Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2341 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 January 2009 - 09:35 AM

Tako, ja. Izžrebajo oz. izberejo en šolski predmet za predmaturo, ki ga ni treba plačat. Ostale na predmaturi pa ja.
  • 0

#2342 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 January 2009 - 06:13 PM

Jooooj, pa zakaj nisi rekla tongue.gif tongue.gif Jap, od Školca bivša sošolka. Sej vidva sta dost blizu doma, ane? Se spomnim, da sta dostkrat na bus skp hodila. No, pač želim ti vse najbolš na maturi. Kaj si izbrala? Kam greš pa naprej?

Drugač pa velik sreče s špano. Vem, kok je ta mudel včasih kretenski, ja, so meli tud naša generacija kr bleme.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2343 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 January 2009 - 06:55 PM

Vzela sm filozofijo pa geografijo. Mature iz gefe me je strah ko hudič križa cry.gif .
Naprej si pa želim iti na FDV, na komunikologijo.
Sicer pa ja, tale španar je itak svojega dnarja vreden. In še fora je, da jz pišm celo konfo. In v takih primerih on nrdi tko, da tistim, ki popravljajo samo 1 test, da ta test (pa nikol ni kratek), men bo pa dou celotn njihov tesst, pa še potem dodatno stran ali dve nalog. Mislm wtf človek, kaj je narobe s tabo, ne morš dat enim količinsko 2x več kot drugim. Sej razumem, da je moj spekter snovi za pisat širši, ampak dej bod tok človeški, pa mi vsaj malo prilagodi vse skp iz unih xy strani testa , ki mi jih daš- skrajšaj naloge, črtaj kakšno nalogo, karkoli... Meni španščina že tako ne gre, kako hudiča nej potem vredu pišem tako dolg in obsežn test?!
  • 0

#2344 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 January 2009 - 07:16 PM

Za filo nimam pojma, ampak gefo pa Ledinci ponavadi ful dobr naredijo, vsaj naši so kr, no. Kdo te pa uči? Jst sm mela drugač psiho pa dojčo. Na splošno sm kr fajn maturo nardila, tko da sm bla kr zadovoljna.

Aaa, komunikologija, sej res, sej si nekje mislim, da že napisala.

Španar je pa cvetka, jap; tako kot kar nekaj prof. z Ledine twisted.gif No, sej, velik jih je pa tud super fajn.

• 0

#2345 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 January 2009 - 07:20 PM

Meni je vaša bivša razredničarka- Maja Lebar Bajec fenomenalna. Jz jo bom prav pogrešala.
  • 0

#2346 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 January 2009 - 07:34 PM

Ja, ona je super fajn. Mam na njo ful lepe spomine. Pa na Prhavca, Kuharjevo, Pavletko,... Bi mogla pridt spet mal pozdravt. Ma se spravlam že od oktobra...
Drugač je pa 4. letnik fenomenalen, men je bil od vseh najbolši!! Je ful dobr tko obujat spomine. Smo se mel fajn smile.gif ampak tud faks je dobra izkušnja, mislim, men je po drugi str. zdej ful bolš.

• 0

#2347 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 January 2009 - 08:51 PM

Mene je po eni strani kr groza, k pomislm, da se bomo z razredom kmalu ločili. Ampak po drugi strani pa že komaj čakam faks. Nekaj novega, novi začetki, pa tko... Mal avanturista se hočem it. laugh.gif
  • 0

#2348 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 01 February 2009 - 03:12 PM

Princeska, ti si bla paralelka od mojega soseda, sem pogruntala. tongue.gif biggrin.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2349 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 February 2009 - 05:27 PM

Fifa, kdo pa je tvoj sosed?? biggrin.gif
  • 0

#2350 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 01 February 2009 - 06:39 PM

R. Štepic?
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2351 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 February 2009 - 07:34 PM

Poznam sam po faci, osebno pa ne.
  • 0

#2352 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 01 February 2009 - 07:36 PM

Aaa. Aha, aha. No, sj js tud čedalje manj. ermm.gif biggrin.gif
  • 0

(taoistična modrost)

#2353 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 01 February 2009 - 07:49 PM

QUOTE(Princeska @ 31. 1. 2009 - 19:34) View Post

Ja, ona je super fajn. Mam na njo ful lepe spomine. Pa na Prhavca, Kuharjevo, Pavletko,... Bi mogla pridt spet mal pozdravt. Ma se spravlam že od oktobra...
Drugač je pa 4. letnik fenomenalen, men je bil od vseh najbolši!! Je ful dobr tko obujat spomine. Smo se mel fajn smile.gif ampak tud faks je dobra izkušnja, mislim, men je po drugi str. zdej ful bolš.

A me hecaš? Kuharca? Ni šans! Pavletka pa je zakoooon. Js jo mam prav rada! Pa Marjetka- njo mam pa itak najbolj rada wink.gif
  • 0

#2354 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 01 February 2009 - 09:37 PM

Jurman je legenda. smile.gif
  • 0

#2355 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 February 2009 - 10:41 PM

Kuharca? Why not? ermm.gif no, ja, čeprov jo res večina ne mara najbl, ker se ful vtika pa ene ma ful na piki. Sam mene je mela fuuuul rada oops.gif Ja, Marjetka tud, ja smile.gif
O ta groznih cvetkah pa ne bi razpredala... ena mi je zadnje leto kr velik živcev požrla... res posebna cvetka, saj že njen priimek to pove...

• 0

#2356 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 01 February 2009 - 10:46 PM

QUOTE(Princeska @ 1. 2. 2009 - 22:41) View Post

Kuharca? Why not? ermm.gif no, ja, čeprov jo res večina ne mara najbl, ker se ful vtika pa ene ma ful na piki. Sam mene je mela fuuuul rada oops.gif Ja, Marjetka tud, ja smile.gif
O ta groznih cvetkah pa ne bi razpredala... ena mi je zadnje leto kr velik živcev požrla... res posebna cvetka, saj že njen priimek to pove...

Cvetkovo je tud moj fant zelooo "rad" mel. Kuharca je ful fina. Bla je moja razredničarka, zdej pa ko jo vidim se obnaša kot da me ni. Pa nism tok grozna punca oops.gif
  • 0

#2357 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 01 February 2009 - 10:52 PM

Mah, sej če tko pogledat zna bit res smotana. Mene je pomoje mela rada, ker sem dojčo vzela za maturo, lol.

Jap, tale slovarca pa... jst sm mela prej Pavletko in sm mela total željo, da grem slovenščino študirat, tud ona mi je vlivala ful volje. Čim pridem v 4. letnik sm mela to žensko, ma vzela mi je tok energije, skjoz me je podjebavala, ker sem pač književnost bl obvladala kt ona... sej ne da bi pametovala, ampak ženska je dejansko osnovne stvari narobe govorila. Da ne omenjam, da je bil njen odnos do celega predmeta totalno v podnu. Jap, pomoje mi jo je usoda zanalašč namenila, ker je bila ona tud en izmed razlogov, da mi je slovenščina ratvala zmer manj ljuba in da sm jo dostkrat prešpricala. Ker zdej sm pa po tej zaslugi na drugem študiju in mi je the best- ne bi nikol zamenjala tongue.gif

Očitno je vse za neki dobr hmm.gif

• 0

#2358 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 27 February 2009 - 01:56 PM

Sinnaia, sem vidla da delaš poročilo za geografijo v neki drugi temi. Me malo firbec matra. Kakšne vaje imate vi za geografijo?
  • 0

(taoistična modrost)

#2359 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 February 2009 - 02:45 PM

fifa, kot verjetno že veš, je pač del ocene pri maturi tudi iz geografskih vaj. No, mi trenutno delamo vaje iz družbene geo., imaš pa ene par različnih varjant na razpolago. Jz sm si izbrala promet (šteješ promet, nalaiziraš in grafično prikažeš podatke), rekreacijske navade v domačem kraju (to morm zdej narest- gre za določena anketna vprašanja, ki jih postaviš ljudem v domačem kraju oz. okolici, ter nato spet grafično obdelaš in analiziraš. Sicer pa sumim, da bom anketo verjetno odprla kr kle na forumu, ker mislim, da je ene par punc iz Vrhnike ali okolice), pa prebivalstvo (neka statistika in primerjava in kr neki, tega še ne razumem čist, LOL).
In te stvari oddaš ter prfoksa oceni in potem je to del maturitetne ocene pri gefi.
  • 0

#2360 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 27 February 2009 - 03:01 PM

Jp, jp. Sj sam postopek vem. Imamo mi isto. wink.gif
Mi smo imeli od družbenogeografskih tudi štetje prometa, potem anketiranje o oskrbi prebivalstva, pa zdj delamo kartiranje (bedaaa down.gif ). Karta je stara ma ene 100let pismu. Naš kraj se je v zadnjih 5ih letih kr orng spremenu in je nemogoče iz tiste karte razbrat in določit kje je kej. rolleyes.gif
Imeli smo pa še orientacijo, preučevali smo nek bližnji potok, pa še na ekskurzijo gremo za kamor mormo prej priravit določeno temo in jo tam, na busu ob poti ipd. predstavit.
Firbčna sem bla, pa sem te malo povprašala. wink.gif
  • 0

(taoistična modrost)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users