hujšaj z mano:)
Posted 04 December 2018 - 06:35 AM

Posted 04 July 2020 - 01:25 PM
Sem se doma zvagala in sem trenutno na -6kg, ti zadnji dve kili sta me pravzaprav presenetili, sem nekako racunala da sem na 4.
Po drugi strani pa zdaj sele vidim kje vse sem brezveze kalorije noter dobivala, potem pa se cudila od kje kile gor, ce ne jem dosti sladkega. Se mi la zdi, da se mi nje rit malo povesila, pa je bil to ponavadi moj najboljši del. Bo treba se kalsne vaje zacet delat, da se tudi mišice malo definirajo.
[Napoleon]
Posted 04 July 2020 - 01:30 PM
Kje pa si kalorije dobivala? Jaz imam namreč obratno težavo (premalo kg) pa se mi zdi, da dovolj jem, je pa res, da jem velikokrat pomalem in predvsem veliko sadja&zelenjave.
Posted 04 July 2020 - 02:04 PM
Zelo me je presenetilo npr. koliko kalorij ima lahko sladoled, kake lucke, tudi do 300. In si mislis, eh sej sem samo lučko danes, lahko se kaki keks, koscek cokolade/pice/vstavipoljubo, pa si samo s takimi prckarijami skoraj na polovici dnevnega vnosa kalorij. Tudi razni grski jogurti s sadjem so lahko tezava, sploh ce se ne znas kontrolirat pri kolicini.
Največjo vpliv pa najbrz tudi velikost porcij. Da sem enostavno kolicinsko prevec jedla, ce sem bila ful lacna sem se napokala kot boben in da ne znas ocenit koliko kalorij lahko ima hrana in seveda podcenis to. Pa se hitro nabere malo po malo.

[Napoleon]
Posted 04 July 2020 - 02:54 PM

Posted 04 July 2020 - 04:25 PM
Se trudim sedaj pojesti tudi malo večje porcije.
Posted 05 July 2020 - 08:08 AM

Meni bo izziv zdaj tako stanje vzdrževati. Bi pa rada se se spet kkmot spravim v st. 40, kar pri hlacas se trenutno ne gre najbolj. 😁
[Napoleon]
Posted 05 July 2020 - 10:49 AM
Posted 06 July 2020 - 11:20 AM
Bravo Tasika!
Jaz se nikakor ne morem znebit tistih +5kg od korone. Se vidi, da mi še v življenju ni bilo treba biti na dieti, vedno sem jedla kadar sem hotela / kolkor se hotela. In zdaj je kar obstalo na tej kilaži.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 July 2020 - 11:38 AM
Posted 06 July 2020 - 02:55 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 August 2020 - 07:23 AM

Posted 25 August 2020 - 09:18 AM
A mi lahko malo pomagate? Jaz sem se odločila, da počasi shujšam najprej 5 kil, potem pa še 5, spremenila sem prehrano in kdaj jem, ne jem več kruha in raznih mašil (sploh sladkega) in me zanima, kaj lahko jem, če/ko imam med obroki napad lakote? Zdajle sem si 3/4 skodelice quarka zmešala z malo vode, popoldne pojem jabolko in/ali hruško. Dva "večja" obroka imam preko dneva: v službi malico (si nosim s sabo, piščanec/tofu in zelenjavo, čičeriko ali pa tuno in kumaro/paradajz recimo), doma popoldne pa npr. grško solato ali sir in suho salamo. Ene tri kave z mlekom spijem preko dneva. A oreščke lahko jem? Imate še kakšen nasvet?
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 August 2020 - 09:27 AM
Jaz bi poskusila kak jogurt, ali pa npr humus z korenjem/kumarami, če se ti zalušta sladko si jaz vzamem 1-2 datlja in dam noter malo arašidovega masla (pri obojem je treba pazit na doziranje). Oreščke lahko ješ, ampak previdno s količinami, saj lahko hitro prekoračiš cal. Če si ful lačna, mogoče povečaj beljakovine v glavnih obrokih. Jaz si včasih naredim tudi kokice na malo kokosovega olja.
Trenutno še ostajam na mojih - 6,7kg. Se mi tudi kar pozna, mi je večkrat že kdo komentiral. Seveda pa se pozna tudi na riti, ki je zdaj povešena palačinka, prej sem vedno imela kar čvrsto oz pokončno. Bo treba še kaj na učvrstitvi delat.
[Napoleon]
Posted 25 August 2020 - 09:32 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 25 August 2020 - 09:48 AM
Lahko si tudi kako zelenjavno juho narediš, to meni ful paše.
[Napoleon]
Posted 25 August 2020 - 11:03 AM
Oreščki in maslo znajo bit tricky, če te to ne zasiti takoj. So sicer zdravi, a hitro podceniš kalorični vnos. Jaz se jih ravno s tega vidika malo ogibam. Oz. ko jih jem, jih jem kot glavni obrok.
Če si lačna ali pa rabiš volumsko mašilo, svetujem jogurt/skuto + sveže sadje ali pa humus in korenje. Tudi slani krekerji (mali paketki, v katerih je pakiranih cca 5) + rezina sira je ok. Na splošno ni nekih slabih izbir, le potrebno je biti pozoren pri doziranju kalorično skoncentrirane hrane. Oreščke je priporočljivo tehtati ali šteti ter preračunati kalorije.
Mene npr, če imam samo lušt po tem, da nekaj dam v usta, poteši tudi košček zelo temne čokolade.
Posted 25 August 2020 - 11:59 AM
Ja, sej, pazim pri količini pa niti se ne bi mogla nažret npr. arašidovega masla, ker mi ni tko dober. Ena žlička je glih prav. Ni to čokolada
Posted 29 August 2020 - 10:28 AM

Pri T sem zacela z ene 53,5, prisla pa domov z 62, se mi zdi. Ali pa se manj, se ne spomnim tocno.
Vglavnem, groza me je, da moram izgubiti se 12kg, da bom vsaj na tezi pred nosecnostjo.
Posted 31 August 2020 - 10:36 AM
Ne biti preveč stroga do sebe. To bo hitro šlo dol, samo daj telesu čas, da si najprej opomore
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users