Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2321 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 20 March 2015 - 05:01 PM

Kdor pa si uspe še sam nekaj zelenjave in sadja pridelati, pride zgolj z rastlinsko prehrano daleč najceneje skozi. :)

To je res, ampak če imaš toliko povečane potrebe po beljakovinah, ni variante, da prideš skozi brez 2-3 odmerkov proteinskih praškov dnevno. Saj vrhunski športniki, ki so vegani, praktično živijo od tega, pa je verjetno daleč od zdravega.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2322 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 20 March 2015 - 11:29 PM

Ampak tukaj govorimo že o intenzivnem športu, ki že sam po sebi verjetno ni najbolj zdrav. Ni pa nujno res, da vsi veganski športniki pijejo praške. 

Kar se tega tiče, so verjetno čisto primerljivi z neveganskimi. 

Res pa je, da so veganski proteini v praških dražji. Jaz sem mislila, da govoriš o beljakovinah nasplošno. 

Kopirano iz enega intervjuja Frank-a Medrano:

How does your diet look like?
My diet is fairly simple and nothing fancy. I am a very busy person so I stick to simple yet nutritious foods that aren't expensive as people would think or hard to make. I base my meals on a plant based diet and I'm able to get all the necessary nutrients that my body needs to build muscle, burn fat and perform at optimal levels. My food sources include quinoa, brown rice, lentils, beans, nuts, spinach, broccoli, mushrooms, fruits and vegetables, whole grain breads and pastas, oatmeal, peanut butter, almond milk, olive and coconut oil. I construct most, if not all, of my meals with these foods.
What supplements do you use and when?
I drink BCAAs during my workout, and a protein shake mixed with extra glutamine post workout.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2323 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 20 March 2015 - 11:59 PM

Zanimivo, hvala, da si poslala! Ful me zanima kolicinska primerjava med fitneserskim jedilnikom vsejedca in vegana, ker vidim, kaksne ogromne kolicine hrane ze fant poje, pa je to min. Jaz vedno pravim, da si slednji sami lahko naredijo jacuzzi v banji, glede na kolicino zauzitih strocnic. :D
Se pa jaz zavedam, da so take kolicine beljakovin za telo obremenjujoce in nezdrave.
  • 0

― V. Van Gogh

#2324 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 21 March 2015 - 03:49 PM

Definitivno je zgolj na rastlinski hrani treba pojesti več, ker so rastline kalorično manj gosta živila (sploh pa, če so obroki low fat). 

Ampak, če poješ 3000 - 5000 kcal na dan (kot recimo nek športnik, ki pridobiva na masi), itak da zraven dobiš dovolj beljakovin. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2325 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 21 March 2015 - 08:06 PM

:wub:

VEGAN NO BAKE BLUEBERRY LEMON CHEESECAKE

122bdb076c42677efd2910506b9d2b98.jpg

http://call-me-cupcake.blogspot.se/2015/03/no-bake-blueberry-lemon-vegan-cheesecake.html#.VQ3AWVyQdFt

• 0

― V. Van Gogh

#2326 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 March 2015 - 08:27 PM

Wau, kaka lepa prezentacija <3
  • 0
Viens, reste ici!

#2327 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 21 March 2015 - 08:44 PM

Pa nič takega ni noter, kar se ne bi dobilo pri nas.  :eat: 

• 0

― V. Van Gogh

#2328 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 March 2015 - 08:57 PM

Na telefonu mi ne odpre linka, bom poskusila na racunalniku...
  • 0
Viens, reste ici!

#2329 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 28 March 2015 - 04:12 PM

Riževi rezanci z azijsko popečeno zelenjavo

za 1 osebo:
100g riževih rezancev (0,75€)
20g indijskih oreščkov (0,28€)
1/2 rdeče paprike, 50g (0,16€)
1/3 pora, 100g (0,16€)
+ sol, sojina omaka, vok ali sezamovo olje, česen v prahu, kurkuma

Po navodilih skuhamo riževe rezance. Uskladimo kuhanje tako, da je omaka narejena takrat kot rezanci.
Na ponvi popražimo indijske oreščke (1 minuta), nato dodamo malo olja ter por in papriko. Solimo, dodamo česen in kurkumo, ter žlico sojine omake.
 Dolijemo malo vode v kateri kuhamo rezance (2 žlici). Kuhamo na visoki temperaturi približno 3 minute. Odcedimo rezance in jih vmešamo v omako. 

Jaz sem namesto riževih rezancev dodala PZ kitajske nudeljce, pa nisem imela kurkume, namesto nje sem dodala limonsko travo.

Dodala sem še čisto malo čebule, zelene paprike in bučke. Odlično, hitro kosilo. 

2015-03-28-152128.jpg

• 0

Bill Bullard

#2330 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 04 April 2015 - 07:44 AM

:wub:

VEGAN NO BAKE BLUEBERRY LEMON CHEESECAKE
122bdb076c42677efd2910506b9d2b98.jpg

http://call-me-cupcake.blogspot.se/2015/03/no-bake-blueberry-lemon-vegan-cheesecake.html#.VQ3AWVyQdFt

Pa je res lepa, wow!
Je že katera delala? Kaj naj uporabim kot "freeze dried blueberry powder"?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2331 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 04 April 2015 - 08:46 AM

Dvomim, da bos nasla to pri nas. Kake maline mogoce se dobis suho zmrznjene ali kakorkoli se to prevaja, pa mogoce te kupis in jih zmeljes v milncku za kavo/multipraktiku.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2332 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17279 posts

Posted 04 April 2015 - 08:53 AM

Dobi se, ampak je super hrana in je drago kot žafran. Acai je podoben pa cenejši. 

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2333 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 04 April 2015 - 10:06 AM

Aja, ok :) Hvala za info. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2334 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 06 April 2015 - 02:50 PM

Sem naredila brez, super torta, nežnih okusov, sploh glede na to, da je presna. Prilepim fotografijo ob priliki.
  • 0

#2335 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 08 April 2015 - 09:28 AM

Se nadejamo fotke :)

Kakšna ideja za vegan kanapejčke? Da je čimbolj simpl. Recimo prvo, kar mi pade na pamet, narezani kosi bagete namazani s humusom, zgoraj koščki zelenjave (kateri?)

Kakšen namaz še? Sadni, zelenjavni ražnjiči? 

• 0

Bill Bullard

#2336 Ewa

Ewa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1866 posts

Posted 08 April 2015 - 09:41 AM

Na kruhu ali na krekerjih: humus in avokadov namaz, koščki paprike, kumare, olive, paradižnik, sezamova semena.

• 0

#2337 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 10 April 2015 - 07:14 PM

Matilda, ne bom pozabila, ampak sem redko za računalnikom, s telefona pa ne morem/znam? prilepiti. : )

Meni se poleg že omenjenega zdi dober vegetarijanski/veganski prigrizek tudi zelenjava (korenje, paprika, redkvica, listi kakšne okusne vrste solate) narezana na paličice, kolute, ki jih namakaš v humus, moutabal (= namaz iz popečenih jajčevcev, sem že lepila recept v namaze).
  • 0

#2338 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 11 April 2015 - 04:31 PM

Se nadejamo fotke :)

Kakšna ideja za vegan kanapejčke? Da je čimbolj simpl. Recimo prvo, kar mi pade na pamet, narezani kosi bagete namazani s humusom, zgoraj koščki zelenjave (kateri?)

Kakšen namaz še? Sadni, zelenjavni ražnjiči? 

Cesnjeve paradiznike lahko das gor (sveze ali popecene), pa kak list koriandra recimo. Kake mini falafel kroglice tudi pasejo gor. Za na kruh imas potem se vse zivo za namazat, od pestov (bazilika, cemaz ipd.) do tapenade iz oliv. Namesto bagete lahko speces tudi mini koruzne (slane) maffine ali kaj podobnega, pa potem tja gor kako popeceno zelenjavo natovoris. 

Ce se potrudis, lahko naredis tudi kaksne mini zepke iz listnatega testa, ki jih napolnis z gobicami, leco ipd. in fajn zacinis.

• 0

#2339 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 11 April 2015 - 06:05 PM

Rabim ideje za tisti dogodek na našem faksu. Sicer sem zgodnja, pa vendar. Bi kar čimbolj frišne sestavine uporabljali, da bi samo narezali in zlagali skupaj

(edino namaze bi bilo treba prej narest). Hvala! 

• 0

Bill Bullard

#2340 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 11 April 2015 - 07:11 PM

Na pinterestu isci pod "vegan canape", "vegan appetizer" ali kaj podobnega, mas velik idej:

0d913010752d4d2ee1d1b80e25c18a05.jpg

b898958a11f4fd776b55121917ae02bf.jpg

b3b13fdd188dafb743a5725f613d6004.jpg

1f74f5dc216214471bf286711ac10361.jpg

5877f9483d9e8309276061fb50804e5c.jpg

957ace998814d607a2d40bfe8cc00e36.jpg

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users