Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#2361 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 21 May 2012 - 03:20 PM

Kul! Hvala! V moji sladici je tudi ingver. : ) Menjas 1:1 melaso za sladkor?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2362 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 21 May 2012 - 03:34 PM

Hm, ponavadi dam po občutku (niti nisem sigurna, ali ciljaš na maso ali volumen - mogoče si lahko pomagaš s to tabelo).

Drugače pa na internetu v glavnem piše tole:

Substitute 1 1/3 cup molasses plus 1 teaspoon baking soda for one cup of granulated sugar, then reduce another liquid in the recipe by 1/3 cup and reduce the oven temperature by 25 degrees (°F verjetno). This substitution will impart a strong molasses flavor to the product. Replace no more than half of the sugar in the recipe with molasses.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2363 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 May 2012 - 04:26 PM

Zadnjič je bila nekje debata o olivnem olju, ki naj ne bi bilo preveč ok, če se segreva. Govorila sem z eno nutricistko in sem jo vprašala o tem in je potrdila, da olivnega olja res ni dobro segrevati na visokih temperatuah. Jaz za praženje itd. zdaj uporabljam kokosovo maščobo.
  • 0

#2364 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 21 May 2012 - 05:08 PM

Anouk, hvala! Nisem se se ubadala s problemom masa/volumen. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2365 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 21 May 2012 - 05:24 PM

Zadnjič je bila nekje debata o olivnem olju, ki naj ne bi bilo preveč ok, če se segreva. Govorila sem z eno nutricistko in sem jo vprašala o tem in je potrdila, da olivnega olja res ni dobro segrevati na visokih temperatuah. Jaz za praženje itd. zdaj uporabljam kokosovo maščobo.

Jaz imam oboje in uporabljam oboje nekako izmenično, kaj pa vem... nekje sem enkrat brala, da tudi vsaka kokosova maščoba ni dobra in baje tista iz Hoferja ni najboljša, ampak se zdaj ne spomnim, za kaj točno je šlo...
  • 0

#2366 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 May 2012 - 06:04 PM

VEDNO pozabim, katero skuto je bolje kupit, pasirano/nepasirano, in katero mleko - homogenizirano/nehomogenizirano?
  • 0

After all this time?

Always.

#2367 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19141 posts

Posted 27 May 2012 - 06:46 PM

Glede skute: katera ti je pač bolj všeč, pasirana nima grudic, nepasirana pa ima. Men je najboljša tale, dobi se v leclerku, ima ful malo kcal (mislim da 40 na 100g) pa približno tak okus pa teksturo kot grški jogurt. Posted Image

Glede mleka pa ne vem, tista v trgovini so tak menda vsa homogenizirana ne? Ne spoznam se na mleko, za tisti dcl kaj ga spijem na dan, se ne poglabljam. :)
  • 0

#2368 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 May 2012 - 09:57 PM

Aja, potem pri skuti ni pomembno to, da bi bila katera bolj zdrava kot pri mleku? :D Mah, v Leclercu sem bolj malo, pravzaprav kupim skuto zato, ker ponavadi nimam dostopa do jogurta total 0%, če bi že šla v Leclerc bi verjetno raje kar tisto vzela. Čeprav hm, kako je pa s ceno? Če je bolj ugodna bi se mi mogoče vseeno bolj splačalo za tem pobrskat. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#2369 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 27 May 2012 - 10:01 PM

Ta Leclercova je sicer ugodna, ampak je bolj podobna jogurtu kot skuti. Jaz imam najraje albuminsko (klik), izjemoma tudi nepasirano mu light ali Spar Vital.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#2370 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 May 2012 - 10:06 PM

Ja, to albuminsko sem prvotno hotela kupit, pa je nikjer nisem našla, kakšen hint? Zdaj sem mela MU nepasirano light (prvič sem jedla skuto :D ) in mi je tok zanimiva, ker mi je škripala med zobmi, haha. :D
  • 0

After all this time?

Always.

• Guests

Posted 27 May 2012 - 10:11 PM

Če že, je nehomogenizirano mleko boljše kot homogenizirano. Prav tako mlečni izdelki (obstajajo tudi jogurti, kislo mleko in kefir iz nehomogeniziranega mleka, verjetno tudi skuta, mislim, da tista od mlekarne Planika je iz hehomog.? .... nisem prepričana, preveri embalažo).
  • 0

#2372 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 May 2012 - 10:12 PM

Okej, NE h., si bom probala zapomnit. Tnx. :D
  • 0

After all this time?

Always.

• Guests

Posted 27 May 2012 - 10:19 PM

Zapomniš si lahko tako, da je pač homogenizacija postopek, ki mleko iz naravnega stanja (kakršno pride npr. iz krave) spremeni v nekaj nenaravnega (več o tem si lahko prebereš na netu), torej če si proti temu spreminjanju, rečeš NE_homogenizaciji. :)
  • 0

#2374 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 27 May 2012 - 10:55 PM

Nincha, Mercator ima (vsaj) dve. Cena je nekje okoli 2,30€.

Posted Image Posted Image
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#2375 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32294 posts

Posted 28 May 2012 - 04:58 PM

Glede skute - jaz sem si zapomnila, da je Princeska ful hvalila vipavsko, ona bo že vedela :wink1:
  • 0

#2376 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 May 2012 - 10:12 AM

Sem probala slavni Lušt paradižnik.

Meni se z domačim vseeno ne more primerjat, je pa kar dober približek.

Moram pa povedat, da sem zadnjič kupila paradižnik v Hoferju in je bil noro dober, sploh nisem mogla verjet. Prav dišal je tako kot mora dišat paradižnik. Po okusu tak kot Lušt, samo 2x cenejši. :D Bi pa od Lušta probala še tiste ta male podolgovate in še tiste druge, ki so rdeči in zeleni (cena pa ista).
  • 0

#2377 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 29 May 2012 - 10:56 AM

V Hoferju je super paradižnik tisti, ki je na nekem ploščatem pladnju in v foliji (ni take pravilne okrogle oblike, bolj jagodaste).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2378 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 31 May 2012 - 03:26 PM

http://wearechange.s...kovito-postara/

:huh:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2379 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 31 May 2012 - 07:42 PM

Jaz bi zelo rada videla kdaj v kakem takem članku citirane študije, drugače se mi zdi brezpredmetno razpravljat o tem (sploh, ker vemo, kako radi 'novice' napihnejo v medijih).

Imam še kaj za dodat na take članke, ampak se mi zdi malo bv (spet) pisarit o tem - mislim, da smo isto temo že parkrat imeli odprto ;).
  • 0

#2380 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 31 May 2012 - 08:06 PM

Jaz pa sem ravno hotela napisat, da me zanima tvoje mnenje o tem. A si kje o tem pisala že, da najdem?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users