Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2321 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 February 2014 - 08:49 PM

Obetavni filmi, ki jih imam namen pogledat:

August: Osage County (2013)

All Is Lost (2013)

Out of the Furnace (2013)

Don Jon (2013)

Europa Report (2013)

Pa še za vse ljubitelje vojnih filmov, bojda a must see, jaz ga še nisem pogledala: Cross Of Iron (1977)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2322 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 13 March 2014 - 01:53 PM

Management (2008) 

management.jpg

Tega filma se izognite v širokem loku, ker je katastrofa. Slaba igra, še bolj slabi dialogi, kemije med glavnima junakoma ni, sama zgodba pa je tako privlečena za lase, da kar boli. Sicer nisem pričakovala veliko, ampak še ta borna pričakovanja niso bila izpolnjena.

• 0

#2323 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17740 posts

Posted 15 March 2014 - 02:34 PM

Ven je prišla Nimfomanka, in sicer se vrti v Koloseju in kinu Komuna

nymphomaniac_ver16_xlg.jpg

Kakšen je kino Komuna? Nisem bila še nikoli. V Kinodvoru ga pa vsaj še mesec ne bo.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2324 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86908 posts

Posted 15 March 2014 - 02:40 PM

Meni je všeč, edino sedeži nimajo naslonjala za glavo. Vseeno grem 100x raje tja, kot v Kurčesej.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2325 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18674 posts

Posted 15 March 2014 - 05:50 PM

Baje moram tole pogledat:

Pulp Fiction

Shutter Island

The Truman Show

Heat

Limitless

The Girl with the Dragon Tattoo

Crash

Stranger Than Fiction

Her

Jackie Brown

Pi

Lucky Number Slevin

25th Hour

Now You See Me

Network

Reservoir Dogs

The Butterfly Effect

Oceans eleven,twelve

Shame

:hmm:

Začenjam danes z Limitless. :D

• 0

After all this time?

Always.

#2326 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 March 2014 - 05:54 PM

Tako na hitro, Limitless je precej BV oz ni nek presežek, Shame mi je bil pa recimo precej všeč.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2327 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26080 posts

Posted 15 March 2014 - 06:12 PM

Meni so bili od teh super Truman show, Crash (Now you see me tud ni napacen). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2328 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 March 2014 - 07:29 PM

Večino sem pogledala, in večina jih je super. Kar začni gledat. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2329 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27612 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 March 2014 - 07:48 PM

Jaz bi dodala, da moraš pogledat Tykwerjev Run, Lola, run in Wang Kar Waijev In the mood for Love.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2330 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17740 posts

Posted 15 March 2014 - 08:04 PM

Dober izbor.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2331 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26080 posts

Posted 15 March 2014 - 08:24 PM

Meni je pa Pleasantville ena taka klasika. Pa Amazing Grace. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2332 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14318 posts

Posted 17 March 2014 - 12:35 PM

Zanimiv članek Irene Štuhador iz Sobotne priloge, o usodi kinodvoran: http://www.delo.si/z...sam-v-kinu.html

Odstavek o Koloseju, neverjetno!

Ljubljanski Kolosej. Film Ameriške prevare. Dvorana je skoraj prazna, v njej je le okrog deset obiskovalcev. Predfilmi so akcijski domišljijski spektakli Vzpon imperija, Pompeji, Noe ..., polni klanja brez krvi, dialogov brez vsebine ter narisanih množičnih in apokaliptičnih prizorov. Ko se Ameriške prevare končno začnejo, je slika popolnoma zmaličena. Napačen format. Maloštevilna publika upa, da bo operater sam pogledal skozi majhno lino in odkril napako. A se ne zgodi nič. Še po tem, ko se nekaj gledalcev pritoži biljeterki, ni sprememb. Film kar teče in slika je negledljiva. Pričakovali bi, da bo kinooperater, ko se bo, od kjerkoli že, vrnil v kabino, začel film vrteti od začetka, vendar ne – zgolj popravil je format in gledalci smo film gledali naprej brez začetnih petnajst minut. Slika je bila slaba, utripajoča. Starejša zakonca, ki sta sedela za nami, sta s sabo prinesla veliko hrane, ves čas šumela z vrečkami in se naglas pogovarjala po telefonu. Podnapisi niso bili usklajeni z dogajanjem na platnu in včasih so bili obrnjeni na glavo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2333 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23515 posts

Posted 17 March 2014 - 05:44 PM

LOL. Jaz bi najbrž šla zahtevat denar nazaj.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2334 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14318 posts

Posted 17 March 2014 - 05:54 PM

Jaz bi ga sigurno. In uradno opravičilo vodstva.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2335 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23515 posts

Posted 17 March 2014 - 06:08 PM

Sramota, kaj si dovolijo. Pa da jih ni sram, da ob tem tako nabijajo cene vstopnic.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2336 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86908 posts

Posted 17 March 2014 - 07:10 PM

Zadnjic sva s fantom sedela v enem lokalu v spodnji etazi Koloseja in so bili filmski plakati nad mizami cisto umazani, kot da bi jih nekdo namenoma posprical. Prav nemarno. Tamkajsnje osebje ocitno sploh ne moti, vodstvo Koloseja pa ocitno tudi ne dojame, da dvorane niso vec polne niti ob najvecjih premierah. Ljubljana ima zdaj najslabse kino dvorane pri nas.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2337 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14318 posts

Posted 17 March 2014 - 07:41 PM

Če greš v Koloseja sredi dneva je res žalost. Vse znucano in umazano.

• 0

#2338 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24832 posts

Posted 20 March 2014 - 09:02 AM

Včeraj sva z mojim slučajno ujela The Jane Austen Book Club iz 2007. Ker sem bila morilske volje, je moj takoj rekel, da če me bo kdo pomiril, je to Austen ... in me je res. Lušten razbibriga film za Austen fane.

Sva se pa vmes režala ko sva ugotovila, da sta dve vlogi napisani, kot bi kdo naju opisoval. Moj je mene navdušil nad Star Wars in ZF (vsaj delno), jaz pa njega nad Pride&Prejudice .... in kakor je včeraj ugotovil, bo moral še kakšen njen film pogledat. Knjig verjetno ne bo šel brat.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2339 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3390 posts

Posted 20 March 2014 - 10:53 PM

Včeraj sem pogledala film 12 let suženj katerega sem se res veselila in moram reči da me ni razočaral. Neverjetna zgodba, super igra in krasna scenografija predvsem se me je pa film dotaknil. Ko se je končal sva z bratom par minut samo sedela noben sploh ni hotel prekiniti in ugasnit računalnika, res toplo priporočam

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2340 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 March 2014 - 09:36 AM

Kakšen se vam je zdel Veliki Gatsby (2013)?

Meni je že knjiga bila všeč, film pa tudi. Začuda me tudi glasba ni motila, in se nisem toliko obremenjevala s tem, da je dejansko zgodba postavljena v 1920a leta prejšnjega stoletje.

Ogromno je kiča, da, ampak so pa tudi lepo prikazali vso bogastvo in blišč.

Leonardo me je spet navdušil. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users