Duševno zdravje in težave
Posted 07 November 2011 - 08:25 AM
Posted 07 November 2011 - 01:47 PM
Odločitev je pa itak odvisna od vsakega posameznika ane

Posted 07 November 2011 - 02:11 PM

Posted 08 November 2011 - 12:47 AM
Te razumem čist dobro. Pri meni se je depresija v hudi meri vrnila, pred letom in pol, ko sem šla narazen s fantom. Ampak, sem jo takrat nekako zatrla s tableti, službo in pisanjem diplome. Po diplomiranju sem šla dol s tablet. Sej samo zato sem se odločila zanje, ker me je bilo strah, da ne bom zdržala in da ne bom nič naredila. V glavnem potem je seveda še enkrat usekalo, ker pač tablete problema ne odstranijo, samo olajšajo zadevo. Nato sem se pa vrgla res v telovadbo in je bilo kar lep čas mir. Še malo sem šla na svoje, da sem se nekako postavila na noge in da sem imela mir. No potem je sledil pa še en šok, izguba službe in vračanje nazaj domov in s tem tud huda depresija. Še zmeri sem brez službe, še zmeri me daje depresija, sam se trudim, da ne obupavam. So pa tudi taki dnevi, da ni sploh besed za to. Sem se pa zdej na podiplomca vpisala, da ne gledam v luft, pa na jogo sem začela hodit. To mi daje vsaj malo upanja, mi pomaga. Je pa fuking težko, še sploh ker mamo doma skoz neke scene. Sam v končni fazi glej tko, ti živiš zase, sam en lajf imaš, živi ga tako (vsak dan posebi), kot bi bil to tvoj zadnji dan. Mejbi ti bo to pomagal, pa zavedi se, da vedno je lahko še slabš. Čeprov js raj vedno rečem, da boljš tud

Delej korak za korakom, ker če si boš preveč zadel, ti garantiram, da se ti bo vse sesul. Ni krajših poti pri tem, veliki ovinki so. Se pa splača, v končni fazi se splača, ker res vse te drobne poteze, koraki ki jih naredimo, da bi bili boljši, to nam otane, to je tisto kar nas nadgrajuje, da smo boljši in bolj srečni.
Trenutno se počutim tako kot, če ni poti več naprej. Kot, da slep tavam v večni temi. Veš, ko pride tisti moment v življenju, ko je človek siguren in stoprocenten v dobri veri, da je končno našel v življenju srečo in človeka svojega življenja pol pa se ti vse v sekundi zruši v prepad. V meni enostavni ni več mesta žalosti. Ne zmorem več žalosti in solz, ker sem preutrujen. Vem, da čas celi rane in to tudi drži ampak jaz bom rabil najverjetneje zelo dosti časa. Mislim oz. ne mislim vem, da se mi je zgodila ena prelomnica v življenju katera me bo spremljala več ali manj skozi celo življenje z priokusom grenkobe. To se popolnoma ne da prebolet. Rana je rana. Ampak to je življenje. Greš iz borbe v borbo. Problem je pa v tem, da se že zdaj bojim naslednje borbe pa naj bom še nanjo tako pripravljen.
Danes oz. včeraj sem uradno ovrgel Cipralex ter ga začasno zamenjal za Persen kapsule dokler se mi ne zgodi prvi zmenek z psihiatrom. Zaprosil sem za psihiatra, ker se hočem pogovort in ne zaradi močnejših tablet. Želim se pogovort o malo globljih rečeh in priti temu že enkrat za vselej do dna. Hočem postat boljša in bolj trdna oseba z več samospoštovanja. Hočem si pozdravit obolele korenine katere so se vnele že v otroštvu in mi zadajajo hude udarce pri sprejemanju ključnih trenutkov v mojem življenju.
Med drugim sem se odločil, da bom hodil v fitnes po nevem kolikih letih. Verjamem, da mi bo to koristilo. Če drugega ne si zapolnim le nekaj časa. Tek zjutraj in fitnes pozno popoldan. Knjige tudi berem vendar ne veliko, ker se nisem glih trenutno sposoben skoncentrirat v tolikšni meri.
Težko ampak res težko se mi je trenutno prebijat iz dneva v dan. Pač vstanem pogledam ven na okno pa če je le malo sončka pa žarkov mi je že bolje. Pač rečeš si danes je nov dan in to je to. Poizkušaš si ga narisat.
Kot pravi Gal Gjurin a ne.
Hvala za prijetne besede Luci, Ora...
p.s.- Diploma pa deluje zanimivo. Sem jo malo preletel in vsekakor si bom enkrat vzel čas pa jo bolj podrobneje pregledam. Hvala riddle..
Posted 08 November 2011 - 09:03 AM
Diploma mi je zanimiva, pokaže čisto nek drug zorni kot depresije. Meni je do zdaj znan bolj medicisnki, pa kar vem iz lastnih izkušenj. Kakorkoli, pod to diplomo se ne bi podpisala, ker se mi zdi zanikanje depresije kot bolezni, čeprav jo skozi vse delo poimenuje kot motnjo. Pa tudi definicije, razdelitve itd. si nasprotujejo z medicinskimi. Težko sprejmem in ni mi blizu.
Luc, ne vem zakaj si se na moj post obesila, pisala sem o sebi, svojih izkušnjah.
Posted 08 November 2011 - 02:18 PM

Posted 08 November 2011 - 04:18 PM

Posted 15 November 2011 - 06:39 AM
Nikomur ne vsiljujem svojega mnenja sm ga pa morala povedat

Posted 15 November 2011 - 08:32 AM
Jaz osebno zelo rad pijem zeliščne čaje, ker mi pomagajo. Tudi kake kapsule vzamem po potrebi. Je pa res, da mi športanje še največ pomeni. Za antidepresive ne morem kaj preveč govorit le to, da sem jih jemal ca. 3 mesece a stanje si ni izboljšalo nič. Stranskim učinkom pa ni bilo videti konca. Jaz verjamem, da so antidepresivi mogoče za nekatere ljudi vsakdanjik in brez njih si težko sploh predstavljajo oddelat dan. Sam se enostavno ne vidim v tem, ke že po naravi nisem nek pristaš kemikalij. Upam samo, da me psihiater ne bo ocenil preveč negativno, ker kakih težkih tablet pa res ne bi rad jemal.
Meni je jok nekaj najlepšega. Se rad zjokam.

p.s.- Ora ti delaš kje v zdravstvu?
Posted 15 November 2011 - 09:10 AM
Šport je pa itak zakon zaradi ful stvari. Med tekom si jaz ful prepucam glavo, uredim misli, sprostim se, pa še utrujena sem in se lepo naspim. Meni ful pomaga pa tudi fitnes mi je fajn zdaj, ker si res v enem svojem svetu, pa koncentriraš se na pravilno izvajanje vaj, štetje ponovitev in ti vse ostalo nekak zbeži iz misli.
Sem študentka in sem prek študenta pa tudi skozi prakso dosti stvari videla. Zdaj trenutno sem v bolnici, ampak ne delam na oddelku. Končujem diplomo oz. bom mogla še malo popravit. Diploma je na temo duševnih motenj in komunikacije... Psihiatrija in psihologija sta me od vedno zanimali in si tudi želim delat na psihiatriji. Pri nas imamo v družini očitno to prav malo v krvi

Posted 15 November 2011 - 10:04 AM
Ja jok je lahko odličen za spoščanje negativnih čustev, ventilacijo. Včasih se ti res nabere toliko ene krame, ki je nisi sposoben ubesedit ali se pa nimaš komu zaupat in je jok prav terapevtski.
Šport je pa itak zakon zaradi ful stvari. Med tekom si jaz ful prepucam glavo, uredim misli, sprostim se, pa še utrujena sem in se lepo naspim. Meni ful pomaga pa tudi fitnes mi je fajn zdaj, ker si res v enem svojem svetu, pa koncentriraš se na pravilno izvajanje vaj, štetje ponovitev in ti vse ostalo nekak zbeži iz misli.
Sem študentka in sem prek študenta pa tudi skozi prakso dosti stvari videla. Zdaj trenutno sem v bolnici, ampak ne delam na oddelku. Končujem diplomo oz. bom mogla še malo popravit. Diploma je na temo duševnih motenj in komunikacije... Psihiatrija in psihologija sta me od vedno zanimali in si tudi želim delat na psihiatriji. Pri nas imamo v družini očitno to prav malo v krvi

Zanimivo. Fajn. Jaz sem tudi v zdravstvu ampak najraje bi delal kot maser. Mam vse končane izpite iz maserstva. Samo kaj, ko je pri nas situacija zelo težka. Čakam še na par odgovorov iz sosednje Avstrije. Mogoče pa le nekaj bo. Čeprav bi najraje ostal doma

Posted 15 November 2011 - 10:19 AM
Posted 15 November 2011 - 12:37 PM
Samo maser si težko, ni ravno biznis. Če pri komu delaš, ti on pobere del zaslužka, ostane ti samo še malo v šverc al pa s.p.
Ja absolutno tega se jaz še kako zavedam. Sploh pa tukaj pri nas je tako. Zato pa težim iz dneva v dan bolj po tujini. Žal. S.p. pa mi ne diši. Nisem jaz tak tip.
Posted 15 November 2011 - 02:47 PM
Čeprav me je zadnjič močno presenetilo spoznanje, koliko znanih Slovencev je na antidepresivih (ni bilo javno objavljeno, v nekem krogu ljudi, v katerem sem se enkrat znašla, so pripovedovali).

Posted 15 November 2011 - 03:09 PM
Fino je tud, da če veš da si nagnjen k temu, da ne doziraš nekih supstanc ala alko, druge ipd. ker ti zna to celo štalo narest.
Posted 15 November 2011 - 05:09 PM
Škoda, ker ne obstaja kak sistem, kjer bi se lahko individualno dobivali posamezniki, pa se pogovarjali, kaj počeli skupaj. Obstoječa Šent ali pa Altra se mi zdi, da sta bolj zarodka nečesa, kar bi pod pravimi pogoji mogoče bilo dobro. Se prav brez zdravil bi bilo najbolj fajn, če bi vsak imel nekoga, ki bi ga spodbujal pa preganjal, da vstane, da se uredi,...
Posted 15 November 2011 - 05:43 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users