Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 22 September 2018 - 06:03 AM
Posted 01 October 2018 - 09:47 AM
Kaj zanimanja za Teden restavracij?
Posted 19 October 2018 - 07:43 PM
V okviru Tedna restavracij sem spoznala restavracijo Harfa. Najprej nisem imela namena sploh nikamor it, nisem niti gledala ponudbe,
potem pa me je kolegica tik pred zdajci povabila, da se lahko pridružim, ko pa sem videla, da se da zmeniti tudi za veganski meni, pa sploh nisem
imela več razloga, da zavrnem.
Zelo lep ambient v meni ljubih, umirjenih barvah ter prijazna in ustrežljiva postrežba. Moja predjed in glavna jed sta bili odlični tako vizualnega izgleda kot po okusu, za predjed sem imela presno korenčkovo terino s sončničnimi semeni, topioko in okisano zelenjavo, za glavno jed pa vege "pečenko" s kvinojo v zelenjavni omaki z repo, korenjem ter česnovim in peteršiljevim krompirjem. Domači okusi brez pretirane začinjenosti, ki so se zelo lepo dopolnjevali med sabo, hrana se mi je topila v ustih. Na žalost jim je zmanjkalo domišljije pri veganski sladici - 2 kosa nekega pomarančnega kolača čudnega okusa in teksture, pa 3 maline zraven, prezentacija tudi ni bila bohvekaj. Vsejedi kolegi so imeli preecej bolj dodelan krožnik s sladico.
Mah, škoda res za sladico, ampak bi se lahko bolj potrudili
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 October 2018 - 10:51 AM
Tudi midva sva letos kar nekako preslišala kdaj je teden restavracij in je ta vikend mož želel rezervirat mizo pri Jezeršku ker imava še darilo s poroke in so rekli, da imajo vse polno zaradi tedna restavracij, tako da sva potem rezervirala v restavraciji Brioni v Kranju in bila res pozitivno presenečena.
Že samo vzdušje je bilo super, imeli so prav menije v okvirjih za slike na vsaki mizi, najprej je prišla do naju natakarica ki je imela pripravljen voziček z aperitivi in eden je bil slišat bolj yummy kot ta drug (jaz sem lahko pila samo domač grozni sok ), D je vzel Gin Tonic z nekim irskim Ginom ki je imel notri orientalske začimbe, sem samo pomočila jezik in je bil res mmm.
Celotna ekipa strežbe je bila zelo mlada ampak vidno usposobljena, res so naredili pravo doživetje, vsaka jed je bila zelo lepo prezentirana in tudi okusna, sploh naju je navdušila hobotnica kot predjed na meniju Ona, glavna jed je bila boljša pri mesnem oz On meniju, sladici sta bili pa obe za dol past.
Pozdrav chefa
Hobotnica na grahovi kremi z lardom krškopoljca ter zemljo paprike in rdeče čebule
Sorbet rdeče grenivke s korenčkovim zrakom
Počasi kuhani lignji na kremi topinamburja z belim fižolom, peteršiljevo olje in škampova pena z rumom
Variacija čokolade z rdečim grozdjem jurka
Pozdrav chefa
Odprti raviol z natrgano svinjino, pomarančo in omako balzamičnega kisa
Goveja lička v vinski omaki na kremi zelene, jabolčna majoneza in jesenska zelenjava
Bananin drobljenec s kajenskim poprom, topla slana karamela, chanttily krema in maskarpone sladoled
Posted 22 October 2018 - 11:04 AM
Pozdrav chefa
Hobotnica na grahovi kremi z lardom krškopoljca ter zemljo paprike in rdeče čebule
Počasi kuhani lignji na kremi topinamburja z belim fižolom, peteršiljevo olje in škampova pena z rumom
Variacija čokolade z rdečim grozdjem jurka
Cisto OT, ceprav verjamem, da je bilo okusno, ampak kaksna spakedravscina in pretencioznost, lol. Pa "odprti ravioli", to je tudi v nasprotju z vsako logiko.
Posted 22 October 2018 - 12:05 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 October 2018 - 12:13 PM
Ja no. Hocejo izpast fancy, zato na meni umestijo (in narobe crkujejo) chantilly kremo, kot da za to ne bi obstajalo cisto enostavno slovensko ime - stepena smetana. Saj meni tudi zmanjka kdaj slovenskih besed, ampak za meni bi se pa vseeno malo bolj potrudila .
Posted 22 October 2018 - 12:14 PM
Prijateljica mi je pred kratkim poslala sliko menija s tem korenčkovim zrakom, za crknit.
Starša sta bila zelo zadovoljna v Altrokè v okviru TR, bo treba sprobat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 October 2018 - 12:19 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 October 2018 - 01:11 PM
Jinadaze midva sva bila pa ravno v Altrokeju od vseh lokacij kamor sva šla za teden restavracij najbolj razočarana, je pa res to bilo pred dvemi leti, je kuhar napletel celo zgodbo o vanilijevem sladoledu z nekim oreščkom, ki raste v južni ameriki in je v nepravilnih količinah strupen a okus je bil pač navaden (bolj pocenski) vanilijev sladoled, tudi ostala hrana naju ni prepričala
Posted 22 October 2018 - 03:51 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 October 2018 - 04:59 PM

Posted 22 October 2018 - 06:40 PM
Verjetno so se izboljsali od takrat, meni tokratnega tedna restavracij je bil res dodelan pa 6 hodov je bilo, tako da sta se najedla. Midva na TR ne hodiva vec, odkar sem se jaz po vecerji ostala lacna. Pa videla sem, da je bila v kar nekaj restavracijah tokrat sladica za doplacilo, kljub temu, da so menije spet podrazili.Jinadaze midva sva bila pa ravno v Altrokeju od vseh lokacij kamor sva šla za teden restavracij najbolj razočarana, je pa res to bilo pred dvemi leti, je kuhar napletel celo zgodbo o vanilijevem sladoledu z nekim oreščkom, ki raste v južni ameriki in je v nepravilnih količinah strupen a okus je bil pač navaden (bolj pocenski) vanilijev sladoled, tudi ostala hrana naju ni prepričala
Naslednjo na seznamu za obisk pa imam gostilno Podfarovž v Vipavi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 October 2018 - 08:24 AM
Ja pri ogromno restavracijah jo je bilo potrebno doplačat, meni je pa ravno sladica point ker jo drugače skoraj nikoli ne naročiva
Posted 23 October 2018 - 06:34 PM
Tudi meni se je nazadnje zgodilo, da sem bila pri JB lačna na koncu, čeprav sem ful kruha pojedla zraven predjedi.. Pa sladica je bila isto za doplačati in je takrat nisva vzeli s sestro. Sem bila razočarana, tako da tokrat nisva šla s fantom nikamor.
Na primer v Vili Podvin, če se ne motim, za enak denar kot je meni med TR, dobiš tudi normalen tri-hodni meni.
Posted 02 November 2018 - 04:25 PM
Hrana vsa podpovprecna.
Dobre so res edino pice, tako da je bila najboljsa se Bjeva otroska pica.
Drugace jih imam v spominu kot da imajo dobro za jest, tole pa je bilo zivo razocaranje. Totalno so neorganizirani, streze te eden, prinese drugi, racun placas pri tretjemu.
Glede tega: lahko bi tudi kar sli pa nihce nitj opazil ne bi. Po cca 20 minut cakanja kdaj bo kdo prisel vsaj blizu da placamo, sem sama z denarnico odsla do blagajne, da smo placali.
Sej bi naredila stalo in za prilogo in za sok, pa bi bili potem tam se najmanj pol dodatne ure.
Ocena minus ena.
Posted 05 November 2018 - 04:12 PM
Hrano sva tudi dobila hitro, mislim da sva v ene 50 minutah ze sla ker je vse res teklo kot namazano, tako da priporocam
Posted 22 November 2018 - 04:23 PM
Kam se zdaj kaj hodi v Mariboru jest? Katere so najboljše/najbolj in restavracije?
Posted 22 November 2018 - 06:41 PM
Baščaršija - bosanska kuhinja, tudi fajn, če rezerviraš.
Gostilna Maribor - tipične slovenske in štajerske jedi na sodoben način.
Ce hočeš bolj fensi, pa menda Rožmarin, to ne vem, ker ne maram fensi restavracij.
Posted 22 November 2018 - 06:45 PM
Hvala Barbarina. Začuda poznam vse razen Gostilne Maribor.
Rožmarin pa tudi meni nikoli ni bil preveč pri srcu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users