Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2341 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 24 August 2009 - 11:51 PM

Kaj meni se spet meša ali dejansko lahko prestaviš menstruacijo z kontracepcijskimi. Jaz sem mela ful občutek da sem brala v navodilih (mam Diane35) da pač ko končaš z eno tablico kr začneš naslednjo prez premora in s tem kao prestaviš ... zdaj pa tega ne piše v navodilih in tudi tukaj nikjer ne najdem... kak zdaj? huh.gif
  • 0
Memento mori.

#2342 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 25 August 2009 - 12:00 AM

Lahko prestaviš, ne narediš premora in jemlješ naslednjo škatlico naprej, dokler želiš. Potem pa normalno en teden premora in normalno jemanje naprej.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2343 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 25 August 2009 - 12:09 AM

Ahaa, torej če prav razumem ...

danes sem vzela zadnjo iz tablice..jutri grem v terme do sobote, torej bi mogla prestavit samo za kakih 5 dni.

opcija ena: jutri začnem kr naslednjo tablico in jo pojem do konca in pol premor

opcija dva: jutri začnem jemat tabletke iz naslednje tablice ampak pojem samo prve štiri tak da ko pridem v soboto nazaj naredim pavzo in potem jemljem dalje?
ampak a bom mogla pol vedno jemat tiste "štiri" iz naslednje škatlice? (upam da sem dovolj razumljivo napisala)

kaj je zdaj najbolše?
  • 0
Memento mori.

#2344 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 25 August 2009 - 12:14 AM

Obe opciji sta možni, kot ti bolj ustreza. Iz nove škatlice poješ poljubno število tablet in jo potem zavržeš. Jaz ponavadi kar celo škatlico pojem, da ne hodim potem tri tedne prezgodaj po recept, ker težijo, ampak v navodilih piše ponavadi, da škatlico s preostalimi tabletami vržeš stran. Lahko si jo pa tudi recimo spraviš, da jo imaš za rezervo or sth.
Naslednje škatlice pa ješ potem vse normalno, celo škatlo in potem premor.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2345 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 25 August 2009 - 12:27 AM

Okej hvala Hevea!! jaz bom kr celo do konca pojedla da nebom mela pol kakih komplikacij ko bom šla po recept tongue.gif
  • 0
Memento mori.

#2346 šMinka*

šMinka*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 08 September 2009 - 08:13 PM

zdej bom začela 3. škatlco. pa sem se ful zredila. skos bi neki jedla. ginekologinja je rekla, da se to pol vse umiri. kak je blo kej pri vas? kr enkrat se more tole nehat. down.gif verymad.gif
  • 0
"Life changes with the right pair of shoes." Cinderella ♡

#2347 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 September 2009 - 08:47 PM

Jaz nisem imela nobenih stranskih učinkov, tudi povečanega apetita ne.
  • 0

#2348 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 08 September 2009 - 09:19 PM

Js tud ne. Katere pa maš?
  • 0

• Guests

Posted 08 September 2009 - 09:21 PM

Tudi jaz ne.
  • 0

#2350 šMinka*

šMinka*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 09 September 2009 - 02:01 PM

Yasminelle mam. isto se dogaja pri kolegici, stem da ona ima Yaz, tiste ki se jemljejo brez premora. ne vem zakaj je tako izrazito, nikoli mi ni tako hitro teža gor, sploh pa zelo pazim kaj pojem. blink.gif verymad.gif
  • 0
"Life changes with the right pair of shoes." Cinderella ♡

#2351 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 09 September 2009 - 02:11 PM

men je sla tud ful gor, ko sem mela Yasminelle. Beda.... Zdej to spravljam dol. Se 18 pa bo closedeyes.gif
  • 0

#2352 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 September 2009 - 04:48 PM

Meni se bo zmešalo s temi tabletkami. Sploh jih ne morem dobit. Najprej kličem ko nora, me vsi odjebejo, da naročajo šele za pozimi (haloo !!??), potem grem tja in me spet odjebejo, češ, da nimajo časa, gužva ipd.. OJOJ. Grem jutri spet gnjavit. Kaj je res taki problem dobit tabletke al kaj?
  • 0
Viens, reste ici!

#2353 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 09 September 2009 - 05:20 PM

rezerviraj si en dan in pojdi tja sedet do konca delovnika. reci da pač nujno rabiš zaščito, ker si alergična na kondome (zmisl se neki)
  • 0

#2354 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 September 2009 - 05:35 PM

Jutri bom ful tečna !
  • 0
Viens, reste ici!

#2355 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 09 September 2009 - 06:21 PM

Ana, a to v ZD Adolfa Drolca? Tu je katastrofa, tak da če le lahko pojdi raje drugam. Moja ginekologinja je sicer ok, ampak kaj ko imaš več opravka s sestrami kot z njo, te so pa tečne, zoprne in te v 90% primerov obravnavjo kot nebodigatreba, da ne omenjam, da je moji materi sestra zadnjič dala recept za napačne tabletke, ker je niti ni poslušala katere tabletke rabi, pa ji je dala kontracepcijske namesto tistih ki jih potrebuje. down.gif Jaz sem že imela en konflikt s sestrami, ko je bila ena freh in vzvišena do mene kot da sem manj kot cucek, pa sem se pritožla na upravo, sem pa tudi že resno iskala drugega ginekologa, ampak tista k kateri sem hotela takrat ni sprejemala novih pacientov.
  • 0

#2356 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 September 2009 - 06:22 PM

Ja ZD Adolfa Frolca. Ja nevem kam drugam naj grem? Nujno more bit v centru ?
  • 0
Viens, reste ici!

#2357 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 09 September 2009 - 06:29 PM

Malo pobrskaj po spletu, jaz sem zdaj pozabla kje ima ordinacijo ta h kateri sem hotela jaz, ker mi jo je priporočala ena sorodnica. Piše se Završnik, pa ni tista Završnik, ki ima ordinacijo v ZD.

Če boš ostala v ZD Adolfa Drolca, pa ti želim veliko potrpežljivosti. Na pregled pa se res čaka ful dolgo. Jaz sem nazadnje čakala 3 mesce. down.gif Mislim, da te kar tak mimo vrste ne bodo hotele vzet, tudi če se boš prepirala z njimi. Tačas ko čakaš pač bodita na kondomih. wink.gif Se navadiš. Pa morm rečt, da je počutje in sam sex ob nejemanju tabletk veliko boljše. Verjetno so še tu drugi dejavniki, ampak ne vem, če še grem tak hitro nazaj na tabletke.
  • 0

#2358 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 September 2009 - 06:33 PM

Niso mi kondomi všeč, nikakor !
Bom jutri probala še malo gnjavit, poročam kak se bo uredilo in hvala Kalypso.
  • 0
Viens, reste ici!

#2359 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 09 September 2009 - 06:44 PM

Meni so tudi kondomi totalno mimo, in sem precej nesproščena z njimi. huh.gif

Je katera že probala nek kontracepcijski obroček, ki se ga 1x na mesec zamenja. Sem zasledila v eni reviji, ampak pozabila kako se mu reče
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2360 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6743 posts

Posted 09 September 2009 - 07:37 PM

Js ko sem pršla letos v ZD za študente na Aškerčevi po tabletke, mi najprej ni hotla dat, ker je misnla, da sm še ful mlada in da sm komaj začela spolno življenje. Pol, ko ji povem, da sem že čez dvajset in da je že tri leta od mojega prvega spolnega odnosa, potem je pa čisto drugače odreagirala in mi takoj napisala recept smile.gif
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Google (1)