Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2361 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 February 2009 - 05:10 PM

Meni so vse te geografske vaje čista bedarija sicer. down.gif
  • 0

#2362 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 February 2009 - 11:16 PM

Jaz bi pa kenslala to mato v soboto. Itak nič ne znam (še), mi je res brezveze. Pa halo, 150 minut za esej, ma jim roman spišem, ne sam en blesav esej. rolleyes.gif
  • 0

#2363 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 February 2009 - 11:45 PM

Mah, meni je teta pršla na dan z idejo, da bova pred poskusnim še na veliko ponavljale snov vseh 4 let za nazaj. Sm jo kr tkole pogledala blink.gif . Al pa mogoče tko huh.gif . LOL laugh.gif Sej ne, da v četrtek al petk pišem mato redno, nekej limit pa odvode pa ta sranja, pa hočm 5 pisat in bo že to potegnl za sabo ful vaje, ona bi pa kr še vse ostalo, matr nimam jz žiulenja sam za matematko. laugh.gif
Sej sam dobr hoče, sam ok, pretiraval pa res ne bomo ane. laugh.gif
  • 0

#2364 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 March 2009 - 10:50 PM

Moja trenutna izbira je:

zgodovina
angleščina višji nivo
geografija (JA/NE, zakaj in kako, a je težko, se splača?)

Moram oddat list do 13.3. in se mi še vedno ne sanja, kaj bi lahko vzela.
Hvala. laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2365 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 March 2009 - 10:53 PM

Jaz bom očitno zlati maturant, če bo matura taka k poskusna. laugh.gif Matematiko seveda izvzemam iz teh optimističnih napovedi. rolleyes.gif
  • 0

#2366 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 06 March 2009 - 02:18 PM

Bljah, za seminarsko pri gefi sem dobila gospodarstvo Slovenije (oz. bolj podrobno na področje Vipavske doline (to se mi zdi, še ne vem čist natančno biggrin.gif )). Ma sj. Boljš kt kakšne kamnine je že. rolleyes.gif

Coco* ti ne znam povedat za gefo čist nč. Js sm jo pač izbrala, ker pri zgodovini nimam šans, sociologije pa ne maram. No se razume, da se mi o fiziki (ki je nisem imela že 4 leta), kemiji in biologiji tud sanja ne. biggrin.gif
Sj kokr sem gledala stare pole se veliko vprašanj ponavlja (mislim, v Afriki ti bodo dal neki povezano s širjenjem puščave, Sahelom ipd. ZIHER). Drugega itak nimajo kaj dat. Težja mi je Evropa, Slovenija. Pa tudi na splošno mi manjka veliko obče geografije, ampak se bo pač treba naučit.
Aja, pa pri geografiji so še vaje. To je čist odvisno od šole kakšne so, ker jih določajo in sestavljajo profesorji na šoli.
Zgodovino imajo 3-je sošolci. Njim je všeč. So vedno imeli radi zgodovino in se jim je ni problem učit. Tud interni del jim ni tak problem (dobiš nek vir, ki ga moreš analizirat). Ne vem. Več js ne znam povedat. Bodo rajš druge ti še kej povedal. biggrin.gif wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2367 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 06 March 2009 - 04:54 PM

Oo, čakaj, čakaj, a je tudi pri GEO treba pisat seminarsko? down.gif
  • 0
Pablo Picasso

#2368 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 06 March 2009 - 04:59 PM

Ne seminarsko, pač pa vaje. Kar je ubistvu glih tako nadležno. mad.gif
  • 0

#2369 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 06 March 2009 - 05:16 PM

Mi imamo tudi seminarsko. Ampak tako mini. 10 strani. Povzetek te seminarske se pri nas potem pove na ekskurziji, ki bo, seminarska (celotna) pa je potem del ocene. En del ocene za to vajo je torej seminarska, en del pa predstavitev le-te.
Ekskurzija je obvezen sklop teh vaj. Najbrž pa potem vsaka šola malo priredi (ali se naredi tako kot moramo mi, ali poročilo ipd.).

Coco* drugo leto bo na maturi za GEO Azija in Latinska Amerika ter Srednja & Zahodna Evropa. Mogoče ti bo kaj pripomore k odločitvi (kok ti je kej všeč to pa tk). wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2370 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 06 March 2009 - 05:39 PM

Vem kaj bo, pa se vseeno še vedno ne morem odločit če bi ali ne bi.

Azija: sick.gif
Latinska Amerika: wub.gif
Srednja in Zahodna Evropa: nevtralno. laugh.gif

Edino za Slovenijo sem slišala, da je ful podrobno. Mi je rekla znanka: "Ma ja sej je kul, samo Alpe smo razdelili na 15 delov in moraš vse obvladat v nulo, vsako selo moraš znat." Hm. Zdej ne vem kako je s tem. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#2371 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46114 posts

Posted 06 March 2009 - 05:50 PM

No, ne vem kako je zdaj, ampak če mene kaj vprašaš na maturi iz geografije, na delu Slovenci ne rabiš znat vsakega sela. Ok, morš znat osnovne stvari o Sloveniji. Če jih znaš povezat z občo geografijo pol ni problema. Ne vem no, meni ni bila težka. Je pa res, da me je geografija že od nekdaj zanimala in si ni bilo težko zapomnit in povezat stvari.
  • 0

#2372 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 06 March 2009 - 07:58 PM

.
  • 0

#2373 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 06 March 2009 - 10:07 PM

Ijoooj, jaz res ne bi jezika. Sej načeloma dokaj znam italijansko, govorim komot, samo se pol zatakne pri vseh tistih različnih časih. wacko.gif Sem gledala pole in si upam trdit, da bi se na maturi slabo odrezala.
  • 0
Pablo Picasso

#2374 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 March 2009 - 11:24 PM

QUOTE(Ilmatar @ 6. 3. 2009 - 19:58) View Post

Ne glede na to, kako vas prfoksi strašijo, matura je res LAHKA! Definitivno pa za lepo oceno na maturi priporočam še en jezik (nemščina, francoščina, španščina, italijanščina, ruščina ... ), če vam seveda leži.

Ja, agree, jst sm mela za izbirni dojčo pa sem brez truda na 4 pristala. Tko da sem mela ogromno časa se pol za posvetiti psihologiji, čepprav se mi je takrat zdelo ogromnoooo velik psihologije, šele zdej na faksu vidim, kaj je to ogromnoooo laugh.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2375 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 07 March 2009 - 11:25 AM

.
  • 0

#2376 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 March 2009 - 06:48 PM

Jaz bom vzela francoščino in geografijo na maturi. Geografija ima super teme, razen tisto Z Evropo bi zamenjala s S. Vesela sem, da ni Afrike ! Ma super je. Francoščina pa uf, .. v bistvu me niti ni kaj ekstra strah.
  • 0
Viens, reste ici!

#2377 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 March 2009 - 07:56 PM

Waaaa, men je mata ful šla! Res, sem bila prov presenečena, ker sem največji matematični luzer. Sem ta prva rešila. biggrin.gif Sicer 3 nalog nisem, ker al še nismo delal al pa še nisem šla čez z inštruktorjem.
  • 0

#2378 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 March 2009 - 09:11 PM

Ej čist tko - matematika je na maturi ful lahka. Sej so iste zadeve, kot jih delate pri pouku, samo pri vsaki nalogi upoštevajo vsaj postopek (pri nas ga naša cvetka občasno pri običnih testih sploh ni down.gif), jaz sem pomoje dve nalogi rešila do konca, nekaj jih sploh nisem reševala, pa sem pisala točko do tri. Vmes pa vsa štiri leta komaj komaj z dve folgala. (govorim seveda za osnovni nivo)
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2379 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 23 March 2009 - 08:23 AM

Mene bo ta površnost ubila. Resno ohmy.gif sej ne, da sem polovico nalog pozabila rešit, ampak to ni posledica neznanja, ampak površnosti. Niti mal nism zadovoljna s temi 50 pikami (6 se mi jih odšteje, ker integralov še nismo jemali). Huh.
Treba se bo mal učit biggrin.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2380 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 23 March 2009 - 02:44 PM

Za matematiko so nas tak strašli celo leto, da če se ne bomo zraven spravli bomo pogrnili, jada, jada, jada. Mene je je blo ful strah, kr sm jo mela celo sredno komaj 2, včasih 3, pa inštruktorja, edina snov ki mi je kolko tolko šla je bila una zadnja, no kaj je že blo, vrjetnost in te stvari. Pa sm jo 4 pisala, s tem da sm si sam prebrala knjigo in primere. Tak da ni taki bav bav pa itak celo leto ponavljaš snov, na maturi pa so čiste osnove.

Bolj zakomplicirani so ponavadi izbirni. Večinoma se vsi osredotočijo na mat, slo in ang, izbirne si pa misliš da bo tak kr z levo roko šlo. No ja, kakor za koga. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users