The Lovely Bones (2009)
O zgodbi mislim, da je bilo v tej temi že dovolj povedanega, tako da je ne bom obnavljala.
Ta film je res poseben. Zgodba je sicer res žalostna, vendar je predstavljena na nek poseben pozitiven način, zaradi katerega vzdušje ni moreče. Prav tako ni patetičen in zjokan. Najde neko odlično ravnotežje med obema ekstremoma, kar mi je bilo zelo všeč.
Igralska zasedba je odlična. Glavna igralka, ki upodablja umorjeno deklico, mi je bila fenomenalna. Enako so me navdušili tudi ostali - Mark Wahlberg, Susan Sarandon, Rachel Weisz in tudi Staley Tucci.
Scenografija mi je bila prav tako všeč. Sploh prikaz prostora med nebesi in zemljo.
Tud konec mi je bil všeč in me je malce presenetil v pozitivnem smislu. Pričakovala sem namreč malce drugačno usodo morilca.
8/10
Labor Pains (2009)
Od tega filma, v katerem Lindsay Lohan igra dekle, ki se pretvarja, da je noseča, da je v službi ne bi odpustili, nisem pričakovala veliko. Imela sem prav, saj film res ne ponudi veliko. Po svoji zasnovi je tipična romantična komedija z zapletom, razpletom zaradi katerega se glavna junaka spreta, konec je pa seveda happy end. Na trenutke je celo zabavna, na trenutke pa si misliš samo wtf.
Igra me ravno ni navdušila. Lindsay Lohan take nezahtevne vloge kar ležijo, čeprav mislim, da v vseh igra enako. Ostali igralci niso vredni omembe.
Res nič kaj posebnega. Raje uro in pol, kolikor traja, porabite za kaj drugega, če ravno ne marate Lindsay Lohan in lahkotnih filmov v njenem stilu.
5/10