Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2361 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 18 May 2015 - 07:49 PM

Iz hokaido buče! Meni je to najboljši namaz sploh. Pa čisto enostaven, dodaš samo začimbe - sol, poper, malo olivnega olja in peteršilj. Vanj lahko vmešaš tudi bučna semena, pride odlično.

Ali pa kakšen drug zelenjavni namaz; fižolov je ful dober, namaz iz paprike z gorčico, avokadov z zelišči ... Ogromno opcij imaš.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2362 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 18 May 2015 - 08:02 PM

Jaz ne vem, kateri res navduši... to bo tudi za ne-vegane pogostitev. Hokaido buča se dobi zdej kje po neki vredu ceni?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2363 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 18 May 2015 - 08:09 PM

Iz hokaido buče! Meni je to najboljši namaz sploh. Pa čisto enostaven, dodaš samo začimbe - sol, poper, malo olivnega olja in peteršilj. Vanj lahko vmešaš tudi bučna semena, pride odlično.

Ali pa kakšen drug zelenjavni namaz; fižolov je ful dober, namaz iz paprike z gorčico, avokadov z zelišči ... Ogromno opcij imaš.

Se strinjam, meni so ti tudi vsi po vrsti fajn. Cenovno te bosta pa verjetno najmanj prisla humus in namaz s papriko od Naturete ali iz Hoferja. Drugace sem pa zadnjic v Hoferju videla tudi par namazov iz soncnicnih semen, so tudi fajn osnova, potem pa gor se kak koscek zelenjave/zelisc. 

Drugace pa pohvalijo tudi nek namaz iz jajcevca tipa Baba ganoush ali Moutabel, ampak jih se nisem poskusila narest. Poskusi enkrat narest manjse porcije, pa povabi par kolegov na degustacijo in glasovanje. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2364 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 18 May 2015 - 08:15 PM

Meanwhile in NL ...

11055725_10206878796468068_7437124767580

Letos so ful enih novih okusov lansirali v treh razlicnih kategorijah, v trdih, tekocih in cremoso verzijah. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2365 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 May 2015 - 08:36 PM

Jaz tut skos Alproje jem/pijem. Samo tega okusa pa tukaj še nisem vidla...

• 0
Viens, reste ici!

#2366 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 18 May 2015 - 09:06 PM

A imate ful izbire tam? Na NL imajo zdaj te:

- trdi: navaden, vanilija, borovnica, breskev, cesnja, kokos, mandelj

- tekoci: navaden, jagoda/rabarbara, limeta/limona, granatno jabolko

- cremoso: jabolcni zavitek, limonina torta 

Jaz ponavadi itak navadnega tekocega vzamem, ker mi je ful vsec, potem pa vsake toliko se kaj drugega vzamem za sprobat. V Slo pa sploh ne kupujem sojinih jogurtov, ker so mi skoraj brez izjeme zanic (pa se odurno dragi za to, kar dobis - po kolicini in po okusu). 

• 0

#2367 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 May 2015 - 09:16 PM

Ooo, kako bi zdaj tega :cry: Bom pogledala kaj se dobi v ITA, ampak nisem sploh še nič zasledila.

500gpot_almond_uk_316x618.png

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2368 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 May 2015 - 09:22 PM

Sarah koliko vem se ta dobi v SLO, ker je kolegica obsedena z njim.

Anouk, ne znam ti iz glave naštet zdaj. Poskusila sem kokos (mleko in jogurt), mandelj (mleko in jogurt), marakuja in breskev (trdi jogurt, ampak ima samo zgoraj to sadje, ni cel sadni), borovnico in vanilijo vem da imajo, pa še nisem poskusila. Cremoso pa sploh nimajo. 

Jaz večinoma kupujem navadne trde, pa potem dam gor sveže sadje.

• 0
Viens, reste ici!

#2369 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 May 2015 - 09:25 PM

Ta mandljev jogurt se dobi v SLO? Hmm, res nikoli videla. Mejbi samo v L'eclercu :cry: :lol:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2370 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 May 2015 - 09:28 PM

Ona kupuje v Mercatorju. Jo bom še enkrat vprašala, da nisem kaj zamešala.

• 0
Viens, reste ici!

#2371 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 May 2015 - 09:28 PM

Jaz sem probala samo navadnega sojinega v Hofru in je ogaben. Ta, ki si ga ti Sarah nalepila je veliko boljši?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2372 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 18 May 2015 - 10:01 PM

Sarah koliko vem se ta dobi v SLO, ker je kolegica obsedena z njim.

Anouk, ne znam ti iz glave naštet zdaj. Poskusila sem kokos (mleko in jogurt), mandelj (mleko in jogurt), marakuja in breskev (trdi jogurt, ampak ima samo zgoraj to sadje, ni cel sadni), borovnico in vanilijo vem da imajo, pa še nisem poskusila. Cremoso pa sploh nimajo. 

Jaz večinoma kupujem navadne trde, pa potem dam gor sveže sadje.

Aha, ok :) Meni je tudi najbolj fajn navaden+sadje, ceprav sem enkrat ugotovila, da je navadni jogurt super tudi v kombinaciji z vanilijevim pudingom (custard) in malo kokosovega mleka. Alpro izdelkov pa v Slo se nisem zasledila (mogoce si mislila Provamel ali pa Sojade?). Sojin iz Hoferja je pa romal stran, sem ga uspela samo eno zlico pojest. Pa drugace zelo zelo redko kaj stran vrzem, ampak ta mi je bil pa res zanic. Meni je Alpro cisto druga kategorija.

• 0

#2373 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 18 May 2015 - 10:10 PM

Matilda, knjiga Namazi Klemna Koširja je ful dobra, notri je tudi veliko veganskih receptov. Tukaj sem ti na hitro nalepila štiri, bom jutri še malo več dodala.

humus.jpg

namaz-articoke.jpg

namaz-buce.jpg

namaz-olive.jpg

• 0

#2374 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 18 May 2015 - 11:06 PM

Jaz sem probala samo navadnega sojinega v Hofru in je ogaben. Ta, ki si ga ti Sarah nalepila je veliko boljši?

Sojin iz Hoferja je pa romal stran, sem ga uspela samo eno zlico pojest. Pa drugace zelo zelo redko kaj stran vrzem, ampak ta mi je bil pa res zanic. 

Meni pa so vsi trije ful dobri, navadni, vanilijev in borovničev - ta še najbolj. Jogurtov od drugih znamk pa pomoje še nisem probala, ker ga skoraj nikoli ne jem. 

• 0

― V. Van Gogh

#2375 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 May 2015 - 07:07 AM

Nisem videla od anouk posta, hvala!

Meni je bil ogabno sladek, kot bi imel saharin notri.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2376 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 19 May 2015 - 06:28 PM

Meni pa so vsi trije ful dobri, navadni, vanilijev in borovničev - ta še najbolj. Jogurtov od drugih znamk pa pomoje še nisem probala, ker ga skoraj nikoli ne jem. 

Meni tudi. Pravzaprav še vsak rastlinski jogurt z okusom mi je bil dober. Navadnega nesladkanega sojinega jogurta pa ne bi jedla, mi je zanič, je pa super sestavina za delanje sirov/majoneze/omak.

Zdaj mi je pa prav zapasal sadni jogurt.

Zelo dobri so tudi kokosovi deserti, ki se dobijo v Mercatorju, je pa bilo o njih govora že v tej temi.

Hvala lepa Frida, da si se tako potrudila. Bom proučila in poskusila!

Kinky :cry:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2377 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 19 May 2015 - 07:49 PM

Če se ti da, se lahko še s tem ukvarjaš:

BRUSSELS SPROUT SLIDERS

http://foodfitnessfr...ers/#more-11748

blog5.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#2378 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 20 May 2015 - 10:19 PM

Je katera že jedla v Organic Garden? Ob sredah je čisto blizu naju in bi šla enkrat probat. Cene so pa kar zasoljene za truck food.

Ful imajo lepo grafiko. ^_^ 

• 0

― V. Van Gogh

#2379 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 20 May 2015 - 10:55 PM

Ne se, prvic slisim. Gledam zdaj po FB menije, ki so jih objavili, in imajo gor tudi tuno, lososa, prsut ipd., ceprav se reklamirajo kot vegetarijanski/veganski plac? 

• 0

#2380 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 20 May 2015 - 11:29 PM

Ja, za ribe sem slisala, za drugo meso pa ne. Bedno.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users