Saj tudi budget ni primerljiv. Pa tudi v vrhunskih hollywoodskih serijah ne igrajo kar eni Kekci. Mene pač zmoti, da je pri nas treba čisto vse skritizirat. Avtorju je serija "v redu", hkrati pa skurca čisto vse po spisku.

Nanizanke, nadaljevanke
Posted 04 February 2020 - 05:05 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 February 2020 - 05:09 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 February 2020 - 05:11 PM
Za moje pojme je nekaj "v redu", če ima plusov toliko kot minusov, torej povprečje.
― V. Van Gogh
Posted 04 February 2020 - 05:12 PM
Posted 14 February 2020 - 02:20 PM
Tole sva tud midva pogledala in je ze Coco tako lepo spisala, da nimam kaj za dodat. Definitivno priporocam ogled.Včeraj sem pogledala zadnji del Netflixove mini serije The spy (2019) in moram deliti navdušenje. Gre za zgodovinski drama-triler miks, razdeljen v 6 enournih epizod, idealno za gledanje pred spanjem.
Glede zgodbe ne bi razkrivala preveč; Sacha Baron Cohen igra izraelskega vohuna Eli Cohena, ki se v zgodnjih 60. letih 20. stoletja v času izraelsko-sirijskih konfliktov uspel infiltrirati v sirijsko visoko družbo in nazadnje sam politični vrh.
Vrhunsko odigrana vloga, po mojem mnenju Cohenova vloga življenja, kjer se nam razkrije v vsej svoji vsestranskosti, ampak da ne bom krivična - celotna igralska zasedba je odlična in zelo prepričljiva. Kratek format, fantastična kinematografija in glasbena spremljava serije so močno doprinesli k gradnji napetosti in hitrosti zgodbe.
SPOILER: Konča se zelo grenko, podzavestno pričakuješ happy end, zavestno pa veš, da niti ni osnove za kaj takega. Z moralnega vidika zelo žgečkljiva - po eni strani je delal dobro stvar za svoj narod, po drugi pa na kakšen način in za kakšno ceno? Po eni strani je reševal življenja, po drugi pa je življenja svojih najbližjih uničil. Zelo kompleksna tema (kot vsa bližnjevzhodna politika nasploh), preobsežna za eno forumsko recenzijo.Sicer jo kritizirajo, da je konflikt predstavljen zelo enostransko, ampak mislim, da se je pri tovrstnih zgodovinskih filmskih upodobitvah temu težko izogniti.
Res kvalitetna serija, toplo, toplo priporočam.
P.S. Kdor nima Netflixa, jo lahko itak pobere na torentih.
Posted 14 February 2020 - 03:46 PM
Kako se ti je zdela?Zadnji del Catch 22
Posted 14 February 2020 - 05:32 PM
Prikimavam za Spy, sem si jaz tudi pogledala. Potem sem pa nadaljevala s Homeland, prvih par sezon sem si ponovno pogledala, 6. mislim, da je najbolj šibka, sicer so pa vse ostale vrhunske in aktualne. Claire Danes je ena mojih ljubših igralk po ogledu te serije, fenomenalna je.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 February 2020 - 08:24 PM
Kalypso, nisem brala knjige, ne gledala filma tako da ne morem primerjati. Zdela se mi je dobra, dobro je zajela vzdušje ujetosti glavnega junaka s precej komičnimo vložki, ki jih je vedno manj in začnejo prevladovati tragični. Priporočam ogled.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 February 2020 - 07:59 PM

Jaz sicer brala knjigo, ampak se v srednji soli in mi je vsebina cist usla iz glave.
Narcos: Mexico 2 sexona je tud zunaj. Spremlja katera?
Posted 22 February 2020 - 11:22 PM
Sem pogledala 1. del V imenu ljudstva in se mi tudi zdi fajn. V bistvu precej bolj napeta kot je bila Jezero.
Ajda mi je simpatična. Kakšen surprise, da sta se našla s Cavazzo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 February 2020 - 03:58 PM
Je gledala katera Underground? Ena znanka mi jo je priporocila pa mi po trailerjih in zgodbi sodec obetavno deluje.
Posted 02 March 2020 - 10:20 PM
Sem pogledala 1. del V imenu ljudstva in se mi tudi zdi fajn. V bistvu precej bolj napeta kot je bila Jezero.
Ajda mi je simpatična. Kakšen surprise, da sta se našla s Cavazzo.
Se strinjam, vsak del se mi zdi boljsi. Se boljsa, zagotovo pa bolj napeta od Jezera, ceprav vsebinsko res nimata kaj dosti skupnega.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2020 - 10:44 PM
Bill Bullard
Posted 25 March 2020 - 09:40 PM
Posted 26 March 2020 - 07:00 AM
Nisem prisla tako dalec, da bi me not potegnila
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 March 2020 - 09:51 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 March 2020 - 09:58 PM
― V. Van Gogh
Posted 22 May 2020 - 12:35 PM
Posted 04 June 2020 - 12:01 PM
― V. Van Gogh
Posted 06 June 2020 - 07:49 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users