Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#221 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 13 June 2008 - 11:31 AM

smile.gif mene tud smile.gif ajde otroke delat smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 15 June 2008 - 03:37 PM

No, zdaj pa res nič več ne razumem. Danes je 25. dan in sem jo dobila, prejšnji mesec je pa trajalo 37 dni, da se je odločila prit. hmm.gif Pa joške me bolijo tako, da se mi zdi, kot da mi bodo odpadle. Ufff... cry.gif
Se pa spomnim, da je bilo lani junija tudi neka čudna scena s tole menstro. blink.gif Skratka, tole ni za nikamor.
rolleyes.gif
  • 0

#223 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 18 June 2008 - 10:27 AM

Torej stvar je sledeča. Stara sem 15 let in drugi mesec bo eno leto odkar nimam menstruacije. Res me skrbi da je kaj narobe h ginekologu pa me je ful strah it. Rekla sem to tudi zdravnici vendar je rekla da je to normalno. No nvm,zame ni saj je to kar dosti časa.
  • 0

#224 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 18 June 2008 - 10:37 AM

Po moje si lahko brez skrbi. Mislim, da se ti morajo hormoni uredit. A prej si mela redno? Si jo mela samo enkrat? Si kej shujšala ful vmes?
  • 0

#225 sunny

sunny

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts

Posted 18 June 2008 - 11:05 AM

mislim, da te ne rabi skrbet. jaz sem jo dobila pri 16 pa potem skoraj celo leto nisem mela, zdaj pa jo dobivam čisto normalno.

lp smile.gif
  • 0
Včasih se smejiš, pa nihče ne opazi tvojega nasmeha. Včasih jočeš, pa nihče ne opazi tvojih solz. Poskusi prdnit =)

#226 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 18 June 2008 - 11:25 AM

Uh sem si kar malo oddahnila. smile.gif Ja prej sem jo mela redno dve leti in pou. V bistvu sem ful shujšala lih ko sem jo izgubila. In kile kar nočejo it gor. A mislite da rajši počakam da pride sama al da grem k zdravnici da mi dajo kaj da se mi vrne?
  • 0

#227 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 19 June 2008 - 09:59 AM

bo že prišla, pomoje edino če si noseča smile.gif smile.gif
  • 0

#228 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 19 June 2008 - 10:28 AM

QUOTE(ninaa @ 18. 6. 2008 - 12:25) View Post

Uh sem si kar malo oddahnila. smile.gif Ja prej sem jo mela redno dve leti in pou. V bistvu sem ful shujšala lih ko sem jo izgubila. In kile kar nočejo it gor. A mislite da rajši počakam da pride sama al da grem k zdravnici da mi dajo kaj da se mi vrne?

če si mela 2,5 let redno m. in je izginila, ko si shujšala, je pomoje to znak, da nekej ne štima. telo pač varčuje z energijo ... možno tudi, da stres dodatno vpliva na cikel, ampak vseeno. probaj spravit kšno kilco gor (recimo z oreščki al pa pač povečaj obroke hrane, jej bolj pogosto).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#229 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 20 June 2008 - 08:08 AM

Sej se trudim res da bi dobila kaj več kil. Ampak gre zeloo počasi. smile.gif
  • 0

#230 Pokica

Pokica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 140 posts

Posted 20 June 2008 - 12:49 PM

ninaa meni se je isto dogajalo, vendar te nočem seda prestrašiti:

menstruacijo sem dobila pri 13 letih. Imela sem zelo neredno, se pravi enkrat na 60 dni, enkrat na 33 dni itd. Pri 14 ali 15 letih sem menstruacijo izgubila za eno leto. Ginekologinja mi je rekla da je to normalno, ker se še razvijam, da pa če želim mi da lahko hormonske tablete in v treh dneh dobim menstruacijo. Svetovala mi je, da naj raje počakam in bom brez skrbi, ker ko bom pričela s spolnimi odnosi, se bo po naravi že vse uredilo....

Pri 18 letih sem začela s spolnimi odnosi in menstruacija je res bila bolj redna, vendar še vedno kr neki: enkrat na 40 dni, enkrat na 36 dni. No jaz sem se prepuščala "naravi" in zgodilo se je, da mi je enkrat pri grozni zamudi počil jajčnik in pristala sem na urgenci v kritičnem stanju. Zadeva se je leto kasneje ponovila in zopet urgenca ter operacija.

Zdravniki so rekli: imate zelo občutljiva rodila, zato nujno potrebno jesti kontracepcijske tablete, ki ti varujejo rodila....

od takrat sem na KT ...že 10 let, brez enega problema in na sploh srečna.smile.gif)
  • 0

#231 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2008 - 06:25 PM

Jaz imam eno vprašanje. 13.7 grem na morje in sumim, da bom ravno takrat imela menstruacijo. Sumim pa zato, ker nimam redne. Marca in aprila sem jo dobila desetega v mesecu in je trajala 7 dni kot ponavadi. Maja in junija pa sem jo dobila prvega in je spet trajala 7 dni. Če bi jo julija dobila prvega v mesecu oz. tu okoli bi blo super, ker bi je bila do morja že rešena, ampak se pa zna zgodit, da temu ne bo tako, zato sem se odločila, da si bom šla po tiste tabletke, ki menstruacijo prestavijo. Tako da če je do kakega osmega ne bom dobila, bom začela s tabletkami. Zdaj pa vprašanje - za koliko dni si lahko prestavim menstruacijo? Ker če bi jih začela jemati naprimer devetega, bi jih jemala dvanajst dni ampak nevem pa, kako bi to vplivalo na mene ?
  • 0
Viens, reste ici!

#232 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 20 June 2008 - 06:33 PM

Meni je rekla zdravnica lani, da jo lahko za 14 dni, če se ne motim. hmm.gif

Ko prenehaš z uporabo, v roku 3 dni dobiš menstro. Vsaj zdi se mi. smile.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#233 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 20 June 2008 - 06:37 PM

QUOTE(Pokica @ 20. 6. 2008 - 13:49) View Post

ninaa meni se je isto dogajalo, vendar te nočem seda prestrašiti:

menstruacijo sem dobila pri 13 letih. Imela sem zelo neredno, se pravi enkrat na 60 dni, enkrat na 33 dni itd. Pri 14 ali 15 letih sem menstruacijo izgubila za eno leto. Ginekologinja mi je rekla da je to normalno, ker se še razvijam, da pa če želim mi da lahko hormonske tablete in v treh dneh dobim menstruacijo. Svetovala mi je, da naj raje počakam in bom brez skrbi, ker ko bom pričela s spolnimi odnosi, se bo po naravi že vse uredilo....

Pri 18 letih sem začela s spolnimi odnosi in menstruacija je res bila bolj redna, vendar še vedno kr neki: enkrat na 40 dni, enkrat na 36 dni. No jaz sem se prepuščala "naravi" in zgodilo se je, da mi je enkrat pri grozni zamudi počil jajčnik in pristala sem na urgenci v kritičnem stanju. Zadeva se je leto kasneje ponovila in zopet urgenca ter operacija.

Zdravniki so rekli: imate zelo občutljiva rodila, zato nujno potrebno jesti kontracepcijske tablete, ki ti varujejo rodila....

od takrat sem na KT ...že 10 let, brez enega problema in na sploh srečna.smile.gif)

Ujej ohmy.gif Verjetno to ful boli ko ti poči a? Ma meni je čudno ker sem imela te dve leti in pou čisto redno. Prau na datum. Pol pa kr naenkrat nič. Sj zato pa mi je čudno. Mah bomo že vidli. Sm se pa danes tehtala po dolgem času in ugotovila da sem se zredila za 5kil. biggrin.gif Tko da ja. Grejo gor kile po dolgem času. Mogoče tudi zaradi tega ker se zadnje čase nisem sekirala dost za šolo pa sm več jedla.
  • 0

#234 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 June 2008 - 08:54 PM

Ana, zakaj pa ne bi preprosto pač uporabljala tamponov? Saj se lahko čist normalno kopaš ermm.gif Če jo bom jaz mela na morju se sploh ne mislim s tem obremenjevat in ubadat. Posebno ne z nekimi tabletkami.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#235 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 June 2008 - 06:52 AM

Mislim, da Ana ne prenaša dobro tamponov. Sploh pa bi tudi jst rajši izbrala tabletke, s tamponi ne bi bla sproščena, kr jih je treba menjat vsakič ko prideš iz vode, in zna bit malo nepraktično. Plus še če imaš boleče menstruacije so uničene počitnice. Jst sm jemala te tabletke na maturantskem in mi je blo ok.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#236 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 June 2008 - 12:00 PM

Tak kot je Hevea rekla - tamponov Ne prenašam. Pa tut ful boleče menstruacije imam s hektolitri krvi.
Hevea za koliko dni pa si prestavla menstruacijo ?
  • 0
Viens, reste ici!

#237 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 June 2008 - 03:14 PM

Sej ne vem točno, ene hm, 8, 10?? Ne vem biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#238 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 21 June 2008 - 03:57 PM

Verjetno govorimo o tabletkah Primolut Nor, ane? Jaz tudi računam na to, da jo bom letos imela na morju (po možnosti ves teden down.gif ) in bi rada to prestavla. Samo tako okvirno me zanima kdaj to začneš jest, koliko dni pred menstro (itak ne morem določit čisto točnega datuma, ker je blazno samosvoja verymad.gif ). Potem pa verjetno jemlješ dokler želiš, da imaš mir, nato pa pride po enih dveh dneh ko nehaš? Am i right?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#239 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 June 2008 - 04:03 PM

Ja naj bi blo nekak tak ampak veš kaj sem jaz razmišljala; Če naprimer čakam do kakega 10. (13. grem na morje) in slučajno 11. začnem jest in ravno preden začne jest dobim potem mam uničenih 5 dni morja. Tak da jih bom jaz začela jest 7 dni preden jo dobim in jih bom pač jedla 14 dni. Se to sme ? Ker jaz res ne mislim tvegat in jo met na morju, ker je pekel to.
  • 0
Viens, reste ici!

#240 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 21 June 2008 - 04:07 PM

Menda je zgornja meja jemanja teh tablet 14 dni. Pomojem ni problem, če začneš malo prej. Samo pazi, da ne prekoračiš tega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users