Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2361 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 21 April 2010 - 12:26 PM

QUOTE(Immortelle @ 21. 4. 2010 - 11:29) View Post

IPB Image

Trevor Reznik je človek, ki ne ve, če sploh še obstaja ali ne. Spal ni že več kot leto dni in tako je že koščen, da dobesedno izginja. Ve, da pred nekom beži, a ne more dojeti pred kom. Prepričan je, da je žrtev zlobne zarote, zato ne verjame nikomur več.
Zelo dober film, na trenutke prav šokanten, s presenetljivimi obrati in zapleti.
8.5/10

Meni je bil film ok, sicer en bisschen predvidljiv, samo ok, to so itak vsi.
Bale res blesti.

8/10
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2362 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24828 posts

Posted 28 April 2010 - 12:40 PM

Babji večer se je končal v kinu Romanca v Rimu (When in Rome)

IPB Image

Vsebina: Ambiciozna Newyorčanka Beth nikakor ne more najti prave ljubezni, zato med obiskom Rima vzame nekaj kovancev iz vodnjaka ljubezni. S tem si na glavo nakoplje nerazložljivo hrepenenje nekdanjih lastnikov kovancev: bogatega proizvajalca klobas, cestnega čarovnika, strastnega slikarja in samovšečnega manekena. Toda ko ji prične dvoriti tudi simpatični novinar Nick, mora Beth ugotoviti, ali so njegova čustva pristna ali pa je tudi on zgolj suženj ljubezenskega uroka.

Mnenje: romantična komedija, brez presežkov. Parkrat se celo od srca nasmejala, najbolj pa igralki Kate Micucci, ki mi je vizuelno (žal) prav smešna. Oba igralca sta mi bila gledljiva, ampak kakšne težke kemije nisem čutila med njima. Je za pogledat!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2363 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17708 posts

Posted 28 April 2010 - 06:11 PM

Je katera že gledala Remember me?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2364 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 28 April 2010 - 08:11 PM

Glede Delikates bi rekla da sem ga tut js bol s težavo gledala ampak sem ga pogledala do konca.Sama zgodba mi je bila sicer po svoje zanimiva ampak bolj mučna za gledat.Mi je bil pa način snemanja všeč ,posamezni kadri,...
Drgač mi je pa ta režiser Jean-Pierre Jeunet ful všeč drgač.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#2365 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17130 posts

Posted 02 May 2010 - 08:11 PM

Hehe Matilda, ravno sem mislila isto vprašat. smile.gif

Charlie and the chocolate factory

Film mi sam po sebi ni bil nič posebnega, celoten potek in razplet zgodbe ti je jasen že na začetku, ob Wonki sem dobila asociaciacijo na Petra Pana, ne eden ne drugi nočeta odrasti. Ampak Depp pa je zakon. Če ne bi vedla da on igra, ga najbrž nebi prepoznala. Se mi zdi da je super uprizoril tega čudaškega, odštekanega,v svoj mali svet čokolade zaprtega Wonko. Pa kera frizura. biggrin.gif Pa deda je zakon.
Vsekakor pa se ga splača pogledat. Sama ideja o strukturi tovarne je zanimiva.
Me pa zanima kaj vse še bo nastalo v kombinaciji Burton - Carter- Depp
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2366 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46169 posts

Posted 02 May 2010 - 08:23 PM

Meni je bil Čarli v tovarni čokolade fajni film, edino petje me je motilo. Johnny je pa itak zakon. smile.gif

Old Dogs (2009)
IPB Image
Preprost, lahkoten film o dveh prijateljih - en je zagrizen samec, drugi še vedno ne more pozabiti svojih dveh ločitev. Ravno na pragu sklenitve posla, ki bi jima prinesel lepe denarce, se jima življenje obrne na glavo, ko dobita v varstvo sedemletna dvojčka.
Film je perfekten, če si želiš pogledat film ob katerem ne želiš razmišljati, temveč se samo nasmejati. John Travolta & Robin Williams sta v svojih vlogah odlična. Rada ju gledam v tovrstnih komedijah.
7.5/10
  • 0

#2367 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 03 May 2010 - 08:03 PM

IPB Image

Case 39

Paranormalna grozljivka o trpinčeni deklici - Renee Zellweger je socialna delavka,
ki reši deklico pred svojimi zlobnimi starši, nato pa kaj kmalu ugotovi,
da deklica pravzaprav ni povsem nedolžna.
Režiser filma je Christian Alvart, ki je predstavil še en film podobnega žanra – Pandorum.

Ok film, ni se uvrstil med mojih 10 top grozljivk.
Zgodba kar malo podobna The Ring, a veliko manj srhljiva.
5/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2368 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46169 posts

Posted 04 May 2010 - 10:58 AM

I, Robot (2004)
IPB Image
Sicer nisem ljubitelj znanstveno fantastičnih filmov, ampak moram priznati, da I, Robot sploh ni slab film. Zgodba je postavljena v leto 2035, ko so roboti postali del vsakdana. Will Smith igra policista, ki ne mara robotov. Ko se zgodi umor je prvi osumljenec robot in kaj kmalu se izkaže, da roboti predstavljajo veliko večjo grožnjo kot si je kdo kdarkoli predstavljal.
Film ima dokaj zanimivo zgodbo, ki na trenutke celo malce preseneti. Akcijski prizori so dobri in napeti, čeprav na trenutke kar pošteno privlečeni za lase. Vizija prihodnosti, ko raznašajo pošto in pobirajo smeti roboti je zanimiva in meni osebno se celo ne zdi tako neverjetna, kot tisti drugi del, ko roboti uidejo z vajeti.
6,5/10
  • 0

#2369 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27582 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 May 2010 - 12:47 PM

A v tem filmu je tisti nek ful zajeban avto, okoli katerega se je dosti govorilo?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2370 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46169 posts

Posted 04 May 2010 - 01:06 PM

Možno, če misliš tega:
IPB Image
Nisem spremljala kaj se je pisalo.

• 0

#2371 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27582 posts

Posted 04 May 2010 - 02:56 PM

Jaaa, to! Načrte za to zadevo je naredil moj stric, me proud! cool.gif laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#2372 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 04 May 2010 - 04:18 PM

Errr, what? O_O
  • 0

#2373 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 May 2010 - 04:26 PM

QUOTE(Coco* @ 4. 5. 2010 - 15:56) View Post

Jaaa, to! Načrte za to zadevo je naredil moj stric, me proud! cool.gif laugh.gif

ohmy.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2374 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46169 posts

Posted 08 May 2010 - 10:10 AM

Coco* thumbup.gif

The Accidental Husband (2008)
IPB Image
Ta film me je pa kar malce razočaral. Pred ogledom se mi je zgodba zdela zanimiva. Govori o Emmi - strokovnjakinji za razmerja in ljubezen, ki je pravkar izdala knjigo o razmerjih, hkrati ima na radiu svojo oddajo, kjer svetuje poslušalcem. Nekega dne dekletu, ki ima tik pred poroko dvome ali se sploh želi poročiti, svetuje naj jih posluša. Dekle tako prekine s svojim zaročencem Patrickom, ki se strokovnjakinji za ljubezen odloči malce ponagajati. Ko se Emma želi poročiti s svojim zaročencem, ugotovi, da je že poročena in to prav s Patrickom. Nadaljevanje je takšno kot se za romantične komedije spodobi...
Po ogledu filma lahko rečem, da je scenarij slab, nedodelan in prav zato film pusti kaj klavrn vtis. Kar me je motilo je bilo tudi to, da se film na vsak način trudi biti smešen, ampak smešno v večini primerov izpade nesmešno. Tud dogodki in stranski liki so kar nekaj. Sploh ne pašejo v kontekst.
Od glavnih igralcev sem prav tako pričakovala malce več. Jeffrey Dean Morgan v filmu zgleda odlično, vendar kemija med njim in Umo Thurman po mojem mnenju ni bila takšna kot bi po mojem mnenju morala biti. Njun odnos je od začetka do konca filma enak, čeprav bi pričakovala, da bosta vsaj na začetku filma bolj kot pes in mačka. Colin Firth pa mi je bil v svoji vlogi simpatičen.
5/10
  • 0

#2375 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27582 posts

Posted 08 May 2010 - 06:27 PM

QUOTE(Piquet @ 4. 5. 2010 - 17:18) View Post

Errr, what? O_O

QUOTE(Immortelle @ 4. 5. 2010 - 17:26) View Post

ohmy.gif

Jaaa, I know. On je superkewl, moj idol, res. ohmy.gif

• 0
Pablo Picasso

#2376 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 08 May 2010 - 07:32 PM

Ne verjamem, dokler ne dobim "dokaza" ˇ-ˇ
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#2377 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27582 posts

Posted 08 May 2010 - 09:01 PM

Lahko ti dam mejl, pa mu pišeš. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#2378 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 May 2010 - 11:14 AM

QUOTE(Kalypso @ 29. 3. 2010 - 22:50) View Post

Sherlock Holmes (2009)
IPB Image
Sherlok Holmes ni ravno tak film kot sem pričakovala da bo (pričakovala sem malo bolj klasičen in umirjen film), ampak kljub temu mi je bil všeč. Zgodba je napeta, čeprav se na trenutke giblje v malce čudnih vodah, se na koncu na srečo odvije v pravi smeri.
O glavnih igralcih ne bom zgubljala besed, saj tako Roberta Downeya jr. kot Rachel McAdams zelo rada gledam na velikem platnu, Jude Law pa tud dobro dopolnjuje to trojico. Glavni negativec je malce medel, pa tud nekateri prizori so malce preveč bombastični, ampak ok. To lahko spregledam.
8/10

Jaz mu dajem eno piko manj. smile.gif Pričakovala sem malo drugačen film, če sem odkrita, ampak na koncu vseeno nisem bila razočarana nad tem, kar sem dobila. wink.gif

Tako Robert Downey Jr. kot tudi Dr. Watson (Jude Law) sta mi bila odlična, še posebej Sherlock, ki je po eni strani genij, po drugi pa včasih nebogljen otrok. biggrin.gif

Glavni negativec Lord Blackwood je bil meni super, mogoče bi ga morali še malo inkorporirati v film, da bi bil učinek še boljši.

En minus za odprt konec.

7/10

[attachmentid=6666]
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2379 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46169 posts

Posted 09 May 2010 - 11:49 AM

The Lovely Bones (2009)
IPB Image
O zgodbi mislim, da je bilo v tej temi že dovolj povedanega, tako da je ne bom obnavljala.
Ta film je res poseben. Zgodba je sicer res žalostna, vendar je predstavljena na nek poseben pozitiven način, zaradi katerega vzdušje ni moreče. Prav tako ni patetičen in zjokan. Najde neko odlično ravnotežje med obema ekstremoma, kar mi je bilo zelo všeč.
Igralska zasedba je odlična. Glavna igralka, ki upodablja umorjeno deklico, mi je bila fenomenalna. Enako so me navdušili tudi ostali - Mark Wahlberg, Susan Sarandon, Rachel Weisz in tudi Staley Tucci.
Scenografija mi je bila prav tako všeč. Sploh prikaz prostora med nebesi in zemljo.
Tud konec mi je bil všeč in me je malce presenetil v pozitivnem smislu. Pričakovala sem namreč malce drugačno usodo morilca.
8/10

Labor Pains (2009)
IPB Image
Od tega filma, v katerem Lindsay Lohan igra dekle, ki se pretvarja, da je noseča, da je v službi ne bi odpustili, nisem pričakovala veliko. Imela sem prav, saj film res ne ponudi veliko. Po svoji zasnovi je tipična romantična komedija z zapletom, razpletom zaradi katerega se glavna junaka spreta, konec je pa seveda happy end. Na trenutke je celo zabavna, na trenutke pa si misliš samo wtf.
Igra me ravno ni navdušila. Lindsay Lohan take nezahtevne vloge kar ležijo, čeprav mislim, da v vseh igra enako. Ostali igralci niso vredni omembe.
Res nič kaj posebnega. Raje uro in pol, kolikor traja, porabite za kaj drugega, če ravno ne marate Lindsay Lohan in lahkotnih filmov v njenem stilu.
5/10
  • 0

#2380 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 May 2010 - 12:56 PM

Hachiko: A Dog's Story

IPB Image

Eden najlepših in najbolj čustvenih pasjih filmov ob katerem boste sigurno potrebovale robčke. Jaz sem na koncu jokala kot dež cry.gif . Profesor (Richard Gere) na železniški postaji najde majhnega kužka in ga obdrži, kjub začetnemu nasprotovanju žene. Pes ga hodi na železniško postajo vsak dan čakat, ko se vrne iz službe z vlakom. Kaj več ne bom povedala, da ne bom izdala vsebine. Je pa čudovita zgodba o zvestobi in ljubezni med človekom in psom. Motilo me je edino to, da karakterji niso bolj kompleksni in razdelani. Zgodba je zelo preprosta, primerna za sprostitev in če se želite malo jokcat.
Japonski original je bil posnet leta 1987, z naslovom Hachikō Monogatari. Film je posnet po resnični zgodbi, zato je še toliko bolj pretresljiv in čustven. Prav neverjetno je, česa vse je žival sposobna.

Slika Hachika

IPB Image

Kip, postavljen na železniški postaji, Hachiku v spomin

IPB Image

Ocena
8/10
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users