Jump to content

Photo

Dober ginekolog / dobra ginekologinja

• Please log in to reply
294 replies to this topic

#221 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2017 - 12:25 PM

Pri meni ne gre za zivljenjsko ogrozujoco situacijo in je mami rekla, da niti ni za napotnico pod nujno. Ce bi bila, bi sla na urgenco, kjer bi me morali vzeti.
Kot sem rekla, bi se moja situacija smatrala za nujno samo v primeru, ce bi ze imela izbrano gin. Ker je nimam pa se lahko jebem.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#222 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 13 October 2017 - 12:40 PM

Jina, ali pa pac das 50 e za pregled in bos na vrsti takoj. Pac, recimo ce imam jaz tako situacijo, jebiga, slovensko zdravstvo je kakrsno je...vcasih enostavno nimam moznosti cakat svojega ginekologa, ki dela dvakrat na teden, na vrsto pa prides po enem mesecu, zato se narocim v Sencur, na vrsti pa sem obicajno naslednji dan. Privat ginekologov imas kolikor hoces in ce je tezava dovolj obremenjujoca, bos pac reskirala denar...zal.
Vmes si pa najdes novega stalnega ginekologa, ki morda ne bo v Ljubljani, bo pa v Sk. Loki, recimo.
Nekaj cesa je bil v Barsosu dr.Kobal, ki je super in dela tudi v leoniscu, eno imas v Domžalah....malo pobrskaj.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#223 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 13 October 2017 - 12:48 PM

Ja ok, brez napotnice potem tezko prides not, ja. Ce jo pa imas pod nujno, te pa morajo se isti dan obravnavat, ker je taka napotnica itak samo en dan veljavna (kolikor se spomnim). 

Ne razumem pa, zakaj bi ista situacija bila smatrana za nujno, v primeru, da imas izbranega zdravnika, sicer pa ne. Upam, da najdes - mogoce gres res privat, tacas pa nekoga drugega najdes v javnem sektorju, ki sprejema, da prides spet v sistem in da drugic ne bos imela istih tezav. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#224 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 13 October 2017 - 12:53 PM

Vidim da tako Kobal kot Tomazevic se vedno delata v Barsosu...kar imam jaz izkusenj, si tam na vrsti asap. Edino malo bedno, ker je zdajle vikend. Mogoce pa te vzamejo se danes ;)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#225 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2017 - 12:54 PM

Fiona, verjemi, da sem ze vse preiskala, izven LJ pa si redne ne bom iskala, dokler jo lahko v roku nekaj mesecev dobim tukaj (v Fuzinah decembra npr., kot sem zgoraj napisala). Zaenkrat bom pocakala na odgovore tistih, ki sem jim ze pisala.
Ce si sam placujes zavarovanje (kar z dopolnilnim nanese ok. 630 € letno) in za to ne dobis prakticno nicesar v zameno, gledas malo drugace na privat zdravnike, ce ne gre ravno za zobozdravstvo, kjer je itak skoraj vse placljivo.

Anouk, mogoce sem samo jaz imela tako fajn gin., ampak enkrat na par let, ce sem imela kaksno tezavo, me je res vzela v roku dveh dni. Pri meni prakticno ni bilo preventivnih pregledov, na katere bi cakala pol leta, ker se je vse opravilo v okviru nujnih.
  • 0

― V. Van Gogh

#226 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 13 October 2017 - 01:14 PM

Jina, spomni me, kaj je že razlog, da nimaš več svoje izbrane?

• 0

#227 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2017 - 01:17 PM

Frida, a si mogoče našla novo? Tista, ki so jo meni predlagali po upokojitvi prejšnje, ne sprejema novih, bi pa nujno rabila gin. :/ 

• 0

― V. Van Gogh

#228 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 13 October 2017 - 01:21 PM

Kdaj se je pa tvoja upokojila?
A preventivne brise materničnega vratu tu je tudi potem na tvojih "nujnih" pregledih jemala?

• 0

#229 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2017 - 01:26 PM

Ne vem tocno, zakaj? V vsakem primeru bi morala ta, ki je prevzela njeno ambulanto, prevzeti tudi njene pacientke, na njihovo zeljo.
Mislim, da mi je do zdaj 2x naredila bris, ampak ne vem, ce za ta namen. Zdaj bi ga spet morala opravit, sem dobila vabilo od Zore.
  • 0

― V. Van Gogh

#230 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 13 October 2017 - 01:28 PM

Malce OT: na koliko časa je priporočljivo, da se opravi preventivni pregled z odvzemom brisa?

Jaz sem v Sloveniji vedno popizdevala ko se je bilo kljub temu, da sem imela svojo izbrano ginekologinjo, za preventivne preglede potrebno naročit vsaj pol leta vnaprej. Pa sam proces naročevanja prek telefona je bil tudi mukotrpen. :down:  

• 0

#231 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 13 October 2017 - 01:32 PM

Na tri leta.
  • 0

#232 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 13 October 2017 - 01:44 PM

Hvala.

• 0

#233 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 13 October 2017 - 01:59 PM

Malce OT: na koliko časa je priporočljivo, da se opravi preventivni pregled z odvzemom brisa?

Jaz sem v Sloveniji vedno popizdevala ko se je bilo kljub temu, da sem imela svojo izbrano ginekologinjo, za preventivne preglede potrebno naročit vsaj pol leta vnaprej. Pa sam proces naročevanja prek telefona je bil tudi mukotrpen. :down:

A res? Jaz sem jih poklicala, da bi se narocila, ko sem dobila od Zore vabilo. Kmalu sem ugotovila, da moja izbrana zdravnica ze nekaj casa ni vec ne dela v tistem ZD. Ko sem sestri v ordinaciji po telefonu razlozila, da sem v Slo samo 3 tedne, me je cez dan ali dva brez tezav sprejel nek drug ginekolog. Tisti bris tudi ne vzame vec kot 5 minut.

Mogoce je 'na vasi' malo drugace vse skupaj, ceprav sem tudi dobila obcutek, da so precej polno bookirani, ampak so mi vseeno sli na roko in me stisnili nekam vmes. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#234 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 13 October 2017 - 02:29 PM

Ja, to da sem v Sloveniji parkrat na leto jih ni prav nič brigalo. Ponavadi sem se naročala že poleti, da sem lahko dobila pregled med novoletnimi prazniki. 

• 0

#235 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 13 October 2017 - 02:32 PM

Jinadaze, a tisti z Viča ti še ni odpisal?
Jaz imam v spominu, da kadarkoli sem poklicala za preventivne preglede, so me naročili v roku 1 meseca. Je pa res, da je to "na vasi".
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#236 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2017 - 02:51 PM

Ni še, upam, da me ta vzame. Na strani zd-lj nima napisanega urnika.

• 0

― V. Van Gogh

#237 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 13 October 2017 - 09:34 PM

Ima, samo ob ponedeljkih in cetrtkih dela. Se mi zdi, da ce poklices na telefonsko izven delovnega casa, tajnica pove tocno kak urnik ima, ker je zadnjic nadomescal dr. Kluna, h komur jaz hodim. Poklici za foro.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#238 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2017 - 09:56 PM

Pa res, ful ima cudno napisano. Bi mi pa lahko ze odgovorili, ker sem mu pisala vceraj, preden je zacel delat.
  • 0

― V. Van Gogh

#239 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 14 October 2017 - 06:53 AM

Jaz imam zelo slabe izkušnje z naročanjem po mailu, tako da mogoče boljše, da pokličeš...

• 0

#240 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 October 2017 - 06:56 AM

Men so enkrat v amb.osebne zdravnice sicer rekli, da maili niso njihova prioriteta, klice pa recimo vračajo, ce se ne uspejo javiti
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users