Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#2321 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25941 posts

Posted 09 January 2014 - 01:06 AM

WTF, res O.o

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2322 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17317 posts

Posted 09 January 2014 - 01:08 AM

Če je tole res... Mene je strah. Kakšni ''ljude'' tlačijo to zemljo.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2323 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 January 2014 - 08:16 AM

O_o O_o O_o

Sem prebrala celo zgodbo, in se res bere skoraj neverjetno, kako hitro se lahko znajdeš na sodišču.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2324 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 January 2014 - 09:12 AM

Grozljivo in ostudno. Ampak me ne čudi. Otroci znajo biti močno orožje v rokah staršev. In takšne etikete se nikoli

povsem ne znebiš.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2325 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 09 January 2014 - 09:15 AM

Spomnimo se zgodbe iz filma Jägten/Lov, ki me je kar pretresel. Podoben primer, ustvarjen iz absurdne laži.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2326 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 January 2014 - 09:19 AM

Ja, imaš čisto prav. Smili se mi tudi ta fant, ki je orožje v rokah psihopatskih staršev. En kup neverjetnosti je v tej zgodbi, res.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2327 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 January 2014 - 10:06 AM

Matilda, ja, takoj sem se spomnila na ta film.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2328 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 09 January 2014 - 10:22 AM

Ja, jaz tudi.

Na splošno se mi zdi, da ljudje vse preradi verjamejo otrokom, ker so kao nedolžna in nepokvarjena bitja. Jaz jih sicer vidim bolj kot divja, ki preizkušajo meje. Pri njih se vidi, da smo ljudje generalno gledani egoisti.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2329 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27469 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 January 2014 - 11:12 AM

^^Podpis.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2330 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24593 posts

Posted 09 January 2014 - 11:27 AM

Ja, jaz tudi.

Na splošno se mi zdi, da ljudje vse preradi verjamejo otrokom, ker so kao nedolžna in nepokvarjena bitja. Jaz jih sicer vidim bolj kot divja, ki preizkušajo meje. Pri njih se vidi, da smo ljudje generalno gledani egoisti.

pa saj v osnovi so nedolžni in nepokvarjeni ... vsaj ta manjši. Problem je njihova domišljija in infromacije "odraslih", ki jih ne znajo sprocesirat (kot npr. spolnost). Ali pa, da ne razumejo posledic/teže  določenih obtožb. Zato pa morajo starši / odrasli biti bolj pametni in ne napihovat zadev. Predvsem pa priti zadevi do dna.

Meni je bilo tudi odlično prikazan pogled skozi otroške oči in domišlijo v filmu Atonement.

Nikakor pa mi ne gre v glavo, da lahko en kup študiranih sodnikov obtoži človeka na takih majavih dokazih. Pa si ti nor al kaj. Tudi če je otrok čutil, da je bil zlorabljen (na očeh 20 ljudi) in so mu nori starši verjeli ... zato pa naj bi o tem odločali ljudje, ki niso čustveno vpleteni. Mene je tega najbolj strah!

Predvsem (in skoraj vedno)  pa so krivi starši, ki kar na enkrat ne znajo/zmorejo normalno komunicirat, ko pride do njihovih otrok. Na lastne oči sem videla, ko je ena mama klicala policijo, zato ker je druga udarila njenega otroka ... mislim halo.

Mene je prav groza, ko bosta šla mulca v šolo in se bomo začeli grdo gledat s starši zaradi otroških bedarij. Ampak kakor me drugi opozarjajo, se temu sploh ni mogoče več izognit.

In kakor se jaz spomnim 13 letnikov, jih je takrat tako razganjalo od hormonov in grdo rečeno, vtaklnili bi ga v karkoli toplega in vlažnega ... ne pa, da bi se počutili nadlegovanega ob pogovoru o spolnosti ...

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2331 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 09 January 2014 - 11:39 AM

Seveda gre za problem procesiranja, ki ga pridobijo tekom vzgoje. Ravno v tem vidim njihovo divjost, ker postavijo svoje želje nad vse ostalo in jim, dokler jih ne vzgojiš oz. če jih ne, težko dopoveš, da ne moreš biti vsako sekundo, ko oni hočejo zraven, da s tem ko te udari, da bi kaj dosegel, ne doseže cilja itd. Nisem pa mislila, da so zlobni, da se ne bomo narobe razumeli, ampak čisto samo angeli pa niso.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2332 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25941 posts

Posted 09 January 2014 - 12:40 PM

Durs na bolhi prodaja spodnje perilo Beti

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2333 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 January 2014 - 02:15 PM

Meni ta zgodba o zlorabi otroka zelo smrdi. Ona je predstavila samo svojo plat zgodbe, vprasanje kaj vse je vseboval sodni spis. Pa ne razumite me narobe, ze da je do tozbe sploh prislo na podlagi enega pogovora (ce je to res?) je bolano. Zanimajo me pac vsa dejstva in tudi predstavitev vseh dokazov... Ne bi delala nekih zakljuckov, da je sodstvo slabo, ker ne poznam vseh dejstev. Samo plat obtozene...
  • 0
Viens, reste ici!

#2334 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25941 posts

Posted 09 January 2014 - 02:36 PM

Pri vseh takih (in podobnih) zadevah je se najvecji problem, kako dokazati nedolznost, ce/ko te nekdo obtozi - ceprav naj bi veljalo, da nisi kriv, dokler ti ne dokazejo drugace (razen v posebnih primerih, npr. pri zadevah, ki so povezane - ali pa tudi ne - s terorizmom), ampak dejansko se nimas s cim borit v takem primeru, ker gre za besedo proti besedi. 

• 0

#2335 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 09 January 2014 - 02:53 PM

Jaz se v ta primer ne bom spuščala, se strinjam z ano, da poznamo le eno plat. Sem pa brala eno sodbo (šlo je za tožbo ob neki škodi na objektu) in tam je pisalo, da so krivi za nastalo škodo zaradi visoke stopnje verjetnosti. Nisem pravnica, ampak ali naj ti ne bi dokazali krivdo?

Napisano pa tako slabo, vsak gimnazijec bi moral to bolje napisati.

• 0

#2336 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 January 2014 - 03:04 PM

Ja, mi smo slišali njeno plat, sodišče pa je slišalo obe plati, in ženska je bila na koncu oproščena, torej spoznana za nedolžno. 

• 0

#2337 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25941 posts

Posted 09 January 2014 - 03:27 PM

Se strinjam, jaz sem sicer imela sirso problematiko v mislih (mi vedno pridejo na misel avstrijski aktivisti ali kaj podobnega). 

• 0

#2338 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 09 January 2014 - 03:36 PM

Ja, mi smo slišali njeno plat, sodišče pa je slišalo obe plati, in ženska je bila na koncu oproščena, torej spoznana za nedolžno. 

To ja, ampak vprašanje je  bilo iz česa je bila sestavljena obtožnica. Če sklepaš po napisanem je bilo le iz izjave staršev, kar pa verjetno spet ni res.

• 0

#2339 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 January 2014 - 03:44 PM

Tocno to, sodisce je slisalo obe strani, ze res. Ampak mi pa jih nismo, zato ne vemo zakaj in na podlagi cesa so se odlocili kot so se.
  • 0
Viens, reste ici!

#2340 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 January 2014 - 07:44 PM

http://www.24ur.com/...jega-krzna.html

• 0

0 user(s) are reading this topic