Mmmmm to je neki najboljšga

Danes kuham...
Posted 03 June 2014 - 03:00 PM
Posted 03 June 2014 - 03:35 PM
Z drobtinami, resno? Pri meni je najbolj ekspresna varianta s tuno direktno iz pločevinke in nariban sir
Posted 03 June 2014 - 03:49 PM
Hehe, Nincha, saj se ti nikamor ne mudi. Ko boš prisiljena, boš že pričela kuhat tudi kaj bolj zapletenega.
Kar se tiče najenostavnejših in najhitreje narejenih testenin, pri nas so se delali "makaroni z jajco", zraven pa rdeča pesa.
Danes sem kuhala:
kruhove cmoke & paradižnikovo omako z baziliko
Posted 03 June 2014 - 04:20 PM
Moj 'masten in hiter' recept za testenine je po novem veganski mac&cheese, si ga grem narest čez kako uro.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 June 2014 - 12:00 PM
juho iz brokolija in krompirja, kvinojo v solati, in pa tortilje
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 June 2014 - 01:44 PM
šampinjoni v omaki, priloga riž
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 June 2014 - 05:45 PM
Rolado
ampak ni najboljše uspela. Ful je presladka, pa sem dala pol manj sladkorja kot je bilo v receptu.
Posted 07 June 2014 - 11:27 AM
Kosilo pa kuha mami, pecen mlad krompir in piscanca.
Posted 07 June 2014 - 11:32 AM
Piščanca po mediteransko (sušen paradižnik, olive, mandlji, bazilika) in polnozrnati riž.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 June 2014 - 03:33 PM
-na kokosovem olju prepražen en por, jurčki, koščki piščančjega fileja, potem pa zraven dodana dva večjra korenja, pol konzerve mlade koruze in dve manjši bučki. Ob koncu še nekaj kisle smetane in malo gorčičnih semen
-za solato pa dve manjši kumari z malo jogurta
Posted 07 June 2014 - 07:16 PM
Neytiri, ful fine jedi kuhaš zadnje čase!
Posted 07 June 2014 - 07:59 PM
Hvala . Letos sem kuhala toliko kot prej 20 let skupaj ne
. Mi je v velik užitek postalo kuhati, pa še lažje si sama pripravim kaj zdravega in ne preveč kaloričnega kot pa če bi jedla npr. na bone. Je fantova mami zelo razumevajoča in nama zadnje mesece veliko zelenjave nosi iz trgovine. Pa belo meso. Obojega namreč ostalih 4 članov porabi skoraj da nič.
Pa nikoli nič po receptu ne kuham in mi je najbolje, ko lahko delaš s tistim, kar imaš in na koncu zmeraj dobro izpade .
Posted 08 June 2014 - 09:16 AM
Neytiri, ja super.
Jaz delam isto. Nakupim sadje in zelenjavo v akciji, in potem se malo igram. Imam nekaj preverjenih opcij, gledam pa da je tud tko, da mi ne vzame preveč časa, ker se mi ko pridem iz službe ne da ukvarjat s kakšnimi stvarmi, ki so časovno potratne.
tako da pri nama laufajo kuskusi,rižote,testenine na yz načinov, tortilje. Od mesa fant tako je samo piščanca, jaz pa bolj kot ne tudi. Občasno mi pa zapaše kaj gurmanskega, res, ampak običajno ne pridem do tega...
Včeraj smo recimo imeli poroko v eni gostilni, pa so imeli na meniju tudi take vrste mesa, ki jih še nikoli nisem jedla. Bi šla kdaj probat.
Je pa res da mi zmanjkuje prostora v hladilniku. Ker imam notri toliko sadja in zelenjave.
Običajno mazneva celo lubenico v dveh dneh, tako da jo na dva dni celo kupujem....Danes jo grem iskat, jo ma špar še v akciji 54 centov/kg in je bla odlična tista od včeraj.
zelenjavo pa tudi, jaz sem nora na zelenjavo in mlečne izdelke.
Zdaj sem prišla do tega da nama jogurt mešam, lidlov tekoči pilos in grški jogurt. Je ceneje pa tudi bolj okusno.
Jaz bom danes popekla bučko ki mi je še ostala, pa mladi sir in nekaj paprike, dodala začimbe. Poleg bom naredila solato z rukolo in fižolom.
Ker bo fant zunaj delal, in če bo lačen mu bom najbrž popekla še koščke polente z bučnimi in sončničnimi semeni.
Danes nikomur ne sede jesti kaj obilnejšega...
Posted 08 June 2014 - 10:30 AM
Ja, hitro zmanjka prostora, ko gre za zelenjavo. Tudi s posodami je problem . Rabim največjo, pa kuham za dva. Ker dam ogromno zelenjave notri, da se fajn najeva. Pa rada imam, če malo ostane in pojem kasneje.. ker čim rabim kakšno malico iskat, ki ni sadje, v kaj manj zdravega zaidem. Razen oreščke bi, ki pa so hitro prekalorični.
Meni je drugače tudi tvoja kuharija povečini zelo všeč, kar preberem .
Jaz bom danes verjetno malo koščkov piščanca in na koščke narezan sir za na žar popekla, zraven pa dala dve bučki in najbrž še fižol.. za solato bo zelena solata
Posted 11 June 2014 - 01:06 PM
na malo kokosovega olja sem prepražila večjo čebulo, kakšne 250g piščančjega fileja, dodala narezano eno ogromno zeleno papriko, tri majhne bučke in dva srednja korenja in še konzervo mlade koruze, podušila, na koncu dodala malo kisle smetane in gorčična semena
Posted 11 June 2014 - 05:11 PM
Bolonjsko omako za jutri bom naredila
Posted 11 June 2014 - 05:12 PM
Ajdovo kaso s porom, jurcki, brokolijem, korenjem in bobom.
Posted 12 June 2014 - 01:29 PM
danes sem kosilo naredila iz ene cvetače, dveh paprik, dveh velikih bučk, dveh srednje velikih korenjev, ene čebule, konzerve belega fižola in pol konzerve koruze
Popražila na kokosovem olju, dušila, dodala malo kisle smetane in gorčičnih semen
Meni ni šlo preveč dobro po grlu in sem si zmiksala
Posted 12 June 2014 - 03:50 PM
Solata: redkvice, rdeča pesa, kumare, za omako grški jogurt + začimbe
tortelini s špinačo in sirom
Posted 20 June 2014 - 11:04 AM
Čili-fižolov-krompirjev 'narastek'
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users