Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2321 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 February 2018 - 04:24 PM

Indeed. Jaz pricakujem odnos tudi ko grem na kebab za 3€, lol.

Hvala vsem za mnenja! Najbrz ne bova sla nic.. :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2322 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 24 February 2018 - 04:31 PM

Zakaj, a ker večina ne bo šla?
  • 0

#2323 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 February 2018 - 04:37 PM

Ja zato.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2324 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 24 February 2018 - 04:37 PM

V marsikateri od vključenih restavracij dobiš za 18 € 3-hodni meni tudi izven Tedna restavracij, pa seveda lahko jedi izbiraš. Pred leti je bilo 13.

Če ne gre ravno za vrhunsko restavracijo, kakršnih pri nas itak ni na pretek, je 35 - 40 € čisto normalen znesek za kosilo ali večerjo za dva. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2325 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 February 2018 - 05:39 PM

Indeed. Jaz pricakujem odnos tudi ko grem na kebab za 3€, lol.

Se strinjam!
  • 0
Viens, reste ici!

#2326 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 26 February 2018 - 09:47 AM

Midva sva šla 2x v hotel Cubo in sva bila izredno zadovoljna, 1x pa v Altroke in nam ni bil nek presežek... Se bom odločala ko bom videla menije, zaenkrat jih še ni ali jih jaz ne najdem?

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2327 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 27 February 2018 - 04:10 PM

Zna biti, da je že kaj objavljeno na spletnih straneh posameznih restavracij.

Za Kendov dvorec sem našla.... https://www.kendov-d...en-restavracij/

• 0

#2328 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 02 March 2018 - 09:32 AM

Danes so prišli ven meniji, zaenkrat so me pritegnili JB, Harfa in Vander (gledam bolj Ljubljansko območje), nekam bova sigurno šla, imava vsaj izgovor, da me pelje na večerjo :wink1:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2329 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 19 March 2018 - 09:51 AM

No na koncu sva šla kar v penzion Repnik, kjer se tudi poročiva in sva bila navdušena, vse od domače pečenega kruha, božanske paštete z govejim carpacciom in dimljene postrvi s kavirjem do glavne jedi - govedina Stroganov z domačimi rezanci. Piko na i je postavilo mislim da zaenkrat eno najboljših vin, katera sem do sedaj pila in je bilo izbrano kot priporočilo natakarja - Carmen iz goriških Brd, božansko!

• 0

#2330 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 15 May 2018 - 02:08 PM

Včeraj sem eno od deklet peljal na kosilce v Operno klet. Zaradi časovne omejenosti sva naročila kosilo po menuju, ki je obsegalo porovo juho, vongole s špageti, nekakšen jabolčni štrudl, zraven sva liznila vsak po deci hišne malvazije. Račun je znesel enih 26 €. Juha in testenine z vongolami - korektno; jabolčni štrudl sem mlasknil, dama je pa vihala nos. Vino je bilo korektno. Ocena od 1 do 5 bi nanesla 4. Operna klet je star ljubljanski lokal, v katerega so hodili po opernih predstavah (od tod ime). Pred desetletji je slovel, po kvalitetni ponudbi, specializiran za morsko hrano. Zadnje čase se nekako ne more ujeti, kljub svoji odlični lokaciji. Oprema je stara, kar sicer ne moti, ker je še neofucana, hrana za to ceno solidna (cenejša kot recimo v ribarnici na Vodnikovem trgu), zato si razlagam sorazmerno malo klientele z neuspešnim vodstvom lokala. Če ste v bližini in hočete jesti za razmeroma majhen denar, je Operna klet dobra izbira.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2331 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 June 2018 - 09:50 AM

Vprasanje:

Goriska Brda - Domacija Klinec ali Medana? :)

Sem sla malo skozi to temo, mislim da sta Barbarina in Jina pisali recenzije.. Jina ti si bila samo v Klinec, ne?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2332 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 19 June 2018 - 10:06 AM

Ja, samo pri Klincu sva bila. Ti verjetno mislis domacijo Belica, obe sta v Medani. Tja pa sploh ne bi sla, kolikor sem brala ocene.
Za drugic se bova pozanimala pri njegovih sorodnikih, ki zivijo tam.
  • 0

― V. Van Gogh

#2333 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 19 June 2018 - 10:33 AM

Imas dva Klinca:
Aleks in Simona imata domacijo v Medani, Uros in Nejka pa na Plesivem.
Jaz sem navdusena nad Klinci v Medani. Super hrana, lokalna, domaca. Previdno pri vinu, ker je zelo posebno, predvsem pa mocno...

Belica je pa predvsem zelo skomercializirana...
  • 0

#2334 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 19 June 2018 - 10:34 AM

Meni je bilo prvič v Belici ful okusno, drugič pa čisto povprečno, brezveze. Bi še šla, v sezoni zelenjave in sadja, midva sva bila drugič za prvi maj, takrat še ni nič, oni pa uporabljajo samo domačo zelenjavo in sadje...

• 0

#2335 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 June 2018 - 12:07 PM

Domacijo Belica ja sem mislila.

Okej hvala, potem bomo najbrz izbrali Klinca. :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2336 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 June 2018 - 09:28 AM

Zaradi napovedanega slabega vremena, neviht etc sva izlet v Brda prestavila, namesto tega pa se odpravila v bližnji Gušt.

Nisva vedela kaj pričakovati, ker je včash Gušt veljal za zelo dobrega, vmes se je 3x menjal lastnik, etc, ampak nama je bilo všeč. Manjša gostilnica z mizami zunaj ob cesti na drevoredu, v senci, ki malo sliči na Capro - v smislu dekoracije jedi, predvsem sladic. :D Tako da je jasno, da je bil včasih pod vodstvom istega lastnika, če je še, pa kot rečeno, nimam pojma.

Skratka.. jaz sem se odločila za morsko lazanjo, fant pa za tunin steak. V ponudb imajo še številne "ponvice" s hobotnico, zelenjavo, polento, črne rižote s hobotnico in baby črne njokce.. ki so me tudi mikali, ampak naslednjič.

Porcije so solidno velike (sploh fantova, dobil je dva konkretna tunina steaka na posteljici iz pečenega krompirčka in zelenjave, ki sta bila ravno prav pečena - na sredini še surova, kot tuna mora biti). Moja "lazanja" je bila tudi okusna, nič suha (niti robovi, kar se pri lazanji rado zgodi) in z res ful file - morskih sadežev. Pri sosedih sem videla škampovo juho, ki mi je tudi izgledala zelo obetavno, za ljubitelje juh.

Za sladico ti simpatični natakar prinese kar tablo, ker se ponudba sladic dnevno spreminja. Jaz sem že cel dan sanjala o panna cotti, tako da sem se odločila za to, fant pa za mousse bele čokolade, za katerega je rekel da je bil ena boljših sladic, kar jih je jedel. Tudi robidin sladoled (sredinska kepica) je bil zelo okusen. V ponudbi so imeli, poleg drugega, tudi 2 sladici na osnovi svežih marelic, ki, glede na slike na njihovem profilu, tudi izgledajo jummy.

Nama je bilo všeč in cene so normalne, tako da bova ziher še kdaj šla, rada bi poskusila tudi njihove pice.

264i8og.jpg   2aglovp.jpg

2rr3ypu.jpg  2dje0cx.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2337 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 July 2018 - 11:57 AM

Iščem idejo za restavracijo višjega cenovnega ranga v Ljubljani ali okolici Ljubljane.

Ali ej katera že bila na dvoru Jezeršek? JB? Maxim je žal čez vikend zaprt.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2338 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 July 2018 - 12:03 PM

Priporocam Manno.
  • 0

― V. Van Gogh

#2339 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 July 2018 - 12:05 PM

HVala, ampak sva že bila.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2340 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 July 2018 - 12:12 PM

Hm, kaj pa Cubo, Valvasor? Ali pa Gostilna na gradu, Strelec.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users