izgleda. Mogoce sem zato bla tak razocarana, ker sem pricakovala nek sijaj in glamur heheh, nekaj vec skratka, tako kot to znajo dobro pricarat v kitajskih restavracijah. Tisto kar poziras z ocmi, ko ti prinesejo. Pri indijski me moti to, da ima vse enak okus... karkoli probas, meni je blo vse isto. Za kitajsko pa tega ne morem napisat. In zagotovo dobis v kit.rest. za isti denar vec.

Samo enkrat sem poskusila, prvic in zadnjic... in nikoli vec.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#227 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 May 2009 - 11:44 PM

Mene pa zanima, na kakšen način si pripravljate brokoli in šparglje?
  • 0

#228 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 May 2009 - 08:01 AM

Šparglje najraje v holandski omaki, mogoče zraven še pršut.
  • 0

#229 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 24 May 2009 - 03:35 PM

brokolijeva omaka za testenine. dušiš brokoli, dokler se čisto ne razpusti (20 min - pol ure), vmes dodaš malo moke za zgostitev in vodo, nakoncu naribaš notri sir, ki se dobro topi. mljask mljask smile.gif

špargljeva juha - včasih si jo skuham za večerjo smile.gif
v pol litra vode narežem 2 šparglja, po 15 min notri vmešam malo moke za zgostitev (žlica do dve), vse skupaj kuham še 10 min, na koncu zmiksam s paličnim mešalnikom, solim in dam notri še žlico kisle smetane.

mama je včasih delala nek narastek z jajčnim testom. meni je dober, poguglaj za kakšen recept smile.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#230 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85855 posts

Posted 24 May 2009 - 07:36 PM

Šparglji. wub.gif Meni so najboljši pečeni z jajci ali samo kuhani z maslom (enako za brokoli), njami. happy.gif Ampak zdaj je itak konec sezone, pa škoda, da so tok svinjsko dragi. ermm.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#231 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 May 2009 - 10:35 PM

Meni pa šparglji niso neki waw, medtem ko se moji davijo z njimi. Ponavadi jih pripravljamo z jajci. Pojem eno pikico in konec. Edino pri prijateljih sem jedla neke testenine s smetanovo-špargljevo omako s pršutom in sirom, tisto je bilo še kar fino.
Kar se pa brokolija tiče, jaz ga najraje jem navadno skuhanega, pa na maslu na hitro prepraženega.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#232 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 24 May 2009 - 10:38 PM

Sparglje (divje) v rizoti in raznih zelenjavnih mesanicah, ampak kuhane res samo toliko, da se segrejejo (minuta v vreli vodi), beluse pa velikokrat kar surove hrustam (mami jih namaka v razne prelive za solate) pa vcasih rzeni kruh poleg. Njam!

Brokoli pa imam tudi najraje samo na hitro pokuhan, da se hrusta.

Aja ne maram raznik omak ipd. pa kaksne prevec skuhane in zmiksane zelenjave. Cimbolj surovo pa cimbolj "suho" brez prelivov, omak, ne maram, da se mi hrana "kopa" v kakih receh.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#233 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 May 2009 - 04:41 PM

Čakam, da se še Flafi oglasi s svojim predlogom oz. načinom priprave, imam v spominu, da je namreč velika oboževalka brokolija. biggrin.gif

Sicer pa, ga bom nabavla v sredo zjutri na tržnici, pa ga bom za začetek po Planetino samo malo pokuhala, pa bom vidla, kako se bo to izteklo za najprej. laugh.gif
  • 0

#234 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 27 May 2009 - 09:41 PM

Sinnaia kako je slo z brokolijem? biggrin.gif
  • 0

#235 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 May 2009 - 09:44 PM

Ratal mi ga je KUPIT, haha laugh.gif !

Naredila ga bom pa jutri zvečer, poročam.

• 0

#236 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 27 May 2009 - 10:12 PM

Hehe it's a start. A good start. smile.gif
  • 0

#237 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 May 2009 - 10:15 PM

QUOTE(Sinnaia @ 25. 5. 2009 - 17:41) View Post
Čakam, da se še Flafi oglasi s svojim predlogom oz. načinom priprave, imam v spominu, da je namreč velika oboževalka brokolija. biggrin.gif

Sem zdaj komaj videla tvoje pričakovanje. ;-)
Jaz mam sila preprosto pripravo, res. Malo ga v slani vodi pokuham (3 minute, nič več), potem pa na Becelu popečem. To je to ... tako pripravljen mi je najboljši. V raznih omakah mi ni dober.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#238 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 May 2009 - 11:45 AM

Ga bom potlej kr po tvoje naredila, ker se mi zdi, da mi bo malo pečen odgovarjal bolj kot samo kuhan... Jutr naredim, danes pridem pozno domov, pa se mi ne bo dalo verjetno...Se pa že veselim! biggrin.gif
  • 0

#239 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 May 2009 - 11:52 AM

Ja meni samo kuhan ni všeč. Mora biti malo popečen. Njam njam. ;-)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#240 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 May 2009 - 03:35 PM

No, evo, danes sem ga pripravila. Sicer sem zakadila celo bajto s pečenjem, lol laugh.gif , ampak končen rezultat je bil kar všečen. smile.gif Ga bom ziher še kdaj naredila.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users