Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#2361 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 28 April 2012 - 08:26 PM

če hočem zjutraj delat rogljičke z marmelado, moram dat že zdaj listnato testo ven?

Sej je tako, da ga razrežem na trikotnike, dam nanje žlico marmelade in zavijem...premažem z jajcem in spečem?
  • 0

#2362 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 April 2012 - 10:20 AM

Vidim, da je zajtrk že uspel. :D Sicer pa ja, če uporabiš zmrznjeno testo, drugače pa seveda ne.
  • 0

#2363 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 29 April 2012 - 10:26 AM

Sem prebrala navodila na škatli! :lol: Čez noč sem dala testo v hladilnik in zjutraj samo razrezala pa zvila skupaj. Je pa glupe oblike tale od Spara...ne moreš naredit dolgih trikotnikov in je bila prva runda neke čudne oblike... Potem sem za drugo rundo nekaj čarala in so prišli ful lepši ven. Pa spomnila sem se, da je treba robove omočit z vodo (sem kar s prstom), da so se lepše zlepili in niso razpadali.
Ni jih več :lol:
  • 0

#2364 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 April 2012 - 10:30 AM

Mi kupujemo že razvaljano listnato testo v Lidlu. Je ful na izi, samo razviješ ga, narežeš in voila.
  • 0
Viens, reste ici!

#2365 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 29 April 2012 - 10:40 AM

ja, sej to je bilo tudi že razvaljano. Ampak je take bedne oblike, da ne moreš delat "dolgih trikotnikov". Sej sem se znašla pa potem ene žepke naredila iz ostankov
  • 0

#2366 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 April 2012 - 10:40 AM

Aja, pol pa kul.
Jaz sem kupila enkrat Mercatorjevo nerazvaljano in sem skoraj živčnega fasala. Ni blo vredu, res ne.
  • 0
Viens, reste ici!

#2367 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 April 2012 - 10:41 AM

Mi kupujemo že razvaljano listnato testo v Lidlu. Je ful na izi, samo razviješ ga, narežeš in voila.

^^ :yes: Mi pa v Hoferju. 100x bolj praktično.
  • 0

#2368 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 April 2012 - 05:54 PM

Jagode z bazilikinim sladkorjem. :w00t2:
Posted Image

Tudi jaz sem to danes naredila in je prima! Sem pa svežo baziliko in rjavi sladkor pretresla v Jamie Oliver Flavour Shakerju!
Mi je pa dejansko res ven prišel bazilikin sladkor, skoraj listja ni bilo, samo zeleni sladkor, zakon!

Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2369 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 29 April 2012 - 07:01 PM

Naredila sem po svoje neko eno različico sadnega tiramisuja. Bebi kekse sem namočila s sokom iz domačega češnjevega kompota, kremo pa naredila iz 500 g mascarponeja, 1 vrečke vanilijevega pudinga, 1 vrečke vanilijevega sladkorja in nekaj navadnega sladkorja, vmes pa sem primešala 450 g narezanih jagod. Zelo je dobro!

Krema je prišla bolj tekoča in sem mislila, da bodo keksi čisto razmočeni, ampak niso, super. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2370 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 29 April 2012 - 07:07 PM

Jaz tudi to dostikrat naredim, ampak namesto mascarponeja (ne maram, mi je pretezek) kombiniram skuto, stepeno smetano in jogurt).
Z visnjami mi je najboljse.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2371 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 April 2012 - 08:14 PM

Važička, kje si dobila ta shaker? :P
  • 0
Viens, reste ici!

#2372 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 April 2012 - 10:02 PM

Pred parimi leti mi ga je bivši kupil. ;p Mislim, da v LJ - 1001 Dar.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2373 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 29 April 2012 - 11:10 PM

Prej sem tiramisu maso iz neke skute in namaza skupaj čarala, sedaj mi je pa uspelo končno z maskarpone poskusiti in mi je zelo všeč, taka lahka zmes pride in mi je precej bolj všeč kot prej :D LOL
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#2374 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32313 posts

Posted 30 April 2012 - 02:43 PM

Naredila sem po svoje neko eno različico sadnega tiramisuja. Bebi kekse sem namočila s sokom iz domačega češnjevega kompota, kremo pa naredila iz 500 g mascarponeja, 1 vrečke vanilijevega pudinga, 1 vrečke vanilijevega sladkorja in nekaj navadnega sladkorja, vmes pa sem primešala 450 g narezanih jagod. Zelo je dobro!

Marmelada, ali si puding skuhala posebej in ga potem zmešala z maskarponejem?
Jaz bom jutri najbrž delala to varianto sadnega tiramisuja z vloženimi višnjami, ampak še nisem odočena glede kreme, prvotno sem mislila zmešat skuto in sladko smetano, zdaj pa razmišljam, kako bi bilo s pudingom...???
  • 0

#2375 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 April 2012 - 02:44 PM

Jaz najbrž je skuhala ne.
  • 0
Viens, reste ici!

#2376 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 30 April 2012 - 03:02 PM

'Surov' prah za puding je neuporaben.
  • 0

― V. Van Gogh

#2377 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 April 2012 - 03:12 PM

Niti ne, lahko ga daš namesto dela moke (ker je to škrob). Jaz to dostikrat naredim v kakšnih pecivih, pitah ipd.
  • 0

#2378 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 30 April 2012 - 03:17 PM

Ja, ampak ne, če je surovo 'pecivo'.
  • 0

― V. Van Gogh

#2379 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 30 April 2012 - 03:20 PM

Jaz tudi to dostikrat naredim, ampak namesto mascarponeja (ne maram, mi je pretezek) kombiniram skuto, stepeno smetano in jogurt).
Z visnjami mi je najboljse.

Super, bom tudi na ta način probala, sliši se itak dobro. :) Jogurt daš tekoči ali čvrst, ali je vseeno?

Marmelada, ali si puding skuhala posebej in ga potem zmešala z maskarponejem?
Jaz bom jutri najbrž delala to varianto sadnega tiramisuja z vloženimi višnjami, ampak še nisem odočena glede kreme, prvotno sem mislila zmešat skuto in sladko smetano, zdaj pa razmišljam, kako bi bilo s pudingom...???

Ja, puding sem skuhala in pustila, da se ohladi, potem pa sem ga zmešala z mascarponejem in na koncu primešala jagode. Sem razmišljala, da bi dala v kremo tudi malo stepene smetane, ampak potem nisem. Je bil pohvaljen. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2380 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 April 2012 - 03:22 PM

Ja, ampak ne, če je surovo 'pecivo'.

To pa itak. :D
  • 0