Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2321 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 January 2009 - 09:24 AM

V čem je fora teh izpitnih pol za maturo, ki jih je treba plačat? A to je to, da greš poskusno pisat maturo, a kako? Men se zdi čist brez veze to plačevat, sej lahko pole prejšnjih let vse dobim, sej letošnje pa tut ne morjo bit neki vrlo drugačne. ermm.gif
  • 0

#2322 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 30 January 2009 - 12:20 PM

Kolkr jst vem, je treba plačat vpogled v tvoje izpitne pole, po tem, ko so že znani rezultati. Npr, če mislim, da bi lahko kje še kako piko pridobil, greš prosit, da lahko vidiš svoje pole in se potem pritožiš, če najdeš kaj v svojo korist... Pa ni drago, okol 10€, mogoč mal več. Da bi blo pa treba še kej druzga plačvat, pa jst ne vem, razen, če je to kej novga. hmm.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2323 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 30 January 2009 - 01:10 PM

Razpis je zunaj! woot.gif No, sej ne da je to kej tazga, itak piše samo kok je mest. Pravo jih ma spet 380.
  • 0

#2324 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 January 2009 - 01:14 PM

eve , zdej je treba plačat že za to, da vidiš predmaturitetne pole, oz. jih rešuješ. Meni se zdi popolnoma brezveze, itak mi bojo drugi lahko povedal, kakšne naloge so bile, sicer se pa tako ali tako dobijo dotični tipi nalog prejšnih let, kamorkoli se obrneš, skorajda.
  • 0

#2325 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 30 January 2009 - 01:21 PM

Nam niso nič rekli, da jih moramo plačat... huh.gif Plačat morajo tisti, ki delajo kot občani (to so nad 21 let), nam pa niso nič rekli (sploh ker sem maturitetni tečaj in bi nekak sklepala, da bi nam še prej dali za plačat). Samo se mi zdi malo nelogično to, da bi redni dejaki morali plačat maturo. Sej to je izobraževanje oz. zaključek le-tega in kot to ne bi smelo bit plačljivo. Če je že šolanje zastonj, potem je po logiki tudi zaključek oz. "zrelostni izpit" zastonj...Nikol se pa ne ve, kaj so se/se bodo spomnili... rolleyes.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2326 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 January 2009 - 01:29 PM

Meni se zdi vse skupaj neumno. Teh predmaturitetnih stvari ne bom plačala, pa konec. Znat bom na maturi itak mogla vse v vsakem primeru, tako da mi to ne bo čisto nič pomagalo.
  • 0

#2327 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 30 January 2009 - 01:36 PM

Sinnaia pa si ziher prav zastopla, da je za plačat?? Ker na RICovi strani nič ne piše. Cenik je samo za tiste, ki nimajo status dijaka ali se prijavijo kot občani (kar sem že napisala). Nikjer nič ne piše, da bi bilo za ostale za plačat... hmm.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2328 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 January 2009 - 02:17 PM

Pri nas na Ledini smo morali plačati vsi 4. letniki. Oz. je pač tvoja odločitev, ampak ja, vsi smo dobili položnice. Gre sicer za predmaturitetne pole in ne maturitetne, pa vendar se mi zdi neumno.
  • 0

#2329 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 30 January 2009 - 02:21 PM

če vsepovsod dobijo zastonj potem je to način, kako šola pride do "easy money". Sicer pa bi lahko kupil en, ostali pa skopirali (oz...kupi cel razred eno, potem pa sledi množična distribucija biggrin.gif )
  • 0

#2330 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32580 posts

Posted 30 January 2009 - 02:38 PM

To gre verjetno za nekdaj t.i. "poskusno maturo"?
To se je ponavadi pisalo nekje tak čas, kot je zdaj - februar, v času informativnih dnevov, a je to to?
Ampak itak je blo zastonj, in pa bil je test samo za en predmet.
  • 0

#2331 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 30 January 2009 - 02:43 PM

po moje ni to to...
  • 0

#2332 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 January 2009 - 02:44 PM

Tako je, jaz se bom kar lepo pri drugih pozanimala.
_M_, to je to, ja. Saj mi imamo tudi 1 predmet zastonj, ostalo pa za plačat.
  • 0

#2333 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 30 January 2009 - 03:12 PM

Ja, hudo, zdej treba že pole plačvat. huh.gif Česa se ne spomnjo...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2334 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 30 January 2009 - 03:32 PM

Sam to je res butast. Mi smo dobili za vse predmete, ki smo jih pisali poskusne pole zastonj. S tem da smo samo slovenščino pisali kot pravo maturo ostale predmete pa v okviru pouka. Ni blo čisto nič za plačat.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#2335 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32580 posts

Posted 30 January 2009 - 04:20 PM

Mi smo "uradno" poskusno maturo pisal samo pri enem predmetu. To nam je blo skor tko, kot ta prava, haha, vem, da smo se ful bali. tongue.gif
Drgač pa se ne spomnim, da bi neki ful dobival kakšnih pol? Mogoče pri kakšnem profesorju čist tko, zarad njegove dobre volje. Mi smo takrat itak bli bolj pri prvih, ko se je spet uvedla matura, tko da lih nekega gradiva tud ni blo.
Ampak moram rečt, da nas so že sam pri urah profesorji ful dobro pripravili na maturo, naša gimnazija je še vedno med najbolj uspešnimi gledano na splošno.
  • 0

#2336 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 January 2009 - 04:33 PM

QUOTE(Sinnaia @ 30. 1. 2009 - 14:17) View Post

Pri nas na Ledini smo morali plačati vsi 4. letniki. Oz. je pač tvoja odločitev, ampak ja, vsi smo dobili položnice. Gre sicer za predmaturitetne pole in ne maturitetne, pa vendar se mi zdi neumno.

A ti si z Ledine?Hmm, zanimivo. Sej s slikce se mi res zdiš mejčkn znana, sam nism vedla, kam bi te dala.

AAAAAA, na pedagoški je pa letos tiflopedagogika (za slepe). Jaoo, ko pa jst lani iščem za tiflopedagogiko, pa nič od nič. Komi, da je kdo vedel, kaj je to. Jst bom sicer specializirana za duševno prizadete in gibalno ovirane otroke (dp-fibo smer), ker bom izbrala to smer-druga na voljo je logopedija. Samo sem si pa tudi želela vedno delati s slepimi pa za eno leto zgrešim... No, sam tko se pa tud ne bi mogla odločit med tiflopedagogiko in dp-fibo. Ah, takle mamo.

V glavnem... fajn, da je polno nekih novih programov letos.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2337 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 30 January 2009 - 05:00 PM

Nam zaenkrat niso še nič omenjal, da bi moral predmaturitetne teste plačat.
Sj ta preizkus se piše samo iz enega predmeta ja, ampak nam potem vedno profesorji še ostale zrihtajo, ki jih potem pišemo enkrat v okviru pouka (imamo tud urnik tak, da imamo 2 uri slovenščine skupej in anleščino isto). Za geografijo nam je pa itak profesorca že FUL nakopirala. Samo še JV Evropa nam manjka ubistvu. Morem rečt, da so glede tega nekateri profesorji pri nas kar pridni. smile.gif
To, da so pa pole za plačat mi je pa totalna bedarija. Tako kot je rekla Ancka. Način kako priti do "easy money". rolleyes.gif
  • 0

(taoistična modrost)

#2338 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 January 2009 - 11:08 PM

Čakajte, KAJ? A po novem je treba poskusno maturo plačat al kaj? huh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2339 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 January 2009 - 03:09 AM

Coco, pri nas ja.
Princeska, lepo, da sedaj veš, kam me dat tongue.gif . Jaz pa tudi vem zate, katera si (bila). wink.gif
  • 0

#2340 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32580 posts

Posted 31 January 2009 - 09:32 AM

Coco, menda uradne poskusne mature ni treba plačat; če pa želiš pisat poskusno pri ostalih predmetih, pa ja.
Tako sem jat razumela... Sinnaia ermm.gif ?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users