Dober ginekolog / dobra ginekologinja
Posted 13 October 2017 - 12:25 PM
Kot sem rekla, bi se moja situacija smatrala za nujno samo v primeru, ce bi ze imela izbrano gin. Ker je nimam pa se lahko jebem.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2017 - 12:40 PM
Vmes si pa najdes novega stalnega ginekologa, ki morda ne bo v Ljubljani, bo pa v Sk. Loki, recimo.
Nekaj cesa je bil v Barsosu dr.Kobal, ki je super in dela tudi v leoniscu, eno imas v Domžalah....malo pobrskaj.
Posted 13 October 2017 - 12:48 PM
Ja ok, brez napotnice potem tezko prides not, ja. Ce jo pa imas pod nujno, te pa morajo se isti dan obravnavat, ker je taka napotnica itak samo en dan veljavna (kolikor se spomnim).
Ne razumem pa, zakaj bi ista situacija bila smatrana za nujno, v primeru, da imas izbranega zdravnika, sicer pa ne. Upam, da najdes - mogoce gres res privat, tacas pa nekoga drugega najdes v javnem sektorju, ki sprejema, da prides spet v sistem in da drugic ne bos imela istih tezav.
Posted 13 October 2017 - 12:53 PM

Posted 13 October 2017 - 12:54 PM
Ce si sam placujes zavarovanje (kar z dopolnilnim nanese ok. 630 € letno) in za to ne dobis prakticno nicesar v zameno, gledas malo drugace na privat zdravnike, ce ne gre ravno za zobozdravstvo, kjer je itak skoraj vse placljivo.
Anouk, mogoce sem samo jaz imela tako fajn gin., ampak enkrat na par let, ce sem imela kaksno tezavo, me je res vzela v roku dveh dni. Pri meni prakticno ni bilo preventivnih pregledov, na katere bi cakala pol leta, ker se je vse opravilo v okviru nujnih.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2017 - 01:14 PM
Jina, spomni me, kaj je že razlog, da nimaš več svoje izbrane?
Posted 13 October 2017 - 01:17 PM
Frida, a si mogoče našla novo? Tista, ki so jo meni predlagali po upokojitvi prejšnje, ne sprejema novih, bi pa nujno rabila gin. :/
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2017 - 01:21 PM
Kdaj se je pa tvoja upokojila?
A preventivne brise materničnega vratu tu je tudi potem na tvojih "nujnih" pregledih jemala?
Posted 13 October 2017 - 01:26 PM
Mislim, da mi je do zdaj 2x naredila bris, ampak ne vem, ce za ta namen. Zdaj bi ga spet morala opravit, sem dobila vabilo od Zore.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2017 - 01:28 PM
Malce OT: na koliko časa je priporočljivo, da se opravi preventivni pregled z odvzemom brisa?
Jaz sem v Sloveniji vedno popizdevala ko se je bilo kljub temu, da sem imela svojo izbrano ginekologinjo, za preventivne preglede potrebno naročit vsaj pol leta vnaprej. Pa sam proces naročevanja prek telefona je bil tudi mukotrpen.
Posted 13 October 2017 - 01:32 PM
Posted 13 October 2017 - 01:44 PM
Hvala.
Posted 13 October 2017 - 01:59 PM
Malce OT: na koliko časa je priporočljivo, da se opravi preventivni pregled z odvzemom brisa?
Jaz sem v Sloveniji vedno popizdevala ko se je bilo kljub temu, da sem imela svojo izbrano ginekologinjo, za preventivne preglede potrebno naročit vsaj pol leta vnaprej. Pa sam proces naročevanja prek telefona je bil tudi mukotrpen.
A res? Jaz sem jih poklicala, da bi se narocila, ko sem dobila od Zore vabilo. Kmalu sem ugotovila, da moja izbrana zdravnica ze nekaj casa ni vec ne dela v tistem ZD. Ko sem sestri v ordinaciji po telefonu razlozila, da sem v Slo samo 3 tedne, me je cez dan ali dva brez tezav sprejel nek drug ginekolog. Tisti bris tudi ne vzame vec kot 5 minut.
Mogoce je 'na vasi' malo drugace vse skupaj, ceprav sem tudi dobila obcutek, da so precej polno bookirani, ampak so mi vseeno sli na roko in me stisnili nekam vmes.
Posted 13 October 2017 - 02:29 PM
Ja, to da sem v Sloveniji parkrat na leto jih ni prav nič brigalo. Ponavadi sem se naročala že poleti, da sem lahko dobila pregled med novoletnimi prazniki.
Posted 13 October 2017 - 02:32 PM
Jaz imam v spominu, da kadarkoli sem poklicala za preventivne preglede, so me naročili v roku 1 meseca. Je pa res, da je to "na vasi".
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 October 2017 - 02:51 PM
Ni še, upam, da me ta vzame. Na strani zd-lj nima napisanega urnika.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2017 - 09:34 PM
Posted 13 October 2017 - 09:56 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2017 - 06:53 AM
Jaz imam zelo slabe izkušnje z naročanjem po mailu, tako da mogoče boljše, da pokličeš...
Posted 14 October 2017 - 06:56 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users